Defensie boekt vorderingen met inventarisatie van alle toelagen

4
SRD geld uit Suriname

Binnen het ministerie van Defensie is de werkgroep “Inventarisatie van alle toelagen van het ministerie van Defensie” momenteel in de derde fase van de werkzaamheden beland. Deze werkgroep is op vrijdag 23 juli 2021 door minister Krishna Mathoera geïnstalleerd. Zij heeft tot taak: Het inventariseren van alle toelagen bij het ministerie van Defensie; Overzicht produceren van alle rechthebbende personeelsleden; Voorstellen doen met betrekking tot het aanpassen of het afbouwen van diverse toelagen aan personeelsleden; De informatie die uit het onderzoek voortvloeit, uitwerken en presenteren aan de minister van Defensie.

Het doel van dit initiatief is dat deze informatie tenslotte toegankelijk is voor eenieder, hetgeen bijdraagt aan een stukje transparantie naar en betrokkenheid van het personeel van de defensieorganisatie. Bij de installatie gaf de bewindsvrouw aan dat de inventarisatie de eerste fase is van deze opdracht. Bij de inventarisatie moet onder andere worden nagegaan wat de actuele bedragen zijn van de bestaande toelagen en wanneer de laatste wijziging van de bedragen heeft plaatsgevonden. Voor fase 1 is er een periode van maximaal 2 maanden geboden. In de tweede fase moet de procedure voor toekenning van de toelagen worden vastgesteld.

In fase 3 zal er controle worden uitgeoefend op de huidige situatie met betrekking tot de toelagen. Momenteel zit de groep in de derde fase van de opdracht. Deze werkgroep staat onder leiding van directeur Sherif Abdoelrahman (voorzitter). De overige leden zijn: luitenant-kolonel D. Duurham (ondervoorzitter), eerste-luitenant E. Hoft (secretaris), majoor M. Aniroedh (lid), majoor J. Kemp (lid), kapitein J. Geysvliet (lid) en M. Hoogdorp (lid).


4 REACTIES

 1. Boekt defensie ook vorderingen bij het onderxoek naar de verdwenen wapens uit de geheime wapenkamer van Desy of hebben ze bij defensie alleen aandacht voor hun salarissen en toelagen?


  Maak melding

 2. Henkes , het lijkt erop dat zowel defensie als politie niet in staat zijn om onderzoek te doen bij bouta over de verdwenen wapens , en of boefdraad daar zit , dit komt gewoon omdat er te veel paarse ndp militairen en politie agenten met hoge functies nog daar zitten , die klojo’s vertragen alles of ze willen het onder de mat vegen.


  Maak melding

 3. Hiermee erkent de Min van Defensie impliciet dat in de loop der jaren een absurde en onacceptabele wildgroei aan allerlei toeslagen is ontstaan. Toeslagen waarvan iedereen weet dat die vooral aan politieke vriendjes werden gegeven.
  Een probleem dat ook bij andere ambtenaren aangepakt moet worden net als al die extra salarissen. Er is totaal geen zicht op wie wat verdient en of dit nog rechtvaardig is bij het werk dat hij doet en in vergelijking tot hun collega’s die vaak al die onterechte extra’s moeten missen.
  Transparantie en eerlijke salarissen moeten snel een feit worden. Weg met al die kromme zaken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.