57-jarige bromfietser dood nadat vrachtwagen afslaat zonder voorrang te verlenen

3
57-jarige bromfietser dood nadat vrachtwagen afslaat zonder voorrang te verlenen

De bromfietser die gisteren overleed na een aanrijding met een Cola truck aan de Oost-West verbinding in Commewijne, is de 57-jarige Bidjaikoemar Ghisiawan. Dat heeft het Korps Politie Suriname vandaag bekend gemaakt.

De politie van het bureau Meerzorg kreeg donderdag 23 september omstreeks 15.00 uur een melding van een aanrijding tussen een vrachtwagen en een bromfiets op de kruising van de Mangreyweg en de Oost-Westverbinding en dat er daarbij sprake was van zwaar lichamelijk letsel.

De politieambtenaren begaven zich naar de locatie en troffen de bromfietser, die geen teken van leven meer vertoonde, op het wegdek aan (foto). Een arts stelde formeel de dood van het verkeersslachtoffer vast.

Onderzoek wees uit dat beide bestuurders over de Oost-Westverbinding reden, komende vanuit de richting van Tamanredjo en gaande in de richting van het oud Veerplein. De 46-jarige vrachtwagenchauffeur die voor reed, beschreef op voornoemde kruising een linkse bocht in de Mangreyweg, zonder voorrang te verlenen aan het rechtdoorgaand verkeer met voor Bidjaikoemar het noodlottige gevolg.

Het rijbewijs van de vrachtwagenchauffeur die niet onder invloed van alcohol verkeerde is hangende het onderzoek ingevorderd. Hij werd voorgeleid en na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie heengezonden, terwijl het ontzielde lichaam van Bidjaikoemar ter obductie door de politie in beslag is genomen.

Beide voertuigen zijn ter herkeuring eveneens door de politie in beslag genomen. Het onderzoek van deze aanrijding is overgedragen aan de Verkeersunit van regio Oost, aldus de politie.


3 REACTIES

 1. Vrachtwagen chauffeurs hebben jullie nooit gehoord over dode hoek?
  Surinaamse regering moet hard eisen stellen wie wel en wie niet een Vrachtwagen mag besturen? Vrachtwagen zijn ware dood rijders op de de weg?


  Maak melding

 2. Hebben bromfietsers in Suriname niet geleerd dat zij in het verkeer van Suriname meestal tot de zwakke partij horen.
  Ik heb jarenlang bromfiets gereden in Suriname en heb altijd voor 1 ding gezorgd. Goede remmen,
  Als ik iemand, die sterker was dan ik in het verkeer een fout zag maken is het eerste wat ik deed, ook al had ik voorrang: REMMEN.
  Ik vraag mij af waarom deze bromfietser geen moeite heeft gedaan om die aanrijding te voorkomen, ondanks het feit dat hij voorrang had.
  Mij is ooit in Suriname geleerd: Voorrang moet je niet nemen; voorrang moet je te krijgen.
  EN ALS IK WIJZE LESSEN GELEERD HEB MOET IK CONCLUDEREN DAT TEGENWOORDIG SURINAMERS NIET KENNE RIJE.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.