Nederlandse ambassade sponsor World Clean Up Day activiteiten in Suriname

24
Grote hoeveelheden rommel bij sluizen en kanalen.
Archieffoto: grote hoeveelheden rommel bij sluizen en kanalen.

Vandaag, zaterdag 18 september, is World Clean Up Day. Op deze dag ruimen mensen wereldwijd zoveel mogelijk zwerfafval op. Ook in Suriname gaan honderden vrijwilligers aan de slag om gezamenlijk afval te verzamelen en te verwijderen.

Met de activiteiten wordt niet alleen een bijdrage geleverd aan een schoner milieu, maar wordt ook bewustzijn gecreëerd voor de rol van de natuur in ons leven. De Nederlandse ambassade is een van de sponsors van dit evenement in Suriname.

Ondermeer 150 vrijwilligers van stichting Support Recycling Suriname (SuReSur) steken op diverse locaties in het land om de handen uit de mouwen. Ook is er ondersteuning uit Openbaar Groen voor het ophalen van de volle vuilniszakken.

UPDATE – enkele foto’s:


24 REACTIES

 1. Ze kunnen beginnen bij de goot voor de nederlandse ambassade. Hoog gras in die goot. Ze kunnen ht net zo maken als dat deel bij waka pasie.
  Ik schaam me als ik kijk naar de troep in de goten. Wat doen bedrijven als rudisa, fernandes, parbo bier , elmer, coropina,


  Maak melding

 2. In Suriname heb je grote groepen smerige Surinamers, ook de nieuwe Chinezen die grote ondernemingen hebben maken zich hieraan schuldig ea buitenlanders die uit andere CARICOM-landen in Suriname zijn. Daarnaast schort het behoorlijk aan dat de overheid, OW, niet over geld beschikt om infrastructuur te hebben om afval en grofvuil, enz op de juiste wijze op te zetten. Ook de controle ervan door een speciale dienst die overtreders hoge straffen geeft of de wetgeving hiervan ook al bestaat.

  Het zal heel lang duren voordat er hierin bewustwording ontstaat bij de Surinamers ea die in Suriname wonen.

  Zie hoe men ook omgaat met kwik bij het ontginnen van goud, vervuiling van het oppervlakte water, grondwater, lucht met alle gevolgen ervan voor het milieu, flora en fauna, ontbossing, de inheemsen, marrons in de dorpen langs de rivieren.

  Er moet veel veranderen aan de mentaliteit vd Surinamers om hiervan bewust te worden en het wordt er niet beter op in een land dat worstelt met grote schulden ( $ 4 miljard ) en grote armoede en grote ellende en het meer om over leven gaat. Tijd om aandacht te besteden aan je omgeving schoon te houden is er niet bij. Zie het resultaat.

  Morgen is world clean dag.
  Nederlandse ambassade sponsor World Clean Up Day activiteiten in Suriname.
  Het zal weinig of geen zoden aan de dijk leggen. Als een Surinamer die bewust met zijn/haar afval omgaat een persoon die zijn/haar afval/rommel op straat, de natuur in slingert over
  durft aan te spreken zal zien hoe snel hij/zij uit de buurt van de overtreder m/v rent om zijn vege lijf te redden en ook nog two letter te horen zal krijgen. Het heeft geen zin dat Clean Up Day. A no Woko. Voor grote delen vh Surinaamse Volk geldt, Neks No Fout!


  Maak melding

 3. Wat zien mijn ogen? Laten wij elkaar niet meer voor de gek houden maar ik zie alleen mensen van een bepaalde bevolkingsgroep. Is de zorg om het milieu alleen een aangelegenheid die hen aangaat en is de rest gewoon verschrikkelijk smerig?
  Ik begrijp wel dat het om een archieffoto gaat maar toch.


  Maak melding

 4. Poepe Jantje, in Suriname zeggen we, je hebt poep in je ogen, waardoor je zaken niet goed ziet en daardoor ook verkeerd heb beoordeeld, maar het kan ook zijn dat er iets schort aan je hersenen.

  Op grond van mijn bevindingen over jouw beoordeling, neem ik je niet kwalijk. Er zijn meer van dat soort mensen als jouw buiten dan binnen.


  Maak melding

 5. debby , ruim jij je rotzooi wel op , of komt de gemeente Amsterdam Zuid-Oost bij je langs , want je leeft toch van een uitkering en je kan je door jou volume niet verplaatsen , het zal wel een bende daar bij jou zijn
  en ongeschoolde de Nederlandse Ambassade is sponsor van deze world clean up day activiteiten in Suriname dus dit geldt niet voor de bijlmer


  Maak melding

 6. Op de foto ziet het er prachtig uit. Zou het zo laten..zonde om dit op te ruimen. Het past precies goed in SU. Haaaaaaaaaaaaaaaaaaa………………………..


  Maak melding

 7. Passant
  18 september 2021 At 19:03

  Ik
  Zou zeggen leer maar eens goed Nederlands schrijven als jij daar woont is dit een eerste vereiste. Ik kan zo zien hoe of wat voor een dominant mannetje jij bent. Arrogant en ook heel grimmig in de gesprekken. Dat is mijn mening over jou.


  Maak melding

 8. @ P Jantje: hadden ze een vak moeten leren. Dat had jij ook kunnen verzinnen.
  Moet je maar op You Tube kijken wie de straten al vroeg in de ochtend schoonmaken in Su!! Dat zijn Hindoestanen!!! kijk ook naar de landbouwers in su. Wat zien mijn ogen dan??? Altijd dat gehaat en racistisch denken. Hierdoor komt su nooit vooruit.


  Maak melding

 9. pope jantje .

  Ik beheers de Nederlandse taal vele malen beter dan jouw. Daar durf ik vergif op in te nemen.

  Ik schrijf mijn postings hier snel en lees ze niet na.
  Als ik Nederlands voor jouw op hogere level zou schrijven zouden de thema’s voor jouw niet te volgen zijn, omdat je op die terreinen vd hoed en de rand moet weten.

  Heb je wel goed naar je teksten gekeken? De tijden en of spelling.


  Maak melding

 10. Ik beheers de Nederlandse taal vele malen beter dan jouw. Daar durf ik vergif op in te nemen.

  Dan jouw ?

  Als ik Nederlands voor jouw op hogere level zou schrijven zouden de thema’s voor jouw niet te volgen zijn, omdat je op die terreinen vd hoed en de rand moet weten.

  Voor jouw ?
  Zoals ik al vermoedde een arrogante en verwaande kwast.
  Gelukkig dat je nu wel het fatsoen hebt om mij met de juiste naam aan te spreken.
  Verder denk ik dat jij hier met verschillende aliassen zit omdat jouw reacties steeds dezelfde terugkerende thema heeft.


  Maak melding

 11. Waarom zou ik met verschillende namen/ aliaswb hier op deze website moeten deelnemen? Dat doe ik niet.

  Ik ben klaar met je jongen/ pope jantje. Niet interessant. Er zijn grotere zaken die ik voor ogen hebt dan jouw.

  Schrijf je posting, ik zal geen aandacht aan je besteden, ik wil mijn tijd niet aan jouw besteden, maar aan de intwikkeling van Sme.

  Ik ben op deze website om inzicht te krijgen over hoe zkn in mijn geboorteland op diverse terreinen gaan. Hoe de diverse groepen Surinamers zijn en of er een positieve ontwikkeling voorwaarts is in mijn land en het naar een hogere level gaat. Dat volg ik.

  Als je in Nederland werkt, Werk doet op hoog level, ervan geniet, doelen realiseert, denk je wow! Waarom kan dat ook niet in Sme?

  Ik verwacht dan ook dat zkn dan ook zo snel in Suriname zouden zijn als hier in Nederland, maar dat is niet zo. Dat is het probleem waar mee ik worstel en mee zit.

  Een land met zo veel uitdagingen, maar door diverse omstandigheden schiet het niet op. Zaken waar op de politiek en de Surinamers ook mee worstelen en naar oplossingen zoeken. Vele zaken houden de ontwikkeling van Suriname naar een hoge level tegen. Als er sterke leiders opstaan en die uitdagingen goed zien en de bevolking ervan kunnen overtuigen dat dat de doelen zijn waaraan we gezamenlijk voor moeten werken dan zou dat een grote stap zijn naar een betere leven voor iedere Surinamer en een betere Suriname. Helaas zie ik dat niet. Chan had en heeft de kans gekregen om dit te doen, maar ik heb het gevoel dat hij met een etniciteit bezig is. Ook Surinames zien dat. Dit op grond dat hij omringt wordt door mensen die veel op hem
  lijken. Hopelijk dat hij wijs wordt en de beste mensen die Suriname heeft op de juiste posities plaats die de juiste kennis en ervaring hebben om de job te doen. Ongeacht etniciteit, geloof, enz.

  De juiste man/ vrouw met kennis, ervaring op juiste positie moeten het werk doen, dan zal Suriname een mooie toekomst tegemoet gaan. Chan ontsla vele ministers want ze zijn ver onder de maat. Geef de Surinamers vertrouwen, waardoor je nog enkele regeringen de president van de republiek Suriname zal zijn. Dat verzeker ik jouw.

  Dat doet pijn, vooral als je je kennis, ervaring in Nederland geeft. Toen ik jonger was jaren 80 vd vorige eeuw wilde ik naar Suriname emigreren. Door de staatgreep is dat niet door gegaan.

  Ik volg het land en hoop dat een ieder daar een beter leven zou hebben, maar het schiet niet op vanaf de staatsgreep van 25 februari 1980.

  Suriname heeft bijna 41 vreselijke jaren meegemaakt en alles staat stil. Dat vind ik jammer.

  Als Chan technocraten tot ministers maakt zal dat de burgers vertrouwen geven. ABOP heeft geen technocraten. De NPS heeft goede en capabele mensen, Chan laat een paar van hen minister worden.

  Regeren is vooruit kijken, maak meer capabele NPS-ers tot minister en dat zal ook de NPS in de toekomst ten goede komen en als die meer zetels halen in de toekomst kan dat ook goed zijn voor samen werken bij de volgende verkiezing van 25 mei 2025. Hierdoor ontstaat de verbroedering beter tussen Hindoestanen en Creolen, maar kan ook leiden dat de Creolen dan weer masaal op de VHP gaat stemmen.


  Maak melding

 12. Debby laten ze beginnen bij de ndp. En de grootste rommel in het land is jou soort. En weet je hoe dom en stom je overkomt? Het gaat om een sponsering van de Nederlandse ambassade en jij begint over laat ze beginnen bij hun eigen ambassade. Je bent gewoon een domme koe met een reactie die nergens op slaat. Eingelijk geen één van jou reacties hebben iets te betekenen. Wat zou je doen als men jou vroeg om een bijdrage te leveren voor Suriname? Ik ga volgend jaar een school bouwen in Suriname. Ik ga helpen mijn land opbouwen die door ndp en rovers is vernietigd tot een 3e wereld land.


  Maak melding

 13. @Passant,
  Een eenvoudige analyse van jouw postings keert mij dat jij de volgende en zoveelste pseudo redden van Suriname bent. Denk niet klein maar denk groot want ik lijd aan grootheidswaanzin. Zo ongeveer typeer ik jouw houding en manier van denken.
  Als jij zo vermogend bent dan smeek ik je om in dit land te investeren en tot ontwikkeling te brengen. Waarom is dit nog niet gebeurd? Waar wacht je op? Het kan ook zo zijn dat je een persoon bent die zich groter voordoet dan dat hij in werkelijkheid is. Dat je diep in de schulden zit en op zoek bent naar een boro pasie voor een bigi jang.
  Scheld niet op Javanen en Chinezen want die doen tenminste wat voor het land. Met daden mr. Passant !


  Maak melding

 14. Pope Jantje

  Wat jij van mij wil denken is jouw goed recht.

  Let op. In kapitalistche mij of sociale mij moeten mensen hoge eisen of doelen stellen, ja toch? Waarom mag dat niet in een derde wereld land of een kolonie?

  Zie Singapore, Dubai, Hong Kong.

  Hoge doelen stellen is een, maar realisen daar gaat het om. Mensen met kennis en ervaring mogen dat doel hebben.

  Waarom mag Suriname niet een land zijn die ook een eerste wereldland wordt. Het is een doel en wens van mij dat ik Suriname als het Zwitserland, Dubai, Singapore zie aan de Wilde Kust van Zuid _ Amerika.

  Ik zal zo lang ik leef dit voor ogen hebben. ddb is wel en er doet zich nu de mogelijkheid voor dat Suriname een hoge level bereikt, waar ieder een goed leven kan en mag hebben.

  Wat jij van vindt, dat laat ik verder aan jouw. Suriname heeft genoeg natuurlijke rijkdommen om
  van Suriname een welvarende land te maken, waar het leven goed is

  Buurland Guyana kan hierbij ook ondersteunen om
  dit doel ook in hun land mogelijk td maken. Het gaat om de Algemene doelen. Guyand verdient al
  inkomsten uit de olie. Hie gaan ze ermee om. De algemene doelen. Zijn ze instaat dat ook voor ogen
  te hebben en hierin te investeren en als de olievoorraden op zijn of niet meer interessant dat er ook andere middelen van bestaan zijn om de bevolking een goed leven te bieden.

  Wat jij van vindt is jouw goed recht
  of mening.

  Mensen moeten
  doelen hebben/ hoge doelen, maar het gaat er om
  om ze te realiseren. Let op! Als de doelen gerealiseerd zijn, weer verder gaan met keihard werken. Zie wat ik schrijf, als de olievoorraden op zijn, dat er dan andere bronnen zijn om
  een goed leven in Suriname te hebben.

  Wat is er mis wat ik vind of zie waar Suriname kan staan? Heb jij dan geen doelen in je leven gehad en deze nooit gerealiseerd?

  Mijn posting is snel geschreven en ik
  heb het niet weer gelezen op spelfouten, enz

  Het gaat om de boodschap. Hopelijk dat jij ziet waarmee ik bezig ben en over denk. Zie dan of jij voor mij belangrijk is om mijn tijd aan te besteden.

  Dit was mijn laatste bericht aan jouw. het gaat je goed.


  Maak melding

 15. Je zal wel tot aan de nek in de schulden zitten daarom heb je zulke grote praatjes. Ik heb veel van dit soort gezien waar dit land geen ene moer aan heeft. Lekker in Holland wonen en ons hier de les willen lezen.
  Je denkt groot maar waarom doe je dat? Hier is op dit moment geen Fernandez soft drinks te krijgen wegens de brand in de Fernandez fabrieken en jij maar in het groot denken. Wat een arrogantie.


  Maak melding

 16. Plannen zijn erom te maken en doelen mogen gesteld worden.

  Als de doelen gesteld zijn, is het het volk van te overtuigen wat er zal gebeuren op korte termijn, middenlange en lange termijn.

  Daarna moet keihard gewerkt worden om de doelen te realiseren.

  Dat zaken op korte termijn ook moeten gebeuren, zoals eten en drinken, primaire levensbehoeften ontken ik niet. Een goede regering moet dat weten en het volk hierin ondersteunen/helpen, Als een regering dat niet ziet is het geen knip voor de neus waard. Het volk zal zoals in een democratische rechtsstaat het door protesten en petities laten weten aan DNA of de ministeres, de vp, bij het kabinet vd president.

  Er is niets mis wat ik geschreven heb. Waarom zou een land met zoveel natuurlijke rijkdommen dat niet mogen. De doelen hoeven niet van de ene op de andere dag gerealiseerd worden, maar moeten wel bekend zijn bij het volk waar het beleid naar toe gaat op lange termijn.

  Chan zal en moet op dit moment aandacht moeten geven aan de primaire levensbehoeften, oa eten en drinken, gezondheid, veiligheid, enz voor het volk. Korte termijnplanning.

  Suriname heeft genoeg land, hij moet laten zien met beleid hoe hij dit wil oplossen. Wil hij in zwarte dure auto’s in de rondte rijden of stapt hij uit zijn auto en pakt een fiets en gaat in tuinbouw, erven de bewoners laten zien hoe het moet.

  Daarom is hij gekozen om beleid te maken en aan de noden vh volk werken, nu en voor morgen. Als hij dat niet kan, moet hij de eer aan zich zelf houden. Ook het volk hoeft niet te wachten op Chante wachten, maar moeten ook initiatieven ontplooien en kunnen gaan planten, enz.

  Ik probeer al een jaar lang te kijken wat het beleid is van Chan, maar ik zie tot nu toe niet veel. Hij is wel bezig met de schulden in orde te willen maken en kapitaal binnen te krijgen vd IMF, het COVID 19-virus prima, vaccins, veiligheid oa met legers in de regio, maar er zijn meer zaken. Laat hij zijn beleid nu aan het volk presenteren, want die hebben daar recht op.

  Hij kan maar blijven wijzen dat ddb grote schulden heeft gemaakt, maar daar schiet je niets mee op. Het gaat om het beleid, plan van aanpak, korte termijn, middellange termijn en lange termijn. Hij is gekozen voor 5 jaar, maar door beleid te maken en doelen te stellen en te realiseren, kan hij nog meerdere termijnen zitten. De aardolieopbrengsten bieden goede perspectieven voor middellange termijn en langer.

  Nogmaals daarom is hij president en niet om in dure pakken en mooie dure auto’s in binnen en buitenland rond te rijden.

  De doelen die ik stel is niets mis mee, het is mogelijk om het te realiseren.

  Staatolie Surinam heeft bewezen dat Suriname een goede onderneming kunnen opzetten.

  Met de opbrengsten van de aardolie voorraden die al over 4 jaar binnen, zal er verlichting komen en zal dat alleen toenemen ( lange termijn). De algemene doelen moeten daarom gesteld worden en goed over nadenken wat er met de opbrengsten ervan moet gebeuren. Daar heb ik het over. Ook als al de natuurlijke hulpbronnen zijn opgedroogd, moeten er andere middelen van bestaan zijn, ao eco-toerisme, dienstverlening, zeevisserij op moderne schaal, enz. Daar heb ik het over.

  Als een mens geboren wordt, moet het eerst kruipen en dan gaan staan en dan gaan leren lopen, rennen. Daar heb ik het over.


  Maak melding

 17. Waarom Fernandez willen drinken, als koude zuurwater, zuurzaksap, klappernootwater, water enz ook lekker en gezond en goed is?

  Wie denkt er dan groot?

  Hopelijk heb jij je leven onder controle, nu er geen Fernandez is, houden ze/jij meer geld over in hun zak.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.