dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politiePolitie in beraad; alleen uitrijden voor berovingen en zware aanrijdingen

Politie in beraad; alleen uitrijden voor berovingen en zware aanrijdingen

-

Does Travel - naar Suriname

Hoewel de Surinaamse regering in dit persbericht had aangegeven, dat na overleg met de Surinaamse Politiebond (SPB) de plooien waren gladgestreken in de zaak rondom de benoeming van DNV directeur Ramlall, heeft de SPB donderdag tijdens een ALV toch besloten om vanaf 15.00u in beraad te gaan.

De SPB eist dat de benoeming van Ramlall tot commissaris van politie onmiddellijk teruggedraaid wordt. Hiervoor had zij een ultimatum gesteld. SPB-voorzitter Mielando Atompai zegt aan Starnieuws dat het beraad duurt tot zaterdag 09.00u.

Ale surveillance werkzaamheden worden gestopt. De politie zal alleen uitrijden voor berovingen, zware aanrijdingen en voor het defilé voor de jaarrede. Indien tot zaterdag geen bevredigende oplossing komt, zal de actie worden verscherpt aldus de voorzitter tegen de nieuwssite.

Atompai zei woensdag dat het bericht van de regering (hieronder) veel incorrecte informatie bevat:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

25 REACTIES
 1. De regering MOET de benoeming terugdraaien of anders betekent dit het einde van Regering Santoki / Brunswijk.


  gemodereerd
 2. Ik zie dat deze man president santokie onder druk wil zetten, is die man wel goed bij zijn hoofd volgens mij is hij niet 100 hoor , deze man wil de rechtmatige president gaan chanteren hoe heet hij atoompauw


  gemodereerd
 3. Nou politie, dan kunnen jullie de hele dag uitrukken. Want de dieven en roversgilde is de hele dag bezig en de hele dag vinden er wegraces plaats met alle gevolgen vandien.


  Maak melding
 4. De regering wil de zaak waarschijnlijk op de spits drijven, maar realiseert zich niet dat zij met een gewapende macht in conflict zijn. Zij herinneren zich het ontstaan van de situatie 1980 niet meer. De vlam kan zo weer in de pan slaan, omdat er nu ook grote maatschappelijke onvrede heerst. Dit is einde vriendjespolitiek en het liegen en verdraaien van feiten moet nu eens afgelopen zijn. Een regering moet transparant zijn en dat is niet het kenmerk van het beleid van dit speelgoed kabinet.

  Ik zeg nogmaals dat de communicatie van de regering heel slecht is. Er worden maatregelen overnight doorgevoerd, kijk nu maar naar de verhoging van de btw. En niet zo lang geleden was het de prijs voor energie. Als deze maatregelen zijn het gevolg van de eisen van IMF, over de financiële hervormingen die Suriname moet doorvoeren. In DNA wordt er nauwelijks hierover gedebatteerd.


  Maak melding
 5. “President Chan Santokhi heeft het verzoek gedaan aan het juridisch team om hem binnen een week van advies te voorzien. Het team bestaat uit onder andere: Mielando Atompai, Revelino Eijk, Steve Badri van het SPB-bestuur en directeur Arun Hardien, Juridisch adviseur Prenobe Bissesur van het Kabinet van de President.”

  “SPB-voorzitter Atompai om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat een goede bespreking is geweest met de regering. De uitkomst wordt voorgelegd aan de algemene ledenvergadering die donderdag wordt gehouden. “Het ziet er goed uit”, merkt Atompai op.”

  Als er is afgesproken dat er een juridisch team komt om een juridische oplossing te onderzoeken over de benoeming van de heer Ramlall en je behoort zelf ook tot het team heer Atompai, dan snap ik niet dat je in het vervolg daarop gewoon toch in beraad gaat. Je bent dan dus niet echt bereid de uitkomst van het juridisch team af te wachten. Integendeel zelf, je probeert bewust met het in beraad gaan druk uit te oefenen om de uitkomst naar je hand te zetten. Als lid van het juridisch team kom je dan wel heel erg onbetrouwbaar over.
  Of zou het zomaar kunnen dat je nu al weet dat het terugdraaien van de benoeming van de heer Ramlal strikt in juridische termen geen voedingsbodem zal vinden? Reden daarvan, er bestaat geen enkele andere concrete belemmering of argument voor de benoeming van de heer mr. Ramlall, dan het door jou heer Atompai en anderen opgeworpen rassensentiment?

  De heer Atompai is door zijn onverantwoorde acties bezig de samenleving te ontwrichten en neemt hier een groot risico wat betreft de ordehandhaving.


  Maak melding
 6. Sabaku zo is het?
  Mie skrievi kaba? President na President foe sranang.
  Als dat een besluit is van President heb ik geen moeite mee?
  Atompai is een racistische bezig?
  Daar heeft Suriname zulke lagi dagoe niet nodig?
  Atompai moet ontslagen worden door de Surinaamse President?
  Mie teigi kaba haat is niet goed?
  Racisme is niet goed?
  Maar ding dagoe foe ndp?
  Die zijn met iets anders bezig?
  A no moest fergiti tak Brazilië en america a waarschow oe kaba?
  Geen coup wordt geduld in Suriname?
  Atompai a lik fa ye yompo lik wang dagoe. Yo lasi. Jari 80 a pasa kaba dong kaw?


  Maak melding
 7. @Redskin, Ik heb liever niet de roversbende terug, maar deze president maakt steeds dezelfde fouten. Hij moet zich vooraf laten adviseren en niet eerst doen en daarna willen repareren. Voor zijn geloofwaardigheid is dat niet goed. Ik vind sowieso dat het presidentiele stelsel aan een evaluatie toe is. De Presidenten gedragen zich in Suriname veelal als basja op een plantage, terwijl ze via getrapte verkiezingen worden gekozen in het parlement en niet rechtstreeks door het volk. Suriname is verworden tot een bananenrepubliek, getuigen het feit dat Bordo en Brunswijk in de leiding van het land zitten. Alle hoge functie hebben de laatste jaren hun glans verloren en het wordt alleen maar erger. De regering gaat ten onder door onkunde van de ministersploeg en het parlement is een applausmachine.


  Maak melding
 8. Oké i am lost!

  Bondsman zit in het juridisch team op grond van… welke kennis?
  Bondsman zegt volgens een bericht in dwtonline, nog steeds niets te hebben gehoord van het juridisch team…dus meneertje dwingt de leden om in beraad te gaan.
  Dus, hij heeft nog niets gehoord van het team waarin hij zelf zit…….

  Dit is bewust chaos creëren, want je eigen onderzoek loopt nog en je hebt een afspraak staan voor 5 okt. Deze is duidelijk een ongeleid projectiel. Eigen keuzes Surinamers, eigen keuzes, dit is het resultaat.

  De popo’s die geen lid zijn van de bond, bescherm het volk aub.


  Maak melding
 9. Heeft de president wel zeggenschap in het land. Of is hij alleen voor buitenlandse zakenreisjes om te bedelen voor deze gasten. Diverse feiten vallen op sinds een hindoestaan president is. Met name de haatprotest in Amsterdam tegen de president.


  Maak melding
 10. IS Minister Van Justitie En Politie Kennth Amoksie In Het Buiten Of Binnenland. Hopelijk Stuurt Men Hem Vandaag Een Mail Om Door Te Geven Wat Er Gaande Is

  Ons Land Heeft Op Dit Moment Een Minister Van Juspol . NIX Interseerd Deze Man.. Hij Focus Zich Meer Op Eind Van De Maand
  Of Ze Al Hebben Gestort Of Niet.


  Maak melding
 11. De politiehonden stelen als ratten. 2 auto’s die halfgesloopt teruggevonden is op ht eurekaproj en afgevoerd is nr post munder , zijn daar verder gesloopt door deze stront daggoe’s.
  Wanr de eigenaar een aangifte wilt doen tegen deze smerige diefstal wordt hij behandelt als n crimineel.
  Poltie jullie zijn n kaw-lo stronthoop bende mt n schiettuig n verder 0,0.


  Maak melding
 12. Whahahaha Ivanof,

  Ik ben sinds vandaag 1 okt, geneigd om het eens te zijn met jou. Die bondsman voelt zich gesterkt vanwege de minister en de vp bloedlijn.
  Waarschijnlijk hebben ze dit weekend een djompo metie cookout.
  Bordo treed op en lanceert zijn nieuwste ceedee, kaíse beníe. (bron:dbsuri).

  Wat een land!


  Maak melding
 13. Bij een opbelprogramma waarbij mensen hun mening mogen geven , en die verzorgd wordt door iemand die niet goed uit zijn woorden kn komn n ook niet politiek n nationaal georiënteerd is , is gezegd door een beller dat DNV altijd aangevoerd is door creolen dan wrom nu n hindoestaan.
  Hier is duidl sprake vn racisme. Als ht een creool was in de plaats vn ramlall was er niks aan de hand.
  Deze racist atompai moet uit ht korps getrapt worden. Zulke figuren zwaaien aln mr tweedracht in ht laand.


  Maak melding
 14. De hele politie top is aan vervanging toe. laat hun de criminelen op pakken, zakken oplossen zoals 3 lijk in een gebrande auto, transport van grote hoeveelheid drugs, dagelijks roof overval, corruptie enz. De politie bond en korpsleiding moet weg, ze zijn niet beschikt en er moet een mix van diverse volk komen, nu is de korpsleiding te Afrikaans en 90% van de criminelen zijn ook Afrikaans. Het klopt iets niet als je gaat analyseren


  Maak melding
 15. Ik heb nog nooit zo racistisch samengestelde politiebond gezien. Allemaal zwart. Rotzooi. Waren ze maar zo eerlijk en integer als VENE, dan was er nu niks aan de hand.


  Maak melding
 16. De politiebond kan maar beter direct stoppen met het beleid te ondermijnen en aan het werk gaat.

  Suriname is met uitzondering van de periode toen EL Vene president was een roversbende geweest en de criminaliteit hoog was en nu nog steeds is.

  Wat de politie het beste kan gaan doen, is de grootste crimineel ddb ea in zijn kliek. ao boefdraad gaan oppakken en ophouden met poppenkast. De hele leiding vd politie en justitie verdienen een flinke schop onder hun kont te krijgen. Het moet vervangen worden, de huidige deugt van geen kanten.


  Maak melding
 17. @ Esmerald
  De popo’s die geen lid zijn van de bond, bescherm het volk aub.

  Ik ben bezig met het vormen van een gewapende militie.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES