zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname mag rekenen op ondersteuning van China bij ontwikkeling

Suriname mag rekenen op ondersteuning van China bij ontwikkeling

-

Does Travel - naar Suriname

Suriname mag op ondersteuning van China rekenen bij het brengen van duurzame ontwikkeling. Deze garantie gaf de Chinese ambassadeur Han Jing vandaag tijdens een ontmoeting met minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning. Suriname en China werken al langer dan 45 jaar samen op sociaal, economisch, cultureel en politiek gebied. Binnen de huidige samenwerking zijn er enkele projectvoorstellen besproken.

De Chinese ambassadeur is geïnformeerd over de huidige financieel-economische situatie en verwelkomt de hervormingen die de regering van Suriname doorvoert in deze moeilijke tijden. 

China begrijpt de inspanningen van Suriname om de schuldhoudbaarheid en macro-economische stabiliteit te herstellen. Het land steunt het verzoek van Suriname om een ​​regeling in het kader van het door het IMF gesteunde programma. De export-importbank van China heeft Suriname de nodige steun gegeven en beide partijen hebben constructieve onderhandelingen gevoerd om tot een akkoord te komen over schuldsanering.

De ambassade van de Chinese Volksrepubliek maakt van deze gelegenheid gebruik om het ministerie van Buitenlandse Zaken, Internationale Handel en Internationale Samenwerking van de Republiek Suriname opnieuw van haar hoogste hoogachting te verzekeren.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

16 REACTIES
 1. dom dom minister laat U zich niet paaien door die chinezen , U weet toch dat bouterse al de helft van Suriname aan de chinezen heeft gegeven , geeft U de andere helft weg , nou zing dan maar daag Suriname daag daag


  Maak melding
 2. @ Ira, NEEN! Je mist het grote plaatje.

  Het maakt voor de Chinezen feitelijk geen f*ck uit wie de scepter in Paramaribo zwaait integendeel wat wij klein denkende Surinamers voor ogen hebben. Wat producten betreft is Suriname voor China geen markt, te kleine populatie die nauwelijks koopkracht heeft. Wat Suriname wel voor de Chinezen bied is een beetje werkgelegenheid voor een handjevol Chinese staatsbedrijven, grondstoffen, status en invloed door de ligging in Zuid-Amerika en lidmaatschap van Caricom.

  Elk land die China in de Amerika’s van de VSA (en eventueel Taiwan) in hun eigen achtertuin afpakt is een klap in het gezicht van Washington DC in de nieuwe Koude Oorlog die hevig woed tussen China en de VSA.


  Maak melding
 3. WAT 21 september 2021 At 23:08

  dom dom minister laat U zich niet paaien door die chinezen , U weet toch dat bouterse al de helft van Suriname aan de chinezen heeft gegeven , geeft U de andere helft weg , nou zing dan maar daag Suriname daag daag
  ———————————————————————————
  @WAT..CHAPERHATS ………weet jij niet wat ontwikkeling is. JIJ kan het niet en je HOLMAAT @POEPE JANTJE ..nog minder …dus zwijg als wij het over ontwikkeling hebben. De NEDERLANDERS lachen jullie in het vuistje uit. SUKKELS.


  Maak melding
 4. Samenwerking is wel prima met alle landen in de wereld als het om de algemene doelen van dr republiek Suriname en de Surinamers gaat.

  De regering zal wel goed moeten weten wat daar tegen over staat en wat de gevolgen van zijn.

  Als het om China gaat moet Suriname goed uitkijken, zie maar het One Chinabeleid wat voor beperking dat Suriname en de Surinamers al
  geeft.

  Suriname kan geen zaken doen met Taiwan of als er in de VN gestemd moet worden, verwacht China onvoorwaardelijke steun van Suriname voor China

  Ook moet Suriname kijken wat steun ( infrastructuur van wegen, spoorwegen met moderne treinen en stations, enz) van China in Afrika tot gevolgen geeft. Deze zaken worden niet door Afrikaanse werknemers gemaakt. maar door Chinezen. Suriname heeft daar ook ervaring in wat betreft aanleg in wegen. Zie ook als deze landen hun schulden niet optijd aflossen wat voor nadelige gevolgen dit voor het land betekent, hoe afhankelijk een land kan worden van China, een soort kolonie bij wijze van spreken.

  De Surinaamse regering moet haar trots en eer aan geen enkele land geven. We gaan momenteel door een zeer moeilijke periode, door het corruptie en criminele beleid van ddb. Eigen belang en het land en volk kan stikken. Laat dat een wijze les vior ons zijn

  Aan het eind vd tunnel is er licht en Suriname kan door goed beleid een mooie toekomst vood haar algemene doelen voor het volk tegemoet gaan, ook voor morgen.

  Wat belangrijk is, is de juiste man/ vrouw op de juiste plaats dan komen we er wel, ongeacht, kleur, etniciteit, geloof, enz.

  Suriname heeft genoeg capabele mensen, jong en oud. Waar dat niet is kan men ze inhuren uit de diaspora of gepensioneerden uit de diaspora inzetten.

  Samen Werken, Samen Sterker

  Hoe Wij Hier Ook Samen Kwamen

  We Sa Feti Gi Sranan


  Maak melding
 5. Val niet in de “chinese debt trap”. Eenmaal in de krijt bij ze gaan ze Suriname rampaneren. Voorbeelden zat in Africa. Momenteel zelfs hongersnood situatie in Sri Lanka om hun schulden aan china te servicen.


  Maak melding
 6. Weer een stapje voorwaarts. Naast de club van Parijs nu ook China dat meewerkt aan een Schulden sanering. Volgens mij is dan de laatste India en dan kan Oppenheimer toegeven.

  Beste RobG.
  Ook China geeft toe dat de schulden niet houdbaar zijn. U en Adhin o en Abdoel natuurlijk zijn de enigen die nog geloven dat Suriname er goed aan doet de rente en schulden te betalen die Boefdraad heeft verzamelt en dus geen salarissen en subsidies meer te betalen tenzij er weer extra duur voor geleend wordt.

  We zullen zien hoeveel Bouterse en co verspild hebben en hoeveel Chantohki en co bespaart hebben.
  1>> Minder aflossen.
  2>> Rente uitstel.
  3>> Lagere rente.
  4>> Aflossing uitstel en over een langere periode.
  Boefdraad was dat nooit gelukt beste RobG.
  Dat is niet bedelen maar de realiteit tonen en oplossingen vinden.


  Maak melding
 7. Er bestaat geen ontwikkelingshulp zonder voorwaarde, als ze geven verwacht zo,n land dat er wat tegenover testaan, als je genoeg grondstoffen heb dan wordt de lat laag gezet en als je eenmaal er over ben dan zal men de hardtheidt van de wereld economie leren kennen.


  Maak melding
 8. Die 45 jaar samenwerking hebben een geweldig resultaat opgeleverd. Land was al die jaren in handen van corrupte, criminele, veroordeelde moordenaars, drugscriminelen en bankrovers, en is nu een bedelende pauper die onderin de financieel, economisch en morele afgrond ligt.


  Maak melding
 9. Brown het gaat niet om ontwikkelingshulp.

  China gaat akkoord om de aflossing van de miljoenen dollars aan leningen, afgesloten door bouta-adhin, vertraagd te ontvangen.

  Dus… bouta-adhin hebben miljoenen dollars geleend v China. Nu moet deze regering dit terugbetalen. China geeft toestemming om de schuld over een langere periode en in kleinere bedragen af te lossen.

  Dat betekent dat de strop om de nek van deze regering iets soepeler wordt.


  Maak melding
 10. @jojo,
  De schulden die de staat Suriname bij China en India heeft opgebouwd zijn het gevolg van de kredietlijnen die beschikbaar werden gesteld. Deze landen hebben nooit contant geld naar Suriname overgemaakt. Met deze gelden kon men producten in China en in India kopen, of er werden Chinese aannemers ter beschikking gesteld om werkzaamheden in Suriname uit te voeren. Maar hetgeen de regering Santokhi nu doet is niets anders dan zich armlastig opstellen en medelijden opwekken. Dit noem ik onvolwassen. Deze Surinaamse regering neemt haar verantwoordelijkheid niet. De kredietlijn van China heeft in elk geval voordelen opgeleverd. Het materiaal dat in India is aangeschaft is kapot. De helikopers vliegen niet, waterpompen gaan om de haverklap stuk.

  Ik sta er ook versteld van dat u nu lovend bent over China. Voorheen had u het vaak over de ” Looting Machine ” van China in het in Afrika. Ik denk niet dat de Chinezen zijn veranderd. Ze hebben thans met een nieuwe Surinaamse regering te dealen. Ze passen zich makkelijk aan de nieuwe situatie omdat zij uiteindelijk de financiers zullen zijn van de nieuwe regering. .


  Maak melding
 11. Best RobG

  U hebt een raar registratie vermogen. Een schuld hoe die ook ontstaan.
  China was genadeloos jegens Bouterse zie het bagger project. Waarvoor geen kredietlijn meer beschikbaar was maar Fina Bank $ 40.000.000 moest lenen en Suriname vooraf $ 7.000.000 moest betalen voor de mobilisatie.

  Ik was niet lovend over China, mijn beeld is nog gelijk aan dat wat the Looting machine liet zien.

  Noemt de regering onvolwassen omdat zij de verantwoordelijkheid niet neemt voor list en bedrog van Boefdraad. De vorige regering heeft consumptief geleend voor eigen voordeel en dat is algemeen bekend.
  Het is meer dan volwassen van de huidige regering iedere lener die de vorige regering gefaciliteerd heeft nu een deel van de pijn te laten lijden.

  De helikopters weet ik niet maar de pompen gaan niet kapot beste RobG, zitten nog in de containers omdat Bouterse en co de fundaties etc. niet gebouwd had toen de pompen aan kwamen. De oude pompen begeven het steeds beste RobG.


  Maak melding
 12. Haha dus zo noemen ze het nu noh
  kredietlijn.
  Luister hoefdraad, ik leen je geld TEGEN EEN MOOIE RENTE, MAAR JE MOET SPULLEN BIJ MIJ KOPEN MET DAT GELD, ANDERS LEEN IK JE NIET.
  JA MAAR IK KAN ERGENS ANDERS DE SPULLEN GOEDKOPER KRIJGEN.
  JA, DUS? WIL JE LENEN OF NIET
  DRIEDUBBEL GENAAIT
  TAI KOENG KOENG


  Maak melding
 13. nou robg jij bent echt een kopy van je afgod bouta , en jij houdt ook van chinezen he , want jou afgod ook , maar pas op als homo ben jij niet veilig met de chinezen en ook niet met de russen , die maken korte metten met homo’s en ook met je holmaatjes


  Maak melding
 14. RobG
  Nog vergeten. Chinese kredietlijnen verliepen en verlopen als volgt.
  Het land heeft een weg nodig. China biedt een kredietlijn aan van stel $ 100.000.000 tegen zachte voorwaarden. Suriname gaat akkoord en moet bij Dalian inkopen. EXIM bank sluit de kredietlijn af voor$ 100.000.000 en tendered het project voor $ 60.000.000. EXIM Bank betaalt Dalian $ 60.000.000 terwijl Suriname rente en aflossing over $ 100.000.000/
  Een lage rente wordt zo een extreem hoge rente.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES