vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieNaarden: 'Toename criminaliteitscijfers nog niet te concluderen'

Naarden: ‘Toename criminaliteitscijfers nog niet te concluderen’

-

Does Travel - naar Suriname

Hoewel er in Suriname in de afgelopen weken heel wat gevallen zijn gemeld van inbraak en beroving, zegt politiewoordvoerder Humphrey Naarden dat er nog geen conclusie getrokken kan worden over een toename van de criminaliteitscijfers, ten opzichte van vorig jaar.

In een gesprek afgelopen weekend met ABC Online, zegt Naarden dat de Surinaamse politie er alles aan doet om de cijfers omlaag te brengen. Hij wil de samenleving garanderen dat de criminaliteit serieus wordt aangepakt.

Beluister hieronder het gesprek dat ABC had met Naarden:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

28 REACTIES
 1. Toename is inderdaad niet waarneembaar. Het was al heel veel. Nu is het ook heel veel. Volgens de statistieken er zijn er geen significante veranderingen. Mooie wiskundige uiteenzetting. Dus hoeft hij en zijn soortgenoten zich nergens zorgen om te maken want hij hoort ook niet tot de potentieel prooi.


  Maak melding
 2. Suriname kent te lage straf, gewapende rovers moet minimaal 15 jaar straf krijgen. In andere landen wordt gewapende rovers direct uitgeschakeld. Zolang Afro- Afrikaanse politie commissaris de zeggenschap hebben wordt Suriname nooit een veilig land. Overal in de wereld vromen een groep van deze volk een probleem.


  Maak melding
 3. Het is een plaag in het land,en deze man beweert dat misdaad niet toegenomen is in het land.Laat hij maar oplossen hoe Walther zijn goederen zijn vervreemd uit het bureau.En dan de verbrandde lijken in de pickup,de lijken in de tonnen op de rivier….de wapens bij…


  Maak melding
 4. IK Zou Graag Willen Weten Waar Deze Gasten Hun Shit Die Ze Roken Vandaan Halen.. Je Hoef Geen Zonnebril Op Te Zetten Om Te Kunnen Aanschouwen Dat De Criminaliteit Aan Het Stijgen Is .. Ze Stelen Op Straat Ze Roven In De Politiek


  Maak melding
 5. naarden is laag geschoold en zou het niet kunnen zien , cijfers en letters is voor hem een pot nat , ja en dan zeg je maar dat toename van criminaliteit is te niet concluderen
  of beschermd hij zijn soort genoten


  Maak melding
 6. Als er alleen wordt uitgegaan van de cijfers dan is er geen intentie en ook geen motivatie om criminaliteit daadwerkelijk aan te pakken.
  De bevolking neemt nml ook toe. Relatief gezien kan het zo zijn dat criminaliteit zogenaamd niet toeneemt en misschien zelfs wel een daling laat zien !
  Maar criminaliteit is wel degelijk verergerd !
  Het volk is nog steeds niet veilig en gerust !

  Verhoog inderdaad de staffen en voer een verplichte heropvoeding in !

  Wij willen een veilig Suriname !
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding
 7. De grootste belemmeringen voor een veilig Suriname zijn dat criminele kartel dat opgerold moet worden en de vloek van de Decembermoorden !

  Met een struisvogelhouding, kop in het zand en kont omhoog, wordt Suriname niet veiliger !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding
 8. IVANOFF LIMBURG
  27 september 2021 At 15:40
  QQQ. ROY

  Wordt Tijd Dat Je Naar India Verkast.. Daar Is Er Helemaal Geen Criminaliteit.

  Wat zoeken de 10.000 Afrikaanse zwartjes die jaarlijks naar India gaan eigenlijk in dat land? Waarom blijven deze mensen niet gewoon in Afrika? Zogenaamd gaan ze naar India om een ict opleiding te volgen. Ja ja en dan blijven ze graag in India.


  Maak melding
 9. Popo wat heeft Limburg met Afrikanen die naar India vertrekken te maken.
  Popo heb jij iets ergst meegemaakt in Afrika?, (want dit werelddeel komt regelmatig langs in jouw postings), dat jij je ziel bent kwijt geraakt.


  Maak melding
 10. Als je goed hebt geluisterd heeft de man een goed verhaal gehouden. Een positieve uitstraling. Ik snap de reacties uit de diaspora niet. Kijken zij uitsluitend naar hun eigen belang.
  Wat Ramadhin aan beleid uitvoert, is rampzaliger. De gezondheid ligt op z’n gat. Een president die trots is dat zijn reizen wordt bekostigd door het prudent beleid en niet door te gaan lenen, heeft weinig begrepen wat er momenteel economisch in Su gaande is, terwijl zijn volk verarmd.


  Maak melding
 11. Voor poepoepjantje: Heb ook wel iets met Afrika. Vooral met Angola. Daar hebben ze als eerste land de Islam verboden. Toch een Afrikaans land dat zijn tijd vooruit is!


  Maak melding
 12. Pony 27 september 2021 At 18:36
  Als je goed hebt geluisterd heeft de man een goed verhaal gehouden. Een positieve uitstraling. Ik snap de reacties uit de diaspora niet. Kijken zij uitsluitend naar hun eigen belang.
  Wat Ramadhin aan beleid uitvoert, is rampzaliger. De gezondheid ligt op z’n gat. Een president die trots is dat zijn reizen wordt bekostigd door het prudent beleid en niet door te gaan lenen, heeft weinig begrepen wat er momenteel economisch in Su gaande is, terwijl zijn volk verarmd.
  ===================================

  Pony jou gedrag hier op waterkant is net zo verderfelijk en walgelijk als het prudent beleid van de voorgaande regering. Het zou je sieren het beleid van de huidige regering in perspectief te plaatsen met dat van de vorige regering die het land volledig in chaos en ellende heeft achtergelaten. Maar waarschijnlijk is dat ook een klein beetje te hoog gegrepen voor je.
  Kom maar….


  Maak melding
 13. ja pony jij bent paars , jij bent verliefd op een massamoordenaar en je wilt hem als holmaatje hebben , maar pony hij wilt jou niet , hij is al bezet , zijn beste holmaatjes zijn robg , konsensi , franco , ric(aruba) , glenn , limbo , alle luci’s , en nog een stel paarse ratten , dus net als die paarse ndp agentjes vist jij ook achter het net


  Maak melding
 14. De politie moet die lockdown overtreders met rust laten en de rovers, geweldenaren, verkeetscriminelen en oplichters gaan opsporen. Naarden moeten er ook dagelijks doden vallen bij de berovingen????
  Je voelt je NIET veilig in Su. Niet overdag en ook niet in de middag of avond.
  Het is nog nooit zo erg geweest


  Maak melding
 15. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Naarden: ‘Toename criminaliteitscijfers nog niet te concluderen’

  Meneer Humphrey Naarden, bent u helder van geest met zo’n verhaal op radio ABC?

  Het TELOORGANG van Suriname vanaf 25-2-1980 en de opgroeiende nieuwe generatie in Suriname.


  Maak melding
 16. debby , ja de politie moet de paarse lockdown overtreders ook oppakken en de paarse rovers , de paarse geweldenaren , de paarse verkeerscriminelen , de paarse oplichters en de paarse politie agentjes en jou zwarte paarse droplul oppakken, heb jij/ je een kunstgebit je spreekt met hapjes en schrijft met lusjes


  Maak melding
 17. WAT 27 september 2021 At 16:33

  naarden is laag geschoold en zou het niet kunnen zien , cijfers en letters is voor hem een pot nat , ja en dan zeg je maar dat toename van criminaliteit is te niet concluderen
  of beschermd hij zijn soort genoten
  ———————————————————————————-
  @WAT………Het veschil tussen Dhr. Naarden en jou persoon is dat JIJ totaal geen scholing hebt gehad. Zelf de lagere school heb jij niet kunnen afmaken aangezien jij de twee koeien moest laten grazen om geld te genereren voor jou aan drank verslaafde vader en misschien ook je moeder. Dus jij hebt totaal geen recht van praten, laat staan een onderscheidt maken tussen een letter en een cijfer.!!
  Blijf maar ……pieeeeeeeeeeeeeeeee… En daar jij omgaat met @POEPE JANTJE…net zo een LOSSER als je zelf weet men precies wie jij bent…..GEWOON EEN EZEL..!!!


  Maak melding
 18. Pony

  Welke volk houdt de ontwikkeling van het land achter. het zijn de Afro-afrikanen ze willen niet gevaccineerd worden geloven in hun oso drisi, in diaspora land is alles normaal en gelukkig wonen er weinig van dat soort figuren. Ze willen alles gratis, actie voeren, roven, hoge functie , bond voorzitter en ze zijn lui.
  Ps ER ZIJN WEL EEN PAAR UITZONDERING.


  Maak melding
 19. Vroeger werd je als mens in een dorp geboren.leefdeer je hele leven en ging uiteindelijk dood zonder één keer buiten het dorp geweest te zijn. Voor de moderne mens is de heie wereld een groot dorp (the global village) geworden. Mensen uit Europa gingen als eersten en gaan nog steeds, naar alle uithoeken van de wereld en dit gedrag wordt steeds meer door de rest van de mensheid overgenomen. Daarom kunnen we nu.mensen uit Europa, Afrika, China, India en de rest overal in de wereld aantreffen. Ik zou er maar mee leren leven dat je steeds vaker mensen zal tegenkomen die niet op.je lijken. Als je die ontwikkeling niet leuk.vindt, moet je maar van de Goldengate brug of Bosje brug springen, voor een trein of DAF truck mag ook.


  Maak melding
 20. Sabaku 27 september 2021 At 19:28
  Pony 27 september 2021 At 18:36
  Als je goed hebt geluisterd heeft de man een goed verhaal gehouden. Een positieve uitstraling. Ik snap de reacties uit de diaspora niet. Kijken zij uitsluitend naar hun eigen belang.
  Wat Ramadhin aan beleid uitvoert, is rampzaliger. De gezondheid ligt op z’n gat. Een president die trots is dat zijn reizen wordt bekostigd door het prudent beleid en niet door te gaan lenen, heeft weinig begrepen wat er momenteel economisch in Su gaande is, terwijl zijn volk verarmd.
  ===================================

  Pony jou gedrag hier op waterkant is net zo verderfelijk en walgelijk als het prudent beleid van de voorgaande regering. Het zou je sieren het beleid van de huidige regering in perspectief te plaatsen met dat van de vorige regering die het land volledig in chaos en ellende heeft achtergelaten. Maar waarschijnlijk is dat ook een klein beetje te hoog gegrepen voor je.
  Kom maar….@@
  Ik heb het eerder gezegd en zegt het nogmaals, als jij het niet eens bent met mijn postings dan moet je niet gaan lopen schelden (het zou je sieren het achterwege te laten), kun jij je emoties niet in bedwang houden.
  De twee regeringen vergelijken laat ik geheel en al over aan jouw capaciteiten. Jij mag het doen. Ik hoef geen goede sier te maken, het is water naar zee dragen, koop ik niks voor. Alleen maar blablablabla, jouw niveau is niet mijn niveau.

  Ik beoordeel het doen en laten van deze regering, hier (Su) en nu (Su). Als het slecht gaat in de gezondheidszorg, dan zeg en schrijf ik dat, ik ga niet Bouterse erbij halen om maar een schuldige aan te wijzen, het gaat sec om de gezondheidszorg hier en nu.
  Zeuren over perspectief brengt geen betere gezondheidszorg, hoe zeer jij ook je best doet, afgeeft op de vorige regering, het zet geen zoden aan de dijk, het gaat niet minder slecht in Su. Als je wilt discussiëren over het regeringsbeleid, ben je welkom, wil je alleen zeuren over de regering Bouterse, kiest dan iemand anders.
  Trouwens, als je mijn gedrag verderfelijk en walgelijk vindt (wat jouw goed recht is natuurlijk) waarom een uitnodiging voor discussie, zie Kom maar…..🤮

  keneth 28 september 2021 At 00:00
  Pony
  Welke volk houdt de ontwikkeling van het land achter. het zijn de Afro-afrikanen ze willen niet gevaccineerd worden geloven in hun oso drisi, in diaspora land is alles normaal en gelukkig wonen er weinig van dat soort figuren. Ze willen alles gratis, actie voeren, roven, hoge functie , bond voorzitter en ze zijn lui.
  Ps ER ZIJN WEL EEN PAAR UITZONDERING.@@@

  En wat vind keneth van zich zelf na zijn posting???

  FerE, de heer Naarden is voorlichter bij de KPS, als je dat niet wist. Je moet bij de Minister zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES