donderdag, mei 30, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidStatistieken MZ: 'Alle coronadoden Boven-Surinamegebied niet gevaccineerd'

Statistieken MZ: ‘Alle coronadoden Boven-Surinamegebied niet gevaccineerd’

-

Does Travel - naar Suriname

De Medische Zending (MZ) gaat de strijd aan tegen de covid-19-barrières in het Boven-Surinamegebied. Maureen van Dijk-Wijngaarde, onderdirecteur Medische Zaken van MZ heeft tijdens een op 30 september 2021 gehouden Covid-19-persconferentie onderstreept hoe zorgwekkend de situatie in ons land is. “Uit de statistieken van de Medische Zending is gebleken dat alle personen die zijn overleden aan het coronavirus niet gevaccineerd waren”, zegt de onderdirecteur.

De vakantieperiode baart MZ enorm zorgen, het Boven-Surinamegebied kan geclassificeerd worden als het zorgenkind bij elke golf. Uit alle regio’s waar de MZ opereert heeft het Boven-Suriname gebied oftewel Saamaka de grootste groep mensen die dichtbij elkaar wonen, én ook de grootste groep ouderen met risicofactoren. De moeilijkste barrière in het Boven-Surinamegebied is, volgens MZ, dat een bijzonder kolossale groep gelooft dat Covid-19 niet bestaat. 

Van Dijk benadrukt dat de strijd tegen Covid-19 een collectieve taak is en niet alleen een aangelegenheid van de overheid. “Het virus heeft ons geleerd wat wij kunnen doen om te voorkomen dat men ernstig ziek wordt. Wij weten wat we moeten doen om niet ernstig ziek te worden, wij zijn mensen met goed verstand. Wij als samenleving hebben invloed op het beheersen van corona”, zegt de medisch deskundige. Zij benadrukt verder dat de coronacrisis vanuit een burger-overheid perspectief aangepakt dient te worden.

De onderdirecteur heeft aangegeven dat de Medische Zending continu in overleg is met vertegenwoordigers van de inheemse en tribale volken. “Wij voeren breedvoerige deliberaties met het traditioneel gezag, de districtscommissarissen van de bestuursressorten, ngo’s en bedrijven operationeel in het achterland, zodat zij kennis hebben over hoe de pandemie zich ontwikkelt”, zegt Van Dijk.

“De bewustwording wordt op gang gebracht. Men moet zich eerst individueel beschermen en dan dorpsgenoten en ook anderen motiveren. Door de enorme druk op de ziekenhuizen worden patiënten vroegtijdig naar huis gestuurd, in sommige gevallen met een zuurstofconcentrator.” In het gebied waar MZ opereert beschikt het grootste deel niet 1×24 uur over elektriciteit. “Het lichtje moet gaan branden bij mensen in het binnenland zodat de corona-pandemie geen drama wordt”, voegt de functionaris eraan toe.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

14 REACTIES
 1. Dit is ook weer een wanhopige poging van de autoriteiten om de bevolking over te halen om te vaccineren. Het is onmogelijk dat alleen niet gevaccineerden zijn te komen overlijden. Is Suriname uniek in de wereld? Nee……….! De autoriteiten staan te liegen. In alle Europese landen in oost en west , in Amerika, Israël, Canada zijn er ook een gering aantal gevaccineerden komen te overlijden. De leugen regeert in Suriname. Het is leugen en bedrog wat de klok slaat. Het is zo ongeloofwaardig wat zij daar in het land aan cijfers presenteren. Foei toch……


  gemodereerd
 2. De mensen in het binnenland gaan toch prat op hun osodresi? Velen ontkennen ook het bestaan van covid-19.Maar als het helemaal uit de hand loopt krijgt de regering de schuld vooral de minister van Volksgezondheid.En dan kijkt men naar het landje aan de Noordzee die kan dan alla dol medische hulpgoederen waaronder vaccins en zuurstof en manschappen sturen om alles een beetje in het gareel te houden.Wanneer gaan sommige Surinamers iets leren en begrijpen? Moet eerst de helft of meer van de bevolking zijn overleden? Of gaan de marrons en de inheemsen tot een curiositeit behoren omdat er maar een paar over zijn? Suriname quo vadis?


  gemodereerd
 3. Hier krijgt Santokhi volgens sommigen weer de schuld van natuurlijk. Dit is eigen schuld dikke bult. Wie niet horen wil moet voelen. Santokhi heeft niet gezegd dat ze zich NIET moeten laten vaccineren.


  gemodereerd
 4. Een man belande op een woestijn eiland en begon te bidden. God kom mij redden. Een boot kwam langs maar hij weigerde in te stappen, dan kwam een helicopter langs, weer geweigerd. Dus hij overleed ter plaatse. Later toen hij God tegenkwam vroeg hij aan God, waarom heb je mij niet gered. God antwoordde, ik stuurde een boot, en een helicopter wat wil je nog meer?

  God gaf ons wijsheid en wijze mensen om onze problemen op te lossen. Als we niet willen luisteren dan is dat ons probleem.


  gemodereerd
 5. Dit verhaal maakt niets duidelijk. Wat ik mis in het hele verhaal is dat ik nergens gelezen heb hoeveel procent van de mensen in het gebied gevaccineerd is en hoe het de gevaccineerden vergaat wanneer zij besmet zijn? Als 100% van de populatie niet gevaccineerd is, kan het niet anders dan dat 100 procent van de mensen die overlijden aan corona niet gevaccineerd is, net als de mensen die de besmetting wel overleefd hebben.in dat gebied. Om de mensen in het Binnenland te overtuigen dat ze zich moeten laten vaccineren moet men het verloop van de besmetting bij gevaccineerden en niet gevaccineerden MET ELKAAR VERGELIJKEN.


  gemodereerd
 6. Henkes begrijpend lezen is niet je sterkste kant. Van 100% van de doden was 0% gevaccineerd.


  gemodereerd
 7. Waarom komt men niet met statistieken van overlijdensgevallen van de laatste 3 jaar.of 5 jaar. Houdt men er rekening mee dat in vele gebieden ook al is de persoon 100 jaar , men altijd gelooft in een bakru die gestuurd is?moet men geen aansluiting bij de gebruiken zoeken? Was men gewend beter te worden dtkv een dokters medicijn? Hoeveel vertrouwen had en heeft men in de dokter? Dus statistieken en dan praten over deze bakru.


  gemodereerd
 8. De waarheid klinkt altijd hard! Wie niet horen wil moet voelen! Ga niet bij de Kankantrieboom klagen!


  gemodereerd
 9. @RobG,

  Ik ben het met je eens in dit geval.
  Het volgende bericht geeft aanleiding hiertoe:
  De Amerikaanse senator Ron Johnson heeft de volgende gegevens verzameld. Van de 600.000 mensen die in de afgelopen zeven en een halve maand in Engeland besmet raakten (delta variant), overleden er 2500. Daarvan was 63 procent volledig gevaccineerd. Slechts 28 procent van de ‘coronadoden’ was niet gevaccineerd.
  Blijkbaar is het in Suriname net omgekeerd. Houden ze de cijfers daar wel goed bij?


  gemodereerd
 10. Wie niet wil horen moet maar voelen. Einde dienst. Niemand anders de schuld geven. U bent verantwoordelijk voor uw eigen gezondheid. Niemand anders.


  gemodereerd
 11. Klopt Ram , maar die ronald met zijn holmaatje robg zijn bang voor een prikje , daarom praten ze zo dom.


  gemodereerd
 12. In o.a. Europa en de V.S. overweegt men om aan mensen een derde vaccin toe te dienen om de immuniteit te vergroten. Het blijkt dat het percentage gevaccineerden dat alsnog komt te overlijden toch noch hoog wordt bevonden.In Suriname gaan de autoriteiten ervan uit dat de massa ongeletterd is. Ze denken dat zij de bevolking met leugens het een en ander wijs kunnen maken. Oprechtheid en eerlijkheid is zoek in de voorlichting van de overheid. Mensen vertrouwen deze overheid niet meer.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES