Training potentiële EU exporteurs betreffende hun verpakking en etiket

5
Furlen

Het onder-directoraat Interne Markt van het Surinaamse ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft deze maand de training ‘EU labeling and packaging requirements for CARIFORUM Exporters’ georganiseerd. Het doel is om potentiële exporteurs naar de EU wegwijs te maken voor wat betreft hun verpakking en etiket.

Het belang van labeling en verpakking, sustainable packaging, standaarden, productinformatie voor consumenten, wetgeving voor food- en non-food producten zijn enkele van de aspecten die tijdens de onlinetraining zijn behandeld. Hiernaast hebben de deelnemers ook informatie meegekregen over conformity assessment, certificering, inspectie en accreditering van de trainers Angela Dias (Ministerie van EZ) en Seraphine Lila van het Surinaams Standaarden Bureau (SSB).

Verder hebben de ondernemers online tools meegekregen die gebruikt kunnen worden voor meer informatie omtrent standaarden en wetgeving van de verschillende EU-landen. Ondernemer Furgil Plet van Furlens Industries heeft tijdens de training ook een korte presentatie verzorgd over zijn ervaringen met export naar de EU.

Na de training zal het Ministerie van EZ samen met het SSB een vervolgtraject inbouwen, waarbij ondernemers begeleid zullen worden, zodat zij hun producten kunnen exporteren naar de EU. Het streven is om tenminste één (1) ondernemer binnen een jaar export ready te maken. Het Ministerie van EZ zal in de komende periode meer trainingen organiseren voor potentiële exporteurs.

De training is online verzorgd via Zoom. Er hebben ruim 34 deelnemers geparticipeerd aan de training.


5 REACTIES

 1. Onze Debby moet snel naar bijscholing. Op een artikel over export denk zij dat Cuba in Europa ligt. Jammer Debby want met kleurspoeling en een krultang om stijl haar te maken verander je niets onder die kleine schedel van je. Eerst nadenken en schrijven wat waar is zou beter zijn. Als je deze raad opvolgt is bovenstaande tekst jouw laatste bericht. Daggg Debby we gaan je niet missen.


  Maak melding

 2. @ Debby
  20 september 2021 At 11:06

  Ik begrijp nog steeds niet waarom jij ons als voicemail gebruikt. Waarom ga jij niet het recht in de gezicht van de president en de VP zeggen wat jij hier schrijft. Dan pas weet ik dat je een vrouw met lef bent. Dat getetter hier op Waterkant maakt alleen indruk bij jouw soort.
  Echt vermoeiend om steeds naar jouw lulkoek te luisteren.


  Maak melding

 3. @Johan, met een krultang krijg je geen steil haar.
  @Popo, je bent niet verplicht iemands reactie te lezen, nog erop te reageren. Bij een aantal namen scroll ik gewoon😁


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.