zaterdag, mei 25, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieJusPol werkt aan Master Opleiding Wetgevingsjurist

JusPol werkt aan Master Opleiding Wetgevingsjurist

-

Does Travel - naar Suriname

Het Ministerie van Justitie en Politie (JusPol) in Suriname treft voorbereidingen voor het opstarten van de Masteropleiding Wetgevingsjuristen. In verband hiermee heeft de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi op donderdag 16 september een onderhoud gehad met de rector Hans Lim A Po van het FHR Lim A Po Institute for Higher Education (FHR). 

De departementsleiding van het Ministerie van Justitie en Politie heeft op basis van de behoefte van het ministerie het instituut benaderd om een masteropleiding Wetgevingsjurist op te zetten. De Wetgevingsjuristen geven in hoofdlijnen richting aan maatschappelijke ontwikkelingen door middel van de wet. Zij werken onder anderen mee aan onderzoekingen en ontwikkelingen van beleid om te komen tot wet- en regelgeving die gelden voor de Surinaamse samenleving.                                                                                                                                    

Het ligt in de bedoeling dat naast medewerkers van JusPol ook medewerkers van andere ministeries aan deze opleiding participeren. Vanuit het Kabinet van de President en de Vice President is er ook aangegeven dat de behoefte er is voor deze opleiding. Er zijn ook verzoeken vanuit De Nationale Assemblee en andere ministeries. 

Het streven is erop gericht om in januari 2022 aanvang te maken met de opleiding. Het eerste jaar zal het karakter hebben van een diploma-programma. Vervolgens, zal men van start gaan met de één jarige-masteropleiding. Het FHR Lim A Po Institute for Higher Education is een Surinaamse onderwijsinstelling voor bachelor- en masteropleidingen, onderzoek en beleidsadviezen. 

De overige aanwezigen bij deze meeting waren directeur Justitie, Sharma Lakhisaran, Onder Directeur Algemeen Beheer Paul van Dun, Bureau Wetgeving Jenny Sawiran, Dusty Karjadrana medewerker Bureau Wetgeving en stafmedewerker Algemeen Beheer, Germaine Menes.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

8 REACTIES
 1. Er zal wel behoeft zijn aan de opleiding die hij gaat geven, maar ik denk dat hij prioriteiten moet stellen. Er is meer behoeft aan criminaliteitsbestrijding. Heb ook oog hiervoor.


  Maak melding
 2. master op leiding waarvoor minister ??
  prioriteit minister is dat U met Uw team ervoor zorgt dat bouta morgen in de jail zit , en dat alle ndp kopstukken zoals adhin-bouva – permissar- hop sing , en ook die vrouwen viera en andere zeikvrouwen van de ndp en jim hok ook opgesloten wordt , daarna kunt U starten met opleidingen


  Maak melding
 3. Gaan jullie okk een plan maken voor aanpak criminelen??
  Waarom master opleiding?? Chan bombardeer Melissa tot advocaat, die neef van dr die ex politie is tot hoge piet in ht korps.
  Waarom studeren?????


  Maak melding
 4. Debby
  Je schrijf weer een hoop onzin en als laatste “waarom studeren “
  Dat is precies wat jij gedacht had sinds je jeugd en daarom ben je niet geschoold.
  Je bent gedoemd om je leven lang awara’s te verkopen.
  Melissa had een andere gedachte en daarom is ze nu een hoog geschoolde schoonheid. Je hebt de groeten van haar en ze komt binnenkort awara’s bij je kopen.
  Zorg ervoor dat je kwaliteit hebt voor die schoonheid.


  Maak melding
 5. Chan heeft groot gelijk. Wat Suriname nodig heeft is mensen met competenties. Een organisatie die voldoet aan goed human resource management(goed personeelsbeleid). Geen bananen winkel en geen lui die denken dat zij de “baas” van een bepaalde ministerie/afdeling zijn en het altijd voor het zeggen hebben. Deze lui dulden geen tegenspraak of opbouwende kritiek. In de meeste gevallen hebben ze een opleiding die ver onder het niveau ligt van de functie die ze bekleden. Blijven steken in het oude patroon van werken. Hebben geen belang zich bij te scholen in de nieuwe technologie. Zo komt Suriname nooit vooruit. Velen hebben de pensioengerechtigde leeftijd bereikt , maar vertikken het plaats te maken voor jongeren.
  Anders denken anders doen moet het motto voor Chan worden. Mensen leren zich aan te passen aan de nieuwe technologie en het nieuwe werken. Door hun verkeerde houding en gedrag houden ze velen jongeren, die een hogere en gedegen opleiding hebben,tegen om vooruit te komen.


  Maak melding
 6. Elke studie die men doet komt ten goede voor de Mensheid zou je wel denken maar als het niet uitvoerbaar is dan heb je er niets aan kennis brengt macht voor zowel het Persoon als voor het land het geeft je aanzien helaas wordt er vaker misbruik van gemaakt en worden de regels niet nageleefd me als gevolg ontevredenheid en dat brengt weer verdeeldheid hopelijk zal bij deze voorgenomen studie de regels worden nageleefd zonder aanziens des persoon


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES