dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidMinister roept hulp in van iedereen in medische sector in strijd tegen...

Minister roept hulp in van iedereen in medische sector in strijd tegen COVID-19

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin heeft dinsdag zijn bezorgdheid geuit over de verslechterde COVID-19 situatie in Suriname. Hij heeft een noodkreet geuit, waarin hij alle zorgwerkers en anderen in de medische sector, oproept om samen de strijd aan te binden tegen COVID-19.

De afgelopen weken is er in Suriname sprake van een fikse toename van het aantal besmettingen, waarbij er sprake is van een hoog besmettingspercentage. Daardoor komen veel personen in grote gezondheidsproblemen en moeten zij opgenomen worden.

Dinsdag was er sprake van 547 nieuwe besmettingen (38%) en 5 coronadoden. Ook is het aantal personen in de ziekenhuiszen weer gestegen en wel van 94 naar 105.

Dit legt een enorme druk op de capaciteit in de zorg, die al flink te verduren heeft. Behalve een tekort aan verpleegkundigen, artsen en andere ondersteunende diensten, heeft de zorg namelijk ook te maken met COVID-19 besmettingen op de werkvloer. Hierdoor moet personeel in quarantaine waardoor hele afdelingen gesloten moeten worden.

Ramadhin bedankte alle zorgwerkers, die inmiddels moe en uitgeput zijn, van harte voor hun inzet, energie, moeite en inspanning om de COVID zorg in het land te blijven garanderen.

Hij deed een oproep aan elke zorgwerker in Suriname: “Als u ingezet wenst te worden in de COVID strijd neem dan contact op met het ministerie om van gedachten te wisselen over uw inzet in de zorg. Ook (huis)artsen verpleegkundigen en (medische) studenten hebben we nodig, om samen de strijd aan te binden”, aldus de minister in zijn oproep.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

32 REACTIES
 1. Suri heeft héél veel steun uit het buitenland ontvangen. Hollanders die met gevaar voor eigen leven lokaal hulp aanboden. De Fransen die met zuurstof tanks zich met spoed begaven naar de ziekenhuizen. Amerikanen die hulptenten opzetten voor de opvang v patiënten.

  En wat doen de suri’s zelf!
  Totaal geen empathisch gevoel voor de Surinaamse zorgmedewerkers, de politie. beveiligers en kwetsbaren in de samenleving.

  Diep triest!


  Maak melding
 2. Hogere straffen en boetes voor overtredingen en zet alle overtollige ambtenaren in op de handhaving!!
  .
  Naleving van de afspraken hangt af van de handhaving. Hoe groot is de kans dat je gepakt wordt en hoe zwaar is de straf.
  Te veel domme egoïsten kunnen gewoon doorgaan met hun asociaal gedrag. Hun naasten, de mensen in de ziekenhuizen, de schatkist hebben er zwaar onder te lijden. Alle reden om veel en veel meer aandacht te besteden aan de handhaven
  Verhoog de boetes en straffen, zorg voor meer handhavers en maak geen uitzonderingen.
  Laat meer ambtenaren handhaven en daarmee verlaag je de druk op de zorg. Ambtenaren zijn er genoeg!!


  Maak melding
 3. Deze minister doet een beroep op Surinamers. wat een mop. De meest luie mensen die ik ken wonen in dit land. De mensen met de grootste kwebbel zijn ook Surinamers alleen wonen die in het buitenland.Dus Minsiter Ramadhin bespaar u de moeite hoor.


  Maak melding
 4. En iedereen die onzin middeltjes aanprijst als medicijn een grote boete opleggen wegens een economisch delict alsmede het in gevaar brengen van de volksgezondheid.
  En bij recidive een lange gevangenis straf.


  Maak melding
 5. Het gaat niet om iemands uiterlijk maar hier in dit land gaat het erom wat iemand in zijn mars heeft. Als deze minister het uiterlijk had van George Clooney was hij vast en zeker een Bollywood star geworden. Altijd maar die negatieve lading kritiek op anderen alsof de fascisten binnen de NDP beweging zo bekoorlijk zijn.


  Maak melding
 6. Nadat jullie ndp’ers maandenlang en nog steeds eigenlijk jullie aanhang de ene na de andere conspiracy theorie hebben voorgeschoteld, moet je niet de bezorgde overzeese burger komen spelen.
  Dat is puur valsheid robg.

  Onder bouta was de bevolking gehalveerd, sowieso met die domme kledingverkoper als minister.

  Alle anti-vaxers zijn ndp’ers; van de kruiden-meneer tot die sektarische kerkgangers. Jullie houden die mensen dom. Het resultaat is dagelijks merkbaar.

  Wat zegt dit over jou karakter, dat jij je zit te verkneukelen om de slachtoffers van covid.

  Die langspeelplaat van je zit vol krassen.


  Maak melding
 7. @@@RobG, je schrijft::::::::Onder president Bouterse was deze onfortuinlijke mislukkeling binnen zes maanden de laan uitgestuurd.

  Je hebt GROOT gelijk, MAAR….ze zijn de laan uit gestuurd om NOOIT meer te hoeven werken en hun hele leven lang te genieten van een minister salaris en een GOUDEN eerste klas SZF voorziening met hun gezinnen.


  Maak melding
 8. RobG 22 september 2021 At 14:26
  Wat zal deze engerd zich eenzaam voelen. De fot spreekt boekdelen. Ondanks alle steun met materiaal en menskracht uit het buitenland kan hij er niets van. Deze man had men al lang afgezet moeten worden. Hij mist de competenties van een goede manager. Dr Dead, kan de hem opgedragen verantwoordelijkheid niet aan. Hij gaat op naar de 1000 Covid-19 doden in het land.

  Maar in Suriname is alles mogelijk. Friends & Family rules the country. Onder president Bouterse was deze onfortuinlijke mislukkeling binnen zes maanden de laan uitgestuurd. In Nederland worden de maatregelen afgeschaald en dat plaatst deze plannen-dief voor een dilemma. Hij kan het Nederlandse beleid niet meer klakkeloos overnemen.
  ==================================

  Doe ons allen een genoegen en noem slechts één (1) naam die jij in Suriname capabel genoeg zou vinden om o.a. deze minister of een andere te vervangen.

  De beste stuurlui staan aan wal.
  Vertel me wie je vrienden zijn en ik zeg je wat voor smerige vieze vuile rioolrat je bent….


  Maak melding
 9. Ik zag laatst een goed initiatief van de psycholoog Julian With, ( die in Nederland woont) om de bewoners van het binnenland te informeren over het belang van de vaccinatie. Veel bewoners van het binnenland hebben zijn oproep gevolgd en hebben zich laten vaccineren tegen het coronavirus. Ook de leider van de BEP, de heer R. Asabina, heeft zijn achterban opgeroepen om de prik te halen. Het is de morele plicht van de beter opgeleide personen, om mensen het goede voorbeeld te geven.


  Maak melding
 10. Beste Popo Jantje,
  Kijk eens een keertje naar de hardwerkende surinamers.
  Uitgezonderd u, zijn er heel veel.
  U bent liever lui dan moe.

  En hij/zij die kijken naar het uiterlijk, dient te kijken in een normale spiegel.


  Maak melding
 11. Deze klootzak is allang de regie kwijt. Door alle commentaren en verwijten die hij al die tijd heeft genegeerd en weg gewuifd is de toestand dusdanig verergerd dat hij nu moord en brand roept! Deze situatie is het gevolg van zijn incompetentie. Dat krijg je wanneer je zonder bestuurservaring en zonder te beschikken over de juiste attitude en competenties door de politiek wordt gelanceerd en geaccommodeerd als minister van een ministerie dat van levensbelang is voor het volk! Hoeveel doden heeft het uiteindelijk gekost voordat deze ezel om hulp riep??!! Dit is zooooo VHP!! Dankjewel VMS met deze incompetente stroman!


  Maak melding
 12. DE OSO DRESI van de marrons en van de afro afrikaan werkt niet en deze mensen houden niet aan covid regels. Mijn advies aan de regering mensen die gevaccineerd zijn moet zelf zijn medische kosten dekken en ik zou alles open gooien voor mensen die gevaccineerd zijn net als in Frankrijk. Op vertoon van je vaccinatie bewijs mag je naar bioscoop, voetbal stadion en restaurant bezoeken.


  Maak melding
 13. @RobG
  De minister doet zijn best om levens te redden.De enige moeite die de surinamers moeten doen is bereid zijn de vaccinaties te nemen.Suriname presteert en produceert niks,dus hulp van buiten is altijd Welkom.De tijd dat de surinamers zich altijd nog verwend voelen is voorbij.De minister kan onm9gelijk de vaccinaties bij de mens thuis brengen.De surinamers moeten nu eindelijk wat verantwoordelijkheid tonen en jij ook.


  Maak melding
 14. Laat alcohol, handsanitizer en mondkapjes betaalbaar zijn. Je komt wel kletsen over nieuw gebouw voor volksgezondheid van $11 miljoen en show maken en gezondheidswerkers moeten zich doodwerken. Ga je naar zanderij om testers in ontvangst te nemen. Is er geen Directeur??
  Aandacht geile griezel.


  Maak melding
 15. 3 dingen.

  Het verzoek van de minister kwam op mij over als een smeekbede en niet als een noodoproep.

  Wat een slechte tv opnames. Je ziet die man overduidelijk en op een voor de kijker zijn boodschap voorlezen. Onze televisiemensen hebben extra opleidingen nodig om mensen ongezien en onopvallend voor de kijker, stukken aan het voorlezen zijn.

  Hoe komt Suriname aan zoveel besmettingen ?. Het lijkt alsof de Surinamers alle regels met betrekking tot Covid -19 aan hun laars lappen.


  Maak melding
 16. Zolang mensen hoofd moe maak van het moeten vaccineren gaat je deze gedrag blijven houden dus roep ze ook op om alle middelen die men denk dat help te gebruiken dan zal men het resultaat zien


  Maak melding
 17. Luciën 22 september 2021 At 17:31
  Deze klootzak is allang de regie kwijt. Door alle commentaren en verwijten die hij al die tijd heeft genegeerd en weg gewuifd is de toestand dusdanig verergerd dat hij nu moord en brand roept! Deze situatie is het gevolg van zijn incompetentie. Dat krijg je wanneer je zonder bestuurservaring en zonder te beschikken over de juiste attitude en competenties door de politiek wordt gelanceerd en geaccommodeerd als minister van een ministerie dat van levensbelang is voor het volk! Hoeveel doden heeft het uiteindelijk gekost voordat deze ezel om hulp riep??!! Dit is zooooo VHP!! Dankjewel VMS met deze incompetente stroman!
  ==========================

  Jullie soort leidt aan het a no mi syndroom. Laat je niet vaccineren en blijf lekker een ander de schuld geven van je eigen stommiteit.


  Maak melding
 18. @Esmerald, de NDP-ers zijn helemaal geen anti vaxxers. Je maakt je schuldig aan het verspreiden van fake nieuws. Een aantal leden van de NDP, waaronder vele artsen maakten duidelijk dat zij wel een vaccin willen die goed is. Natuurlijk had men terecht zijn bedenkingen tegen het AstraZeneca vaccin dat door Nederland in Suriname werd gedumpt. In de internationale media stond dit vaccin onder Wereldwijd werden grote aantallen van dit vaccin door vele landen in de ban gedaan. Ook in Nederland kwam het advies van de gezondheidsauriteiten om dit vaccin maar liever niet te gebruiken. Een deel van deze vaccins werd aan Suriname geschonken. Maar toen er werd besloten om vanuit Ocer een vaccinatie campagne op te starten werd een Surinaams record gebroken. Op een dag kwamen meer dan 1500 mensen een vaccinatie prik halen. Dus de NDP is een grote voorstander van vaccineren.

  @Sabaku, de arts Cleopatra Jessurun zou het zeker goed doen als minister van Volksgezondheid. Het is een kwestie van Dongen goed plannen, goed afstemmen en niet op het laatste moment met een huilie, huilie gezicht Nederland om hulp vragen.

  @Ray,
  De minister heeft gefaald om dit vraagstuk goed aan te pakken Deze minister zal zeker wel zijn kwaliteiten hebben, maar dan op een ander vlak. President Santokhi had binnen zijn eigen politieke partij naar een andere kandidaat moeten uitkijken. Desnoods had hij buiten de politiek naar een geschikte kandidaat moeten zoeken. Deze minister heeft heel veel steken laten vallen. Door zijn foute aanpak zijn er onnodig veel mensen komen te overlijden.


  Maak melding
 19. Een goede kapitein verlaat als laatste persoon zijn schip in moeilijke tijden. Deze minister heeft het klaargespeeld om twee weken naar Amerika te gaan tijdens een toename van het aantal covid-19 patiënten in Suriname. Vervolgens bleef hij een week in Nederland terwijl er in Suriname een vierde golf uitbrak. Deze man kent zijn verantwoordelijkheid niet. De man is ongeschikt als minister. Dankzij het rancuneus beleid van deze minister zijn vele Cubaanse artsen vertrokken uit Suriname. Hele grote gebieden in het achterland van Suriname zijn thans verstoken van artsen. Het waren politici van deze politieke partij die voor de verkiezingen beweerden dat er genoeg artsen in Suriname zijn. In het district Coronie zijn er helemaal geen artsen meer werkzaam. De Cubaanse artsen die daar werkten zijn door deze minister en zijn team het land uitgepest. En nu moet je hem daar zien smeken om hulp. Veel medische werkers in Suriname willen niet besmet raken met de delta variant van Covid-19. Zij blijven ver weg van de ziekenhuizen waar covid-19 patiënten worden opgenomen. Deze regering krijgt een dikke onvoldoende. Tijdens de verkiezingen moesten de mensen stemmen voor beter. Kijk nu in welk afgrond zij terecht zijn gekomen. Triest, zeer triest wat het volk is overkomen.


  Maak melding
 20. Ja de ndp’ers zijn anti-vaxers aangestuurd door bijlmer passie. Genoeg beelden die circuleren op het internet en je beschrijft het zelf ook.

  De minister doet het prima en die ndp jessurun die zichzelf een vergunning cadeau heeft gedaan om een medisch centrum op te zetten, kan absoluut niet aan hem tippen.

  Alleen maar oplichters, bah!


  Maak melding
 21. robg , homo jij zit alles weer te verdraaien , je zal ook nog wel een duimzuiger zijn , goh wat een klojo bent jij , en jij zit veilig daar in het riool van de bijlmer denk je , nou jou paarse holmaatjes ratten houden van ………


  Maak melding
 22. RobG 22 september 2021 At 22:31
  @Sabaku, de arts Cleopatra Jessurun zou het zeker goed doen als minister van Volksgezondheid. Het is een kwestie van Dongen goed plannen, goed afstemmen en niet op het laatste moment met een huilie, huilie gezicht Nederland om hulp vragen.
  ==================================================

  Oh was dat die arts die op de valreep van demissionair minister Mike Noersalim op 14 juli 2020 een hectare grond voor tuinbouwdoeleinden had gekregen en die daarna ook nog beschuldigt werd van de verdwijning van SRD 1,5 miljoen uit het COVID-noodfonds ten behoeve van de Surinaamse Televisie Stichting (STVS) en het Nationaal Informatie Instituutuit?
  Vertel, hoe wil je dat zo iemand met zo’n trackrecord het beter zou kunnen doen dan de huidige minister?
  En verder vindt je dat de minister niet met een huilie huilie gezicht Nederland om hulp mag vragen voor het goede doel, namelijk ten behoeve van zijn volk, terwijl jij in blanda voor je eigen persoonlijk gewin wel met je smerige glimlach je handen mag openhouden bij het UWV? Ik kan dit niet rijmen, je blijft behoorlijk ongeloofwaardig overkomen.


  Maak melding
 23. De gezondheidszorg in Suriname staat op instorten. Ambulances kunnen niet meer uitrijden omdat er geen benzine is of ambulances zijn stuk.Patienten kunnen niet meer opgehaald worden. In het AZ en de RGD poliklinieken zijn er geen medicijnen. De gezondheidszorg in Suriname is bijna ingestort.


  Maak melding
 24. Popo Jantje 22 september 2021 At 14:34

  Het gaat niet om iemands uiterlijk maar hier in dit land gaat het erom wat iemand in zijn mars heeft. Als deze minister het uiterlijk had van George Clooney was hij vast en zeker een Bollywood star geworden. Altijd maar die negatieve lading kritiek op anderen alsof de fascisten binnen de NDP beweging zo bekoorlijk zijn.
  ———————————–
  WAT 22 september 2021 At 23:23

  robg , homo jij zit alles weer te verdraaien , je zal ook nog wel een duimzuiger zijn , goh wat een klojo bent jij , en jij zit veilig daar in het riool van de bijlmer denk je , nou jou paarse holmaatjes ratten houden van ………
  —————————————————————–
  @WAT en @POEPE JANTJE………….Vul zelf maar in stelletje RACISTISCHE HOMOOOOOOOOOOSSSSSSSSSSSS……Something is Cooking….Haaaaaaaaaa…..


  Maak melding
 25. RobG 23 september 2021 At 00:38
  De gezondheidszorg in Suriname staat op instorten. Ambulances kunnen niet meer uitrijden omdat er geen benzine is of ambulances zijn stuk.Patienten kunnen niet meer opgehaald worden. In het AZ en de RGD poliklinieken zijn er geen medicijnen. De gezondheidszorg in Suriname is bijna ingestort.
  =====================

  RobG, je zit gewoon te roeptoeteren. Je haalt zaken aan die niet veel beter waren onder je ideale regering. Het land werd een beetje bij elkaar gehouden door de vele leningen die werden genomen door de vorige regering en waarvan het grootste gedeelte van de gelden in hun zakken verdween. Nu zit er een andere regering die heel erg druk bezig is de schade van alle chaos en ellende probeert op te ruimen en dat moet dan volgens jou soort gisteren geregeld zijn. Blijf maar lekker roeptoeteren, die corrupte bende zal nooit meer iets te zeggen hebben in het land.


  Maak melding
 26. @Sabaku, voor zover ik weet waren vele zaken onder de vorige regering beter georganiseerd. De vorige regering wilde de bevolking ontzien omdat het grootste deel van het volk arm is. Deze regering denkt er anders over. Ze zijn hardvochtig. Niet iedereen behoort tot een rijkere kaste. Zij denken alleen aan de rijken.

  Maar het is altijd zo geweest dat de rijken alles afpakken van de armen. Ze geven de armen de schuld van hun eigen armoede. In de sociologie noemen we dit ‘ blaming the victum’. De taal die Santokhi en velen van jullie uitkramen gaat ook in de richting van ‘ blaming the victem theorie ‘.

  Jullie reactie is ook altijd hetzelfde. Het continu criminaliseren van de vorige regering schijnt jullie nationale sport te zijn geworden terwijl het volk pienaart, velen zelfmoord plegen of overwegen, kinderprostitutie schrikbarende vormen begint aan te nemen en vrouwen uit wanhoop/noodzaak om te overleven op zoek gaan naar een sugar daddy.


  Maak melding
 27. robg en franco zijn zooooooo booooooooos op de vorige regering dat die paarse klojo’s de gezondheidszorg hebben verpauperd dat het nu op zijn gat zit , ja homo’s daar hebben jullie echt goed gezien , en als die paarse klojo’s zelf ziek waren gingen ze naar cuba met een slm vliegtuig en de staat betaalde alles , ja homo’s en wie was die kinderen aan het betasten net voor de verkiezingen he , was jullie baasje bouta he en wel op flora he , dus homo’s nu zien jullie in dat de vorige regering een echte criminele regering was he


  Maak melding
 28. Chan: Mellie, ik moet je posities aan andere VHPers geven, ook die van staatsolie, vind je het goed?… Melissa: Wat zeg je??? Wat scheelt je??? ben je helemaal gek geworden??…. wel, ik zit dan nooit meer op je gezicht!….Chan: O schat, vergeet aub wat ik net gezegd heb! Is er nog een post die je wil of is die brug naar Gayana voorlopig voldoende?


  Maak melding
 29. RobG 23 september 2021 At 13:26
  @Sabaku, voor zover ik weet waren vele zaken onder de vorige regering beter georganiseerd.
  ==================================

  Niet gewoon lopen roeptoeteren, geef dan aan wat er allemaal goed ging onder de vorige regering.
  Hoe komt het dat de economie is gaan stagneren?
  Hoe komt het dat er zoveel geld is geleend en waar is het geleende geld terecht gekomen? En alsjeblief kom me niet vertellen dat ze aardappelen en uien hebben gekocht voor het volk.
  Hoe komt het dat de huidige regering een staatsschuld heeft overgenomen van USD 4 miljard?
  Hoe komt het dat alle instellingen in het land kapot zijn geslagen en zowat niets meer functioneerde bij de overname door de huidige regering?
  Hoe komt het dat het mogelijk was dat de vorige regering zichzelf een compleet nieuw wagenpark heeft toegeëigend en zowat alles wat los en vast zat hebben meegenomen van de kabinetten?
  Hoe komt het dat het volk in mei 2020 heeft afgerekend met de vorige regering als zijn het zo goed hadden?
  Waarom kom de vorige regering de laatste maanden niet meer aan geld komen om de lonen te betalen en wie mocht het dan gaan regelen?

  Snap je een beetje dat wij gewone mensen niet kunnen volstaan met een simpele “voor zover ik weet waren vele zaken onder de vorige regering beter georganiseerd”.
  Geef dan in hemelsnaam aan wat er beter georganiseerd was, zodat anderen kunnen reageren op het waarom en hoe het kwam dat het één goed of beter was terwijl o.a. gelijktijdig aan de andere kant de rest van de economie kapot ging.
  Natuurlijk is mijn reactie altijd hetzelfde, ik heb die economie van Suriname niet kapot gemaakt. Ik heb niet zitten graaien in de spaarcentjes van het volk. Ik heb niet zitten graaien in de staatskas en ook ik ben niet gevlucht en onvindbaar.
  Je moet wel je zaakjes op een rij hebben als je met zoveel grootspraak komt.


  Maak melding
 30. Deze minister is goed bezig. En een klein beetje eigen verantwoordelijkheid en zelfreflectie van het volk is niet veel gevraagd als het over leven en dood gaat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES