dinsdag, mei 28, 2024
HomeNieuws uit SurinameCursisten Surinaamse Militaire School op voetpatrouille in dorp Hollandse kamp

Cursisten Surinaamse Militaire School op voetpatrouille in dorp Hollandse kamp

-

Does Travel - naar Suriname

Cursisten van de Surinaamse Militaire School (SMS) hielden in het kader van de versteviging van de civiel-militaire relaties op donderdag 9 september een voetpatrouille-oefening in het dorp Hollandse Kamp.

“Omdat militairen verantwoordelijk zijn voor de beveiliging en verdediging van het Surinaams grondgebied is het noodzakelijk dat er regelmatig voet- en vaarpatrouilles worden ondernomen. Ik heb in dit kader toestemming gevraagd aan het waarnemend dorpshoofd Sergio Jubithana of ik een voetpatrouille mocht uitvoeren in het dorp Hollandse Kamp waar hij leiding aan geeft en hij stemde gelijk in met dit voorstel. De dorpsbewoners waren heel erg blij, daar een voetpatrouille de mensen een vertrouwd gevoel geeft dat er militairen op dat moment aanwezig zijn in het dorp”, zegt kapitein Shyam Manniesingh, docent Vredes-instructie Patrouilles Suriname. Deze voetpatrouille-oefening stond onder leiding van Manniesingh en eerste-luitenant Andrew Leeflang.

De cursisten van de SMS hebben ook ondersteuning verleend bij het gedeeltelijk openkappen van een lijn in het bos vanuit het dorp Hollandse Kamp richting Bigi Kroetoe. Waarnemend dorpshoofd Jubithana was bijzonder enthousiast over dit initiatief en hij kijkt uit naar de verdere verdieping van deze samenwerking.

Het waarnemend dorpshoofd wil volgens Manniesingh het bos vaker ter beschikking te stellen voor militaire oefeningen. Maar de dorpsbewoners hebben ook ondersteuning nodig met de aanpak van andere zaken in het gebied, waaronder het openstoten met een bulldozer van het deel van het bos langs het door de militairen opengekapte voetpad voor het aanleggen van een weg naar Bigi Kroetoe.De onderdirecteur van de SMS, kapitein Dyoma Blokland, en haar staf waren ook ter plekke aanwezig voor de algehele supervisie.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

2 REACTIES
 1. Het begin van een nieuwe Suriname?
  Met deze regering komt het goed?
  De boeven bende ndp mag nooit meer voor het zeggen hebben in Suriname?
  Die zijn letterlijk macht misbruikers en foefoermang? Met deze regering zijn wij tevreden? Wat ndp foefoermang een achteruit gang heeft plaats gevonden de laatste 10 jaar?
  Alleen ongeschoolde dagoe de bijstand trekkers die snappen niet,waar het begonnen en waar het nieuwe begint is?
  Domme mensen?


  Maak melding
 2. De vraag zal altijd blijven of het leger trouw en loyaal is aan deze regeringsleiders. Daarom diet de president er goed aan om met meer landen militaire pacten te sluiten; ook met Jndia en China.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES