Regering en Surinaamse Politiebond bereiken akkoord in kwestie Ramlall

19
Nieuwe directeur Directoraat Nationale Veiligheid geïnstalleerd
President Santokhi met DNV-directeur Shivanand Ramlall.

Een vertegenwoordiging van de regering van Suriname en de Surinaamse Politiebond (SPB) hebben op vrijdag 1 oktober constructief overleg gevoerd. Beide partijen hebben in dit overleg onderkend dat het waarborgen van de nationale veiligheid van Suriname prioriteit geniet en dat elke vorm van onrust binnen de samenleving moet worden voorkomen.

In dat kader hebben partijen zich zodanig ingespannen dat elke vorm van inbreuk op de nationale veiligheid wordt afgewend en dat de rust binnen de samenleving kan worden bewaard. Daarbij zijn de verschillende zorgpunten uitgewisseld.

Van de zijde van de SPB is aangedragen dat het formeel kader waarbinnen de benoeming van de heer Shivanand Ramlall is geschied, niet berust op een wettelijke – dan wel een deugdelijke feitelijke grondslag en dat om die reden de benoemingsresolutie geen stand kan houden en daarom moet worden ingetrokken.

De regering is tot de constatering gekomen dat de benoeming van Ramlall op een andere wijze vorm zal worden gegeven waarbij de inzichten van de regering en de politiebond hun ingang zullen vinden, met dien verstande dat de benoemingsresolutie wordt heroverwogen en ingetrokken.

Ramlall zal thans bij presidentieel besluit titulair benoemd worden tot commissaris van politie om de functie van directeur DNV te kunnen uitoefenen. Deze benoeming zal worden ingekaderd onder de volgende voorwaarden:

 1. Ramlall zal geen deel uitmaken van de formatie van het Korps Politie Suriname.
 2. Ramlall zal geen bezoldiging en bijbehorende emolumenten ontvangen behorende bij de rang van commissaris van politie.
 3. De benoeming zal ingaan op de dag van zijn benoeming als directeur DNV.
 4. De benoeming tot commissaris van politie vervalt wanneer Ramlall niet langer
  directeur is van DNV.

Ten aanzien van het benoemings- en bevorderingsbeleid zijn de Surinaamse Politiebond en het Kabinet van de President eveneens tot overeenstemming gekomen:

 1. De achterstallige beschikkingen en resoluties ter zake de bevordering van ambtenaren van politie, die volgens de SPB ongeveer 200 zijn, zullen binnen 6 weken in gezamenlijk overleg worden afgerond.
 2. De regering en de SPB zullen gezamenlijk werken aan een model dat voorziet in het efficiënter doen plaatsvinden van bevorderingen en benoemingen; waarbij bevorderingen plaats zullen vinden met uitreiking van de daarbij behorende beschikkingen of resoluties.
 3. Het politiehandvest en aanverwante regelgeving zal ook worden gemoderniseerd. Daartoe zal binnen een maand een commissie worden samengesteld bestaande uit vertegenwoordigers van de regering en van de SPB.

Ten slotte hebben partijen zich verenigd om te komen tot een effectieve communicatiestructuur. De SPB en de regering, specifiek het Kabinet van de President en het Ministerie van Justitie en Politie, committeren zich aan gestructureerd overleg ter bevordering van het goed functioneren van het Korps.

De algemene ledenvergadering van de SPB heeft in vergadering bijeen op zaterdag 2 oktober om 09.00 uur in de Politie Academie aan de Commewijnestraat, met algemene stemmen goedkeuring gegeven aan het bovenstaande en het bestuur mandaat gegeven het akkoord te ondertekenen met de president. De ALV heeft daarop aansluitend het beraad opgeheven en gaat over tot de orde van de dag.


19 REACTIES

 1. Ramlall wordt naderhand toch commissaris van politie en dan mag atompai weer gaan staken.
  gemodereerd

 2. De politie bond is bezig met maffia praktijken. Dit zijn echte ndp,ers.

  Ze hebben eerder wel twee andere politie ambtenaren bevorderd tot commissaris op de zelfde manier.

  Toen was er geen vuiltje in de lucht.
  Chan heeft het goed gedaan door te zorgen dat Ramlall commisaris blijft.

  Ik kijk niet naar ras. Wat een aantal mensen hier wel doen. We zijn allemaal Surinamers.

  Ik rust
  Djamoe
  gemodereerd

 3. Tijd om atompai onder de loupe te nemen deze man heef een criminele achtergrond in het verlenen van hand en spandiensten aan de coca boys club. Zijn hele carriere is daarop gebaseerd.
  gemodereerd

 4. Waarom maakt de bondt niet bekend dat er overeenstemming is bereikt in kwestie hun eissen
  de vorige keer kwam ook uit regerings bron het zelfde endagen later bleek het niet zo tezyn.Frustrerend allemaal, voor de burgery, je verwacht van deze beide organen toch wel transparantie.
  gemodereerd

 5. Weer een blunder van de adviseurs van de president.
  Wie zijn deze adviseurs die fout op fout stapelen. Nu nog de bouw van de nieuwe markt in Nickerie intrekken.
  Dit is hoe democratie werkt. Instituten moet ingrijpen als blijk dat er niet volgens de wettelijke regels is gehandeld.
  Niks power play zoals enkele betweters (ze kunnen alleen maar lezen en schrijven, aur kuchn nahin)) hier suggereerden, het is spelen volgens de democratische regels.
  DNA had moeten ingrijpen, maar zoals bekend doen ze hun werk niet zo als het zou moeten, het zijn een stelletje ja-knikkers.
  De SPB bepaalt niet de benoemingen in dit land, dat doet nog steeds de president en wel binnen de wettelijk regels, maar als niemand hem durft te corrigeren/controleren dan moet het maar op deze manier.
  gemodereerd

 6. President U laat zich beinvloeden door paarse agenten , dit toont U zwakte , of is dit afgesproken met bouta tijdens de overdrag , als U handel en wandel doet met de ndp bent U U gezag kwijt.
  gemodereerd

 7. Atompai and friends maken zich alleen zorgen om benoemingen en bezoldigingen !
  De veiligheid van land en volk laat hun verder koud !
  Wat doen deze klojo’s in het belang van land en volk ?

  De “family and friends” van Santokhi zetten zich ten minste wel in voor het belang van land en volk en vaak ook onbezoldigd !

  Op belangrijke posities zitten nog steeds verkeerde profiteurs.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 8. Hoe is het mogelijk dat Ramlal omhoog kan vallen terwijl er tientallen agenten zijn met zeer goede organisatorische kwaliteiten, met vele dienstjaren en een academische achtergrond, terwijl zij nog niet benoemd kunnen worden in een hogere functie. Mannen als Ramlal spelen mooi-weer-agent terwijl. Het zijn bangerikken die niet eens durven om in het binnenland te gaan werken in o.a.Drietabbetje, Joemoe, Piking Stong of Aloekoe kondre.
  gemodereerd

 9. Als de benoeming van dhr. Ramlal niet op juiste gronden hebben plaatsgevonden, hoe zal de president omgaan met de rest van de benoemingen door de vorige regering van al de hoge plaatsen in alle departementen waarvan de bestuurders niet de juiste titels en de diploma’s/certificaten of afstudeer beschikkingen in bezit hebben.
  Ben benieuwd.
  Je zou zeggen ze zijn niet geschikt voor de desbetreffende functies. Nu gewoon ontslaan en anders krijg je het land niet vooruit!!!!
  gemodereerd

 10. Waarom gaat het altijd zo chaotisch in Suriname
  met benoemingen is mijn vraag. Altijd vriendjes politiek
  zo kan je een land niet goed besturen. Zo gaat het altijd in Suriname
  en daarom komt het land niet vooruit meneer de president Chantoki.
  gemodereerd

 11. Het is geen fout van adviseurs. De man heeft jaren aan de top in het korps gezeten en weet van de hoed een de rand.
  De president had als geen ander moeten weten, hoe hij dat had moeten doen. Hij heeft zich kennelijk al die jaren met andere zaken bezig gehouden.
  Zelf een agent weet dat.
  gemodereerd

 12. Para express, ik heb een “oude” oma fiets, die mag je van mij lenen als je een keertje op vakantie bent, kun je een tripje maken naar de ‘ De “family and friends” van Santokhi’ en ‘Atompai and friends’.
  En als je bouwplannen hebt, je ziet, er is genoeg lood om oud ijzer hahaha.
  gemodereerd

 13. @Pony en RobG

  zie het resultaat van de herrie die de politie bond gemaakt heeft. Nul komma Nul hier is sprake geweest van Powerplay tussen Brunswijk en Santhoki.

  Ik nog u kunt weten of de heer Ramlall bekwaam is of niet. Gegeven is dat hij jaren gefunctioneerd heeft als directeur politie op het ministerie van Jus Pol en daar voor uit de politie organisatie kwam. De minister van Juspol heeft hem vervangen en dan is het pijnlijk dat deze meneer ingezet wordt als directeur de Dienst Nationale Veiligheid uit te gaan mesten en dan geheel onnodig de titel Commissaris krijgt. Die titel was een rode lap voor de minister van Juspol en de in mijn ogen giftige top van de politie bond.

  Men heeft gedreigd met stakingen etc. en wat is er verandert niets, helemaal niets. Er wordt een achterstand weg gewerkt, niet meer dan redelijk. De functie is titulair gemaakt, dat was die al want DNV functioneert niet binnen maar naast de politie organisatie en er worden wat oude regelingen gemoderniseerd.

  Atompai heeft bewezen een rancuneus mens te zijn en de leiding van de Politie bond zijn nepotistisch ingestelde belangenbehartigers die betrapt zijn meer voor hun eigenzak te strijden dan voor hun leden.
  gemodereerd

 14. pony zie je wel dat je van robg houd , ja hij wil het leren op een oude fiets he , ha ha ha

  het wordt tijd dat de regering alle ndp agenten eruit gaat schoppen , die sporen niet
  gemodereerd

 15. @ Pony3 oktober 2021 At 13:16

  Ik ga binnenkort weer een braderie organiseren en kan een Pony als trekpleister voor het vermaak van kleine kinderen goed gebruiken.
  Hahaha
  Een Pony op een oude oma fiets is natuurlijk helemaal top.
  Hahaha
  gemodereerd

 16. Gaat de politie dan in de toekomst het beleid van Ramlall uitvoeren? Ik heb sterk mijn twijfels daarover, want ze moeten hem duidelijk niet.
  gemodereerd

 17. Na wan etnisch torie! De SPB heeft zich met een kluitje in het riet laten sturen. Deze man bedient zich te pas en te onpas van zijn presidentiele bevoegdheden. Hij kan wie hij wil, wanneer hij wil en waar hij wil per presidentieel besluit benoemen! Kijk maar naar naar zijn andere benoemingen waarvan die van zijn vrouw bij Staatsolie het meest in het oog springt! Hij liegt de boel bij elkaar en drukt al zijn etnische benoemingen door en het heet dan op voordracht van ministers die daar helemaal niets van af blijken te weten. Schelden jullie maar op de vorige regering, want dat is het enige dat jullie kunnen! Kijk maar wat er nu gebeurt, gewoon, openlijk, prietborsu! Chan heeft schijt aan alles en iedereen! Straks gaat hij Jogi tot professor benoemen bij ADEK, bij titulatuur en niet bij functie en viestie Mell in de staatsraad of constitutioneel hof, want die bevoegdheid blijkt hij dus te hebben!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.