maandag, juni 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomieRegering hoopt op positieve resultaten uit gesprekken in VS

Regering hoopt op positieve resultaten uit gesprekken in VS

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse regering kijkt uit naar de positieve resultaten die moeten voortvloeien uit de gesprekken die onder leiding van president Santokhi momenteel in de Verenigde Staten van Amerika gevoerd worden. “De gesprekken moeten vruchten afwerpen,” zegt minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) die deel uitmaakt van de regeringsdelegatie in New York. Hij acht het belangrijk om het voorwerk te doen voor de president.

De bewindsman legt uit dat de besprekingen uit drie componenten bestaan:

“Ten eerste willen wij nadrukkelijk aangeven dat Suriname weer behoort tot de rij van naties waarbij democratie, rechtsstaat, onafhankelijke rechtspraak, goed bestuur en mensenrechten overeind staan. Suriname moet weer gaan behoren tot de landen in de wereld die deze factoren als waarden en normen hebben,” voegt de bewindsman eraan toe. Volgens hem wil de regering een ombuiging brengen in hetgeen de wereld vanwege de media over Suriname weet.

Het tweede component is dat de regering voor haar buitenlandbeleid op verschillende terreinen politieke consultaties wil voeren. Het gaat hierbij om belangrijke aspecten die van invloed kunnen zijn op het leven in Suriname. Minister Ramdin noemt onder meer Covid-19, klimaatverandering en de effecten daarvan alsook handelsbetrekkingen. De bewindsman benadrukt dat de handel duurder gaat worden, doordat containerkosten stijgen. Deze zaken vragen om een oplossing, waar het Surinaams belang voorop staat.

Minister Ramdin zegt over de derde component: “Het gaat uiteindelijk om het zaken te doen met de wereld. We stimuleren mensen om te investeren. De mensen worden uitgenodigd om serieus te kijken naar de mogelijkheden en investeringsopties voor de ontwikkeling van het land. In deze gaat het vooral om de aanstaande olie- en gasexploitatie. Echter moeten de agrarische sector, toerisme en luchtvaart niet vergeten worden.

De regeringsfunctionaris, die de nadrukt legt op deze componenten, zegt dat wanneer blijkt dat men deze heeft begrepen en bereid is te ondersteunen, er dan op het hoogste politiek c.q. presidentieel niveau verder gesproken zal worden om zaken te completeren.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

15 REACTIES
 1. Beste famiri,
  volgens “prof ronald faith” wordt het een bedeltour. Dan zeg ik liever bedelen dan stelen en roven en flessentrekkerij. Daarom doen vele Surinamers in Sur. & Ned. die in de coke handel zitten en anderen die allerlei ziektes uit hun duim zuigen om niet te hoeven werken!!!!!

  Waarschijnlijk is “prof r f” een rijke flessentrekker o.l.v. druga baas.


  Maak melding
 2. Ik kan mij nog goed herinneren dat Bouterse tijdens zijn toespraak bij de VN peentjes stond te zweten. Niemand nam hem serieus tijdens zijn toespaak. Zijn Cubaanse vrienden keken de andere kant op. Kijk hoe deze president van Suriname fier aan het woord is en de mensen en luisteraars om zijn vingers windt. Hier staat iemand en niet zomaar iemand.


  Maak melding
 3. Yep, de ‘fairs’ stelen liever dan bedelen.
  Een soort van valse schaamte in combinatie met een onoverkomelijk minderwaardigheidscomplex.

  Durf te vragen!
  Hulp vragen en je kwetsbaar opstellen getuigd van kracht.

  Stoer en fake is zóó pre-covid.


  Maak melding
 4. Gaat niet werken minister Bibis!

  Dat land zit op een tijdbom die elk moment
  kan afgaan! De rommel moet eerst vernietigd en opgeruimd worden.

  De revokranten zijn continu aan het bashen. Belangrijke items worden niet beschreven.

  – Niks over het hoger beroep.
  – De Internationale commissie van juristen
  die vragen om een snelle afhandeling
  van het hoger beroep.
  – Doodse stilte rond Hoefdraad
  – Doodse stilte rond die 4000 plus kilo coke
  uit suri, geen verklaring.
  – Doodse stilte rond de gestolen wapens
  – Doodse stilte rond het NRA rapport.
  – Doodse stilte rond de houteigenaar, de
  veiligheidsman v brunsie en de inspecteur
  v politie, allen betrokken bij drugshandel.

  In het kader van “war on drugs”, Interpol meldingen, witwaspraktijken, drugsgangsters zal de US vragen stellen.

  Law & Order is een puinhoop!
  Dat is de enige hulp die nodig is!


  Maak melding
 5. Debby
  21 september 2021 At 12:25
  Bibis gast voorwerk doen?? We kennen zn voorwerk.
  Deze man hft GEEN Sur gevoel. Is een 2 de Gregory Rusland

  Sodemieter jij een eind op met dr misplaatste Surinaams gevoel. 80% van het volk heeft geen onderwijs genoten, 10% doet zijn best om vooruit te komen en de rest, samen met die 80%, is ordinaire parasieten. Nu aan jou de vraag hoeveel procent heeft dat trotse Surinaamse gevoel?


  Maak melding
 6. Regering hoopt op positieve resultaten uit gesprekken in VS. Het zou uitermate Vreemd zijn als de regering hoopte op negative resultaten uit de gesprekken in de VS.


  Maak melding
 7. Bij sommige is nooit goed. Je moet vrienden maken in de de regio dan vijanden. Redshin@@ stopt met geauwehoer zegt. Je bent een gefrustreerd persoon. Jij bent niet beter dan mensen van Afrikaanse afkomst. Heb je soms een andere kleur bloed ? Ouwe knakker. Jij bent van het verleden. Voor het heden ben je al afgeserveerd. Hoeveel keren moet het voor jou herhalen.


  Maak melding
 8. 😅😎terwijl het volk verhongerd en mooi boy spelen in het buitenland
  Eerst zorgen voor orde in eigen land
  Los het probleem in het land op Suriname heeft nooit zo slecht gehad als nu
  Als je geen orde in je land kan brengen en het volk verhongerd
  Wat denk je?Is letterlijk nothing doing want die andere staatshoofden zijn niet dom ze kijken hoe je je zaken in eigen land aanpakt


  Maak melding
 9. Tsja, hadden ze dan niet voor die veroordeelde moordenaar en drugsdealer moeten kiezen. Dan had het land geen tekort van 4 miljard en meer dan 100 leningen af te lossen.

  Het ontbeert enorm aan een simpele algemene ontwikkeling. Dat ze niet eens beseffen dat er staatshoofden aanwezig zijn van wie de burgers letterlijk sterven van de honger of vluchten naar arm suri voor een beter leven, pffff.

  Je zou ze verplicht naar school moeten sturen om normen en waarden aan te leren. Opvoeding thuis is grandioos mislukt.
  Eeuwig hebben ze honger.


  Maak melding
 10. President Santokhi moet vragen of hun marine schip nog even kan blijven om dan alle ndp-ers af te voeren , want die willen ons land Suriname nog verder de afgrond in drukken , dit zijn geen Surinamers , dus dumpen in de oceaan.


  Maak melding
 11. @ Wat.

  Dat doen de Legionairs veel geruislozer als het moet.
  Wat denk je als NL commando’s en mariniers weer hun Jungle training komen doen in het binnenland.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES