woensdag, mei 29, 2024
HomeNieuws uit SurinameVIDEO: Jim Hok over reacties na optreden zoon in College Tour

VIDEO: Jim Hok over reacties na optreden zoon in College Tour

-

Does Travel - naar Suriname

Jim Hok, voorzitter van de Surinaamse politieke partij PALU en oud-minister van Natuurlijk Hulpbronnen (NH) in Suriname, heeft zaterdag middels onderstaande videoboodschap gereageerd op de reacties die los kwamen, na het optreden van zijn zoon Ferayed Hok in het TV programma College Tour.

Volgens Hok heeft zijn zoon, die medicijnen aan de Erasmus Universiteit studeert en freelance journalist is, enkel een aantal simpele vragen gesteld in discussie met de president van Suriname. Hij confronteerde het staatshoofd ermee, zich niet te hebben gehouden aan zijn eigen uitspraken over het bestrijden van nepotisme.

Jim Hok zegt dat er daarna -kennelijk vanuit politieke partijen- een reactie daarop is gekomen bestaande uit vulgaire taal, scheldpartijen en doodsbedreigingen aan het adres van zijn zoon.

Ook zijn er volgens hem daarna op social media beschuldigen aan zijn adres geuit, over de periode dat hij minister van NH was. Daarbij werd gesteld dat Hok op grote schaal fraude zou hebben gepleegd.

“Mensen hebben allerlei onzin in de ruimte gegooid en dingen die niet waar zijn, beweerd. Voor je zoiets doorgeeft ga na of het klopt”, aldus Hok. Volgens hem gaat het om nep informatie die niet geverifieerd is. Hij roept mensen op om beschuldigingen en verdachtmakingen altijd eerst na te trekken.

De videoboodschap:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

68 REACTIES
 1. Hok jr kan beter zijn vader vragen pappie hoe ben jij rijk geworden? Spreek uit ervaring had eens het lef om een kind van een suri politicus dat te zeggen. Mijn ouders op 8000km kregen een telefoontje en waarschuwing.


  Maak melding
 2. Wie heeft su concessies aan de chinezen verkocht en daarvoor met miljoenen us$$ is beloond. Komt zoonlief nu goede sier maken met dat geld. Laat zoonlief ook op collegetour kritische aan papa stellen. Dat zal nooit gebeuren. Laf.


  Maak melding
 3. Die jongen kwam me bekend voor, maar ik kon hem eerst niet thuisbrengen. Ik vond dat hij het de president aardig moeilijk maakte en dat de president geen goed antwoord had op wat Hok Jr. vroeg. Later toen ik doorhad dat die jongen een zoon van Jim Hok was, keek ik er toch wel anders tegenaan. Hok Sr. heeft namelijk de regering Bosje en Bouterse gesteund. Tijdens Bosje was Hok er ook voorstaander van Staatsolie te verkopen. Ik wil niets horen van geen enkele Hok (of wie dan ook), die in een regering onder Bouterse heeft gediend. Zulke mensen hebben het recht verspeeld anderen aan te spreken over corruptie en nepotisme.
  Misschien is de jonge Hok niet zo corrupt als zijn vader, maar dat niet bekend en met de naam Hok moet je maar een toontje lager zingen als men over corruptie of nepotisme.


  Maak melding
 4. Nederlands kunnen spreken, schrijven en/of lezen betekent niet automatisch dat men de taal ook begrijpt. Dat geldt voor alle talen trouwens. De President van Suriname heeft gedemonstreerd dat hij geen Nederlands begrijpt. Als je optreedt in een programma als College Tour kom je te staan tegenover mensen die wel degelijk goed onderbouwde vragen kunnen stellen. En als het publiek niet behoort tot je directe aanbidders, dan moet je ook nog rekenen op kritische vragen. Ben je niet bij machte daar mee om te gaan, blijf dan thuis. Wat een gespartel als een djakie aan een haak om te verhullen dat hij de vraag niet heeft begrepen of om gewoon de vraag niet te beantwoorden. Vele politici doen dat en zijn zeer bedreven in het geven van ontwijkende antwoorden. Maar om gewoon keihard te liegen is beschamend. De vertoning van Chan Santokhi was ten hemelschreiend. Je moet helemaal voorzichtig gaan worden als je anderen de maat wil nemen met een lading boter op je hoofd. Chan heeft zichzelf op de Nederlandse TV neergezet als een politieke pias en leugenaar. Iemand die totaal de weg kwijt is en zijn zaken niet op orde heeft. Nederlanders zijn niet gek, ze laten zich niet bedotten. Ze hebben dit gezien en het wordt opgeslagen. Wanneer het hun uitkomt presenteren zij de rekening en mag Suriname oogsten.
  En verder; Hij die zonder zonden is werpe de eerste steen. Of te wel; als je eigenhandig een ongewapende jongeman vermoord hebt door hem in de rug dood te schieten omdat je “dacht” dat hij een dief was, moet je heel stil blijven over anderen die ook iets dergelijks gedaan hebben.


  Maak melding
 5. Wat is zo leuk vindt is dat Hok en Palu altijd op Nederland afgeven. Nederland wil Suriname weer koloniseren bla, bla bla… Maar tegelijkertijd laat je je zoon wil in Nederland studeren . Over hypocrisie gesproken . Suriname mag dus niet gebruik maken van de kennis en kunde van Nederland maar je zoon wel naar daar sturen om die kennis en kunde daar op te doen .


  Maak melding
 6. Hok hokken jij met je zoon die koullo zoon van jouw horen in kippen hok,een varkens hok pas beter??als die zoon van jouw wijs had hij moeten weten dat paars heeft het hele ellende veroorzaakt in Suriname en die zoon van jouw gaat santhoki rotzooi vragen? Ik vondt jouw zoon een achterlijke racistische?dat me sjie so
  Na mie taking??


  Maak melding
 7. Wat doet jouw zoon in Nederland,wel kritisch zijn naar Nederland? Sommige van die dombo doen alsof men over chan kritisch zijn ,me teigi zijn allamala koullo racistische bezig? Ze wonen wel in de Holland? Blijf,chan heeft in 1 jaar meer bereik dan paars boeven bende in 10 jaar?
  En wies fa me skrievi,boodschap is duidelijk,sang oe doe in 40 jari soso kaka en we pina te now? Jim brik? Mie na blaka mang,?blaka mang no sab draai kondre,want na te ding sjie moni ding e law? Mik chan doe ing roko,


  Maak melding
 8. De zoon van Jim Hok heeft op zich neutrale vragen gesteld waar niks mis mee is.
  Wel opmerkelijk dat zoonlief wel gebruik maakt van de studiefaciliteiten van Nederland terwijl papa niks van Nederland moet hebben. Immers alle projecten en initiatieven van Hollanders richting Suriname worden door papa bestempeld als hernieuwde kolonialisme. Zoonlief zou daarom aan papa kunnen vragen: papa waarom in Nederland gaan studeren, terwijl ik dezelfde studie in Suriname kan volgen of uitgaande van de ideologie van de partij van papa in Cuba.
  Zoonlief kan ook aan papa vragen waarom 15 prominenten in december 1982 moesten worden geëxecuteerd.
  Zoals bekend heeft Derby vlak voor zijn dood enkele onthullingen gedaan waarbij hij zei dat twee politici van de partij van papa, de PALU, Errol Alibux en Iwan Krolis in fort Zeelandia aanwezig waren tijdens de executies op 8 december 1982. Errol Alibux werd gelijk daarna premier van Suriname.
  Tenslotte zegt papa dat zoonlief journalist is. Weet zoonlief dat de Hindostaanse journalisten in Nederland die met hun werk bezig waren voor het Tropen instituut bijna in elkaar zijn geslagen door de aanhangers van de partij die papa steunt?


  Maak melding
 9. Goed dat Jim Hok voor zijn zoon opkomt. Zo hoort het dat een moeder of een vader voor zijn of haar kinderen opkomt. Tenzij ze iets misdadigs begaan hebben .In dit geval niet ! Jim Hok heeft wel degelijk een punt.


  Maak melding
 10. De vragen waren terecht richting Chan.
  Alleen moet zoonlief aan zijn papa ook vragen hoe en waarom Didibbri in een 1990 een telefooncoup had gepleegd en wie hem allemaal daarin hadden gesteund.

  Papa is, was en blijft afgeven op Nederland zoals heel veel hier op de forum en op FB. Maar als het op profiteren aankomt staan ze allemaal ales eerste in de rij.

  Als je alles op een rij zet dan weet je al genoeg wie achter al deze vragen zitten en ook achter de demonstratie.

  Suriname zal nooit vooruit komen door dit soort figuren!!!


  Maak melding
 11. Jim Hok hoe kom je aan de bezittingen wat je de laatste 10 jaren heb gestolen van de staat .
  Zoon Jim Hok ,je moet je vader vragen wanneer Palu een productie berijft heeft opgezet .
  Jim Hok het project van een nieuwe stad van Palu ,kan je nu indienen bij deze Regering .
  Jim Hok waarom ben je geen minister meer geworden in 2015 na de verkiezing .
  Jim Hok zoon waarom ben je niet in Brazil of America gaan studeren ,je vader scheld Nederland altijd uit .
  Jim Hok wilde weer Minister van NH na de verkiezing van 2015 ,NDP gaf ze de ministerie Onderwijs , Jim Hok en Oude Krolis zijn boos geworden daar ze NH niet hadden gekregen .
  Palu bestaat sedert 1975 welke productie gedrijft heeft Palu opgezet in Suriname .

  Zelf in Coronie heeft Palu nooit een productie bedrijft opgezet .

  Palu en Jim Hok dienen jullie een project in bij deze Regering ,het kan ook bij UNDP of IDB of IMF ,blijf niet zeggen hoe het moet ,terwijl jullie zelf niets doen om de armoede te bestrijden .


  Maak melding
 12. Zoonlief zou als journalist het Surinaamse volk een dienst bewijzen om papa ook te bevragen over zijn rol bij de aanname van een amnestie wet die in strijd is met alle internationale verdragen. Waarom heeft papa toen niet bedankt als minister. Hij wist immers dat het een nep wet was. Waarom heeft papa een president ondersteunt die veroordeeld was voor de export van drugs?
  In 1982 moesten heel veel studenten van de medische faculteit naar Nederland vluchten, omdat de universiteiten gesloten waren. Velen hadden geen geld of opvang mogelijkheden om naar Nederland te gaan. Degenen die wel naar Nederland konden vluchten hebben vaak zonder studiebeurs en onder zeer moeilijke omstandigheden moeten leven. De meesten moesten vaak werken en studeren. Studeert zoonlief net zoals zijn papa het heeft gedaan op kosten van de Nederlandse belastingbetaler ? Een kritische reflectie kan helpen een beter mens te worden.


  Maak melding
 13. Jim Hok zelf is misdadig ,velen zijn onder zijn denkbeelden gestorven .

  Zoon Jim Hok je moet de zelfde vragen stellen aan jou vader ,dat je de President vroeg .

  Vraag jou vader of hij een eerlijke man is van af 1975 ,wanneer gaat je vader een productie berdijft opzetten in Coronie .

  Palu komt noooooooooooooooooooooit meer in DNA ,ook de grappenmakers van NDP jullie komen ook noooooooooooooooooooooit meer .


  Maak melding
 14. Blijf bij de les en ga niet zigzaggen! Dit is een individueel geval dat op zichzelf staat. Een vader heeft het voor zijn zoon opgenomen . Zo ,moet je het zien. De rest doet niet ter zake. Vandaag is zondag. Geen valse mensen op mijn bordje.


  Maak melding
 15. Ik heb nergens een opmerking van de heer Hok gelezen of onder ogen gekregen waar hij de smerige leuzen van het BLM volk veroordeelde. Ja zelfs geen woord hieraan vuil maakte.
  Jim Hok moet wel ergens zijn zoon verdedigen die in Nederland komt studeren een land die Jim Hok jarenlang heeft negatief heeft bejegend.
  Het zou Jon Hok sieren indien hij als politiek figuur van de PALU afstand zou nemen van deze protesteerders waar de taal vunzigheid niet te pruimen valt.


  Maak melding
 16. Palu en Jim Hok sedert 1980 steunen jullie NDP ,waarom had NDP jullie de ministerie van NH in 2015 niet meer gegeven .

  Jim Hok ik heb je nooit in een wijk zien lopen tijdens de verkiezing mei 2020 .

  Jim Hok waarom naam je de ministerie van Onderwijs niet in 2015 ,dat kreeg Palu van NDP tijdens de regering samenstelling .

  Jim Hok en Krolis Palu jullie denkbeelden hebben gezorg dat er onnodig duizenden Surinamers vroegtijdig zijn overleden ,door gevolgen van jullie handelingen met NDP van af 1980 . .


  Maak melding
 17. Kan die ‘eeuwige student’ met een suri beurs zichzelf niet verweren, moet pappie dat voor je doen?

  Die vragen waren echt geen rocket science, die heeft hij simpelweg geplukt van waterkant.net. Kind van 10 kan dit ook.

  Wat vinden je campus journalist-collega’s ervan dat je nooit eerder vragen hebt gesteld over de meervoudige moordenaar en drugsdealer? Nu weet iedereen dat je vader een corrupte crimineel is die onder bouterse heeft gewerkt, Whahahaha…..

  En hok moet niet zeuren want de president was nauwelijks geland, of hij had al een denigrerend stuk gepubliceerd.

  Hoe voelt dat, hok1 en hok2.


  Maak melding
 18. Trouwens, dit was een aangepaste college tour. Je kunt dit verifiëren op youtube.

  Studenten, maken zichzelf altijd bekend en de studie die ze volgen, voordat ze een vraag mogen stellen. Deze hok2 is op een slinkse wijze als student binnengekomen. Je bachelor van 2 jr sinds 2017. Rommel jongen.

  De opname van moskowvitz, waar de vraag wordt gesteld waarom hij die moordenaar bouta verdedigde is er ook nog.

  Hok kies joe mooi!


  Maak melding
 19. Esmerald, ik ben het helemaal met je eens.
  Die vragen waren echt geen rocket science, die heeft hij simpelweg geplukt van waterkant.net. Kind van 10 kan dit ook.
  Maar onze zeer gewaardeerde President, wist er geen antwoord op. Schaakmat gezet door een vraag die door een kind van 10 gesteld zou kunnen zijn. Ligt het aan de vragensteller of aan degene die geacht wordt een antwoord te geven?

  Ram Singh 19 september 2021 At 07:38
  Wees vrij om met je “parnassie” opvoeding mij een “stadsnegher” te noemen. Als je een “parnassie” opvoeding en daarbij behorende scholing gehad hebt, moet je niet proberen te discusieren met mensen die een universitaire opleiding gehad hebben in een taal die je niet begrijpt.


  Maak melding
 20. hok sr. die studie van je zoon hokje is zeker ook betaald door SZF, en als jij hok sr. het zelf betaald hebt dan is dat met gestolen geld dat jij van het volk hebt gepikt, jij moet je smoel houden en zit te zeiken tegen je vriend bouterse want die heeft jou gemaakt als een klojo en durf jij je Surinamer te noemen , je bent gewoon een landverrader


  Maak melding
 21. In sommige culturen moet een persoon vanuit de geloofsleer (vaak een enge interpretatie van regels en geboden) zich ondergeschikt opstellen aan het algemeen belang van die cultuur.Alles draait om regels van het persoonlijke en sociale gedrag. Het gedrag van Santokhi moeten wij vanuit het denkkader van zijn achtergrond bekijken. Het voortrekken van friends & family en het voortrekken van mensen die op hem lijken en die tot zijn kaste behoren kan mijn inziens een eye opener zijn.


  Maak melding
 22. Uw Zoon gaat zeker naar de hemel,Hy heeft opgemerkt over de gierigheid.Ik hou van eerlykheid.Die jongeren zelf hebben opgemerkt dat iets niet klopt met zoveel functies van Chan’s vrouw.I like this student.Als een Luis in je haren rond lopen mag je niets zeggen in Suriname.😁😀😀😀The camera approached the right student.Oh happy day


  Maak melding
 23. In Suriname en vooral op dit Forum heeft het geen zin om jou verhaal te vertellen. Men heeft altijd een weerwoord en voor 90 procent proberen zij jou het graf in te duwen. Vandaar mijn advies houd het hoofd beneden het maaiveld en doe je ding. Het is toch nooit goed en vooral in dit geval waarbij de president zich niet heeft gehouden aan de door hem gemaakte beloften.
  Hij doet het zelfde als zijn voorgangers. Alleen de kiezer kan daar een einde aan brengen.
  Ik hoop dat men nu wakker is geworden en de juiste beslissing zal nemen als het weer zover is.
  Wo sit ing………Neks no sitie…..Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


  Maak melding
 24. Linco, ik heb eerder toegelicht zoals ik het zie. Moest de pres alle vuile was naar buiten brengen? Ik vind van niet. (Critici zouden dan beweren dat hij altijd naar de vorige administratie wijst).

  De president is een 💯 procent suri-man. Héél veel tories van alles erbij halen, en toch niet de kern raken.
  Daarom moet de pres inderdaad flink gaan sparren met zijn communicatie-team. Dat wil zeggen met een ‘stalen’ gezicht politiek correcte antwoorden geven. Die man is geen robot en misschien te integer voor dit politiek spel.

  Bovendien, deze vragen zijn ook door het CDS gesteld; 1e interview één jr geleden op het terras vd pres. Daar legt hij op een rustige wijze uit waarom hij doet, wat hij doet. Zie filmpje.

  Zijn speeches zijn altijd top, en zijn persoonlijk advies aan de studenten kwam recht uit zijn hart. Toen was hij president Chan.


  Maak melding
 25. Paarse ratten. NEPOTISME betekent niet dat je familie betrek in je regering. NEPOTISME betekent ook dat je niemand in de politiek vertouwd. Dus moet je wel voor een goede start met mensen beginnen die je vertrouwd. Begin je weer met de corrupte ndp clan dan kom je er niet. De president geeft aan na die opstart periode,dat een ieder zonder strafblad met de juiste papieren solliciteren. En toen de grote vraag kwam van wie van juliie gaat terug na zijn studie? Toen stak die zelfde paarse ratten zoon niet zijn hand op hahah. De president heeft laten zien dat hij ballen heeft en durfde tijdens coup terug te gaan met risico’s vermoord te worden. Deze president pakte gelijk de vliegtuig naar Suriname toen zijn land in moeilijke tijd kwam. Dus debby en Rob g en de rest van de ratten zoek het woordt NEPOTISME op . Wat een trotse man,mens en president heeft Suriname.


  Maak melding
 26. Als Jim Kok zijn zoon wilt verdedigen is het zijn goed recht. Hij moet verder zijn kop houden want hij heeft destijds geheuld met de wolven in het bos. Welke wapenfeiten hij toen hij minister was?? En dat gelul over die vraag, is spijkers zoeken op laag water. We hebben eindelijk weer een President zonder crimineel verleden, waar we trots op mogen zijn.


  Maak melding
 27. Yeah robg, dat is duidelijk een ndp-tactiek en iedereen tuint erin. De nieuwste tactiek is de ‘braindrain’ tactiek. Lachwekkend en doorzichtig. Was er überhaupt ‘brain’.

  Wat deed de ndp met de Indiase ambassadeur? Net op het moment de pres afwezig is. Slijmen totdat ze hun nek breken, pffff. Want die ambassadeur is gek, hij leest geen media en verkeert 7×24 in nirvana ergens op een berg.

  En wat deden jullie met die indianen in Saramacca, nu al omkopen met schoolpakketjes. “Mevrouw ik kom niet meer werken in de stad, de ndp heeft een ambtenarenbaan voor me geregeld”. Proest!

  Jij robg moet wel beamen dat die nepotisme tactiek v je veroordeelde criminele leider grandioos is mislukt. In die zin dat alle benoemde ndp family en friends of op de vlucht zijn geslagen, of in jail zitten.

  Tsja, welke kaste is bouta dan 🙄


  Maak melding
 28. Ik vond dat zoonlief goede vragen stelde, het waren vragen die ik zelf.had willen stellen. Alleen had iemand anders, als de zoon van een PALU minister onder de regering Bouterse, de vragen moeten stellen


  Maak melding
 29. =Nazrac en velen, jullie hebben groot gelijk. Inderdaad, deze mensen hun kinderen studeren in Nederland en schelden de witteman uit of geven ze af op de witteman. BAH

  Vader heeft zoon vertelt welke vragen hij moet stellen, dit omdat vader deze delfde vragen heeft gesteld in Surinane.

  Jim Hok moet de laatste zijn die zijn snoet opendoet dat een ander het niet goed doet.

  De beste stuurlui staan aan wal, maar als het erop aankomt zijn ze even corrupt als alle anderen.
  De goede niet nagesproken.


  Maak melding
 30. @ Redskin,
  Helaas zijn die beelden in Surinane niet uitgezonden maar ik geloof je ditect. En dat Hok jr. zijn vinger niet opstak bij de vraag wie na zijn studie naar Suriname terugkeert, is typerend voor de Blacks. Heel hard geschreeuwd om onafhankelijk te worden om vervolgens na de onafhankelijkheid als ratten naar Nederland te vluchten. De president heeft het juiste voorbeeld gegeven door na zijn studie naar Suriname terug te keren om dat land helpen op te bouwen. Het tuig dat zogenaamd trots is om Surinamer te zijn , kan goed toneelspelen met het misplaatste trotsgevoel . De blakamang zal dit land nooit nooit kunnen opbouwen. Het ligt niet in hun aard om iets blijvends op te bouwen.


  Maak melding
 31. FRANCO 11
  19 september 2021 At 12:01
  In Suriname en vooral op dit Forum heeft het geen zin om jou verhaal te vertellen.

  Dreigen met geweld heeft ook geen zin want een ieder weet dat een zwartje alleen een grote kwebbel heeft.


  Maak melding
 32. Er moet aangifte gedaan worden tegen dat zieke mens die oproep tot moord, laat je nakijken.
  Die jongen heeft naar eer en geweten een goede vraag gesteld , dit zijn feiten waar hij over praat kan elke koe zien .
  Sociaal media is niet geschikt voor zieke geesten.


  Maak melding
 33. Zoon Hok was heel goed voorbereid, immers hij moest Santokhi neersabelen. Santokhi was heel slecht voorbereid, immers dit was de top 1 vraag die hij had kunnen verwachten.
  Bovendine vind ik het onwaardig dat een president in een buitenlands programma zijn beleid moet gaan verdedigen.
  Ik weet niet wie de adviseurs van Santokhi zijn, maar ik vind dat hij betere adviseurs kan gebruiken.
  Bovendien, Santokhi is er nu achter gekomen dat een Westerse journalist/programmamaker elke bit informatie die je met hem deelt, tegen je gebruikt. Zoals de info over haring en donker bier. Dat zal vast in een privé sfeer gezegd zijn, maar Twan maakte er een show van, Santokhi neerzettende als een bier drinkende, rauwe vis etende bruine Hollander.


  Maak melding
 34. Geachte heer Hok u reactie kan ik geheel onderschrijven. Elkaar onzorgvuldig de maat nemen, ongemotiveerde verwijten maken. onfatsoenlijk taal gebruik en bedreigen is laag en getuigd van slechte normen.

  Echter meneer Hok leest u eens uw meer dan regelmatig ongefundeerde verwijten aan NL terug en dan ga ik zeker twijfelen aan uw oprechtheid.
  Wij hebben elkaar ooit gesproken in oktober 2012 en u was enthousiast omtrent wat aan u voorgelegd werd. Mevrouw Linger heeft u namens de toenmalige president op het hart gedrukt dat het een zinvol project was. Helaas hebben wij nooit wat van u terug gehoord en lazen wij een jaar later dat u ons voorstel met de universiteit van Leuven in behandeling genomen had. Let wel mijn SU partner was uw maatje en ook nog eens bijna Palu familie. Het zou u vrij kunnen pleiten van vriendjes politiek echter het getuigd van weinig normen en waarden mensen die zelfstandig een voorstel uitwerken nooit meer te beantwoorden en later zelf met een andere partij te gaan studeren op het zelfde plan.

  Meneer Hok ik heb college tour niet gezien en ken de vragen niet echter ik kan mij voorstellen dat er geen antwoord komt als de vragen als niet zuiver over komen en er een “journalist” listig (mis) gebruik denkt te kunnen maken van de status als student in een NL TV programma.

  Hoe oprecht bent u, Ik twijfel sterk.


  Maak melding
 35. Beste mensen… Hoe staan Suriname ervoor?…Ferayed en anderen hebben enkele voor Surinamers interessante vragen gesteld.. Kritisch het verloop van de toekomst van Suriname volgen … Jim Hok moet zich niet als palu partij-man gaan uitspreken.. Vooralsnog is het een Nederlandse televisie product.. . Palu is onderdeel van een klap op de Surinaamse gemeenschap, een klap in alle opzichten .. Palu is gezien het politieke verleden en de rechtsverhouding van de jaren tachtig min of meer een terreur organisatie, of een intellectueel onderdeel daarvan … Palu leden hebben aan de december-moorden proces onzekerheden toegevoegd dat ze op die dag wel in Fort Zeelandia waren maar voor een, ‘andere’ vergadering. Kanhai advocaat van palu is niet nader onderzocht op zijn uitspraken .. . Een kritische rechtbank kan in de toekomst nog in-leven zijnde palu leden nog oproepen .. De Surinaamse president mijnheer Santokhi gaf aan een verdere stabilisering van economisch Suriname tegemoet te zien… , Waar waren de vragen over de infectiecijfers in Suriname?.. Beste mensen … . Op dit moment lijkt de onzekere situatie in zekere mate onder controle. Een bankdirecteur Coutinho probeer ik een niet-econoom te begrijpen … . Maar we zitten nog met een aantal zwaktes en onzekerheden: hoe zullen mensen zich blijven gedragen?… Met name ook de criminaliteit moet minder…, verder sterkte toegewenst op zondag… .


  Maak melding
 36. Hok2 is gewoon een journalist.
  Adek 5 jr bachelor engineer en sinds 2017
  bachelor medicine. Opmerkelijke sprong.
  Dus rond de 30jr

  Jonge je geeft ons schande.
  De gemiddelde student heeft in 10jr 2 masters afgerond. Zelfs journalistiek gaat je niet zo goed af, want je vader heeft je gemaild.

  Lastig yere!


  Maak melding
 37. Zoveelste Farizeeër die zich negatief uitlaat over het regeringsbeleid terwijl in het verleden Jim Hok en zijn beweging PALU zelf voor de ellende verantwoordelijk is. PALU zal nooit iets voor dit land doen met uitzondering dat de leiders hun zakken en die van hun familie goed vullen. Jim Hok je bent een gemene rechtse populist. Een ophitser en zo is jouw zoon ook die goed geïnstrueerd werd door jouw verachtelijk soort.


  Maak melding
 38. De 2 Hokken zijn geen knip voor de neus waard!! Zoonlief krijgt alles ingefluisterd door pa Hok, als mede vragen die gesteld moesten worden. Hij jr. Je bent al bijna 30 of al 30, schaam je dood, je moest al afgestudeerd zijn. Blijkbaar lukt geen ene opleiding, hokken van de ene naar de andere opleiding. Je pa verafschuwt Nederland, wat doe jij in Nederland?? Jullie moeten je beiden schamen. Zo hypocriet zijn jullie!! Ga naar Suriname om je pa te ondersteunen in zijn hypocriete en leugenachtig leven. Hier hoor je niet thuis, schobbejak!! Racist!! Hypocriet!!!


  Maak melding
 39. Hok Jr had naar Cuba gestuurd moeten.
  Had hij makkelijker zijn diploma’s gehaald.
  Erasmus is om 2 redenen niet goed:
  Het is van de witte Nederland en het is te hoog niveau voor Hok Jr.


  Maak melding
 40. Hok, je moet in de zon gaan staan en kijken wat er gebeurt met de margarine fabriek. Je bent medeverkrachter van Suriname met je palu kliekje.
  Je bent door de mand gevallen om je zoon naar de kolonisator, op wie je afgeeft,te sturen .
  Bovendien is het toch normaal, dat iedere nieuwe regering ZIJN EIGEN deskundigen, al dan niet friends and family, op de VITALE POSTEN zet? Toon mij een land, waar dat NIET gebeurt?
  Zelfs in de VS…het spoils system.
  Stel je eens voor, dat de president diet NIET had gedaan en al de paarse ratten op de VITALE POSTEN had gelaten; tje poti, wat zou van het vorig jaar ingezet beleid zijn terechtgekomen? NIETS, NOTI . Er zou ALLEEN maar OBSTRUCTIE hebben plaatsgevonden.
  Hok, ga terug in je Hok en vertel je in ptata de WAARHEID over jouw deelname en van je palu kliekje in het meeverkrachten van Suriname van februari 1980.


  Maak melding
 41. Zo vader zo zoon, beide schijnheilig.

  Het was niet zomaar een vraag maar een vraag met een verborgen doel. Het zou sowieso niet uitmaken welk uitleg en verklaring gegeven zou worden het zou altijd fout zijn.

  De Surinamers die klagen over nepotisme moeten heel goed in de spiegel kijken. Want hoeveel zijn er dankzij nepotisme en vriendjespolitiek op het laatste moment aangenomen vlak voor de verkiezingen / zijn ambtenaar geworden ?
  En hoe zit het met die moordcontracten en fout gefiatteerde declaraties ?

  De Surinaamse studenten hadden de kans om te laten zien dat zij constructief kunnen bekritiseren maar zij hebben van Suriname toch weer een lachertje gemaakt.
  De vele andere doelen die wel bereikt zijn in het belang van land en volk worden niet belicht en worden te weinig besproken.

  De zoon van Jim Hok is een student in Nederland, het land van de kolonisator. Terwijl Jim Hok niks van de kolonisator wilt hebben en voorstander is van dekolonisatie. De hypocriet !

  Het ligt niet aan de regering maar aan het volk zelf !

  Be the change you want to see !
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding
 42. Ik verbaas me over de reacties naar de man die het voor zijn zoon opneemt. Ik verbaas me over de reacties in de richting van iemand die een vraag gesteld heeft aan de president van Suriname. Ik denk dat die reacties allemaal voortkomen uit frustratie. De President stond publiekelijk voor aap door zijn eigen antwoorden, of zijn eigen onvermogen om op een gestelde vraag een gepast antwoord te geven. Dan kunnen we met z’n allen de vraagsteller op dit forum lynchen, maar dat geeft steeds meer lucht aan de vraagsteller. De President en zij die het voor hem proberen op te nemen zijn uit hetzelfde onvermogende hout gesneden. En dat moet dan de kurk vormen waarop de toekomst van Suriname moet drijven. Ik begrijp waarom haast niemand van de aanwezigen bij college tour bereidheid vertoonde naar Suriname terug te te willen. En dat is de mening van het gros van de Surinamers in Nederland.


  Maak melding
 43. Jim K. Hok (Paramaribo, 2 juni 1955) is een Surinaams politicus.
  Hij is in Nederland afgestudeerd als landbouwkundig ingenieur en was in zijn studententijd voorzitter van de Nederlandse afdeling van Progressieve Arbeiders en Landbouwers Unie (PALU). In 1989 keerde hij terug naar Suriname waar hij in 2004 het PALU-voorzitterschap overnam van Iwan Krolis. In die periode werkte hij als ingenieur bij de milieu-afdeling van de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS). Eind 2005 kwam hij in het nieuws vanwege spanningen binnen de EBS die deels te maken hadden met het op non-actief stellen van Hok omdat deze ervan verdacht werd informatie te hebben doorgespeeld naar een dagblad.
  PALU ging de parlementsverkiezingen van 2010 in als onderdeel van de Megacombinatie (MC) waarvan Hok de secretaris werd. Bij die verkiezingen behaalde de MC 23 zetels in De Nationale Assemblée (DNA) waarvan een voor de PALU maar doordat het parlementslid Desi Bouterse (NDP/MC) president werd, kreeg PALU een tweede DNA-zetel. Hok werd door de PALU kandidaat gesteld als minister van Natuurlijke Hulpbronnen en op 13 augustus 2010 volgde zijn beëdiging.
  Voorganger:
  G.A. Rusland Minister van Natuurlijke Hulpbronnen
  2010 – 2015 Opvolger:

  Regilio Dodson

  Vraag: wat heeft Palu voor Suriname gedaan met Alibux als grote boef. Ik verwijs naar het gebouw aan de grote Combeweg.


  Maak melding
 44. Linco, het is de mening van Nederlanders van surinaamse komaf. Als men het goed meent met Suriname. Dan komt men hier zijn ballen ook zweten net als wij, die er wat van proberen te maken. Ze hebben in ptata ook hun superpolitici, die naar wat ik lees, nog géén regering kunnen vormen. Dat is onvermogen van de ptata politici.Dus nergens is zaligmakend met politici, die HUN eigen partijgenoten en intimi op beleidsposten zetten.
  De president wist niet, wat hij die gluiperd moest antwoorden . Zie wat iIK hem zou antwoorden, als ik daar zat.


  Maak melding
 45. Hoe kan iemand die op zijn 30ste nog ingeschreven staat als student zulke vragen stellen? Hij is blijkbaar niet intelligent genoeg om zijn studie af te maken maar wel vragen stellen die hij beter aan zijn vader had moeten stellen. Want pa Hok heeft meer geprofiteerd van het wanbeleid onder de fascisten van de NDP en de PALU dan Santokhi ooit zou kunnen profiteren. Jouw vader is een onbetrouwbaar makako met een scheve bek. Die scheve bek van jouw vader komt door al die leugens die hij vertelt.


  Maak melding
 46. Beste Linco, was je ook verbaast na de protestactie bij het verzetsmuseum, of was je in shock?

  Een beetje wereldvreemde reactie van jou, de reageerders nemen het op voor hun president.

  In sommige landen wordt je ter plekke vergiftigd of gevangengenomen als je de president besmeurt. Tegenstanders van de regering worden afgevoerd en opgesloten. Kijk eens om je heen.
  Geschiedde vroeger ook in Suriname.
  Nu, gelukkig niet!


  Maak melding
 47. Ik wil toch weer een reactie geven. Ja, Chan was in deze niet zo verbaal sterk met zijn argumentatie. Hij had zich op deze vragen moeten prepareren en zijn communicatiedienst heeft veel steken laten vallen.
  Nu even de context plaatsen. Tegen welke achtergrond Chan tot zijn benoemingen kwam. Chan nam een failliete boedel over. leeggeroofd, alles weggedragen en bewust vernieling gepleegd.
  Benoemingsbeleid van Chan vergelijken met die van Bouterse is appels met peren vergelijken.
  Dino hoofd CTU. Zit lekker in Amerika.
  Peggy afdelingschef bij AH, raadadviseur.
  En nog vele niksnutten allemaal geaccommodeerd tijden regime Bouterse.
  Zijn deze benoemingen nu te vergelijken met de benoemingen van Chan die in het beginstadium uit zijn inner circle moest putten. Chan koos voor loyaliteit, deskundigheid, onbaatzuchtigheid, werklust en mensen die hij blindelings kon vertrouwen.
  PALU van HOK heeft Suriname helpen vernietigen.
  Ik had effe gedacht dat die quasi student iets slimmer was. Blijkbaar niet. Anders had hij allang zijn studie afgemaakt.
  Hoop niet op kosten


  Maak melding
 48. Esmerald, er is niets verkeerds aan om het op te nemen voor een president die zich volkomen belachelijk gemaakt heeft. Bied hem steun. Geef hem advies hoe te voorkomen dat hij in de toekomst weer in dezelfde val loopt. Ik zou haast willen zeggen geef hem scholing of stuur hem in de richting waar hij die scholing kan opdoen. Maar de man wordt er niets wijzer van wanneer hier een vraagsteller die kritisch is dan maar af te fakkelen. Hij is niet de laatste, dus er komen meer na hem.
  De protest actie bij het verzetsmuseum had ik al maanden van te voren zien aankomen. Ik was dus niet verbaasd, noch in shock. Lees de commentaren op dit forum maar na. De diepe haat die spreekt in de reacties is een weerspiegeling van hetgeen er onder de bevolking leeft. In Suriname zowel als in Nederland. Het is zeer betreurenswaardig, maar het is pure domheid het bestaan ervan te ontkennen.
  Suriname zal nog bestaan, lang nadat jij en ik, Chan, Bouta en Brunswijk er niet meer zijn. Dan zullen de mensen elkaar wel gevonden moeten hebben, paars, oranje of geel. Zij vormen met elkaar Suriname. Elkaar bejegenen zoals hier op dit forum gebeurt staat die eenheid, staat Suriname als land en volk, hopeloos in de weg.


  Maak melding
 49. Afijn, je draait erom heen. Je leest wat je wilt lezen @linco!

  Nogmaals, dezelfde vragen zijn één jaar geleden (2020) door Alven, tijdens het eerste interview aan de president gesteld. Geen letter meer of minder.

  De president komt er wel zonder mijn hulp. Hij is een zeer eenvoudig mens, en hij doet niet aan gebakken lucht.
  Hij is ook geen macho die onder invloed van drank en drugs een interview afstaat.
  Nee, hij durft zichzelf kwetsbaar op te stellen en daar zit de kracht!

  Ik bespeur enige schaamte. Schaam jij je voor iets waar je helemaal geen invloed op hebt. Nou zeg, hoe heb jij je de afgelopen jaren gevoeld met een veroordeelde moordenaar en drugsdealer als president…..

  Hok2 is juist afgebrand omdat hij geen eigen mening heeft maar doet wat papa zegt.

  Na jarenlange onderdrukking roept iedereen van alles, dat kan en mag ook. Het gaat om de manier waarop. Ze stoppen vanzelf als ze zijn uitgeraasd. Zijn volwassen mensen.


  Maak melding
 50. De zoon studeert en werkt. En als Chan geen leugenaar was zou hij kunnen antwoorden. Maar die jongeman hft een goed stel hersenen. Chan kon alleen als een debiel lachen.
  Melissa kan niet eens een goed antwoord geven. Advocaat is ze. Van boom


  Maak melding
 51. Debieus, ga maar op faja pepre je koetetwaals blerren, sharmila 2. Want je maakt je weer onsterfelijk belachelijk., aanhangsel van de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname, opa D.


  Maak melding
 52. Hok junior, je had aan de Surinaamse president moeten vragen, PE A MONI DE EN PE BOEFDRAAD DE EN AAN JE VADER? Dan hadden wel gezien wie de WAARHEID zouden spreken.
  Tenminste hft de president geprobeerd antwoord te geven. Opa D zou alleen maar tralalaa, franchepane en scenario brallen.


  Maak melding
 53. Esmerald, als dezelfde vragen al een jaar eerder gesteld zijn, dan is het des te genanter dat je er nu weer voor aap mee staat. Dan ben je echt geen kleine stommerd! In een jaar dus niets bij geleerd. Tussen jezelf kwetsbaar opstellen en geen antwoord kunnen geven op kritische vragen staat een wereld van verschil.
  Je vraagt hoe ik me voelde de afgelopen jaren met Bouterse als president. Ik weet niet hoe oud jij bent, is niet belangrijk en gaat mij ook geen steek aan. Maar toen de schoten gelost werden op het politie bureau aan de waterkant was ik er bij. Ik zag een bevolking juichen voor een man die premier Arron weggekregen had. Op Apintie radio werd er gegrapt: “Pe Arron de omoe? En omoe antwoordde A long, soema long?” Luid gejuich! Ik herinner me dat met algemene stemmen in de Asamblee is besloten de mllitairen alle macht toe te kennen. Bij de behandeling was de zaal vol gewapende militairen. Wie had het lef tegen te stemmen? We praten over 1980. Daarna heeft de bevolking zelf bepaald wie ze als hun leiders wilden. En tot zo’n tien jaar geleden was het Bouterse met de NDP. Het Surinaamse volk heeft bij MEERDERHEID gekozen voor Bouterse. Democratie ten top! De december moorden waren in 1982, dus ruimschoots voor tien jaar geleden. Ben je op de hoogte van het feit dat Chan ook zeker een moord op zijn geweten heeft? De ongewapende jonge man is in de rug geschoten, terwijl hij wegvluchtte van de gewapende Chan in politie uniform. Zijn verweer toen? “Ik dacht dat hij een dief was”.
  Hoe ik me voelde in de tien jaar Bouterse? Je mag het weten; belazerd en belabberd.


  Maak melding
 54. Misschien kan deze HOK als hij journalist is ook een diepgravende analyse/studie maken waarom die asociale honden zich zo op een racistische- en beestachtige manier hebben misdragen in Amsterdam tijdens de komst van de president bij het KIT.
  Beesten waren beter dan deze figuren. ik weet wat ik aan beesten heb, maar niet aan dit laag allooi.
  En nogmaals Vene was mijn president. Ik ben altijd trots geweest op Vene en Telting. Geen dieven. Werkte voor het volk, zoals Chan dat nu doet.


  Maak melding
 55. Een zeer terechte en kritische vraag, daar is geen speld tussen te krijgen. Een vraag gesteld door een zoon van een bekende Surinaamse politicus van een bepaalde politieke partij die van meet af aan van geen enkele toegevoegde waarde heeft gehad voor de ontwikkeling van Suriname. Je kunt je natuurlijk afvragen of en in hoeverre de vraag is ingegeven door vaderlief. Die heeft nog nooit een goed woord over gehad voor Nederland en zeker niet richting de huidige Hindoestaanse President.
  Paradoxaal genoeg kan je stellen dat Santokhi dit soort onsmakelijk gedrag zelf over zich heen roept door zijn handelen als President.
  Maar als je tegelijk naar de trackrecord kijkt van o.a. de vader en zijn politieke partij Palu, mis ik in deze hele discussie een stukje zelfreflectie van zowel de zoon als de vader. Overigens geldt dat ook voor de meeste van hun aanhang.
  Het is heel erg vermakelijk en je kunt je afvragen wie zich hier nu werkelijk echt belachelijk maakt.


  Maak melding
 56. Esmerald,

  Je stelt even vast
  Quote
  Hok2 is juist afgebrand omdat hij geen eigen mening heeft maar doet wat papa zegt.
  Unquote.

  Je bent toch op de hoogte dat de eigen mening van een goed journalist er niet toe doet? Hij stelt de vragen en noteert daarbij de antwoorden. Die geeft hij vervolgens door aan de gemeenschap en die trekt haar eigen conclusies. Vele grote journalisten hebben hele teams achter zich om de juiste vragen en de volgorde waarin ze gesteld moeten worden te formuleren
  Ik weet dat het in Suriname een beetje anders vertaald wordt. Daar is een journalist meer iemand die met een van tevoren ingenomen overtuiging probeert iemand zijn mening door de strot te douwen. Die stelt geen vragen maar poneert stellingen en verwacht van degene die geinterviewd wordt dat die instemt. Wie om zijn “verkeerde” overtuiging bekend staat krijgt geen gelegenheid meer om iemand te interviewen. Zo werkt het in Suriname en dat is men daar gewend.


  Maak melding
 57. linco ben jij ook zwart en een zoon van die hok , die hok zal wel veel zwarte buitenvrouwen hebben want hij houdt van onderontwikkelde zwarte vrouwen , nadat een blanke vrouw hen voor zijn kanus sloeg en hem onder zijn ballen schopte en dat doet hem nog pijn he landverrader


  Maak melding
 58. Meneer Linco, gooi het maar op ‘verschil van inzicht’.
  En daarmee bedoel ik, dat een expert iets verder kijkt, waarom, waarom?
  Waarom heeft de president in zijn eerste interview tot in detail uitgelegd waarom hij doet wat hij doet, en waarom niet bij college tour…
  Yep, ik ben van de waarom generatie. Waarom is 1+1=2.

  Voor de rest ben ik ontzettend blij uit het nest waarin ik ben geboren. Mijn grootouders, ouders, familie en friends, wisten toen al dat een revolutie alleen maar voor ellende zorgt. Blijkt dus dat ze gelijk hebben!
  Iedereen bekijkt gebeurtenissen vanuit zijn eigen perspectief.


  Maak melding
 59. Het getuigd van intelligentie als jouw negatieve gedachten over Nederland even parkeert omdat jouw zoon er moet studeren. Trouwens het is bekend dat de politiek een goed middel is om de koordansers technieken uitstekend te illustreren.


  Maak melding
 60. Meneer Linco,
  Hok2 is geen journalist, sterker nog hij mag niet eens werken, want hij is met een studenten visa in Nederland.

  Hok2 schrijft artikelen voor de campus en als hobby studeert hij hbo medicijnen.
  Of was het omgekeerd.


  Maak melding
 61. De president was toch op werkbezoek!!! Wat deed de man in het amusement programma, een president in functie onwaardig. Je bent toch geen Joker.
  En dan laat hij zich ook nog bevragen door Nederlandse studenten, waar blijven zijn adviseurs, Melissa bijvoorbeeld, die hem moet behoeden voor zulke missers.
  Het zijn ‘slechte” adviseurs, had hij zich maar niet moeten laten omringen door alleen maar ja-knikkers, en mensen die op hem lijken, die durven niet hun baas voor de voeten te lopen.
  Zie het bezoek aan de Nederlandse Staten-Generaal, je bent te gast en dan kun jij je toch niet laten bevragen over het reilen en zeilen in Suriname, dat doe je alleen op bezoek bij een collega achter gesloten deuren.
  Wat denk je, zal president Biden van de VS dit hebben gepikt.
  Welke idioten hebben zo’n protocol in elkaar gefrommeld.
  Kijk hoe het is afgelopen bij de lezing ADK, zie ook zijn toespraak als VHP-voorzitter over de verkiezing, terwijl meneer als president op werkbezoek is, naar nu gebleken is met een dubbele agenda.
  Als president in functie ben je president voor alle Surinamers en vooral president van de Republiek Suriname, niet voor een politieke partij. De president moet boven de partijpolitiek staan. De voorzitter van een politieke partij die benoemt is tot president dient af te treden als voorzitter.
  Als een gekozen voorzitter dit niet kan opbrengen dan wordt het tijd voor een ceremoniële president. Laat het dagelijkse werk over aan een premier. Dan krijg je deze onverenigbaarheid van functies niet.

  Het is ook ongehoord dat een voorzitter van een politieke partij op kosten van de belastingbetaler in NL op een partijpodium zijn aanhang komt aanmoedigen voor de volgende verkiezing.

  Dit werkbezoek zal hem nog lang achtervolgen.


  Maak melding
 62. Esmerald,

  Zo te zien ben je nog jong. Dat is een voordeel. Je hebt nog een zee van tijd om je te ontwikkelen. Dan kom je er misschien achter dat 1+1 is gelijk aan 2, slechts zo is door een wiskundig axioma. Wiskundig is het namelijk mogelijk een andere uitkomst aan deze zeer eenvoudige som te geven als je hem iets anders opschrijft. Om dat uit te sluiten zijn er bepaalde afspraken gemaakt, in de wiskunde bekend als axioma’s. Vraag dat maar na bij je wiskunde leraar van de middelbare school of hoger.
  En ten tweede, als er een vraag gesteld wordt maakt de personage van de vragensteller niets uit. Was het een man, een vrouw, jong of oud een schilder, een bakker of een monteur? Een journalist, een student of voor mijn part een struikrover of prostituee. Het maakt ook niet uit voor de hoeveelste keer men de vraag stelt. Ook de locatie is niet belangrijk. Maar als dezelfde vraag bij een andere gelegenheid gesteld wordt aan dezelfde persoon en deze daardoor voor aap staat, dan is deze persoon echt voorbij de kwalificatie van kleine stommerd.


  Maak melding
 63. Meneer Jim Hok, blijkbaar heeft uw zoon normen en waarden hoger in zijn maatschappelijke ladder staan. ik vond de vragen in collegetour wel pijnlijk voor onze president, hij deed een Rutte persiflage na, door overal lachend op te reageren en weg te wuiven.🙄🤔


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES