Huawei helpt Suriname met e-Gov strategie

22
netwerk

Het Chinese telecombedrijf Huawei zal de Surinaamse overheid helpen in het realiseren van de e-Government doelstellingen. In dat kader heeft het bedrijf op vrijdag 24 september samen met het team van e-Gov Suriname in het Marriot Hotel een ICT-summit gehouden.

De onderdirecteur e-Gov van het Kabinet van de President, Prewien Ramadhin en de CEO van Huawei in Trinidad en Tobago Jeff Jin, hebben beiden het belang van samenwerking op het gebied van Informatie, Communicatie en Technologie (ICT) benadrukt. Deskundigen van Huawei uit China en andere delen van de wereld hebben op de bijeenkomst de Surinaamse e-gov deskundigen laten zien wat het bedrijf allemaal te bieden heeft op het gebied van e-government. 

Naast het team van e-Gov hebben stakeholders van diverse ministeries geparticipeerd aan de summit. Virtueel hielden de Chinese IT-experts demonstraties hoe ze andere overheden hebben geholpen met e-Government projecten. Ook werd gewezen wat het bedrijf te bieden heeft op het gebied van technologie, cyber security, knowledge sharing en experience. Ramadhin geeft aan dat het bedrijf alvast wil laten zien wat zij kan aanbieden aan Suriname.

Na de summit zullen de experts van het bedrijf samen met technici van de verschillende ministeries samenzitten om het verdere traject van de e-Gov strategie te bepalen. “Hiermee moet het leven van de burger makkelijk worden met behulp van technologie en digitale diensten. We gaan kijken wat voor e-services aangeboden kan worden, zodat mensen niet meer in langere rijen hoeven te gaan staan en hoe ze alles online kunnen doen”, zegt onderdirecteur Ramadhin. 

Jeff Jin, Ceo van Huawei in Trinidad & Tobago zegt dat de Covid-19-pandemie de grootste drijfveer is geweest voor het bedrijf om landen als Suriname te helpen aan een digitale transformatie en het toepassen van technologie. Met het oog op de hedendaagse problemen is het volgens hem meer dan nodig om met elkaar te converseren over mogelijke oplossingen. Verschillende Caribische en Latijns-Amerikaanse landen zijn in tussen geholpen.

Het bedrijf zal niet alleen een bijdrage leveren aan e-Gov, maar stelt ook vijf plaatsen beschikbaar voor ICT-studenten in Suriname in haar programa Seed for the future. In dit programma biedt Huawei ICT-studenten over de hele wereld bootcamps aan om in hun laboratoria mee te kijken en met onderzoekers naar nieuwe technologieën te kijken, zoals artificial intelligence en big data.


22 REACTIES

 1. Regering trap er niet in , die chinezen zijn niet te vertrouwen , die huawei is een onderdeel van de chinese inlichtingdiensten , vele landen hebben huawei al verbannen , als U toehapt is Suriname volgend jaar al in chineze handen.
  En U heeft niet de 5 jaar volkunnen maken.


  Maak melding

 2. Beste famiri, helaas valt de regering net als de vorige met op ai voor de Chinezen. Zo kunnen ze de regering goed in de gaten houden en natuurlijk ook met de laptop die ze aan de DNA hebben gegeven. Ze zullen Suriname in haar eigen vet bakken. Kijk maar naar sommige Afrikaanse landen waar China nu de macht heeft en de regeringen zijn geworden als marionetten voor China!!!!!!
  Een leider die zijn eigen bevolking opvreet, zal geen genade kennen voor anderen!!!!!


  Maak melding

 3. Wij Nederlandse Surinamers of Surinaamse nederlander kunnen het ook implementeren hoor.
  15 jaar geleden besprak ik dit al en men maakte zich meer zorgen om het lopend/zittend personeel te ontslaan of een ander baan aan te bieden. Zo moeilijk is het niet als de kennis en ervaring er als is. En dat hebben we. Trouwens wat aanpassingen aan ons programmatuur en binnen een week hebben we burgerzaken aan de praat. Nu het gunnen nog……..


  Maak melding

 4. Huawei is inderdaad die andere afluisterd? Met Samsung Apple alle telefoons die men als mobiel gebruik worden afgeluisterd? Dus niet alleen Huawei doen het? America Nederland Duitsland alle landen op deze aardbol luister hun onderdanen,ook als jouw telefoon niet in gesprek is . En hij is aan,dan horen zij alles wat je praat met je vrienden en familie??dus is allang aan de de gang???


  Maak melding

 5. Man Man deze Chinezen misschien leuk voor Suriname maar deze Gasten vreten alle Kruipende Schildpadden Aalen veel soorten kruipende dieren samen met Japanners uit de zeeen daar van Morray aal tot Schildpadden hakken hun in stukken om lekker op te vreten Schandalig wat deze Gasten doen Echte virus verspreiders eten alle kruipende dieren nog steeds ik Walg van hun ik eet kip en eieren geen kruipende glibberige dieren die dieren worden kwaad verspreiden enge virussen hun leven in de zeeen. Echte ratten met grote hakmes deze rotte parasieten. VN slaapt dieren worden kwaad gaan viruusen verspreiden nog meer. Zeeprik zou flink prikken op hun tong of Stroom Zee aal etc laat wilde dieren met rust hun leven in de Zeeen mijn boodschap aan Chinezen


  Maak melding

 6. @Redskin of Redneck of Redbek domme Ezel deze gasten de Chinezen die eten mij vrienden de oude lieve Morray aalen op en Varkens ratten Net als de schijnhelige Hollanders hun praten met verschillende tongen en stemmen Netals jij je bent een Oeroude zieke rat die dementeert niet veel beter dan De Chinezen en de schijnheilige Hollanders. @Redneck dan pas Redskin. Je bent een echte Hollander ik waak van hier tot Wellington Austalie my Oeroude vriend de Morray aalen en vogels en andere zeedieren ik zie zelfs de Great Barrier Reef viese rat @Redneck idioot netals de Hollanders zijn jullie. Ik ben Aziatische ik maak levens niet Zuur hoor. Vooral niet van Oeroude historische vrienden.


  Maak melding

 7. die sandra is al gepakt door huawei , en nu scheld ze de chinezen en de Hollanders uit voor alles en nog wat , en Australië krijgt ook op haar donder , en sandra is er een lekkage in het riool daar in de bijlmer , nou je moet die Hollanders maar eens lief aankijken , misschien dichten ze de gaten en dan zijn jullie paarse ratten voor goed rioolbewoners


  Maak melding

 8. @Wat om 22:33 pm ruikende rat eerst ging je Chinezen uitschelden nu hun viese kont likken en kreunen netals mij……kont likkers en parasieten zijn jullie. Ga kreunen idoten of muggen opeten. Australie heeft great barrier reef daar woont jouw familie je hebt niet goed gelezen je weet niet eens waar Australie ligt dus hou op Corona verspeiders zijn jullie parasieten.


  Maak melding

 9. nou sandra , je kunt wel zien dat jij een chinese bent , wat doe jij toch in de bijlmer , ga terug naan china en help jou maatjes daar om de Oegoeren te onderdrukken , vuile wang snee wang bah bah , stink jij ook zo bah bah


  Maak melding

 10. Ieder land in de wereld probeert geen zaken te doen met huawei alle info bij Huawei is beschikbaar voor chinese espionage. Ze geven zelfs laptops aan de DNA om hun werk makkelijker te maken. Ze weten ook een surinaamse hand is snel gevuld met een paar kralen en Spiegel’s.


  Maak melding

 11. @Wat is gek geworden hij haalt de oeigoeren bij. Idioot dementeert als een gek is de kluts helemaal kwijt hij denkt dat bijlmer nederland bijlmer is een niet slecht hoor! Je droomt maar zal het nooit zien dus alleen maar rare dingen opschrijven. China is een viese land maar in suriname eten nu ook mensen kruipende dieren doordat ze teveel onzin shit schrijven op WKN en niets planten lui zijn . Dus ga werken anders ga je ook kruipende dieren vreten @Wat dan verander in een grote rioolrat en ga je ziektes verspreiden al genoeg Corona Delta ellende in Suriname.


  Maak melding

 12. Wereldwijd Weet men dat zaken doen met China zelfmoord betekend.
  Al weer die achterlijke Surinamers die alles denkt te weten maar steeds de zelfde idiootachtige kloot blunders blijft maken. BELACHLIJK!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.