zondag, juni 16, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijBlack Achievement Month in Nederland van start

Black Achievement Month in Nederland van start

-

Does Travel - naar Suriname

Het is vandaag 1 oktober en dat wil zeggen dat in Nederland de Black Achievement Month van start is gegaan. Het festival heeft als doel om deze maand de uitzonderlijke talenten van mensen met Afrikaanse roots in de schijnwerpers te zetten. De inmiddels zesde editie staat in het teken van ‘verbonden generaties’.

“Hiermee geven we aan, dat iedere generatie gevormd wordt en voortbouwt op een vorige generatie. We zijn geen losse individuen en leven niet uitsluitend in het hier en nu. We komen van ver en geven het stokje door aan de toekomstige generatie. We staan, als het ware, op elkaars schouders. Het verleden werkt door in het heden en heeft gevolgen voor de toekomst. Dit gegeven, dit besef is essentieel”, aldus John Leerdam, artistiek leider van de Black Achievement Month.

Dit jaar vindt de Black Achievement Month van 1 oktober t/m 1 november plaats in Almere, Amsterdam, Den Haag, Leiden, Middelburg, Utrecht en Rotterdam.

De aftrap is vandaag in Amsterdam, in het Internationaal Theater Amsterdam aan het Leidseplein (voorheen Stadsschouwburg Amsterdam). Meer info op blackachievementmonth.nl.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
  1. Leuk voor degene die erin geloven maar ik hecht meer aan het Surinamerschap en de Surinamers die in Nederland talenten zijn.


    gemodereerd
  2. De blacks in Nederland moeten zich meer naar buiten toe profileren. Kom op piloten, leger- en politieofficieren, economen, tandartsen, artsen en medische specialisten, sociologen, economen, psychologen, apothekers, ICT specialisten, advocaten, juristen, professoren, docenten, leerkrachten,accountants, fysiotherapeuten, ingenieurs en andere technische specialisten, landmeters, kapiteins en stuurmanen/vrouwen op schepen, procestechnologen,enz.enz. Show them, show them what you have……


    gemodereerd
  3. een liedje maken een archievement noemen, waar zijn de zwarte einsteins, newtons, galileos, gebroeders wrights, edisons, teslas, fords etc…


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES