Toerisme week ‘Let’s Go West’ in Nickerie

8

Op 27 september worden er wereldwijd evenementen georganiseerd ter ere van Wereld Toerisme Dag. Het doel van het herdenken van de Wereld Toerisme Dag is om de internationale gemeenschap bewust te maken van de rol van het toerisme en de impact ervan op de sociale, politieke, economische en culturele waarden van mensen over de hele wereld. Voor een duurzame ontwikkeling van het toerisme in Suriname is het van belang dat overheid en private sector elkaar ondersteunen.

In de week van maandag 27 september tot maandag 4 oktober organiseert het Ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme in samenwerking met toerisme werkgroep Coronie en het Nickerie Tourism Platform een toerisme week ‘Let’s Go West’. Deze activiteit is een week boordevol inspiratie waar deelnemers worden meegenomen naar Nickerie met als tussenstop het kokosdistrict Coronie.

Ruben Foster, secretaris van het Nickerie Tourism Platform geeft in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname (CDS) aan dat het platform bewustzijn wil creëren als het gaat om stimuleren van toerisme. “Wij moeten in de kracht van toerisme geloven. Elk district in Suriname heeft zijn eigen allures en karakter, welke versterkt en bevordert moet worden. Toerisme op regionaal niveau is van eminent belang, het decentralisatieproces moet hierin ook bijdragen”, volgens Foster.

De toerismeweek wordt heel sober gehouden, omdat Suriname midden in een vierde coronagolf zit. Branches/sectoren die zich hebben aangemeld zullen de diensten die zij te bieden hebben in de districten promoten. Foster zegt verder dat het belangrijk is om lokale gemeenschappen te betrekken bij het stimuleren van toerisme. “Toerisme begint bij de local-residents, het gaat om wat je uitstraalt en je enthousiasme. Dat gaat iemand van buiten appreciëren”, aldus de secretaris. 

De toerismesector maakt moeilijke tijden door en moet hersteld worden. Toerisme-directeur Rabin Buddha zegt dat de activiteiten bedoeld zijn om stakeholders extra aandacht te vragen om een bijdrage te leveren bij het herstellen en verder ontwikkelen van de sector. Verder geeft hij aan dat de Surinaamse toerisme sector heel hoge potentie heeft. De directeur zegt dat het noodzakelijk is dat eenieder zich gaat buigen over het herstel van de toerismesector.


8 REACTIES

 1. Ja ja goed zo het word een fucking covid week.ze lullen gewoonweg met onzin in deze tyd.kyk naar de stygend aantal besmettingen en tog nog dit???wang Lo Mars de mang dies ai doe!!!


  Maak melding

 2. Ik pas maar op in su te veel giftige@ Redsnake of @Redskin gaat je in Suriname en Nickerie voor de voeten lopen domme vette luiaard is hij. Te veel Redsnake daar te gevaarlijk luie giftige rot slangen. Ik ga liever na griecas of spelen knuffelen met mij vriend. Jammer vulkaan uitgebarsten op La palma moeder natuur ook bezig. Straks komt zieke @Redsnake met zijn gif weer dementerend zeuren.


  Maak melding

 3. @Wat wat ga kreunen op WKN wij zijn geen vijanden hoor ! robg en co zijn mijn vijanden niet. Mijn vriend zit in het buitenland. Ik mis hem maar a.u.b niet meer reageren jij @Wat ik ben moe van het schrijven ook je alter ego @Redsnakeskin.


  Maak melding

 4. sandra , goh wat kun jij slecht begrijpend lezen , we hadden het niet over vijanden , maar over jou vriendjes robg en al die andere paarse ratten , en als jij een vriend ? hebt in het buitenland waarom ben je dan niet daar bij hem of zij , en zit Nederland te bevuilen , je bent zeker geen toerist , ben je soms een asielzoeker daar in de bijlmer , of illegaal of ben jij toch angela


  Maak melding

 5. Wat at 21.41 Volgens mij heb jij een probleem met lezen en schrijven je dementeert en je maak overal een probleem van je zieke geest die is echt in de war . Ik wil graag naar mij vriend toe maar hij werkt Nederland stinkt al jaren van viese rot ellende en door jullie zieke geest stinkt Suriname ook sinds mij geboorte al. Ik voel me geen Nederlander geen Surinamer of allochtoon ik noem mij zelf Nefra hoor ! Ik ben een mens hoor! Als ik zeg Nederlander begint de zieke geile Hollander geil te springen. Ik ben een Internationaal persoon hoor!. De geile viese Hollander stinkt en wil mij vanaf voor en achteren pakken geile zakken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.