Legerdelegatie Brazilië onder de indruk van demonstratie Surinaamse Marine

8
Legerdelegatie Brazilië onder de indruk van demonstratie Surinaamse Marine

De Surinaamse Marine hield afgelopen donderdag een succesvolle riverine-demonstratie in de Commewijnerivier. Deze demonstratie was gekoppeld aan een geplande boottrip van de Braziliaanse delegatie met aan het hoofd de brigadegeneraal João Roberto Albim Gobert. Onder de aanwezigen was ook de Braziliaanse defensieattaché in Suriname, luitenant-kolonel Henrique Cesar Loyola Santos.

Met een riverine-demonstratie wordt het gezag van het Nationaal Leger, in deze de Marine, op de Surinaamse wateren uitgestraald. Aan deze demonstratie van 16 september hebben leden van de Marine Infanterie (Mariniers) met drie boten geparticipeerd. Voorafgaand aan de demonstratie is een ceremoniële begroeting geweest door saluerend en in formatie voorbij het schip van de Kustwacht, met aan boord de delegatie, te varen.

Luitenant-kolonel Franklin Blokland, commandant van de Marine, zegt dat de Braziliaanse delegatie zeer onder de indruk was van deze demonstratie. “Te meer, daar de Braziliaanse korps mariniers, Fuzileiros Navais, in 2016 het fundament heeft gelegd voor oprichting van deze eenheid als onderdeel van de Surinaamse marine”, aldus Blokland.

Na twee dagen van meetings in het kader van de 19e editie van de “Regional Meeting for Military Exchange” (RRIM) op 14 en 15 september 2021 te hebben afgerond met de ondertekening van enkele overeenkomsten met de landmacht bij het Nationaal Leger, bracht de Braziliaanse generaal onder andere ook een bezoek aan de Surinaamse legerleiding onder aanvoering van waarnemend bevelhebber, kolonel Henri van Axeldongen.

Daarnaast is de delegatie ook op bezoek geweest bij de Surinaamse Militaire School (SMS) en de Surinaamse Militaire Academie (SMA).


8 REACTIES

 1. “Met een riverine-demonstratie wordt het gezag van het Nationaal Leger, in deze de Marine, op de Surinaamse wateren uitgestraald.”
  Sorry hoor ik wil niet denigrerend overkomen, maar welk gezag straal je uit met 2 uitgeholde boomstammen voorzien van een buitenboordmotor en een één speedboot.


  Maak melding

 2. Blijven oefenen en internationaal samen werken.

  De oefeningen moeten meer op de grensrivieren plaats vinden, daar moet worden opgetreden tegen overschrijdende criminaliteit en kunnen deze trainingen zien het resultaat zien. Wat is goed en wat was niks en alles daar tussen en dan gaan verbeteren.

  Ook op zee moet dit plaats vinden bij de zeegrenzen en te land bij Brazilie.

  Ook de luchtmacht moet zien wat ze in hun mars hebben.

  De veiligheid aan de grenzen moet gewaarborgd zijn te land, water/onder water, lucht, ICT.

  Heeft het nationaal leger de juiste equipment, wat hebben de buurlanden wel en bij dreiging moeten de landen weten waar hun sterke en zwakke kanten zijn.

  Brazilie en Frankrijk/ Frans – Guyana hebben het beste te land, water/ onder water, lucht. Guyana en Suriname zijn ver onder de maat.

  USA kan op zee ondersteunen voor Guyana en Suriname, Frankrijk/ Frans- Guyana kunnen op zee / onder water onder steunen. De luchtmacht van Brazilie, USA kunnen Guyana en Suriname ondersteunen.

  Hoe zit het met de defensie samenwerking van Suriname en Nederland? Wel opletten dat er niet weer een coup plaats vinden.


  Maak melding

 3. Morgen staan de boten toch aan de ketting door gebrek aan brandstof. De kustwateren worden leeggeplunderd door illegale vissers die ongestoord aan het werk kunnen gaan. Hiep hiep hoera voor de nationale professionele padvinders team.


  Maak melding

 4. Is de Sur marine nu ook aan het demonstreren? Het moet niet te gek worden met al die demonstraties en stakingen.

  Een denigrerende opmerking hierboven over uitgeholde boomstammen.
  Ik wil nog er aan toevoegen, als de boomstammen lekkages vertonen kunnen ze gestopt worden met Pindakaas.


  Maak melding

 5. Yor , is dat Hollandse Calve pindakaas , nou die Holland haters zullen zo reageren he robg , he debby , he franco , he browny , he pony , he luci.. , he konsensi , he glenn , en alle verdere paarse ratten , dus dan kunnen we weer een reactie geven op hun reactie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.