woensdag, mei 22, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidNCT draagt vaccinatieprogramma over aan ministerie van Volksgezondheid

NCT draagt vaccinatieprogramma over aan ministerie van Volksgezondheid

-

Does Travel - naar Suriname

Het Nationaal Coordinatie Team (NCT) is vanaf februari medeverantwoordelijk geweest voor de implementatie van het vaccinatieprogramma. In juni heeft het NCT aangegeven geleidelijk aan haar werkzaamheden over te dragen aan het ministerie van Volksgezondheid.

Dinsdag heeft daarom formeel de overdracht plaatsgevonden van het Nationaal Coordinatie Team (NCT) aan het Ministerie van Volksgezondheid. Dit betekent dat het ministerie in samenwerking met alle gezondheidsinstituten doorgaat met het vaccinatieprogramma.

Het BOG, RGD, de ziekenhuizen en de Medische Zending zullen via hun locaties, de vier beschikbare vaccins laten toedienen. De burgers hoeven zich dus geen zorgen te maken over de openstelling van de priklocaties. Ook bezoeken mobiele units diverse wijken om de vaccins toe te laten dienen.

Naomi Chan, coordinator NCT zwaait af met de woorden: “We hebben heel veel geleerd en hebben dit met alle liefde gedaan, maar moeten nu verder en terug naar onze eigen werkzaamheden”. Door het ministerie van Volksgezondheid is er een nieuwe coördinator aangesteld, Drs Javier Asin, die de komende periode het nationaal vaccinatieprogramma zal implementeren. 

Het ministerie heeft er alle vertrouwen in, dat het nieuwe team onder leiding van Javier Asin, de vaccinatiecampagne succesvol door de volgende fase gaat leiden. De doelstelling blijft nog steeds, het sociaal en economisch leven zo snel mogelijk normaliseren en burgers deskundig begeleiden naar- en in het vaccinatieproces.

Directeur Volksgezondheid, Rakesh Gajadhar Sukul sloot de formele overdracht af met de woorden: “Makandra u sa tan feti corona”. Wij zijn het NCT zeer erkentelijk voor hun bijdrage in de afgelopen periode en bedanken ze nogmaals voor hun waardevolle bijdrage.”

De vaccinatiegraad in Suriname is nog steeds laag en moet de komende periode omhoog om de gezondheid van onze burgers te bevorderen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES
  1. ‘De vaccinatiegraad in Suriname is nog steeds laag en moet de komende periode omhoog om de gezondheid van onze burgers te bevorderen’.

    De vraag is, hoe dit te bewerkstelligen aangezien een deel van de bevolking tegen vaccinatie is vanwege hun geloofsovertuiging of beïnvloed zijn door valse profeten (dat wondermiddel uit pikin ingie kondre)
    De Surinaamse overheid staat voor een groot dilemma want met onwillige honden is ’t kwaad hazen vangen. Komt nog bij dat sinds het aantreden van de nieuwe regering, de verdeeldheid onder de bevolking alleen maar groter is geworden. Etnische sentimenten worden aangewakkerd om onrust in de samenleving te veroorzaken. Blijkbaar gaat de voorkeur bij een deel van de bevolking uit naar een corrupte regering die lening op lening neemt, geld verduisterd en van Suriname een narcostaat maakt.
    Een oproep van politieke leiders naar hun aanhang om zich te laten vaccineren en eenheid te vormen, is niet te verwachten. Immers, in Suriname staat bij velen het eigenbelang boven het landsbelang. Dus is er in mijn optiek maar een weg, die van de natuur z’n werk laten doen en Corona laten zegevieren. Opgeruimd staat netjes…


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES