zondag, oktober 24, 2021
HomeOnderwerpenEconomieGroentenexport naar Nederland mogelijk binnen twee weken

Groentenexport naar Nederland mogelijk binnen twee weken

-

- Advertisement -

Het Surinaamse ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) in samenwerking met haar afdeling National Plant Protection Organization (NPPO), is drukdoende de voorbereidingen voor het openstellen van de groenten export naar Europa af te ronden.

- Advertisement -

Om de exporten weer mogelijk te maken zijn adequate trainingen verzorgd aan een groep inspecteurs, door voornamelijk buitenlandse deskundigen, om zodoende de procedures voor export te kunnen herzien en waar nodig bij te werken.

Naast deze trainingen is door het Centrum Landbouwkundig Onderzoek Suriname (CELOS) onderzoek verricht naar onder andere de behandeling van de geoogste producten waarvan de resultaten nader geanalyseerd worden.

De voorlopige resultaten zijn hoopgevend waardoor de groenten exporteurs de komende week door minister, Parmanand Sewdien, ontvangen zullen worden voor nadere mededelingen en instructies.

Het ministerie van LVV streeft ernaar te allen tijde de exporthandel te waarborgen, waarmee afzetgarantie aan de producenten gegarandeerd is.4 REACTIES

 1. Ik ben blij want dan kan ik weer mijn gevulde sopropo eten.
  Wel een waarschuwing aan de hele voedselketen van Suriname naar Nederland: De Surinaamse groente is veel te duur.
  Dus prijs uzelf niet uit de markt. De manier om de prijzen laag te houden is de productie van Suriname drastisch te vergroten.
  gemodereerd

 2. Mooi ik hoop dat ze tegen betaalbardere prijzen op de markt worden gezet want alle genoemde groenten groeien ook in Nederland.
  Verder hoop ik niet dat de groenten export zal worden misbruikt voor de verscheping van contrabande.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.