donderdag, mei 30, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidVHP: 'Betreden van gebouwen alleen mogelijk voor volledig gevaccineerden'

VHP: ‘Betreden van gebouwen alleen mogelijk voor volledig gevaccineerden’

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse politieke partij VHP heeft woensdag laten weten dat zij per ommegaande heeft besloten dat het betreden van gebouwen van de partij voor zowel leden als gasten, alleen zal worden toegestaan als men volledige vaccinatie kan aantonen.

De partij zegt dit te doen omdat zij de afgelopen periode kennis heeft genomen van de zorgwekkende stijging van het aantal besmettingsgevallen in Suriname, alsook de stijgende trend die het aantal sterfgevallen door COVID-19 vertoont.

Deze maatregel geldt ook voor activiteiten georganiseerd door de partij of structuren van de partij. Als er sprake is van geen volledige vaccinatie of het niet kunnen aantonen daarvan, kan een ander die wel volledig gevaccineerd is en dat kan aantonen, als plaatsvervanger worden toegelaten. Het kunnen aantonen van een negatieve PCR- test die niet ouder is dan 48 uur wordt ook geaccepteerd.

Naast deze aangescherpte maatregel zijn de reeds geldende regels van temperatuurmeting, dragen van een mond- en neuskap alsook het houden van een onderlinge afstand van 1,5 meter en het ontsmetten van de handen nog steeds van kracht. Met deze aanscherping wil de VHP aangeven zich enorme zorgen te maken om de toename van het aantal besmettingen en het stijgend aantal sterfgevallen ten gevolge van COVID-19.

“De verscherpte maatregelen zijn nimmer bedoeld om onze gasten en leden onaangenaam te zijn, maar juist om onze bijdrage te leveren in het terugdringen van het aantal besmettingen en sterfgevallen die hiermee gepaard gaat. Wij van de VHP zijn er heilig van overtuigd, dat alleen door volledige vaccinatie de besmetting kan worden tegengegaan. Het overgrote deel van het aantal besmette personen en het aantal in de Intensive Care behandelde personen alsook zij die komen te overlijden, zijn mensen die niet of niet volledig zijn gevaccineerd. Meten is weten”, aldus de VHP in een persbericht.

“Wij vragen daarom begrip voor de door ons verscherpte maatregelen die we hebben genomen op basis van cijfers en medisch onderzoek. We roepen u daarom op, laat u vaccineren en beschermt u zichzelf en de uwen, u helpt ook om de besmetting tegen te gaan. Suriname verkeert in de gelukkige omstandigheid voor het voorradig hebben van 4 soorten vaccins, die ook nog gratis worden toegediend, maakt u gebruik hiervan en lever zo uw bijdrage om de besmetting tegen te gaan”, zegt de partij in het bericht,

opening
Fernandes Express
Passion in concert

40 REACTIES
 1. Zich enorme zorgen maken wil nog niet zeggen dat men drastische maatregelen moet nemen die niet zorgvuldig afgewogen zijn. Het moet stroken met wet- en regelgeving, zorgplicht, ethische beginselen en mag vooral geen precedent vormen. Dit is weliswaar niet direct de verhouding tussen werkgever en werknemer ,maar het is vergelijkbaar. Vaccineren is geen verplichting. Een lid van de VHP kan immers volkomen klachtenvrij zijn, zonder überhaupt getest en gevaccineerd te zijn. Nu ga je dus een dwang toepassen en aangeven dat men alleen naar binnen mag als men gevaccineerd is. Lijkt me een beetje extreem.

  Dit precedent kan ervoor zorgen dat anderen het ook zullen doen. Waarom? Omdat de VHP dat gedaan heeft en wij gaan dat ook doen. Het komt er dus op neer dat iedereen dan willekeurig regels gaat opleggen. Lang leve de democratie die de VHP hanteert en anderen daarmee de wil wenst op te leggen. Wat de VHP wil bereiken gaat verder dan de toegang van het gebouw ontzeggen voor niet gevaccineerden. Als ik lid was van de VHP, zou ik me ernstige zorgen maken. Niet vanwege het virus ,maar vanwege de VHP die dwang uitoefent onder het mom van valse zorgen.


  Maak melding
 2. Prima idee!
  Wie zich niet wil vaccineren blijft maar lekker in een hutje op de hei schoppen tegen de rieten muurtjes.
  Het zijn juist deze mensen die klagen over de economie, terwijl ze zelf de boel frustreren.

  Vliegen moet ook met een bewijs. Misschien kan de SLM in navolging van United Airlines een deadline stellen voor niet-gevaccineerden medewerkers. Dit versneld op een natuurlijke wijze de reorganisatie.
  Rest alle ministeries, volg BiBis.

  Particuliere bedrijven beslissen zelf, want als werknemers besmet zijn in een bedrijf gaat dit als een lopend vuurtje rond en moet het bedrijf gedwongen sluiten. Weg inkomsten.

  Hoeveel weigeraars die lid zijn van een sektarische kerk zijn al overleden, veel. Vaak lees ik “God heeft het zo gewild”, dacht het niet. Hij heeft je hersenen gegeven om na te denken, gebruik ze.


  Maak melding
 3. @@@Debby en vele anderen::::: mischien weten jullie het niet, maar olifanten zijn de meest sociale dieren die er bestaan. Ze ondersteunen en helpen elkaar ook waar het kan. Onderzoek het maar.
  Niet voor niets hebben de hindoestanen die olifant als symbool.
  Algemeen kun je dit ook zien in hun gedrag.


  Maak melding
 4. Voortaan laten betalen voor vaccinatie. Wat willen Surinamers nou eigenlijk.
  De vaccinatie is gratis en toch willen jullie niet gevaccineerd worden. Willen jullie ook nog betaald worden?? Toppunt van ondankbaarheid.

  Bij mij zijn mensen die niet volledig gevaccineerd zijn niet meer welkom. En zo beginnen al mijn vrienden te denken.
  Dus weigeraars. Klaag straks niet dat je gediscrimineerd wordt.
  Het is jouw eigen keuze, die wij moeten respecteren. Wat wij van jou mogen verwachten is dat jij onze keuze ook respecteert.


  Maak melding
 5. Wat is dit voor onzin? Hoe moet ik dan bewijzen dat ik gevaccineerd ben? Ok met mijn cell dus, maar hoeveel mensen hebben geen cell? Kopen? met welk geld dan? Dan kopen oudjes het dan worden ze beroofd. Begin de criminaliteit aan te pakken, Daar doe je niets aan
  Chantokki wil alles uit de rijke landen overnemen zonder na te denken of het hier wel kan.
  Bij jullie in Holland ligt dat misschien anders


  Maak melding
 6. Frankrijk heeft iedereen die een openbare baan heeft, dus leerkrachten, overheidspersoneel, zorgpersoneel, gemaand zich te laten vaccineren, anders loopt men de kans zijn/haar baan te verliezen.
  Dat is pas dwingen!

  Dat de VHP heeft besloten dat alleen gevaccineerden toegang hebben tot gebouwen van de partij juich ik toe.

  Men klaagt dat er zoveel coronadoden zijn te betreuren in Suriname, maar men weigert zich te laten vaccineren.
  Weigert men ook medicijnen om andere ziekten zoals hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, diabetes enz. te onderdrukken of om zelfs ziekten te herstellen?
  De vaccinatie tegen covid-19 is te vergelijken met medicijnen.

  In Nederland stijgt het aantal gevaccineerden, omdat de niet gevaccineerden erachter zijn gekomen dat zonder volledige vaccinatie zij ontsloten worden van activiteiten en om te reizen.
  Las vanmorgen dat in 2022 weer 2 vaccinaties nodig zullen zijn.

  Oso dresi zal echt niet helpen, niet in Suriname, niet in India en nergens op de wereld.

  Bij mij zijn niet gevaccineerden ook niet welkom, dus kom ik ook niet bij die mensen over de vloer.


  Maak melding
 7. Mofo korantie.
  We weten wel wie wel of niet worden gevaccineerd en zij die gevaccineerd zijn kunnen dat bewijzen aan de hand van een QR code of iets dergelijks. Wij zijn veel verder dan Suriname. Overigens: bij ons is meer dan 80% gevaccineerd. Vandaar dat hier vrijwel alles weer normaal wordt. Suriname loopt ver achter.
  Dus kunnen wij het ons veroorloven eisen te stellen.


  Maak melding
 8. @Saaftinge

  In Nederland krijgen mensen die geen mobiele telefoon hebben, gratis een papieren QR code mits ze volledig zijn gevaccineerd. Ze moeten dat dus eerst bewijzen.
  Mensen die wel beschikken over een mobiele telefoon, maar niet weten hoe ze die QR code op hun mobieltje kunnen scannen, worden daarbij ook gratis geholpen.


  Maak melding
 9. Gevaccineerden krijgen een bewijs. Ook in Suriname. Dit bewijs is vereist voor het ontvangen van het 2e vaccin.
  Je bent duidelijk niet gevaccineerd @saaftinge. Waarschijnlijk ook geen ‘geel boekje’, dat mag ook.

  En je woont niet in suri, anders wist je wel dat een suri artiest onlangs betrapt is op het kopen van valse vaccin bewijzen.

  Zoek een ander argument.


  Maak melding
 10. Het recht om zich niet te laten vaccineren blijft onverkort bestaan. Het is geen verplichting. Wordt de toegang ontzegd tot een lid van de VHP, kunnen er twee dingen gebeuren. Een eerste, het lid gaat voortaan niet meer naar de vergaderingen en bijeenkomsten omdat hij zich geen dwang wil laten opleggen. Het is namelijk een vorm van chantage. Een tweede, het lid zwicht voor de chantage en laat zich vaccineren. Als laatste uitvloeisel zou zo een lid wel gaan nadenken over hoe de modus operandi van de VHP eruitziet. Dit zou ertoe kunnen leiden dat bij de eerstvolgende verkiezingen de VHP wel het gelag zal betalen.

  De niet-gevaccineerden leggen geen dwang op aan de gevaccineerden. Andersom wel en juist daardoor verkracht men het recht op lichamelijke integriteit. Het zijn dus juist de gevaccineerden die moeite hebben met het respecteren van wetten die sinds jaar en dag bestaan. De maatregelen aangaande dit virus, staan niet boven de wetten op lichamelijke integriteit. Ook al vallen er doden en raken mensen besmet.

  Anyway ,verwijzing naar artikel 8 : Europees Verdrag tot bescherming van de rechten van de mens en de fundamentele vrijheden, Rome, 04-11-1950. Verder, Artikel 11: Onaantastbaarheid lichaam. (Nederland). Deze wetten worden ook toegepast in Suriname onder de noemer : Universele Rechten van de Mens ( VN). Als jij thuis bent en je zegt ;”alleen gevaccineerden komen bij mij over de vloer” , is het jouw goed recht. Deze vlieger gaat echter niet op wanneer jij werkgever bent en jouw werknemers zonder meer verplicht zich te laten vaccineren .Dan kom je in gedrang met de wetten en is een gang naar de rechter de enige oplossing ,of je moet samen met je werknemer kijken of het ook anders kan.


  Maak melding
 11. Gezien de Covid situatie, zou de Surinaamse overheid ook een stapje verder kunnen, een ieder die zich weigert te vaccineren de toegang tot ministeries en openbare gebouwen/vervoer weigeren. Wie niet horen wilt, moet maar voelen. Je niet laten vaccineren is een eigen keus, maar hoeft nog niet te betekenen dat je anderen hun leven in gevaar mag brengen.
  Immers, er zijn in Suriname genoeg mensen die gevaccineerd zijn en de onderliggende aandoeningen hebben. Juist zij kwetsbaar en moeten beschermd worden.


  Maak melding
 12. pakiratigri 30 september 2021 At 14:07
  Ga je betoog maar houden in Frankrijk met 67 miljoen inwoners, hoor mie boi…
  Per 1 sept. 2021 moet je gevaccineerd zijn om op het werk te komen, je werkgever mag je weigeren.


  Maak melding
 13. Wat is de volgende stap? Wie geen prik neemt mag niet eten en drinken? De indirecte dwang zal spoedig over gaan in echte dwang.
  Is de wereld alleen van de gevaccineerden? Hebben de niet-gevaccineerden geen rechten meer? Mogen ze geen politiek meer bedrijven?
  Zijn de gevaccineerden er voor 100% zeker van dat ze nooit meer door een virus zullen worden getroffen? Zijn ze bereid zich voortaan hun leven lang telkens weer te laten prikken? Met alle gevolgen van dien?
  Wat als iedereen straks gevaccineerd is? Is de aarde dan ineens een paradijs en zullen er nooit meer mensen ziek worden en sterven?
  Wat een Vervelende Huichelachtige Partij is het toch aan het worden.
  Overigens moet de VHP alle niet-gevaccineerde betalende leden (indien dat het geval is) hun geld terugbetalen en hen tevens vragen NOOIT MEER op de VHP te stemmen.


  Maak melding
 14. @Boesskowtoe: Immers, er zijn in Suriname genoeg mensen die gevaccineerd zijn en de onderliggende aandoeningen hebben. Juist zij kwetsbaar en moeten beschermd worden.
  ———————————————————————-
  Daarom hebben zij toch die prik gekregen? Om hen te beschermen? Wat jij zegt is dat die prik geen nut heeft. Het beschermt je niet. Intussen weten we dat ook gevaccineerden net zo hard anderen besmetten. Maar zij mogen wel vrije toegang hebben om anderen te kunnen besmetten.

  Logisch was geweest indien de VHP een negatieve testuitslag als eis had gesteld aan iedereen!


  Maak melding
 15. Ronald 30 september 2021 At 14:49
  Als je goed je huiswerk had gedaan, dan wist je dat de prik geen 100% bescherming geeft. Een gezond mens kan nog steeds besmet raken, maar belandt niet in het zknhuis of op de IC. Bij mensen met onderliggende klachten kan dat anders uitpakken. Ga dat maar opzoeken, want zo word je zelf ook wijzer en laat je je niet alles voorkauwen. Trouwens, jij was toch die Ronald, de anti Covid-vaccin preacher???


  Maak melding
 16. Boesskowtoe,

  Waarom geven ze dan mensen met onderliggende klachten toch de prik? Want ze kunnen net zo goed door hun geprikte huisgenoot besmet worden. De logica slaat echt nergens op.
  Die mensen met onderliggende ziektes zijn klaarblijkelijk beter af zonder de prik.


  Maak melding
 17. Uit de reacties blijkt weer eens hoe achterlijk bepaalde soort mensen zijn. Op dit moment kan de regering niemand dwingen om zich te laten vaccineren. Maar in combinatie met de zorgplicht voor de Volksgezondheid die de regering heeft, is het te billijken dat de overheid iedereen verplicht laat vaccineren.
  Het argument dat door vaccinatie de regering mensen bewust besmet komt vooral uit de hoek van onderontwikkelde bavianen.


  Maak melding
 18. Als je volledig bent gevaccineerd en dan ook nog je zogenaamde booster prik kan je ook weer besmet worden het is de vaccinatie die je ziek maakt op den duur drie kwart van de populatie zal sterven


  Maak melding
 19. Machtsmisbruik. Zijn figuren die willen gaan slijmen.
  GLENN die Redskin, wat of hoe die debiel zichzelf noemt zou wensen om zo licht te zijn als mij. Ik ben lichter dan 90% van de VHPers.
  Maar kleur zegt mij geen hol.
  Geld moet ik hebben en mn gezondheid. De rest kan me schelen.


  Maak melding
 20. Ik hoop voor de gevaccineerden dat ze zich erg gelukkig voelen wanneer ze de ongevaccineerden thuis kunnen laten opsluiten.
  De gevaccineerden hebben een irritante denkwijze: wij hebben ons laten vaccineren dus zijn wij superieur en hebben wij meer rechten. Waar kennen we dat van? Wat ze niet vertellen is dat alle nieuwe variaties van de (nooit 100% bewezen virus) Coronagriep zich in het lichaam van de gevaccineerden ontwikkeld en dan de wereld in gaat. Door de prik reageert hun lichaam heel raar en maakt nieuwe varianten aan.
  Dus de vaxxed zijn de verspreiders van de nieuwe varianten en daarmee een gevaar voor elkaar en voor de non-vaxxed. Maar ze weten het niet eens….ze zijn immers superieur (denken ze)!


  Maak melding
 21. @Debby
  Als kleur jou niets zegt dan had je ook niet over jezelf geschreven dat je voor 90% lichter ben dan VHP’ers. Je hebt juist bewezen dat je mensen met een donkere huidskleur wel degelijk discrimineert.
  Recent heb je geschreven dat hindustanen elkaar discrimineren op huidskleur, terwijl jij het zelfde doet.
  Je bent weer eens door de mand gevallen? Raar mens ben je.


  Maak melding
 22. glenn jij bent een homo , maar met jou kleur kun jij alleen maar hopen dat de andere paarse ratten wat in je zien , o ja robg zeker

  debby , ben jij een witte of de icelady , geld kun jij verdienen om te gaan werken bijv. (hoereren) , gezondheid kun je niet kopen , en covid maakt geen verschil tussen arm er rijk , dus let maar op covid houdt van jou en wil best langs komen voor een potje luchthappen, en daarna wil ronald komen om ook met jou een potje luchthappen te doen , oh wat zal covid feesten , hij mag niet meer komen bij de VHP gebouwen dus zoekt hij jullie op , mooi toch


  Maak melding
 23. Aan de gevaccineerde: Succes met het experiment vd eeuw… Binnen 3 jaar zullen we de gevolgen zichtbaarzijn. Er word al gedocumenteerd. Ndp moest plaats maken voor de Verenigd Holland Partij i(.dit ivm hoge likwaarde ) Er is géén staatshoofd die de vaccinatie daadwerkelijk heeft genomen. Kom niet met media bullshit dat men op de tv is gevaccineerd. In Nederland/Frankrijk/ Engeland/ België oa is een grote groep bezig om de staat aan te klagen. Ik zal het in het kort nog even voorleggen: De beschermden moeten beschermd worden tegen de onbeschermden door de onbeschermden te dwingen de bescherming te nemen die de beschermden niet beschermt. Snap jij het nog..hahahaha. de schapen cq olifanten volgen gewoon de kudde. @ Debby,Glenn,Ronald, mag ik jullie bedanken voor altijd scherpe goed onderbouwde comments. Ps @ poponarcistracistfistijantje,wat,redskin..ik hoop echt dat jullie de vaccin hebben genomen..bij mensen met een beperking schijnt het averechts te werken. Ik zal jullie op de voet volgen..ben benieuwd. Stelletje Smeerlappen.


  Maak melding
 24. @Alma de jokkebrok,

  Geen enkel staatshoofd heeft zich laten vaccineren? Ga dat aan je oma vertellen.
  Als ik het opperhoofd ben dan ben je mijn onderdaan! Ik zeg niet makkelijk dat iemand dom is, maar jij ben wel het domste meisje uit de klas!


  Maak melding
 25. @alma
  Vrouw arki no, als je niet wil vaccineren is jou lookout oké, oninteressant. Onderzoek heeft uitgewezen dat het voornamelijk allochtonen uit de ghetto zijn die de grootste vaccin-weigeraars zijn. Das één.

  Ik begrijp effe die jaloezie van je tegenover de gevaccineerden niet, als het volgens jou wetenschappelijk is bewezen dat bijna 80% van de domme Hollanders binnen 3 jr dood gaan. Die Noren zijn ons voor dus die gaan volgens jou eerder dood.
  Das twéé.

  Het ontbreekt jullie antivaxers aan empathie voor de artsen, de verpleegkundigen, de schoonmakers, die zich uit de naad werken. Tuurlijk niet, ver van je bed show, niemand in je familie zit in de zorg, en indien zo, dan is het niet jou hoofdpijn. Das drié

  Totdat jij of een geliefde niet geopereerd kunnen worden omdat er geen personeel beschikbaar is. Al die honderden op de operatiewachtlijst, whatever, niet jou probleem. Das viér.

  Ik hoop voor je dat je over 3 jr, (het was eerst 2jr), de balans kan opmaken.
  Zo niet, waarschijnlijk in een volgend leven.


  Maak melding
 26. Het heeft totaal geen zin om anti vaxxers te overtuigen dat vaccineren helpt tegen het gevaar covid-19, net zoals de tegenpartij ook niet te overtuigen is dat niet vaccineren beter is voor je lichaam.

  Zelf geloof ik niet in al die complottheorieën. Dat is mijn mening.
  Wat ik wel heb ervaren dat verstokte anti vaxxers in mijn omgeving zo snel als mogelijk was zich alsnog hebben laten vaccineren, wegens een sterfgeval in de familie.
  De oorzaak van dat sterfgeval was covid-19.
  Ik denk er het mijne van, maar hou dat voor me zelf. Het heeft geen zin om die familie een trap na te geven. Ze zijn er op een keiharde manier achter gekomen dat met covid-19 niet valt te spotten.

  Wel vind ik mensen die zich bewust niet hebben laten vaccineren en door besmetting met het covid-19 virus in het ziekenhuis zijn belandt, egoïsten. Ze denken niet aan patiënten die hun plek in het ziekenhuis hebben moeten afstaan ten faveure van covid-19 besmette personen.
  Patiënten die eigenlijk niet langer konden wachten om geopereerd te worden zijn zelfs overleden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES