zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenEconomieBedrijfsleven wil niet langer gegijzeld worden gehouden door vaccinatieweigeraars

Bedrijfsleven wil niet langer gegijzeld worden gehouden door vaccinatieweigeraars

-

Does Travel - naar Suriname

Een groep bedrijven en andere commerciële organisaties in Suriname heeft vandaag in een persbericht laten weten dat de fragiele Surinaamse economie een boost nodig heeft en dat zij zich niet langer gegijzeld kunnen houden door vaccinatieweigeraars die niet altijd op zuivere gronden de vaccinatie weigeren.

Zij roepen ondernemers en corporate leiders op om alle maatregelen te treffen, en zodoende maximale bescherming te bieden aan hun werknemers en te voorkomen dat door onnodige besmettingen de bedrijfsvoering in gevaar komt door hoge thuis isolatie.

Tevens vragen zij de gezondheidsautoriteiten om een pragmatische en op risico gebaseerd beleid te ontwikkelen voor quarantaine verlichtingen voor gevaccineerde medewerkers die geen Covid-19 hebben maar wel tot een direct contact persoon behoren, door vroegtijdig en frequent te testen en de periode van quarantaine drastisch te verminderen.

In de brief staat verder:

“…De meeste bedrijven, vooral de middel- groot en kleine bedrijven in diverse sectoren zijn bezig te overleven in deze crisisperiode. Vanwege de pandemie kan de economie niet volledig opengegooid worden, waardoor het nog moeilijker is om het hoofd boven water te houden.

Naast de normale vaste personele uitgaven, zijn er in 2021 vele kosten gemaakt i.v.m. de pandemie zoals uitgaven en inkomstenderving die gepaard gaan met de gevolgen van lockdown perioden, besmettingen op de werkvloer, quarantaine dagen van werknemers, en incentieven om zich te laten vaccineren etc.

Het bedrijfsleven kan niet lang wachten op werknemers om zich vrijwillig te laten vaccineren en vervolgens nog blijven opdraaien voor de kosten die gepaard gaan met (mogelijke) besmettingen. Dit zeker vanwege de enorme nationale crisis waarin wij ons bevinden en de internationale gevolgen van de pandemie, zoals verhoogde prijzen van inputs en andere logistieke kosten.

Wij roepen de overheid op om de nodige wettelijke maatregelen te treffen opdat bedrijven hun gevaccineerde medewerkers, hun klanten en andere stakeholders kunnen beschermen tegen deze dodelijke ziekte. Juist nu de wetenschap heeft aangetoond dat gevaccineerden, alhoewel deze ook het risico lopen besmet te raken, er haast geen sprake is van ziekenhuisopname of erger en dat het overbrengen van een besmetting een veelvoud lager ligt.

Daarnaast heeft onze fragiele economie een boost nodig en kunnen wij ons niet langer gegijzeld houden door vaccinatieweigeraars die niet altijd op zuivere gronden de vaccinatie weigeren.

Wij roepen ondernemers en corporate leiders op om alle maatregelen te treffen, en zodoende maximale bescherming te bieden aan hun werknemers en te voorkomen dat door onnodige besmettingen de bedrijfsvoering in gevaar komt door hoge thuis isolatie.

Tevens vragen wij de gezondheidsautoriteiten om een pragmatische en op risico gebaseerd beleid te ontwikkelen voor quarantaine verlichtingen voor gevaccineerde medewerkers die geen Covid-19 hebben maar wel tot een direct contact persoon behoren, door vroegtijdig en frequent te testen en de periode van quarantaine drastisch te verminderen.

Het bedrijfsleven rekent op de medewerking van de overheid om de private sector inderdaad in de gelegenheid te stellen een waardige bijdrage te leveren aan de wederopbouw van onze economie.

Namens:

Vereniging Surinaams Bedrijfsleven
Associatie van Surinaamse Fabrikanten
ICT Associatie Suriname
Suriname Hospitality and Tourism Association
Vereniging van Exporteurs van Agrarische Producten in Suriname Surinaamse Bankiersvereniging
Surinaamse Vereniging van Assurantiemaatschappijen
Surinaamse Juristenvereniging
Algemene Aannemersvereniging
Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemingen in Suriname Platform van Importeurs in Suriname

opening
Fernandes Express
Passion in concert

12 REACTIES
 1. Zelfs de overheid heefd daar last van, maar zoals altydt strugeld deze logge ambtenary achter de feiten aan, niet by stilstaand dat voor elke pot een deksel is,dus ook voor dit probleem.


  gemodereerd
 2. De vaccinweigeraars zijn zich er helemaal niet van bewust dat ze een bedrijf lam kunnen leggen en failliet kunnen doen gaan.Suriname heeft geen miljarden in huis zoals Nederland om bedrijven overeind te houden.Allerlei regelingen waar men in Nederland gebruik van kan maken zijn niet voorhanden in Suriname.Dus als een bedrijf failliet gaat zal de werknemer het zeker zwaar in zijn portemonnee merken


  gemodereerd
 3. Juist nu de wetenschap heeft aangetoond

  dat ligt er maar net aan naar wie je luistert.
  voorlopig is het gegoochel van cijfers en geen harde feiten.
  net als dat het vaccin dat op varianten al niet meer blijkt te werken

  de vraag is? wie verteld nu echt de waarheid
  en regeringen zijn er echt niet voor het volk… dat heeft de geschiedenis al bekend gemaakt


  gemodereerd
 4. Als je iemand keer op keer als schuldige aanwijst, ga je dat op gegeven moment ook geloven. Maar de oorspronkelijk schuldige blijft helaas buiten schot.


  gemodereerd
 5. vaccinatie weigeraars browny moeten ze de pil geven , weet jij welke , een pilletje en ze krijgen nooit geen covid en ze hoeven zich niet te laten vaccineren , en hun baas is van hen verlost


  gemodereerd
 6. De overheid moet vooral de verspreiders van fake nieuws harder aanpakken en helemaal de oplichters die rijk proberen te worden door niet werkende toverdrankjes aan te bieden. Er zijn genoeg wetsartikelen te vinden om die criminelen aan te pakken.
  Het zijn gewoon geldwolven die inmiddels vele doden op hun geweten hebben!!!


  gemodereerd
 7. “vaccinatieweigeraars die niet altijd op zuivere gronden de vaccinatie weigeren.”

  Zuivere gronden? Wat zijn die dan? Niemand heeft het recht een naald met medicijnen zonder toestemming van de persoon in diens lijf te duwen. De overheden worden steeds brutaler hierin. Waren ze (overheden en VN) maar half zo brutaal om de wereldwijde armoedevraagstuk op te lossen. Dan heeft men ineens geen wil. Maar mensen inspuiten, ja dat geeft hen misschien een kick. Want intussen zijn de geprikten de risicogroep.
  Bijv, dit bericht:
  De Amerikaanse senator Ron Johnson heeft de volgende gegevens verzameld. Van de 600.000 mensen die in de afgelopen zeven en een halve maand in Engeland besmet raakten (delta variant), overleden er 2500. Daarvan was 63 procent volledig gevaccineerd. Slechts 28 procent van de ‘coronadoden’ was niet gevaccineerd.
  Blijkbaar is het in Suriname net omgekeerd. Houden ze de cijfers daar wel goed bij?


  gemodereerd
 8. Welnu, er is recentelijk een pil door een Amerikaanse wetenschapper ontwikkeld tegen Covid-19. Je hoeft alleen maar de corona-pil in te nemen en je wordt dan beschermd tegen de Covid-19. De derde Covid-19 vaccin is al in Engeland en Israël en deels ook in Nederland en andere landen geïntroduceerd en in 2022 moet men opnieuw tweemaal gevaccineerd worden tegen Covid-19.


  gemodereerd
 9. Wat een gezeur laat die gevaccineerde thuis blijven en dan hebben ze geen last van die gene die niet zijn gevaccineerd


  gemodereerd
 10. okee guno betaal jij ze dan , en laten die niet gevaccineerden dubbel hard werken voor het zelfde salaris , zo niet dan ontslag , goh guno wat ben jij een oen


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES