vrijdag, mei 31, 2024
HomeNieuws uit SurinameGrote noodzaak herstel toerismesector in Suriname

Grote noodzaak herstel toerismesector in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Belanghebbenden binnen de toerismesector zullen zich buigen over nijpende vraagstukken. Het gaat onder andere om de Suriname Hospitality and Tourism Assiociation, Associatie van Surinaamse Reisagenten, oordhouders, gidsenvereniging en overheidsinstanties. Op 27 september, Wereld Toerisme Dag, zullen partijen van gedachten wisselen over het herstel van de sector. Op die dag zullen in Hotel Residence Inn culturele optredens, toespraken en presentaties worden voorgedragen.

Toerisme-directeur Rabin Buddha zegt dat de activiteiten bedoeld zijn om stakeholders extra aandacht te vragen om een bijdrage te leveren bij het herstellen en verder ontwikkelen van de sector. Veder geeft hij aan dat de Surinaamse toerisme sector heel hoge potentie heeft. “We hebben heel veel natuur en cultuur.” De directeur zegt dat het noodzakelijk is dat eenieder zich gaat buigen over het herstel van de toerismesector en een bijdrage leveren. Vanaf de president tot de man van de straat, ministers en DNA-leden.

“Het gaat erom dat wij een levendige discussie hebben over welke richting wij op willen met toerisme. Iedereen heeft een rol daarbij te vervullen, niet alleen de TCT-directeur of minister. Het heeft een integrale aanpak nodig. Als we praten over toerisme, dan praten we over infrastructuur, voorzieningen, transport, veiligheid, communicatie, enzovoorts”, aldus de directeur.

Actoren zullen zich moeten inzetten voor armoedebestrijding, het creëren van werkgelegenheid en economische activiteiten die ervoor zorgen dat het land en bedrijven meer verdienen. De directeur vindt dat de noodzaak voor herstel groot is, zeker tegen de achtergrond dat de sector enorme verliezen heeft geleden vanwege de Covid-19-pandemie. Er zijn bedrijven die daardoor over de kop zijn gegaan en banen die verloren zijn gegaan.

Verder zegt de directeur dat er nu bedrijven zijn die zware tijden doorstaan. Het is daarom belangrijk dat stakeholders de koppen bij elkaar steken om samen te redden wat te redden valt, zegt hij.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

22 REACTIES
 1. De Surinaamse politiek deugt niet. Ook de politieke partijen deugen niet even als het huidige kiesstelsel van de republiek Suriname is nooit goed geweest.

  Al deze bovengenoemde zaken moet op de schop. Het probleem is niet eenvoudig op te lossen in een land van veel laaggeletteredn, ongeletterden. politieke partijen die etnisch zijn, poltitieke leiders die meer dictatoriaal gedrag vertonen dan democrstisch, enz, enz.

  Het land is in chaos en moet geregeerd worden. De dictatuur van de afgelopen 41 jaar met uitzondering vd periode 25 mei 2010 t/m 25 mei 2020 heeft het ook alleen maar erger gemaakt. Het land en haar bevolking tot de bedelstaf gebracht, afhankelijk gemaakt, monddood alle rechten vertrapt. kortom alles ontnomen. Wat rest is nog ademen.

  De politieke partijen hebben mooie praatjes en beloften die ze tijdens de verkiezingscampagne verkopen. T-shirts, petjes, paraplu’s van hun politieke uitdelen. auto’s spuiten in hu politieke partij kleuren en door het kand in caravans trekken. enz om de kiezers voor zich te winnen.

  Na de verkiezingen als de kandidaten gekozen zijn in de DNA, een regeringscoalitie gevormd is blijken ze leiders niets anders te zijn dan wolven in schaapskleding. Ze hebben lak aan het volk, zijn met hun enige eigen belang og groepsbelang bezig. en niet meer met het algemenen belang. Prominente leden uit de partij beweren dat maar 1 etniciteit Suriname tot ontwikkelinv kan brengen, in het benoemen van personen op sleutelposities zie je duidelijk een etniciteit, de DNA – leden van deze regeringspartijen zijn ja-knikkers, waarvan velen ver onder de maat zijn om
  DNA -lid te zijn om het werk naar behoren te doen.

  Suriname moet geregeerd worden. er moet beleid zijn. bestuurd worden, maar veel vd personen zijn ver onder de maat.

  Ook bij het benoemingen in functies kijkt het volk er naar en vraagt zich af hoe komt het dat ik alleen een etniciteit zie of vd etniciteiten van twee partijen zoveel mensen. die niet op mij lijken of mijn belangen vertegenwoordigen.

  Suriname is een verloren land, waar de persoonlijke belangen vd regeringspartijen belangrijker zijn dan de algemene belangen.

  Een bevolking dat nog lanv niet gereed is om te mogen gaan stemmen en de politici misbruik maken van een kiesstelsel dat onder de maat is. maar wel nodig is om er te zijn in een zogenaamde democratische rechtsstaat.

  Ik heb geen vertrouwen in de huidige Surinaamse politici en de poltitieke partijen ze deugen niet.


  Maak melding
 2. Je nodigt mensen uit in je huis als het schoon en veilig is. Denk je echt dat toeristen nu naar Su willen komen?? Met al de berovingen, aanrijdingen en smerig land???
  Ga je huiswerk doen


  Maak melding
 3. In Suriname heb je chobo mofo genoeg onbeschoft gedrag komt regelmatig voor,
  Hoe ga je toeristen uitnodigen,als taxi chauffeurs klanten beroven?
  Dat zijn bepaalde punten om aandacht aan te besteden? Komen toeristen dang ding boy e lul lul ding toeristen tap strati,geef een slechte gevoel?
  Go na india of Afrika je wordt echt als een toeristische behandeld,in Suriname moet er een schoonmaak aktie plaats vinden,overal vuilnis belt?
  Om toeristen uit te nodigen moet eerst het huiswerk op orde zijn ?


  Maak melding
 4. Toerisme is niet alleen natuur. Toeristen willen ook een mooie levendige stad. Kijk nou eens bij de Warerkant en Riverside. Een vieze ouwe troep. Smeriger markt en straten, rovers en bedelaars. Geen goede restaurants en uitgaansgelegenheid. Kortom… ze hebben hier niets te zoeken.


  Maak melding
 5. Komt allen naar suriname…

  Coke genoeg schurken genoeg en coke presidenten …
  Kjjk hoe de vp zich super belachelijk maakt tydens voetbal.
  Bouta is zich ah vermannen denkt dat ie met brunsie gaat regeren!
  Wat een fucking schande!!!
  En er word verzocht om toeristen te laten komen . ..om je te laten vermoorden of om beroofd te worden.

  Ga suriname eerst minder corrupt maken ..en pak eerst de schurken aan.. begin bij de politiek.


  Maak melding
 6. Hierboven zijn de belangrijkste punten al genoemd. Bij de meeste diaspora die ik ken, zijn met name de vele roofovervallen aanleiding om Suriname over te slaan. En vooral de groep Surinamers, vrienden en familieleden, soortgenoten van rovers, die ze ook beschermen en goedpraten is groot. Begin met een nieuwe hardere strafwet voor diefstal, roof en moord. De rest komt vanzelf.

  Suriname kent geen echt toerisme het zijn de ex Surinamers die daar nog iets hebben die komen nog. De echte toeristen blijven massaal weg.


  Maak melding
 7. Zelfs onze familie en vrienden daar in Nederland komen nog niet hier heen, en iemand zei al , de toerist zal nu ook nog niet komen , regering maak eerst maar eens schoonschip en pak de criminaliteit hard aan, als dat gelukt is hebt je kans dat familieleden en ook toeristen weer gaan komen.


  Maak melding
 8. Met praten over tourisme is niets mis op dit moment maar eigenlijk zouden die mensen in de touristensector beter nu hun krachten kunnen geven aan het helpen bij de corona besmetiingen beperkingen. De banken doen niet moeilijk dus ze kunnen beter nu hun faciliteiten aanbieden om opgeknapte patienten in een gezondere omgeving te laten opknappen.
  Weinig zullen nu met hun volle verstand denken aan een vakantie in Suriname met de hoge besmettings en overlijdens cijfers en een smerige stad.


  Maak melding
 9. Wat mij betreft mogen de Surinamers een kijkje gaan nemen in Mauritius, waar toerisme hoog aangeschreven is en hiervan ook leren. De hele Frans sprekende eiland draait voornamelijk om toerisme en suikerriet. Een Afrikaans eiland gerund door Hindoestanen waar je echt 24 uur veilig op straat kan lopen. Zo kan het dus ook.

  Suriname is qua grondstoffen veel rijker, Mauritius is alleen maar vulkaan, lava en steen, toch draaien ze veel beter.


  Maak melding
 10. Een toerist, onderneemt een reis buiten zijn normale omgeving, vanwege: de bezienswaardigheden, veiligheid, vriendelijkheid, van lokale eten genieten, zich welkom voelen, dat er schone sanitairevoorzienigen bereikbaar is.

  Toeristen reizen vaak om iets van de cultuur en natuur van andere landen te zien. In dit geval, “Suriname” .

  Kortom, genieten van de reis en met een goed gevoel terug naar huis en mond op mond reclame maken.
  Van toerisme, wordt gezegd: dat het èèn van de meest winstgevende sector in de economie is.

  Erg belangrijk is dat het land geen tot weinig invloed op het milieu en de leefomgeviing.

  Het bericht:”Grote noodzaak herstel toerismesector in Suriname”, laat duidelijk weten wat de voornemen is.

  Het land was sedert 1980 tot 15mei 2020 in chaos en werd niet geregeerd. De dictatuur in de boven genoemde periode, heeft land en haar bevolking tot de bedelstaf gebracht, afhankelijk gemaakt, monddood alle rechten vertrapt. kortom alles ontnomen.

  En het volk snakte naar adem.
  De voornemens van deze regering wordt steeds de grond ingeboort, door de allerbesten, :Passant, Debby, Larwa en enkelen.


  Maak melding
 11. Ze kunnen praten wat ze willen, maar zolang er geen drastische maatregelen komen om de toegenomen criminaliteit aan te pakken, zullen toeristen (lees, ook de diaspora-gemeenschap) wegblijven. Het gevoel van veiligheid is ver te zoeken, voor een Surinamer en zeker voor een toerist. Zolang er geen verandering komt, blijf ik weg en adviseer mijn kinderen daar ook niet naartoe te gaan. Het geboefte heeft het juist gemunt op de toerist omdat er juist daar wat te halen valt. Er zijn genoeg landen in de wereld die een stuk veiliger zijn en meer te bieden hebben dan Suriname. Dat is wel de keiharde waarheid!


  Maak melding
 12. slachtoffer van roofoverval
  23 september 2021 At 10:07
  Wat mij betreft mogen de Surinamers een kijkje gaan nemen in Mauritius, waar toerisme hoog aangeschreven is en hiervan ook leren. De hele Frans sprekende eiland draait voornamelijk om toerisme en suikerriet. Een Afrikaans eiland gerund door Hindoestanen waar je echt 24 uur veilig op straat kan lopen. Zo kan het dus ook.

  Suriname is qua grondstoffen veel rijker, Mauritius is alleen maar vulkaan, lava en steen, toch draaien ze veel beter.

  Dat heb je heel goed gezien. De Hindoestanen op Mauritius houden de economie draaiende. Net als in Zuid Afrika waar de Indiërs Durban tot het meest ontwikkelde deel van Zuid Afrika hebben gemaakt terwijl Zuid Afrika door toedoen van de zwarten zo goed als failliet is. Blanken hebben veel respect voor Indiërs en velen hebben hun leefgebied verlaten en zijn nu woonachtig in Durban; tussen de Indiërs in.
  Laten ze zwartjes in hun townships blijven want ik vrees dat als ze naar Durban trekken, dit gebied binnen no time net zo crimineel wordt als Kaapstad:


  Maak melding
 13. Het is jammer dat de regering niet begrijpt dat toerisme niet samengaat met het loslaten van Junks en figurenb die wegens ruimtegebrek zijn losgelaten uit het psychisch centrum Suriname. Thans crioelt het in de binnenstad van de lawmangs, junks en zwervers. Sommige zijn eng, zelfs gevaarlijk. Vele burgers vermijden de binnenstad, omdat ze zich bedreigd voelen. Steeds meer winkels sluiten omdat het publiek liever niet meer komt. Jammer, echt jammer, Paramaribo is nu bezig Junkytown te worden.


  Maak melding
 14. Goed plan, maar eerst de criminaliteit aanpakken. Je voelt je niet veilig als je weet dat je ieder moment beroofd kan worden. Als je als toerist door het centrum loopt en overal dikke tralies voor de ramen ziet, geeft dat ook geen veilig idee. En de Hospality mag ook een opleiding klantenbenadering krijgen, dat is ook echt een aandachtspunt.
  Voor de rest, is deze regering goed bezig en proberen ze nog enigszins te redden wat er te redden valt.


  Maak melding
 15. Popo,

  “Blanken hebben veel respect voor Indiërs”….HAHAHAHAHAHAHAHA. Je bent echt niet goed wijs….HAHAHAHAHAHAHAHA. Probeer nu maar zoveel mogelijk om uit de zon te blijven, dan word je vanzelf op een dag ook blank. Succes


  Maak melding
 16. konsensi als je alle reacties goed leest hier op WTK , kan men opmaken dat zwart totaal geen respect hebben voor Blanken en Hindoestanen , behalve voor die adhin en permasser en nog een paar van die klojo’s van de ndp


  Maak melding
 17. Mango jij hebt gelijk Paramaribo is vuil en goor en het binnenland wordt vergiftigd door kwik en andere chemicaliën , en het bos wordt gekapt door die chinezen , daar heeft bouta voor gezorgd , en die bouterse loopt nog steeds vrij rond , die boefdraad is nog steeds niet opgepakt , en die klojo’s van de ndp nda leden kunnen nog steeds met hun bek schreeuwen , nou dat zien en horen de toeristen , ze zullen eerder naar Spanje of Dubei of bijv. naar Ijsland gaan en die tickets zijn goedkoper dan naar Suriname , en die landen hebben wel iets te bieden


  Maak melding
 18. Een toerist gaat naar veilige landen, niet naar gebieden waar je beroofd wordt en je je laatste adem kan uitblazen. Suriname is het op dit moment en Chan is niet bezig met beleid. Zo ja laat jij het dan zien, als hij dat zelf nog niet kan laten zien.

  USA, Canada, Frankrijk hebben grote belangen in Suriname, Olie en gas/ Appache, Total, goud, Newmont, Iamgold.

  Tussen USA en haar bondgenoten/het westen is er een felle strijd tegen China. China wil USA afstoten van de machtigste land vd wereld op dit moment.

  Wat doet Chan hij volgt de One Chinabeleid en neemt daar geen afstand van. Eclad
  Het westen. NAVO, oa, USA, Canada, Nederland, en Brazilie/buurland van Suriname net als Frans-Guyana/Frankrijk zien dat.

  Santokhi woont zaterdag de zesde Summit van de Celac (Community of Latin American and Caribbean States) bij in Mexico. Celac is de tegenhanger vd Organisatie van de Amerikaanse Staten (OAS). USA, Canada, Frankrijk, Brazilie zien dat.

  Deze landen , USA, Brazilië, Frans-Guyana/ Frankrijk, hebben Chan/Suriname al gewezen dat Latijns-Amerika de speeltuin vd USA is.
  China of het communisme hebben dus niets te zoeken in Suriname, aldus, Brazilië een trouwe bondgenoot vd USA. Frankrijk/Frans-Guyana (NAVO) lusten China ook niet in Suriname.

  Chan zal kleur moeten bekennen en als hij geen afstand doet van China zal hij het wel merken (Santokhi was bij de zesde Summit van de Celac (Community of Latin American and Caribbean States) bij in Mexico.

  Chan Santokhi volgt nog steeds wat het buitenland betreft de lijn die ddb had uitgestippeld. De minister van buitenlandse zaken van Suriname, Albert Ramdin houdt strak vast aan deze communistische lijn. Zie ook dat Guyana ook een land is die sterk communistisch geaard is.

  De USA en bondgenoten, Brazilie, Frankrijk, Nederland/”Nederlandse Antillen, Canada enz, zullen nooit toestaan dat China sterk wordt in Suriname. Latijns-Amerika is de speeltuin van het Westen.

  Als Chan/Alber Ramdin China niet los laat zullen de NAVO landen en haar bondgenoot hem wel de waarheid onder ogen laten zien. Hun rol vd VHP zal heel snel uitgespeeld zijn.

  USA heeft olie-en gasbelangen in Suriname, ook in Guyana.

  Chan Santohki en de VHP zijn met zaken bezig die ze het Surinaamse Volk niet willen laten zien.

  Ik was tegen ddb en heb Chan Santohki, de VHP heel erg gesteund, maar er trekken donkere wolken zich samen boven Suriname. Chan zal rekening moeten gaan houden met alle etniciteiten in Suriname, anders gaat hij een heel grote probleem krijgen.

  Let op ik ben geen afstammeling van de Afrikaan/creool, marron, Javaan. Dit om mensen die de etnische kaart willen bespelen dit even duidelijk te maken.

  In Suriname zullen wij het samen moeten doen. Hoe wij hier ook samen kwamen. Chan heeft het zich zelf zowel in de binnenlandse ( overal mensen die op hem lijken op sleutelposities te plaatsen/ zie politie, die hem waarschuwen, in het leger is hij er ook mee bezig, veiligheidsdienst) als buitenlandse politiek al heel moeilijk gemaakt en er wordt op hem niet alleen in Suriname gelet, maar ook USA, Brazilie, Frankrijk/Frans-Guyana, NAVO houden hem in de gaten.


  Maak melding
 19. Als de vlam in Suriname uitbreekt, is het de schuld vd VHP en Chan Santokhi. ddb zal hier blij mee zijn.

  Chan zal met alle Surinamers rekening mee moeten houden en niet alleen mensen die op hem lijken.

  Het Surinaamse Volk ziet dat.

  Chan wees verstandig en kies de gulden middenweg. Belazer het Surinaamse Volk niet, want ze hebben al genoeg meegemaakt onder ddb, ndp.

  Samen Werken, Samen Sterker, maar dit moet ook zichtbaar zijn en dat is het niet op dit moment.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES