zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieNederlander rijdt door na veroorzaken aanrijding; drie personen gewond

Nederlander rijdt door na veroorzaken aanrijding; drie personen gewond

-

Does Travel - naar Suriname

De politie in Suriname heeft vrijdag de Nederlander R.G. in verzekering gesteld voor het doorrijden na het veroorzaken van een aanrijding met gewonden, op de hoek van de Kwattaweg en de Belladonnastraat.

Twee militairen en een vrouw liepen verwondingen op bij de aanrijding. Het drietal is vervoerd naar het ziekenhuis en is ter verpleging opgenomen. R.G. is in het bezit van een Nederlands rijbewijs en heeft geen Surinaams rijtoestemmingsbewijs.

De Nederlander reed donderdagavond in een auto over de Belladonnastraat en verleende geen voorrang aan de auto met de slachtoffers die over de Kwattaweg reed. Er ontstond een botsing waarbij hij nadien is doorgereden.

De veroorzaker liet de slachtoffers in hulpeloze toestand achter. Vrijdag meldde hij zich aan bij de politie. Volgens hem reed hij uit paniek weg na de aanrijding. 

opening
Fernandes Express
Passion in concert

20 REACTIES
 1. Nou staat…ik zou maar na gaan denken…de rivier breder maken of investeren in een nieuw gevangenis…blijkbaar gebeurt er dagelijks incidenten die niet door de beugel kunnen ongeacht het delict..als er niet kwaadaardig word ingegrepen dan missen we hiermee de schip…One love…bless Su


  gemodereerd
 2. Onder geen beding moet hij uit Suriname gezet worden, om zijn strat in een Nederlandse vijfsterren gevangenis uit te zitten. Laat hij maar in onze eigen Santo Boma genieten van de Surinaamse gastvrijheid.


  gemodereerd
 3. Niks Paniek hij was niet gemachtigd om te rijden en Mischien was er sprake van Alcohol of ene of andere drugs gerelateerde spul in zijn bloed
  Enerzijds is het iets onduidelijk wat betreft een auto te besturen met een Nederlandse rijbewijs sommige verzekeringen zeggen dat je 1 maandag rijden meet je Buitenlandse rijbewijs en als je langer verblijft dan heb je een Reegistratie cq een Internationale rijbewijs nodig die je zowel in je eigen land kan aanvragen waar je woont en anders in Suriname een duidelijke aankondiging zou op zijn plaats zijn voor zowel de uit buitenland afkomstige bestuurder en de Inwonende bestuurder van Suriname om voor onnodige kosten of boetes te moeten opdraaien


  gemodereerd
 4. Er is alleen een internationaal rijbewijs nodig als je in een land bent dat het Nederlands niet als wettige taal heeft. Waarom is dit? Een rijbewijs moet aantonen date eigenaar van dit bewijs beschikt over de kennis om met een voertuig deel te nemen aan het verkeer. Een goed geschoolde Surinaamse agent moet dus gewoon dit Nederlandse rijbewijs kunnen begrijpen. Want wat is een internationaal rijbewijs en waar krijg je dat?
  Het internationale rijbewijs is een papier dat wordt afgegeven door de ANWB ( de bond van fietsers!!). Er staat er enkele talen hetzelfde als wat er op het roze rijbewijs staat.

  Want waarom mag je de eerste veertien dagen van je verblijf wel met je roze rijbewijs rijden?? Dat is gedaan voor de toeristen om hen geld te laten betalen voor de huurauto en ze geven meer geld uit omdat ze verder van hun hotel zijn. Deze uitzondering mist elke wettelijke basis en is onnodig omdat het Nederlandse rijbewijs goed verteld wat de houder van dit bewijs mag besturen. Weet niet om een Surinaamse chaffeur voor een motor een aparte aantekening nodig heeft.


  gemodereerd
 5. dat rijtoestemmingsbewijs draait alleen om geld
  feit dat hij weg reed moet naar gekeken worden niet naar dat domme toestemmingsbewijs
  want waarom hoef je in nl pas na 185 dagen wat aan je rijbewijs te doen om om te zetten?
  juist…. geld
  dus dat toestemmingsbewijs is gewoon een nutteloos vodje


  gemodereerd
 6. Deze gasten worden niet serieus genomen als hun klagen en of problemen hebben in holland daarom gaan hun daar rare dingen doen in Suriname . Netals mij gestoorde buurvrouwen de witte hollander neem ze niet serieus ze hebben nu hindoestaans geleerd deze enge zieke wijven en praten nu zelfs hindoestaans met andere parasieten deze rioolratten niemand neemt ze serieus janken alleen maar ik ben de Pineut altijd , hun klagen bij mij zodat ze een nog luie lekkere leven krijgen de Hollander spuugt op hun . Zo ook deze persoon in nederland zou hij het niet durven hij moet een flinke boete krijgen.


  gemodereerd
 7. RobG zit in Nederland te genieten van het frisse herfstweer. Het regent, de wind waait, de bladeren verkleuren en dwarrelen neer op de grond. Hij kijkt hoe mensen zich haastig lopend, op de fiets, scooter en auto verplaatsen van punt A naar punt B. Hij observeert ook de laag overvliegende vliegtuigen die over de stad Amsterdam hun uitgestippelde route volgen naar Schiphol. In zijn tuin is het stil. Hij vraagt zich af waar zijn de vogels? Zijn de vogels vanwege de herfst en de naderende winter nu al begonnen met hun trektocht naar het zuiden van Europa en Afrika? Het is daar natuurlijk lekker te vertoeven vanwege het prachtige weer. Zijn gedachten gaan uit naar de mooie avonden die hij daar heeft meegemaakt. Je werd in de vooravond altijd getrakteerd op mooie concerten van het krekelorkest terwijl je op hetzelfde moment ook kon genieten van kikkers die hun eigen concert geven. Als RobG deelneemt aan het verkeer denkt hij altijd aan zijn veiligheid en de veiligheid van de mede weggebruikers.


  gemodereerd
 8. Slachtoffers, veel sterkte en knap snel weer op. De bestuurder, heeft een misdrijf begaan.
  Bestuurder, ik wens u veel wijsheid toe.

  Internationaal, is wettelijk afgesproken: dat iemand met een nationale rijbewijs in bepaalde landen een voertuig mag besturen en is verplicht een internationale rijbewijs in bezit te hebben.

  Deze diensten, brengen kosten met zich mee. En heeft ook te maken met de bewegingsvrijheid.
  Maar wat deze bestuurder, heeft gedaan, lijkt mij zeer dom.


  gemodereerd
 9. RobG, heb je misschien aan een van de Afrikaanse gifkikkers gelikt en begin je daarom een mengvorm van proza en poëzie te schrijven?


  gemodereerd
 10. Ik heb er ook gereden , maar zorg dat je een internationaal rijbewijs hebt dit moet je kunnen voorleggen samen met je gewoon rijbewijs bij controle.
  Dit kan je bij je gemeente aanvragen kost 30 euro en je bent wettelijk in orde. Is zo overal buiten Europa.
  Verder oppassen want de wegen zijn er wel zo goed als hier 100 jaar geleden


  gemodereerd
 11. Een ongeval kan overal gebeuren ook binnen Europa,
  Maar Vlucht misdrijf doe je nergens en word hier in Europa ook streng gestraft, verder als je reist buiten Europa informeer je goed van te voren, naar de wettelijke regels die gelden in het land met een internationaal rijbewijs mag je rijden buiten Europa dit is 4 jaar geldig en kost 30 Euro .
  Na een paar dagen wend het links rijden al en de slechte wegen en het rijgedrag van sommigen daar dit wend nooit


  gemodereerd
 12. @leek
  dat internationale rijbewijs kan je gewoon kopen
  wat is de waarde dan van dat vodje? helemaal niets
  is gewoon 1 van de manieren om extra geld te creeeren, want het heeft geen toegevoegde waarde bovenop het originele rijbewijs


  gemodereerd
 13. visum is net zoiets
  waarom een extra papiertje met een datum terwijl dat ook gewoon in je paspoort staat met een stempel?
  juist……. alles voor de dolla


  gemodereerd
 14. Beste Directeur zonder Bedrijf,
  U, bent misschien hogergeschoold dan mij en dat is prachtig.

  Ik ben bij dit onderwerp gebleven, zonder aan frauduleuze zaken te denken.

  Een goed getrainde onderzoeker, weet gauw genoeg of iemand een rechtsgeldig document toont of juist niet.

  In dit geval laat de onderzoeker hem/haar het verhaal doen. De onderzoeker, laat zoveel mogelijk liegen en terplekke verzonnen smoezen horen.

  Dan neemt de deskundigheid het over.
  Het kan twee dingen gezegd worden:
  1- Komt u mee naar de controlekamer.
  2- Bedankt, voor uw begrip en samenwerking, ik wens u een fijne reis verder.

  Als u meteen aan frauduleuze zaken denkt en doet, is het voor uw rekening. Lees goed waarover ik heb.
  Ik hoop dat u het nu begrepen hebt zoniet, vraag het dan aan de bedelaar die met een Adidas pet rondhangt in de omgeving van Kirpalanie.


  gemodereerd
 15. Mooie poezie @Robg ik kan ook veel poezie maar krekels heb ik niet gehoord wel sabelsprinkhanen en veel duiven gekoer gekoer zelfs nog steeds O Ja niet te vergeten de rioolstank in warme zomer weer stank op straat die uit de rioolen komt tijdens herfst wordt het minder met regen en wind maar in de lente en in de zomer geuren meurende rioolen. Wel bijzonder verschijnsel zeer sterk ruikende stank van rioolen hoor de herfst is ook mooi en de winter ook maar de zomer met zijn stank toch wel erg bijzonder maar blij dat nu eindelijk herfst is.


  gemodereerd
 16. 30 euro? Zo’n 8 jaar geleden had ik 16 euro betaald aan de ANWB. Die lieden hoeven alleen een papiertje af te geven en verdubbelen daarvoor de kosten.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES