Vp: “President moet duidelijk zeggen als ABOP een sta in de weg is”

33
archieffoto

De uitspraak van president Chandrikapersad Santokhi tijdens een VHP-meeting in Nederland over mogelijke vervroegde verkiezingen in Suriname, is niet storend overgekomen bij vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. De vp geeft aan dat de oproep van het staatshoofd over het belang van 28 zetels of meer voor de politieke partij VHP wel storend is overgekomen.

Brunswijk zegt dat hij uit de oproep verstaat dat de ABOP niet nodig is. Hij zal de president om duidelijkheid vragen. Naar zeggen van de vp wordt met de uitspraak mischien bedoeld dat de ABOP een sta in de weg is binnen de regering. Hij meent dat als het werkelijk zo is, de president dat duidelijk moet zeggen.

“Als er vervroegde verkiezingen zullen komen bepaalt het volk dat. De regering moet veel zaken rechttrekken die verkeerd zijn gegaan in de afgelopen jaren”, zegt Brunswijk. De vp vraagt daarom dat het volk meer ruimte geeft aan de regering om het beleid voort te zetten.


33 REACTIES

 1. Brunswijk heeft zijn hoogste doel al bereikt.Vicepresident van Suriname.Meer zit niet in het vat.Nederland zal hem nooit accepteren als presiden ten internationaal ook niet.


  Maak melding

 2. Ondanks het feit dat Santokhi een man is van wet, orde en recht, denk ik toch wel dat deze twee hartstikke goed door één deur kunnen. Als dat niet zo was had hij Ronnie al lang laten oppakken toen hij minister van Justitie was onder Venetiaan.


  Maak melding

 3. Er wordt vanuit de NDP en radio T ( in Nederland) continue getracht een wig te drijven tussen de VHP en de ABOP. Zo is zijn eigen partijgenoot Belfort bijna dagelijks via radio T bezig om zijn eigen partij op te hitsen tegen de VHP. Op geen enkel moment heeft de president de ABOP of de heer Brunswijk negatief bejegend. Natuurlijk weten ze in Nederland dat Brunswijk veroordeeld is en vroegen daarom aan Santokhi of er geen andere optie was. Insiders weten dat er na de verkiezing vanuit de NDP dag en nacht is gelobbyd om een VHP – NDP coalitie te realiseren. Als Brunswijk en Santokhi verstandig zijn zullen ze niet trappen in de val die de NDP continue aan het plaatsen is. De geschiedenis van Suriname heeft bewezen dat een samenwerking tussen de grootste bevolkingsgroepen van Suriname de beste garantie is voor stabiliteit en vooruitgang.


  Maak melding

 4. Brunswijk dat hoeft niet gezegd te worden dat is een gegeven. U bent een beperking echter wel een politieke beperking waar in een “democratie” rekening gehouden moet worden.

  Werkt u aub mee aan een eerlijk kiesstelsel zodat en een einde aan de dubbele banen en de meer dan profijtelijke pensioenen voor ex ambtsdragers en er zullen betere bestuurders komen die niet uit zijn op dubbel declareren,

  Vervroegde verkiezingen zijn in principe onmogelijk. De ABOP en de VHP kunnen natuurlijke wel uit elkaar groeien of imploderen waardoor de president met een minderheidsregering door moet, Zie de VS na de midterm verkiezingen


  Maak melding

 5. Ey lonnie drugsdealer bankrover moordenaar schaam jij je niet dat jij jezelve vp noemt??? Ja die titel draag je mr bn je ht wel waard.
  1 woord hollands en een hele zin boesie nenge.
  Vp me mars.


  Maak melding

 6. Brunswijk santhoki kunnen best met elkaar? Hou op en werk verder met het herstel en schade die door ndp een puinhoop is gemaakt? Brunswijk no doe lik wang pikin boy,?je staat niet in weg?werk samen om het land op te bouwen?trouwens abop vhp nps jullie moeten verder? Waarom opnieuw vervroegd verkiezing hr santhoki,wat is de reden hiervan om het in mond te nemen?sranang e bouw tap oenoe ok? Bigi soema na oenoe no doe lik wang pikin boy?


  Maak melding

 7. Davis , klopt die berichten krijgen wij ook van familie en vrienden in Nederland dat de ndp overal er achter zit om een breuk te creëren tussen de coalitie , je zag het vrijdag toch toen een stel ndp-ers ranzige uitspraken tegen de president en zijn vrouw en aan alle genodigden en aan de nazaten van Anton de Kom , , hebben jullie het commentaar gehoord van die ndp-er dna lid permasser over de demonstratie daar op Apinti Radio en TV , ja hij zei deze demonstranten zijn tegen het beleid van de regering , maar geen woord of een excuus wat zijn partijgenoten daar aan ranzige uitspraken deden , wij zeiden al vrijdag dat al die ndp-ers ndp leden en zelfs bouta achter hun aanhang daar staan nou nu zien jullie toch dat de ndp klojo’s zijn


  Maak melding

 8. WAT
  16 september 2021 At 19:23
  Davis , klopt die berichten krijgen wij ook van familie en vrienden in Nederland dat de ndp overal er achter zit om een breuk te creëren tussen de coalitie , je zag het vrijdag toch toen een stel ndp-ers ranzige uitspraken tegen de president en zijn vrouw en aan alle genodigden en aan de nazaten van Anton de Kom , , hebben jullie het commentaar gehoord van die ndp-er dna lid permasser over de demonstratie daar op Apinti Radio en TV , ja hij zei deze demonstranten zijn tegen het beleid van de regering , maar geen woord of een excuus wat zijn partijgenoten daar aan ranzige uitspraken deden , wij zeiden al vrijdag dat al die ndp-ers ndp leden en zelfs bouta achter hun aanhang daar staan nou nu zien jullie toch dat de ndp klojo’s zijn

  Wat heeft dat NDP gespuis dan in Holland Te zoeken? Waarom komen ze niet naar Suriname om het land op te bouwen. Ik zag geen mensen maar een bijeenkomst van fascistische mongolen en bavianen.
  We moeten blij zijn dat dit soort niet de intelligentia van het volk vormt.


  Maak melding

 9. CHAN HAD NOOIT MET BRUNSWIJK IN ZEE MOETEN GAAN. HIJ WEET ZELF, DAT HIJ EEN STA IN DE WEG IS.
  Je bent vp en voor jou is het buitenland verboden terrein.
  De vp van guyana was op bezoek in SU. Onze vp kan dat niet.
  Hij had buiten de rformatie moeten blijven. BEE had zijn plaats moeten innemen.
  Internationaal staat hij onder een vergrootglas en dat blijft, alsook bouta en anderen.
  De man is inderdaad een sta in de weg.
  Hoe komt hij erbij, dat slechts het volk kan bepalen of er vervroegde verkiezingen komen.
  Een functie bekleden en geen inhoud hebben, zegt al genoeg.
  Chan mag opperen om 28 en meer zetels.
  Niet de VHP moet wakker worden. Het Surinaamse volk moet wakker worden.
  Ze slapen en klagen dat ze pienaren.
  Het volk moet massaal stemmen op mensen van onbesproken gedrag.
  Suriname moet mensen die het belang van het land schaden uitsluiten.
  Deze mensen frustreren en stagneren de stappen die worden gezet.
  Suriname heeft geen ballast nodig op dit moment.
  CHAN tja go, neks no fotu.
  De president had in mijn ogen het Surinaamsr volk moeten oproepen om wakker te worden. De VHP is een deel en dat zal men nu aangrijpen om Chan te beschimpt.
  Vhp heeft het voortouw genomen en de rest dient te volgen, basta. Er is geen weg terug. Wilt U niet zwemmen,,dan maar verzuipen.


  Maak melding

 10. Chan weet dat Brunsie Abop is en Abop is Brunsie.
  Nu is ht weer NDP. Heeft Chan niet zelf de uitspraken gedaan??
  Brunsie zit nog even om zijn binnenland te helpen maar hij gast heel snel terug nr zn goudmijn. Daar is geld.
  Brunsie heeft Chan gewezen dat hij 8 zetels heeft die Chan hard nodig heeft.
  Chan met zn waardeloze ministers mogen ophoepelen. Hij kin niet eens vragen beantwoorden. Als je liegt heb je een probleem.
  Het leven is onbetaalbaar in Su, rovers feesten elke dag, chan hft geen beleid, covid is niet te controleren door die debiel Ramadhin.
  Melissa verhuisd naar nl als Chan geen pres meer is.


  Maak melding

 11. De president is een hindoestaan. Die man gaat nooit achter zijn broeder staan. Hij buigt al voor het geld en voor nederland. De VP is gekozen, wie het ook mag zijn, Nederland moet het accepteren en niet gaan bepalen wie, wat, wanneer en waarom. Laat de nederlanders zelf hier proberen om een goede coalitie te vormen in plaats van naar Suriname te kijken. Frankrijk oftewel total is ook op 1 of ander manier in Suriname betrokken. Wat is de daadwerkelijke bedoeling van deze president? Als je jou rechterhand nu al laat vallen, wat heb je dan over voor het volk?


  Maak melding

 12. Popo Jantje dat gespuis durft niet naar Suriname te komen ze zijn zo bang voor de Hindoestanen en de Indianen , en de ndp zit niet op ze te wachten , want de pakketten en de aardappelen en uien zijn op


  Maak melding

 13. ach dat wat brunswijk zegt is toch door de ndp geplaatst en brunswijk zal zeker niet dwars zitten , want het is hij die op de hete kolen zit en hij wilt vp blijven


  Maak melding

 14. JackoB
  16 september 2021 At 21:41
  De president is een hindoestaan. Die man gaat nooit achter zijn broeder staan. Hij buigt al voor het geld en voor nederland.

  Gelukkig maar dat deze president een Hindoestaan is. De afgelopen 40 jaar was de president steeds van creoolse afkomst en in die 40 jaar is dit land geen stap vooruit gekomen. Wellicht komt dit omdat deze leiders alleen oog voor zakkenvullen hadden en geen moer om het volk gaven.
  Dat deze president voor het geld en voor Nederland buigt… vergeet vooral er niet bij te vermelden dat veel van de aanhang van de fascistische beweging graag in Nederland verblijft en voor het geld kiest. Dus wat jij zegt in tegenstrijdig maar ik had al door dat jij een populist bent.


  Maak melding

 15. Brunswijk moet zich niet gaan gedragen als een onnozele geit. Chandrikapersad heeft een dubbele agenda. Deze man is gewoon niet te vertrouwen. Kijk maar naar Owen Venlo. Hij heeft deze man het bos ingestuurd met het diaspora gedoe. Chan praat anders als hij onder vier ogen spreekt met blauwogigen van de Noordzee. Als hij met Brunswijk is herkauwd hij andere taal. Deze man bespeelt Brunswijk omdat hij de ” struikrover ” nodig heeft om politieke redenen. Zonder Brunswijk is Chan geen president. Aan de politiek versleten zolen van de NPS heeft de VHP niets. Ik zie het liefst dat hij maar een halve termijn als president mag optreden. Chan heeft bewezen dat je hem nooit op zijn woord kan vertrouwen. Deze ramp voor het land zal niet veranderen. Als hij veranderd is het fake.


  Maak melding

 16. Nu er een wet komt om de diaspora in bepaalde gevallen ook de Surinaamse nationaliteit te geven, ruikt Leo Brunswijk zijn kans.
  Want reken maar dat hij het is die op de achtergrond broertje Ronnie van advies voorziet.


  Maak melding

 17. @Wat
  Inderdaad die ndp aanhang is een aanhang vol met schijters. Grote mond op internet maar in praktijk zijn ze net zo lam als poesjes.
  Ze denken dat met een beetje geschreeuw ze indruk maken.


  Maak melding

 18. Dat de president een hundoetaan is, is voor mij geen enkel probleem. Wij moeten hier in Suriname onze mentaliteit drastisch gaan veranderen. Al was hij een zij.
  We blijven maar zaken altijd eerst etnisch bekijken en daarna wie en wat.
  We zijn hier niet zo multiculturele als wij doen voorkomen. De protestactie in Nederland heeft het nadrukkelijk bewezen.
  Wij reflecteren onze onvolkomen altijd op anderen dan onszelf. Zelfreflectie is ons vreemd.
  Wij weten vaak goed en kwaad niet te onderscheiden, als het om ons kent ons gaat.
  Geen wonder dat het overgrote deel van ons, als de duivel ermee speelt, hardnekkig, maar verkeerde keuzes dan wel beslissingen maken en nemen.
  Het afreageren op de andere etnische groep, is typerend de zwakte en inzichtelijk van ons hier.
  Wij zijn gedoemd om het met elkaar te doen hier in Suriname.
  Het is een gegeven zoals het leven. Wij zijn kinderen van dit land en etniciteit mag geen ene rol spelen in ons doen en denken.
  Helaas zijn wij qua beleving, denken en doen niet hetzelfde. Dat geeft niet, is juist een verrijking van ons. Helaas hebben velen kleppen op en zijn wij als het erop aankomt meestal leeg en emotioneel gehandicapt.
  Wanneer worden wij als surinamer wakker.
  Ik hoop dat wij het gaan inzien, dat Eenheid het enige is dat ons kan redden.
  Eenheid is macht en de rest komt dan vanzelf.


  Maak melding

 19. Bdw, criminelen en veroordeelden, mogen geen plaats hebben in ons staatsbestel. Het is en blijft een sta in de weg. Wijs mij je vrienden en zeg ik je op de man, wie jij bent


  Maak melding

 20. @Politiek Suriname
  BaBaBaBaBaBa ,Macht ligt by het volk die lullie in bescherming moeten nemen ,wat nu gebeurt is dat wy verkocht worden waar wy by staan, doet denken aan slavendryvers.
  If na a volk oe wan sie ?


  Maak melding

 21. Ferayed Hok over zijn vragen aan president Santokhi en de reactie van de Surinaamse gemeenschap -ABC
  21,260 views
  Sep 15, 2021
  —————————————————————————–


  Maak melding

 22. President moet meer waar maken en minder beloven, zegt Ramautarsing

  VES-voorzitter Winston Ramautarsing noemt het bezoek van de president aan Nederland goed, maar is van mening dat het staatshoofd zijn focus ook moet houden op de interne problemen van het land. Ramautarsing zegt dat de VES de president vaker heeft geadviseerd het beleid te veranderen, omdat de geloofwaardigheid steeds afneemt. De president moet volgens Ramautarsing meer doen en minder beloven. Hij verwacht niet dat de Nederlanders hier zullen investeren als Santokhi het beleid en de ‘friends and family’ benoemingen niet terugdraaid. {mp3}ves16sep21{/mp3}
  meer

  8 mensen aan Covid-19 overleden; 609 besmettingen
  COVID-19: acht doden en 609 besmettingen
  Besmettingscijfers baren Volksgezondheid zorgen; zorg stevent af op ramp

  Nieuws uit SURINAME


  Maak melding

 23. Alles wat verkeerds gegaan is vrienden kinderen nepotisme dat moet brunswijk recht trekken niet alleen chanthokie de schuld geven hij doet ook gretig mee aan nepotisme dat moet brunswijk veranderen Alles terug draaien wat nepotisme betreft


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.