Surinaamse regering werkt aan verhoogde bescherming op de werkplek

8
Hoofdkantoor Justitie en Politie ontsmet na coronabesmetting minister

De gevolgen van de COVID-19 pandemie hebben Suriname reeds geruime tijd op een viersprong doen belanden. De kunst is de juiste weg vooruit kiezen, waarbij de volksgezondheid maximaal is gegarandeerd, terwijl de economische en maatschappelijke processen zo veilig als mogelijk dienen voort te gaan. Gelukkig hoeven wij het wiel niet uit te vinden en zijn grote delen van de wereld ons reeds met succes voorgegaan. Op steeds meer plekken is de veiligheid verhoogd, door de toegang tot deze plekken te koppelen aan vaccinatie, of het afnemen van sneltesten.

De weg vooruit bestaat ongetwijfeld uit het creëren van een veiligere leefomgeving. Hierbij is de werkomgeving van groot belang. Als samenleving moeten wij alles eraan doen om verdere verspreiding van het Covid-19 virus tegen te gaan. Werknemers moeten een veilige werkplek hebben. Ook moet de klant of afnemer van diensten zo goed als mogelijk worden beschermd. Internationaal gaat het beleid duidelijk richting intensiever testen en vaccineren.

Op nationaal niveau is door het ministerie van Arbeid Werkgelegenheid en Jeugdzaken, de conceptwet rakende vaccinatie van werknemers, reeds ingediend. Er is een commissie ingesteld bestaande uit vertegenwoordigers van diverse werkarmen van de regering. Deze commissie zal een breed gedragen beleidsnota aanbieden aan de regering omtrent dit vraagstuk. De Wet uitzonderingstoestand is hiervoor de basis.

Op diverse ministeries, bij de Nationale Assemblee en op het kabinet van de president is er een verhoogde controle op vaccinatie. Het doen van een sneltest voor het verkrijgen van toegang tot bepaalde van deze plekken is reeds in volle gang. Met de diverse actoren binnen de overheid en het bedrijfsleven zal de komende periode intensiever worden gecommuniceerd, om werkplekken binnen de publieke en private sector beter te beschermen.

De bedoeling is om maandag 4 oktober reeds het definitief besluit te nemen betreffende verplichte controle op vaccinatie. Wij hebben als regering de verantwoordelijkheid voor de algemene volksgezondheid. Daarom zal de regering deze policy hanteren in het verhogen van de veiligheid voor de natie, op weg naar het nieuwe normaal.


8 REACTIES

 1. “Gelukkig hoeven wij het wiel niet uit te vinden en zijn grote delen van de wereld ons reeds met succes voorgegaan. Op steeds meer plekken is de veiligheid verhoogd, door de toegang tot deze plekken te koppelen aan vaccinatie, of het afnemen van sneltesten.”
  —–

  Dat wil niet zeggen dat je niet moet kijken wat voor ellende de vaccinaties her en der hebben veroorzaakt. Kijk hiervoor vooral op de alternatieve nieuwssites, want de MSM is nu hard bezig te censureren. Alles wat kritisch is op vaccinatie wordt uit de MSM geweerd en een campagne wordt daar gevoerd om de criticasters van de prik als onnozele gevaarlijke gekken neer te zetten.
  Is het wijs om 100% van de mensen grafeen-oxide in hun lijf te spuiten terwijl nog geen 0,05% van de mensen sterft t.g.v. de Coronagriep?
  Laat de regering niet blindelings volgen, maar goed alles op een rijtje zetten en een onafhankelijke en wijze beslissing nemen. Maar dit zal niet lukken omdat Suriname geld nodig heeft, klem zit daarom en de eenzijdige WHO-diktaten wel moet slikken.
  Klaus Schwab dikteert, Chantokhi accepteert.
  gemodereerd

 2. De werknemers moeten op de werkplek niet alleen beschermd zijn tegen Covid. Was iedereen voor Covid veilig op de werkplek en als Covid overwonnen is, kunnen we (de overheid) dan achterover gaan liggen in een luie stoel? Voordat ik het artikel gelezen had, dacht ik dat het ging om sexual harassment op de werkplek, waar vooral vrouwen last van ondervinden.
  gemodereerd

 3. Het moet gewoon verplicht worden. Wie niet wil horen moet maar voelen. Sorry kan niet voor een kleine groep mijn leven op het spel zetten.
  gemodereerd

 4. De Werkplek moet op straat zijn naar rovers en bandieten zoeken. Ga de straat in de buurten en de mensen beschermen! Schaamteloze organisatie.. een Stelletje WATjes die onze samenleving moeten beschermen. Zoeken liever naar een lockdownovertreder dan naar een moordenaars of dieven.
  gemodereerd

 5. dit stinkt en klaus schwab is een grote leugenaar hoe kun je gezonde mensen dwingen voor vaccinatie als je been niet gebroken is dan doe je er ook geen gips omheen ,zware onzin pure complot theorie ,totale controle dat willen ze je vrijheid raak je kwijt.
  gemodereerd

 6. Ram 2 oktober 2021 At 02:47
  Het moet gewoon verplicht worden. Wie niet wil horen moet maar voelen. Sorry kan niet voor een kleine groep mijn leven op het spel zetten.
  ———————————————–
  Oh? Waarom ben je dan in 2020 niet overleden toen de virus vrijelijk rondwaarde en nog niemand gevaccineerd was en er geen contactverbod was?
  De angst die de overheid propageert heeft je echt goed te pakken. Denk je soms dat je 120 jaar gaat worden?
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.