zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenGezondheid'96% van de coronadoden was niet gevaccineerd'

‘96% van de coronadoden was niet gevaccineerd’

-

Does Travel - naar Suriname

Het grootste deel van de 73 coronadoden van de afgelopen periode in Suriname, was niet gevaccineerd. Dat heeft de directeur van het ministerie van Volksgezondheid Rakesh Gajadhar Sukul donderdagavond op de COVID-19 persconferentie laten weten.

Hij gaf aan dat maar liefst 70 personen die overleden zijn aan de gevolgen van COVID-19, niet gevaccineerd waren. ‘Slechts’ 3 overleden personen waren wel gevaccineerd, maar bij hen was ook sprake van een kwetsbare gezondheid door ernstig onderliggend lijden.

“De personen met onderliggend lijden en een bestaand ziektebeeld, zijn op een gegeven moment besmet geraakt met COVID-19. Vanwege hun weerstand, die vanwege hun onderliggende ziekte niet bestand is tegen het virus, zijn ze komen te overlijden”, voegde de medisch directeur van ’s Lands Hospitaal eraan toe.

Ook de Nederlandse arts-microbioloog en epidemioloog Marc Sprenger, die als speciaal gezant naar Suriname werd uitgezonden, benadrukte de belangrijkheid van vaccineren. Bij zijn bezoek aan KKF werd in gesprekken met patiënten duidelijk dat geen van de zieke personen was gevaccineerd.

Sprenger gaf aan dat Nederland ook te maken heeft met de Delta variant, maar dat de situatie beheersbaar is vanwege de hoge vaccinatiegraad. Tot en met zondag 19 september zijn in Nederland met ruim 17 miljoen inwoners, naar schatting 23,4 miljoen vaccinaties toegediend. Daarvan zijn ruim 12,7 miljoen eerste vaccinaties en ruim 10,6 miljoen tweede vaccinaties.

Ondertussen zijn er donderdag 23 september weer 371 gevallen geregistreerd na 828 keer testen (45%). Ook is er sprake van 3 coronadoden. Dat blijkt dondedagavond uit de update van de cijfers op de officiële COVID-19 website van de Surinaamse regering.

Opvallend genoeg is het aantal personen in de ziekenhuizen iets gedaald ten opzichte van woensdag.

De cijfers van donderdag 23 september 2021:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

17 REACTIES
 1. Voor t geval je de reactie gemist had WATJE waarschijnlijk de grootste bangerik en ook een corongek.. Jij hebt zeker allebei, de paarse en oranje spuit in je achterste genomen. Heb jij geen last van Bouta symptomen en een chansyndroom toevallig eraan overgehouden? CovidWATJE ga jij maar weer je kelder in en vergeet je mondkapje niet op te doen.. wat een held op waterkant dat Watje..


  Maak melding
 2. Is in meedere landen bevestigd; tussen 3-4% vd doden zijn gevaccineerd..niet duidelijk, welke vaccine, moment van vaccinatie en besmetting enbtevens onderliggende ziektes.

  Nu: niet gevacvineerd, geeft 96% kans op sterven! Twijfel je nog wat moet doen? Denk na…soso lobi.


  Maak melding
 3. DJAKI: 96 procent van de doden is ongevaccineerd! Dat wil niet zeggen dat je 96 procent kans hebt om dood te gaan aan Covid. Die kans is bij gezonde mensen minder dan een procent!!


  Maak melding
 4. Gevaccineerden zijn eigenlijk wolven in schaapskleren. Ze lijken “veilig”, maar ze kunnen ongevaccineerden besmetten.
  Dit is de wereld op z’n kop.


  Maak melding
 5. Als je bang bent voor de covid vaccinatie moet je ook bang zijn voor de andere vaccinaties. Je kinderen dus niet meer laten vaccineren. Als je bang bent om te vaccineren op advies v/d doktoren, dan moet je ook bang zijn voor de door de doktoren voorgeschreven medicijnen. De medicijnen die men wel in grote hoeveelheden in huis wilt, denk maar aan hoestdrank, calpol, etc. Als men de mensheid zou willen uitroeien denk ik dat men het eerder zou doen via de veel gebruikte medicijnen en de vaccinaties die na de geboorte gegeven worden. Tijden veranderen, de technology is verbeterd, vandaar dat men nu sneller een vaccine hebben kunnen ontwikkelen. Ik respecteer uw keus om niet te vaccineren, respecteer mijn keus om mezelf te beschermen. Discrimineer (iemand een schaap noemen voelt best wel discriminerend aan) mijn keus om mezelf veilig te stellen niet. Better safe than sorry.


  Maak melding
 6. “‘Slechts’ 3 overleden personen waren wel gevaccineerd, maar bij hen was ook sprake van een kwetsbare gezondheid door ernstig onderliggend lijden.”
  ————————————-
  Hij bedoelt misschien – maar dat mag hij vermoedelijk van de WHO niet zeggen – dat de vaccinatie hun toch al kwetsbare weerstand heeft verlaagd waardoor ze zijn overleden.
  Die mensen die van zichzelf weten dat ze onderliggende ziektes hebben en toch een spuitje gaan halen, wetende dat het dan fataal kan aflopen, door welke motieven laten ze zich leiden om zo’n prik te nemen?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES