Rabin Baldewsingh eerste Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme

50
Baldewsingh eerste Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme in Nederland
Oud-wethouder Rabin Baldewsingh - Foto via rijksoverheid.nl

Het Nederlandse kabinet heeft dinsdagmiddag bekend gemaakt dat de Haagse oud-wethouder Rabin Baldewsingh (59), per 15 oktober de eerste Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme in Nederland wordt.

De ministerraad heeft ingestemd met het voorstel van minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties om hem voor benoeming voor te dragen. Namens het kabinet gaat de in Suriname geboren Baldewsingh alle vormen van uitsluiting bestrijden.

De Nationaal Coördinator zal aan de slag gaan met een meerjarig nationaal programma tegen racisme en discriminatie. Input hiervoor zijn onder meer de signalen uit de samenleving. Hij zal als aanjager de ambitieuze agenda omzetten tot resultaten die in de hele samenleving moeten bijdragen aan het tegengaan van racisme en discriminatie, ook in het Caribisch deel van Nederland.

Baldewsingh is 12 jaar wethouder namens de PvdA geweest in Den Haag. Daaraan voorafgaand was hij vanaf 1998 raadslid. Als wethouder heeft hij diverse portefeuilles onder zijn hoede gehad, zoals sociale zaken en werkgelegenheid, wijkaanpak, sport, stadsbeheer en milieubeleid, volksgezondheid, inburgering en integratie, personeel en organisatie en burgerzaken.

De werving van de nieuwe Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme is via een open wervings- en selectieprocedure verlopen. Voor deze werving en selectie is vooraf het profiel, de procedure en de samenstelling van de Selectie Advies Commissie vastgesteld.

Na een open wervings- en selectieprocedure, waarop iedereen kon reageren, heeft de commissie verschillende kandidaten in twee ronden gesproken, onder leiding van een onafhankelijk voorzitter,  mevrouw Joyce Sylvester, substituut-ombudsman. De commissie heeft unaniem  de heer Baldewsingh voorgedragen, meldt de Rijksoverheid.


50 REACTIES

 1. Libie soema moeilijk yere?
  Waarom haat Waarom discriminatie?
  Is nergens voor nodig?
  Omdat iemand anders is dan moet je die persoon gaan haten?
  En wie heeft de verstand zijn de mens?


  Maak melding

 2. Hij kan bij zn eigen soort beginnen. Daar zijn de grootste racisten. Als hij klaar is kan hij doorgaan met de rest.
  Hind discrimineren hun eigen volk als die een donkere kleur hebben, een ander geloof of arm zijn


  Maak melding

 3. Blij voor hem en gefeliciteedd, maar men moet niets van verwachten.

  Discriminatie is al zo oud als de mensheid bestaat, en er is zelf in de VN en in vele landen, ook in Nederland verboden.

  Zie Artikel 1 vd grondwet van Nederland, er mag niet gedicrimineerd worden op grond van ras/ etniciteit, geloof, aart, enz.

  En toch gebeurt het.

  Zelf in het boek van George Orwell, Animal Farm wordt dit duidelijk weer gegeven, alle dieren zijn gelijk,

  de volgende dag stond er op het bord geschreven, maar sommige dieren zijn meer dan andere dieren.

  Ook in de mij, zie je dat de Koning Keizer, dictator, broer t.o.v. jongere zus/broer, man tot vrouw, zelfde beroepen/ prof-sportlui salarissen van mannen/ vrouwen, enz dat er sprake is van discriminatie/ ongelijkheid.

  Dus op grond van deze voorbeelden, enz. zal het dus een wassen neus zijn.

  Alleen de sterken zullen het over leven.


  Maak melding

 4. @Debby

  Creolen discrimineren ook hun eigen mensen op huidskleur, op arm of rijk zijn, op geschoold of niet geschoold zijn. Dat is mij verteld door een creoolse en heb het ook zelf gehoord.
  Mijn mening: de grootste racisten van Suriname zijn creolen/marrons. Trouwens ook in Nederland zijn ze racistisch bezig, zoals in Amsterdam jegens Santokhi en hindustanen.
  De afgelopen dagen is het woord KOELI ettelijke keren gebruikt in comments op deze site.


  Maak melding

 5. Racisme en discriminatie hebben hun oorsprong in de koloniale tijd. De westerse wereld heeft decennia lang een deel van de wereld overheerst en gekoloniseerd. De lokale bevolking werd honderden jaren uitgebuit. Om hun gewassen en producten zeker te stellen werden aan de andere kant van de wereld mensen geronseld, slaaf gemaakt en te werk gesteld op plantages.
  Daar zit de ware oorsprong van racisme en discriminatie.
  Surinaamse domoren zijn het gedrag (m.n. in de omgang met elkaar) van die blanken gewoon aan het na-apen. Dat zie je elke keer weer, zeker op deze site.
  En omdat we het verleden graag achter ons laten (en alles uit de onderwijsboeken hebben gehaald) zijn wij zgn. geciviliseerd en hebben we sinds kort een Coordinator racisme bestrijding. Ik zeg Hoer A


  Maak melding

 6. @debby
  WEERSTAND TEGENOVER NIET-JOODSE IMMIGRANTEN LEIDT TOT SOCIALE SPANNINGEN EN RACISME IN ISRAËL
  ‘Afrikanen bedreigen ons joodse karakter’

  Afrikanen zouden crimineel zijn, stinken en ziektes overbrengen, maar bovenal het joodse karakter van de staat Israël bedreigen. De felle retoriek van Israëlische politici en opiniemakers creëert angst onder Israëli’s én Afrikanen, die schrik krijgen van elkaar.

  Ga eens je grote en gore mond daar pieren. Durf je natuurlijk niet want je weet dat je san binnen no time passe bent. Laffe natte straathond.


  Maak melding

 7. Boesskowtoe, racisme en discriminatie zitten in het holbewoner brein dat in onze kop zit. In principe zijn wij allemaal holbewoners, die geprogrammeerd zijn om in kleine overzichtelijke groepen, waarin iedereen iedereen kent, te leven. Iedereen die je niet kende werd als een gevaar gezien en moest daarom.buitengesloten en bestreden worden. De moderne mens moet met zijn Neanderthaler brein tegenwoordig in grote, onoverzichtelijke groepen leven, groepen waarin het onmogelijk is iedereen persoonlijk.te kennen. Om niet gek/paranoia te worden van al de vreemdelingen die we dagelijks tegenkomen, moet de moderne mens zichzelf dwingen om niet ieder vreemdeling als vijand te zien. Mensen die het meest op je lijken worden beschouwd als te horen.bij de eigen groep, hoe minder vreemdelingen op mensen van de eigen.groep lijken, hoe meer ze als gevaar gezien worden en hoe meer ze daarom geweerd, uitgesloten en gediscrimineerd (mogen) worden. Blanken verschillen wat dat betreft niet meer of minder van andere mensen, alle mensen zitten opgescheept met een holbewoner rein/mentaliteit, hoe sneller dat tot ons allemaal doordringt, hoe sneller we als mensheid verlost zullen zijn van het onnodige onding dat discriminatie eigenlijk is.


  Maak melding

 8. De mix van oplossingen lijkt heel simpel:
  Begrijp de ander en behandel hem / haar zoals jij zelf behandeld wilt worden.

  De meeste mensen maken “grappen” over anderen maar kunnen er niet tegen wanneer er grappen over hen worden gemaakt. Verdraagzaamheid en zelfspot kunnen bijdragen aan een beheersbare of acceptabele mate van onderscheid. Ken dus vooral ook je eigen grenzen en accepteer dat van de ander.

  Discriminatie is een vorm van pesten. Dit moet strafbaar zijn, omdat de gevolgen letterlijk dodelijk zijn. Managers, leidinggevenden, gezagsdragers, onderwijzers, etc moeten aangemoedigd worden om actief discriminatie te veroordelen. Wegkijken of beamen is een vorm van medeplichtigheid en dus ook strafbaar.

  De moeilijkheid lijkt mij het bepalen van de grens. Dit is subjectief en verschilt dus erg per persoon en situatie. Neem als voorbeeld de uitspraak van Afonsoewa over keskesi’s en japjappi’s. Toen zij het zei of wanneer het in haar kringen wordt gezegd is het acceptabel. Maar toen Jogi het zei was het ineens racistisch.
  Om te kunnen bepalen wanneer een uitspraak of handeling onacceptabel racistisch of discriminerend is zal er gekeken moeten worden naar de context.

  Onderscheid maken zal nooit voorkomen kunnen worden gewoonweg omdat iedereen een eigen mening / smaak / voorkeur / etc heeft. Maar de ander belachelijk maken en afstoten om het “anders” zijn is kwalijk.

  Laat een ander in zijn / haar waarde.
  Iedereen is waardevol, (h)erken die waarde !

  Ik wens Rabin Baldewsing heel veel succes !
  En hoop dat hij ook bijv de Nederlandse regering kan kleuren.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 9. En als die grote zwarte schrijfster Astrid Roemer uit volle borst schreeuwt dat een Hindoestaan nooit president van Suriname kan zijn, wordt dit door het sujet dat hier nu een pleidooi tegen racisme houdt onder de noemer vrijheid van meningsuiting geschaard. Zo hypocriet !


  Maak melding

 10. Redskin 29 september 2021 At 10:28

  Waren er geen zwartjes voor deze functie????hahah.nu voelen ze zich helemaal buiten spel gezet. Dus kom maar op pietjes met jullie commentaar
  ————————————————————————————
  @REDSKIN…………………ER ZIJN GENOEG ZWARTEN DIE DEZE FUNCTIE KUNNEN BEKLEDEN.MAAR DOOR ELLENBOGENWERK EN GESLIJM KOM JE EERDER IN AANMERKING.
  Op de foto lijkt die meneer wel 80 jaar…had hij ook gegeten van die DOKSA van je mama.
  Ahhhhhhhhhhhhhhhhhh……………


  Maak melding

 11. Boesskowtoe
  29 september 2021 At 12:46
  Racisme en discriminatie hebben hun oorsprong in de koloniale tijd

  Lees de Bijbel en dan zal je zien dat de oorsprong van racisme in de bijbel voorkomt.
  Het bijbelboek zelf zegt niets over huidskleur, aangezien het slavernij in Israël zelf betrof. Chams vloek is daarna echter veelvuldig gebruikt om slavernij van zwarte mensen te rechtvaardigen, omdat Cham zwart zou betekenen….


  Maak melding

 12. Popo Jantje 29 september 2021 At 14:01

  En als die grote zwarte schrijfster Astrid Roemer uit volle borst schreeuwt dat een Hindoestaan nooit president van Suriname kan zijn, wordt dit door het sujet dat hier nu een pleidooi tegen racisme houdt onder de noemer vrijheid van meningsuiting geschaard. Zo hypocriet !
  ————————————————————————————
  @POEPE JANTJE……………BEN JE WAKKER ??? WAT IS JE ADRES TIJGERTJE???
  BEN JIJ DAT OP DIE FOTO????
  THOR BAB…KE DOE DA ANDA.


  Maak melding

 13. Sander 29 september 2021 At 13:11

  hij lijkt ook op Santokhie wie heeft er probleem mee ??
  ———————————————————————-
  NO BODY……WANT DIT RIEKT NAAR NEPOTISME !!!!!


  Maak melding

 14. Redskin, dat de politiek bij Rabin is uitgekomen heeft niets te maken met zijn etniciteit, hij is al jaren politiek bezig en staat bekend als een zeer bekwame bestuurder. Hij is dus iemand uit het politieke circuit, dus dan komt men uit bij zo iemand, is een kwestie van ons kent ons. Dit kunnen jullie zien als een vorm van diversiteit. Dus Redskin geen olie op het vuurtje gooien, ga liever een biertje drinken doe je niemand kwaad mee, alleen niet teveel drinken anders maak je misschien stennis thuis, als je vrouw je vraagt waar je geweest bent en waarom je zo laat bent, hahaha🙈

  We hebben daarmee te dealen vooral met mensen als Roman, Popo en Viyayarni, die steeds laten door klinken alsof alleen Creolen discrimineren. Oppassen met deze farizeeërs met hun ongefundeerde beweringen, niet ondersteund door enig onderzoek.

  Viyayarni, ik zal je maar niet zeggen wat ik dagelijks hoor en meemaak, vanuit elke groep, moet ik mijn mening daarop baseren. Neen, natuurlijk niet, alleen een idioot met bedenkelijke denkbeelden gaat dat doen.


  Maak melding

 15. @Pony

  Plaats mijn comments in context. Je hebt een smerig karakter. Ik zal het weer voor je schrijven: achter die comments van je gaat veel racisme schuil. Jouw mooie woorden zijn niet waar, mijn ware woorden zijn niet mooi.

  Ware woorden zijn niet mooi, mooie woorden zijn niet waar.
  Lao-tse


  Maak melding

 16. Gefeliciteerd, er wacht u een zware klus!

  Gelukkig niet de klus om een paar domme achterlijke personen te sensibiliseren die regelmatig bij elk artikel op Waterkant de revue passeren voor commentaar.


  Maak melding

 17. Popo Jantje
  29 september 2021 At 14:58
  Je opmerking moet nog beoordeeld worden
  @Pony is een smerige schijnheilige zwarte racist die ik al eerder ontmaskerd heb. Net als al due andere zwarte racisten Pakiratigri, Henkes, lucien, Roland Faith ebz.

  Daarom gaan jaarlijks duizenden zoewartjes uit arm Afrika naar het smerigste land om zich te ontwikkelen. Gelukkig maar dat de Israëliërs niets negatief over India zeggen itt de zwarte Afrikanen die zij als stinkdieren neerzetten.


  Maak melding

 18. @Pony

  Uit jouw 1-regelige commentaar aan mij, maak ik op dat de waarheid over jezelf tot je begint door te dringen. Hahahaha, Pony waar is jouw ellenlange tekst gebleven?
  Mijn niet mooie woorden zijn wel de ware woorden!


  Maak melding

 19. Beste mensen…. De keuze voor een moeilijke functie is gevallen op Rabin Baldewsingh.. .. Een overzichtelijke benoemingsklimaat mogelijk ingezet en geholpen door de VVD om bepaalde beoogde doelen te bereiken en dus maakt het ogenschijnlijk ook uit dat zij, de grote politiek zich redelijk hard zullen inzetten voor verbetering op dat vlak… Discriminatie is soms subtiel, soms voelbaar. Discriminatie kan discreet zijn en ook verwoordelijk … . “Ik voel me vrij om te zeggen dat Rabin, gezien zijn partij de PvdA de gouden middenweg bewandelaar zal blijken te zijn..Een ding is zeker ; Rabin is geen Kung Fu fighter en wordt hij ook nooit… .. Overigens, dat verwacht een benoemingscomissie ook niet van hem.. … Rabin zal met goed overleg en overweging elke volgende stap zetten… Ik denk dat hij zal luisteren en groeien als overheidsorgaan…mensen u moet eerst jezelf leren ontdekken
  .. Wie ben ik.? .. Het is ook heel belangrijk dat de omgeving waar U woont en werkt veilig genoeg is om dat te doen.”.Helpen met een zelfreflectie .. Het gaat u goed…


  Maak melding

 20. Voor alle duidelijkheid, ik voel mij geen Creool, Hindoestaan, Javaan, Chinees of Jood, maar ben gewoon een SURINAMER! Als we allemaal zo zouden denken zou er meer eenheid zijn en geen verdeeldheid of opmerkingen over etniciteit. Dat laatste is zo typerend op en van deze site!


  Maak melding

 21. Popo Jantje 29 september 2021 At 15:18

  FRANCO 11
  29 september 2021 At 14:06

  Oum Sharmoeta
  Aswat kiert
  Wahda kharra
  ———————————————————————–
  @POEPE JANTJE…………………Haaaaaaaaaaaaaaa…….Mislukkeling…dat KARMA jou genadig mag zijn ORANGE RACIST.

  Oum Sharmoeta
  Aswat kiert
  Wahda kharra
  ………………………………………RETOUR ZENDER!!!!

  Stuur je adres…SLAPPELING!!


  Maak melding

 22. FRANCO 11 29 september 2021 At 15:35
  jij bent de grootste stoorzender op deze site. Je kraamt alleen maar onzin uit. Niemand kan met jou een zinnige discussie voeren. Anderen die hier onzin uitkramen zijn een fatoe (Debby, Sandra, Lucien Kawforoe en niet te vergeten RobGay) maar jij niet! De webmaster zou figuren als jou moeten blokkeren omdat je niks toevoegt. Persoonlijk worden in een discussie is een teken van zwakte en zegt genoeg over je niveau! Ga een communicatietraining doen mie boi, misschien kom je dan beter uit de verf.


  Maak melding

 23. Mensen kinderen toch!!! Wat gebeurt er hier? Zijn we allemaal Poepejantje en Redneck geworden. Ik heb geen hekel aan niemand met uitzondering van Poepejantje en Redneck. Ik heb een pleuris hekel aan die 2. Die zijn van het ergste soort.


  Maak melding

 24. Glenn 29 september 2021 At 11:14

  Redneck @@ Is hij blank dan pannenkoek? Ik hoop van niet dat hij jouw gedachtegoed bezit. Ga je pilletje innemen om rustig te blijven.
  ——————————————————————–
  Precies goed gezegd….Sommige KOELI’S denken dat zij BLANK zijn…en zijn dat ook maar alleen van binnen..BOUNTY’S.
  —————————————————————————————-
  Boesskowtoe 29 september 2021 At 15:57

  FRANCO 11 29 september 2021 At 15:35
  jij bent de grootste stoorzender op deze site. Je kraamt alleen maar onzin uit. Niemand kan met jou een zinnige discussie voeren. Anderen die hier onzin uitkramen zijn een fatoe (Debby, Sandra, Lucien Kawforoe en niet te vergeten RobGay) maar jij niet! De webmaster zou figuren als jou moeten blokkeren omdat je niks toevoegt. Persoonlijk worden in een discussie is een teken van zwakte en zegt genoeg over je niveau! Ga een communicatietraining doen mie boi, misschien kom je dan beter uit de verf.
  ————————————————————————————-
  OK..@BOESSKOWTOE………..Ben je weer terug uit het BOS? Welk zinnig woord wil jij weer lezen…Vertel..!!!
  HET ACHTEREIND VAN EEN KOE..IS BIJ JOU VERGELEKEN NOG EEN UNIVERSITEIT..AANGEZIEN JIJ DOMHEID HEBT UITGEVONDEN..DUS WEES KALM…anders ga je nog meer van mij horen…GELEERDE EZEL..!!

  WIJSHEID KRIJGT MEN BIJ DE GEBOORTE EN NIET ZOALS JIJ DENKT IN DE SCHOOLBANKEN waar jij lekker kan SPIEKEN ZOALS JIJ ALTIJD GEDAAN HEBT..en NOTA BENE mijn SCRIPTIE hebt gekopieerd, maar vergat om mijn naam te verwijderen…EZEL.
  Je kreeg toen een onvoldoende…..JA JIJ…STOMMERIK.!!


  Maak melding

 25. Boesskowtoe@@ Serieus.. Creolen reageren natuurlijk boos aan al die commentaren van Redshin en zijn maatjes. Die mensen beginnen hun eerst woord met het woord zwart. Na een actie krijg je vanzelf een reactie terug. Pak deze mafkezen als Redshin en zijn aanhang ook aan. Wie zwijgt stemt toe.. Zeggen wij.


  Maak melding

 26. @Henkes 2× en @ debby mooie reacties en ook dat racisme heel subtiel maar voelbaar is. @Henkes over de Neaderthtaler goed van jou en over de holbewoners lijkt net of je uit de oertijd komt en op WKN schrijft mooi . @Webmaster @Franco mag zijn mening geven van mij hoef je hem niet te blokkeren hoor ik lees alle reacties ook van hem er is fatoe ook in hem. Racisme is overal ook in suriname en ook veel in neaderthaler land- nederland. Jammer dat de hollanders een hindoestaan aanstellen en zelf niet in staat zijn hun land problemen op te lossen. Onder hindoestanen ook veel haat en nijd hoor!


  Maak melding

 27. De zwartjes laten keer op keer zien hoe achtergesteld ze zijn tov Aziaten. Kunnen ze de discussie niet op een normale manier voeren dan laten ze hun ware aard zien. Begrijpelijk dat ze overal als niet gewenst worden neergezet. Nu zijn ze ook al niet meer welkom in Israel waar ze voor veel stank en overlast zorgen.


  Maak melding

 28. Popo Jantje 29 september 2021 At 14:59
  Popo Jantje
  29 september 2021 At 14:58
  Je opmerking moet nog beoordeeld worden
  @Pony is een smerige schijnheilige zwarte racist die ik al eerder ontmaskerd heb. Net als al due andere zwarte racisten Pakiratigri, Henkes, lucien, Roland Faith ebz.

  Daarom gaan jaarlijks duizenden zoewartjes uit arm Afrika naar het smerigste land om zich te ontwikkelen. Gelukkig maar dat de Israëliërs niets negatief over India zeggen itt de zwarte Afrikanen die zij als stinkdieren neerzetten.@@

  Popo, je doet alsof de anderen niet kunnen lezen, wat een onderschatting, jij bent het, die steeds onzin schrijft. Zo lees ik regelmatig postings van/uit jou hand, dat India een vuil/smerig land is, dat arme Afrikaanse studenten desondanks in India ICT gaan studeren en daar blijven wonen.🤮🤮
  Popo, je lult veel over India, alleen de Indiase regering weet over het bestaan van Indiase nazaten in Su. Als Diaspora heb je daar niks te zoeken.
  Anil Ramdas ging naar India, uit nieuwsgierigheid, om enkele jaren daar door te brengen, om te ervaren hoe het is als Indiase diaspora in India te zijn. Hij kwam gedesillusioneerd terug en je weet hoe het (helaas veel te vroeg heen gegaan), met hem is afgelopen. Mijn nicht ging er ook heen, bij terugkomst was haar reactie: ben blij dat ik in Su woont en niet in India, naar het waarom vragen was overbodig.
  Maw, Popo, je bent Surinamer en niet iemand uit India. Ik ben ook niet iemand uit Afrika, als Afro-Surinamer heb ik niks met Afrika, dan enkel en alleen, dat de helft van mijn voorouders vandaan kwamen. Dus Popo, pls niet elke keer India of Afrika erbij slepen in je aversie tegen je kondremangs, de Creolen.

  Viyayarni, blijf maar lekker geloven wat je zegt. De lezers weten wel beter.

  Het Nederlandse kabinet heeft dinsdagmiddag bekend gemaakt dat de Haagse oud-wethouder Rabin Baldewsingh (59), per 15 oktober de eerste Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme in Nederland wordt.
  “De ministerraad heeft ingestemd met het voorstel van minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties om hem voor benoeming voor te dragen. Namens het kabinet gaat de in Suriname geboren Baldewsingh alle vormen van uitsluiting”.@@@
  Esmeralda, je wilde de lezer laten geloven met jouw uitspraak aangaande het conflict tussen KPS en president Santokhi, dat het toch van de gekke (woorden van gelijke strekking) is, dat het bondsbestuur van de KPS voor de president komt bepalen wie hij mag benoemen, gebeurt toch ook niet bij Rutte of Biden. Uit wat hierboven staat is duidelijk dat het niet klopt, het is niet Rutte die benoemd, maar de Ministerraad op voordracht.
  Je vergoelijking is een manke gebleken.


  Maak melding

 29. En…. wat vind de gemiddelde Hollander van dit ‘heugelijk’ feit.
  Een lastminute benoeming van een knuffel-allochtoon enkele weken voor de verkiezing.

  Wat een achterlijke vergelijking @pony, wat denk jezelf. Ik wordt hier zo moe van, sjonge, jonge, jonge, niet te geloven!

  Jij durft zeg, om een Hoofd Directoraat Nationale Veiligheid cq Commissaris van de politie te vergelijken met deze functie. Whahhahahaha, Lol, lol, proest.
  Toppunt van hoogmoedswaanzin is alle gemak uit het westen opeisen, behalve de werkattitude.

  Rutte heeft geen tijd voor dit soort onbenullige activiteiten. Vacature, commissie, voordracht, klaar. Soort van positieve werkverschaffing.

  Geen enkele bond in dit heelal bepaalt het benoemingsbeleid voor geen enkele President in geen enkel land.
  Comprendes!


  Maak melding

 30. voor de zoveelste keer ziet iedereen dat franco , debby , pony , konsensi , ric , robg , alle luci’s , glenn en de overige paarse ratten echt laaggeschoold zijn , en ze wonen nog wel in Nederland , zijn ze in 2010 gevlucht naar Nederland , omdat ze bang waren voor bouta , en nu , ja nu anno 2021 denken ze een goed voetje te krijgen bij bouta , dat hij ervoor zal zorgen dat die ongeschoolden terug kunnen naar Suriname , maar mislukkingen jullie zijn ongewenste personen en zullen nooit meer naar Suriname kunnen komen , ook niet met de dode slm


  Maak melding

 31. @Pony

  Ja inderdaad weten de lezers beter maar wat jou betreft.

  Er is een hemelsbreed verschil tussen de manier waarop politiek wordt bedreven in Nederland en in Suriname.
  Dus ik snap niet waarom commenters altijd de vergelijking maken tussen deze 2 landen.


  Maak melding

 32. Boesskowtoe dat me bedoeld,we zijn allemaal sranang mang?
  Op dit site zie je heel veel surinamers in Nederland die reageren?
  Gelukkig in Suriname hebben mensen met positieve gedachten?
  Daar ben ik blij?
  Meestal zie ik mie blaka mang zijn ook niet minder? Racisme is niet uit te roeien?
  En dat is jammer ?


  Maak melding

 33. Deze man heeft een best wel gevaarlijk job hij kan beter met wapen lopen in nl is het onmogelijk om aangifte te doen tegen politie vooral in Rotterdam een krankzinnige marokaans burgemeester beschermt witte mensen en eigen soort en mensen die aziaten aanvallen heel erg sterk racisme in Nederland zeer sterk. Als ik niet uitkijk en voorzichtig ben dan wordt al neergeknald kan hem ook overkomen want hollanders durven niet bange ratten door een marokaanse huurmoordenaar als je voor je zelf wil opkomen marokanen zijn echte rioolratten houden alles in de in de buurt gaten en hebben uitkering en vrouw en kinderen zitten in luxe villa’s in Dubai dit is serieus het gebeurt echt. Mijn haren staan overeind maar dit gebeurt echt in rotterdam en zeer gevaarlijk ontwikkeling mensen zelfs rioolratten buren kunnen je laten vermoorden door marokaan flink te betalen. Zelfs marokanen bij de politie zeer hatelijk zoeken je spaargeld en bankgegevens nooit van eigen soort of witte mensen en hebben zelf veel geld bankrekeningen in Dubai Oman in veel Arabische landen boeven zijn het zelfs in belgie hebben deze lui 10 tallen bankrekeningen. Hun trekken meteen pistool ik ken Nederland.


  Maak melding

 34. DOMHEID
  4,352 views
  Premiered Sep 28, 2021
  107
  14
  Share
  Save
  Suriname Unite
  7.27K subscribers
  Suriname wordt geterroriseerd door domheid.Oordeel zelf.

  SARI TORIE


  Maak melding

 35. Vandaag staat een pagina groot artikel over Rabin Baldewsingh in de Volkskrant. Hierin geven Piere Heijnen, voormalig fractievoorzitter van de PVDA in Den Haag en Hugo Fernandes Mendes ( tussen 1991 en 2000 directeur integratiebeleid van het ministerie van Binnenlandse zaken) hun visie. Geen gemakkelijke job volgens Fernandes Mendes, omdat het politieke klimaat in Nederland t.o.v. de jaren negentig is verslechterd. Hij zegt: Je hebt een groep die schreeuwt om aandacht. Die heeft geen geduld meer en zegt: “accepteer ons, neem ons serieus “. Maar sinds Fortuyn zijn er ook politici die de multiculturele samenleving vervloeken. “Daartussen moet Baldewsingh een evenwicht bewaren”.


  Maak melding

 36. Het is nu wachten op de eerste crab-cookout in Urk. De urkers zijn vissers dus crab lijkt me handiger dan doksa, dat zou een culturele aardbeving met een kracht van 9,5 veroorzaken.
  Uiteraard onder begeleiding van de drill-rappers uit zuid-oost, en de mokro mafia voor een fijn gevoel.

  Als het in Urk lukt, dan lukt het in heel Nederland.


  Maak melding

 37. En meneer Bakdewsingh racisme door zwarten wordt door u ook aangepakt toch ? Of bent u zo naief om te denken dat de racist alleen blank, blauwe ogen en over de 1.85 m is ?


  Maak melding

 38. In nl geboren kinderen ook van allochtonen, met drugs en weed opgegroeid en ze zijn er trots op dat ze zo zijn opgegroeid met weed en drugs , hoe kan je racisme en haat uit hun zieke weed en drugs geest halen. Wij suri’s gelukkig andere mentaliteit en anders opgegroeid in suriname. Niet met weed en drugs en alcohol gelukkig maar, nou veel succes mister Baldewsingh.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.