donderdag, februari 22, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidMinister Ramadhin brengt spoed werkbezoek aan Kinderafdeling AZP

Minister Ramadhin brengt spoed werkbezoek aan Kinderafdeling AZP

-

Does Travel & Cadushi Tours

De Surinaamse minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin heeft na berichtgeving onmiddellijk kennisgenomen van enkele acute zaken die niet op orde zijn op de Kinderafdeling NICU en PICU van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP).

Samen met de directeur van Volksgezondheid, Rakesh Gajadhar Sukul, het directieteam en enkele kinderartsen van het AZP is er een kort overleg gepleegd waarbij de problemen zijn aangekaart. Dit heeft plaatsgevonden op dinsdag 14 september, tijdens een spoed werkbezoek aan de NICU en PICU-afdelingen van het AZP.

Enkele problemen waarmee de kinderafdeling te kampen heeft zijn: het uitvallen van het compressor-systeem waardoor PICU-opname voorlopig niet meer mogelijk is, een tekort aan (gekwalificeerde) verpleegkundigen en zaalartsen als gevolg van braindrain, daarnaast gebrek aan financiën en een te kort aan intensive care bedden-ruimte.

Minister Ramadhin zegde onmiddellijk financiële steun toe. Er zal onmiddellijk actie ondernomen worden om de technische mankementen te herstellen. Hij is evenals de algemeen directeur van het AZP, Claudia Marica-Redan de mening toegedaan dat er duurzame oplossingen bedacht moeten worden zodat de zorg gegarandeerd blijft.

Naast de financiële toezegging is de minister ook in contact met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) in Nederland voor het accommoderen van Nederlandse verpleegkundigen in Suriname.

Tot slot is door Ramadhin aan de kinderartsen en de directie van het AZP door gevraagd om een helder overzicht van de meest noodzakelijke equipment welke vervangen moet worden en de kosten die nodig zijn voor het in stand houden van de zorg. Dit wordt de komende dagen verder uitgewerkt tussen AZP en Volksgezondheid.

Het Ministerie van Volksgezondheid doet er alles aan om de acute ontstane issues op de afdelingen zo snel mogelijk op te lossen.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

22 REACTIES
 1. Schandalig en ongehoord. Suriname staat op medisch gebied in ” brand ” en deze minister zat lekker te genieten van een reis naar Nederland. Toen Willem Alexander Nederland verliet om op vakantie te gaan naar Griekenland viel heel Nederland over hem heen. De prins werd gedwongen om naar Nederland terug te keren. Deze minister heeft geen enkele verantwoordelijkheidsbesef. Het is allemaal leugen en bedrog. In zijn zieke geest geeft hij de directeur van AZ de schuld. Het liefst wil hij een andere directeur aanstellen.


  Maak melding
 2. Ja dit is het beleid van de ndp die de laaste 10 heeft plaats gevonden in Suriname?de hele boeven partij heeft 4 miljard dollar gestolen,wel geleend om voor de vooruitgang van Suriname?ipv vooruitgang is het helemaal achteruit gegaan,en santhoki e tik a slag?maar wang san mie sabi,mie blaka mang no lob vooruitgang?daarom vooruitgang no de?
  Sommige soema na dong kaw yere?te hindostani chinesi jampanesi no bin de ien sranang,dang a bo deh wang Haïti?
  Want zins het onafhankelijkheid sranang e pina en dat moet afgelopen zijn?mie sabi pe negre de na soso kaka achteruit gang,
  Me taking ,omdat mie sabi tak sang e spa ien sranang?santhoki maak van Suriname een land voor elk surinamer, loekoe a visum beleid,mie blaka mang no bin doeing nooit,santhoki doeing nanga brunswijk?
  Santhoki is goed bezig,trouwens ndpers zullen straks ook blij zijn met santhoki en brunswijk. Zodra het goed gaat???


  Maak melding
 3. @Roman / @ Redskin,
  Het is makkelijk om de schuld te schuiven in de schoenen van de voorganger. Dit verhaal leeft alleen nog in jullie beperkte wereld. De bevolking is ” klaar ” met de regering Santokhi. Jullie president is een ramp voor het land. Hij vertrok naar Nederland om hulp te zoeken voor de chaos waar hij het land in heeft gemanoeuvreerd. Die hulp zal heel lang op zich laten wachten. Er is nog niets concreet en Santokhi leeft in een euforie alsof Nederland hem al geholpen heeft. Nederland kijkt wel uit om een corrupt regiem te steunen. Zij hebben ook een imago hoogte houden omdat zij als geen ander weten dat zij de steun aan een corrupte regiem terug zullen krijgen op hun bord. Steun aan Santokhi is automatisch ook steun aan Brunswijk.Chandrika en aanhang “can you follow me “.
  De politici in Nederland gaan met hun handen niet in de stront roeren. Kijk maar wat het strategisch stemmen de mensen heeft opgeleverd. Nepotisme, corruptie,enz. Het dagelijkse leven is onbetaalbaar geworden voor de meerderheid van inwoners.


  Maak melding
 4. RobG zegt niks over het feit dat de ndp geld van het SZF heeft gebruikt voor de aankoop van onroerend goed. Ook over het medisch onderzoek van Hooghart en zijn zonen in Columbia.
  Hooghart en Kromodihardjo hebben in de hoedanigheid van hun functie die hen toegang gaf tot middelen van de staat, buiten de wettelijk procedures, toestemming gegeven en middelen onrechtmatig ingezet. Ze hebben het ziekenfonds als vampieren leeggezogen.
  Dit zijn de feiten RobG, maar daar horen we je niet over!


  Maak melding
 5. Nederland Nederland Nederland… Moederland. Deze bende die nu regeert. Vergeet de geschiedenis en wilt nomo nomo hun lage bleke billen blijven likken. Ook na de eerste poging van de bibis minister en die van financiën, waarbij Nederland ze heeft doorverwezen naar het IMF. Sinds 1975 heeft dit land zijn handen van hun eigen creatie suriname getrokken. Achtergelaten voor wat het is en is mede verantwoordelijk voor de chaos die later is ontstaan. Velen van jullie hier roepen nu hosanna, maar vergeten dat er mensen onder de Surinamers zijn die dit maar moeilijk te verteren vinden. Actuele informatie voor 60 jaar weg gezet. Deze President volgt zijn eigen weg en vraagt de bevolking niet of men het er mee eens is. Dwingt zijn mede Surinamers hierin mee te gaan. Nederland is geen paradijs, vraag het aan de diaspora die daar woont en werkt. De euforie die we nu tentoon gesteld krijgen word straks een kater van jewelste..


  Maak melding
 6. Minister Ramadhin zegde onmiddellijk financiële steun toe.
  ——————————————————————
  Haaaaaaaaaaa….het geld van IMF is nog niet gestort…Hoe dan steun geven?????


  Maak melding
 7. “een tekort aan (gekwalificeerde) verpleegkundigen en zaalartsen als gevolg van braindrain, “

  Schijnt een nieuw modewoord te zijn “braindrain”.
  Het is bekend dat veel zorgmedewerkers het werk mentaal niet aankunnen en daarom kiezen voor een andere baan, niet alleen in suri. Er is ook een deel dat weigert om zich te vaccineren en hun baan opzeggen.

  Ik ben erg benieuwd naar die braindrain analyse. Ik vertrek naar…?
  Nederland is bezig met het downsizen van zorgpersoneel, digitalisering en data-driven werken, planning 2025.
  Er zijn enkele suri-verpleegkundigen die niet aan de slag kunnen omdat ze onbekend zijn met de nieuwe technologie. Rest, werken in bejaarden tehuizen.

  Dus, ik ben erg benieuwd waar die braindrain naar toe vertrekt. Zonder Nederlands paspoort, ook dat nog, of zijn het remigranten.


  Maak melding
 8. Ondertussen ben ik samen met mijn kennissen benaderd om hulp door Surinaamse artsen/verpleegkundigen. Zij willen het land verlaten of hebben het land reeds verlaten. Ook door het wegtrekken van de Cubaanse artsen voltrekt zich een ramp in net land. Een aantal van hen heeft het land reeds verlaten. Ik begrijp daarom de euforie van Santokhi en zijn minister van volksgezondheid over het snoepreisje naar Nederland niet. De euforie is besmettelijk naar de achterban. Ook de achterban verkeert in een hoera stemming terwijl men weet dat je de politieke bestuurders met ” blauwe ogen ” van de Noordzee niet op hun woord moet vertrouwen.


  Maak melding
 9. Altijd maar blijven lullen dat Nederland Suriname heeft achtergelaten. Wie wilde nou onafhankelijk worden ondanks dat het land nog niet zindelijk was. Het is een schande dat het land door het wanbeleid van 46 jaar nog steeds niet haar eigen broek kan ophouden. Je ontwikkeling heb je zelf in de hand. Als je ervoor kiest om dom te blijven, moet niet je zeuren als het slecht gaat. De mentaliteit van de blakaman is altijd wijzen naar een ander en dat zal nooit veranderen.

  Aangaande het tekort aan zorgpersoneel, het zou me niks verbazen als het merendeel van het personeel nu ingezet is voor de verpleging van Coronapatienten. En ja, er is in Suriname altijd al een tekort geweest aan gekwalificeerd zorgpersoneel. Een paar maanden geleden zijn er een aantal uit Ned. naar Suriname getogen (inclusief artsen) als bijstand bij de verpleging van Coronapatienten.
  Ik had zelf ook nog niet gehoord van het verschijnsel briandrain in Suriname,
  het verschijnsel dat hoger opgeleiden ontwikkelingslanden verlaten omdat zij in het Westen een veel hoger inkomen kunnen verdienen.


  Maak melding
 10. Toe maar,
  Dus behalve eco-noom en Ict’er ben je nu ook manager bureau vluchtelingen robg.

  Tja, ik hoor inderdaad van die verhalen. Dominicaanse vrouwtjes zijn veeleisend. Das je vriendinnetje tok. Dus je zal moeten dokken, al werkt ze(das bestemd voor fam in de DMR).

  Niet vergeten om je inkomsten netjes door te geven en suc6 in de sportschool.

  Grapjurk!


  Maak melding
 11. Esmerald 15 september 2021 At 12:47
  “een tekort aan (gekwalificeerde) verpleegkundigen en zaalartsen als gevolg van braindrain, “

  Schijnt een nieuw modewoord te zijn “braindrain”.
  Het is bekend dat veel zorgmedewerkers het werk mentaal niet aankunnen en daarom kiezen voor een andere baan, niet alleen in suri. Er is ook een deel dat weigert om zich te vaccineren en hun baan opzeggen.
  ——————————–
  Of is het zo dat veel verpleegkundigen in diverse landen de ‘verplichte vaccinatie’ niet zien zitten en er de brui aan geven? Immers de verpleegkundigen zien als een van de eersten wat de vaccinaties met mensen doen.


  Maak melding
 12. De farmaceuten verdienen miljarden aan de vaccins. Bovendien kunnen en mogen ze niet aansprakelijk worden gesteld wegens ernstige bijwerkingen. Ze zijn gedekt. Dus zij hebben alleen winst. Het minste wat ze dan zouden kunnen doen is wat geld steken in ziekenhuizen. In hun brein komt zulke dingen helaas nooit op. Dan vraag ik mij af wie de echte zieke geest is.


  Maak melding
 13. ronald waar haal jij dat vandaan dat verpleegkundigen zien wat vaccinatie met hen doet , weet jij wel eens wat verpleegkundigen zijn , of ben jij soms een nep verpleegkundige of een nep arts of een nep chirurg , jij zal wel begrafenisondernemer zijn die liever lui is dan moe is , goh zijn dat de ndp-ers ook he ronald


  Maak melding
 14. robg , jij en vrienden en kennissen , o jij bedoelt jou paarse holmaatjes
  robg heeft jou afgod ooit investeert in de zorg , zo ja waar aan dan , en zeg niet het bouwen van het Wanica ziekenhuis want dat is nooit afgemaakt en niet eens betaald , de betaling moet nu de burger betalen , maar dat vindt jij best he , je afgod heeft in ieder geval zijn zakken gevuld , en waarom bemoei je je met zaken die zich in Surinamer afspelen , jij bent geen Surinamer en illegaal in Nederland he paarse kaaskop , dus hou je maar met dingen bezig daar in het riool van de bijlmer en hou je waffel over Suriname , waardeloze zak dat je bent


  Maak melding
 15. RobG, worden jij en je collegae rioolratten niet moe van jezelf om bij elk artikel weer af te geven op deze regering die nauwelijks 1 jaar aanzit? De negativiteit spat er elke keer weer vanaf. Volgens mij ben je zo iemand die elke ochtend uit bed stapt met het idee dat de hele wereld tegen je is, vooral die Hindoestaanse President van Suriname. Ik heb echt te doen met je.
  Je hebt 10 jaar zitten slapen en van de ene lening naar de andere kunnen springen, net zoals in je hangmat. Je opmerkingen zijn inmiddels zo cliché geworden, net een oude langspeelplaat met een kras erin, dat je niet eens doorhebt dat je zelf inmiddels allemaal leugens zit te verkondigen. Je beschuldigt anderen van leugen en bedrog zonder maar één concreet voorbeeld van te geven.
  Ik zal je op een aantal feiten terechtwijzen.

  “In zijn zieke geest geeft hij de directeur van AZ de schuld. Het liefst wil hij een andere directeur aanstellen.”
  Nergens in het artikel kan ik dat terug vinden, je zit de boel bij elkaar te liegen en te bedriegen. Het is inmiddels bekend en overduidelijk dat het verdraaien van feiten in jullie DNA verankert zit.

  “@Roman / @ Redskin,
  Het is makkelijk om de schuld te schuiven in de schoenen van de voorganger. Dit verhaal leeft alleen nog in jullie beperkte wereld. De bevolking is ” klaar ” met de regering Santokhi.”
  Nee RobG, het is niet makkelijk, het is gewoon de naakte waarheid dat die voorganger direct de schuldige is van de chaos en ellende die het land op dit moment ondervindt. Wij hoeven dat niet eens wetenschappelijk te bewijzen, de feiten liggen er. Laten wij de volgende verkiezing afwachten en goed in de gaten houden op wie het volk gaat stemmen en dan zullen wij zien wie in een beperkte wereld heeft geleefd. Ik wil er namelijk graag op inzetten dat jou goddelijke partij tegen die tijd tot nul zetels gereduceerd zal zijn. Immers het is één en al een criminele bende die het land op geen enkel moment in de geschiedenis vooruit heeft geholpen.

  “Jullie president is een ramp voor het land. Hij vertrok naar Nederland om hulp te zoeken voor de chaos waar hij het land in heeft gemanoeuvreerd.”
  Weer fout, Chandrikapersad Santokhi de President van Suriname is bezig de chaos en ellende die je afgod heeft gemaakt van Suriname voor de zoveelste keer weer recht te trekken. En één van zijn doelen is om de relaties met de westerse landen die tijdens het bewind van je afgod allemaal kapot zijn gemaakt weer te herstellen. De relatie met Nederland is er één daarvan.

  Ik snap dat het je inborst is om met leugens en bedrog hier te moeten komen afzetten tegen de Hindoestaanse President, maar zelfs jij zou met je zogenaamde intelligente snuit moeten zien dat het allemaal van generlei waarde is en integendeel een averechtse werking heeft. Je haat tegen de Hindoestaan heeft je helemaal verblindt waardoor je een hoop wartaal loopt te verkondigen. Laat je nakijken.


  Maak melding
 16. @Esmerald, het valt met mij reuze mee hoor. Ik heb ooit tijdens mijn studententijd in Nederland als vrijwilliger gewerkt bij een vluchtelingen organisatie. Het was een zeer leerrijke ervaring die ik heb opgedaan. Maar bedankt voor jouw oprechte tip over Dominicaanse vrouwen. Ik wist niet dat zij veeleisend zijn. Ik ga dan liever voor een Surinaamse vrouw.


  Maak melding
 17. RobG 15 september 2021 At 13:17
  Ondertussen ben ik samen met mijn kennissen benaderd om hulp door Surinaamse artsen/verpleegkundigen. Zij willen het land verlaten of hebben het land reeds verlaten. Ook door het wegtrekken van de Cubaanse artsen voltrekt zich een ramp in net land. Een aantal van hen heeft het land reeds verlaten. Ik begrijp daarom de euforie van Santokhi en zijn minister van volksgezondheid over het snoepreisje naar Nederland niet. De euforie is besmettelijk naar de achterban. Ook de achterban verkeert in een hoera stemming terwijl men weet dat je de politieke bestuurders met ” blauwe ogen ” van de Noordzee niet op hun woord moet vertrouwen.
  ===============================

  Lekker jezelf een beetje oppompen en voordoen alsof je vrienden hebt en belangrijk bent. Ik vraag mij echt af wat voor hulp jij en je vrienden zouden kunnen geven aan die artsen en verpleegkundigen waar je het zo over hebt. Gezien je trackrecord hier op WTK met al die nonsens die je hier aan het verkondigen bent, kun jij je afvragen of die lui echt blij moeten zijn met je hulp.
  Het zal mij niet verwonderen dat die “blauwe ogen” van de Noordzee uiteindelijk vele malen betrouwbarder zullen blijken te zijn dan gedacht.


  Maak melding
 18. Boesskowtoe,
  Als er niet zovelen waren vertrokken na de onafhankelijkheid dan was het zeker anders gelopen, zeker weten.🙏🏼 Suriname moest als het ware opnieuw beginnen. Het is waar, we waren niet op alle vlakken klaar voor onafhankelijkheid maar wij hadden de tijd mee, we konden niet achter blijven in de wereld. Dat mag ook gezegd worden.
  Ik vind zelf ook dat er veel geklaagd wordt en met de vinger wordt gewezen, maar ik denk niet dat het te maken heeft met onze onafhankelijkheid. We hebben steeds (voor) de verkeerde leiders gekozen door alleen aan onze eigen voordeel te denken.

  ‘Aangaande het tekort aan zorgpersoneel, het zou me niks verbazen als het merendeel van het personeel nu ingezet is voor de verpleging van Coronapatienten. En ja, er is in Suriname altijd al een tekort geweest aan gekwalificeerd zorgpersoneel. Een paar maanden geleden zijn er een aantal uit Ned. naar Suriname getogen (inclusief artsen) als bijstand bij de verpleging van Coronapatienten.
  Ik had zelf ook nog niet gehoord van het verschijnsel briandrain in Suriname,
  het verschijnsel dat hoger opgeleiden ontwikkelingslanden verlaten omdat zij in het Westen een veel hoger inkomen kunnen verdienen@@.

  Ik lees hier dat de term “braindrain” niet herkend wordt. De term “braindrain” is een heel oude en veel gebruikte term om de leegloop van midden- en hoog kader aan te geven. Het bezigen van de term “braindrain” voor verschillende problemen in Su is al heel oud, het is zeker geen nieuwe term.
  Dat er een tekort is aan zorgpersoneel komt ook doordat vanuit Nederland en de Antillen regelmatig (nog steeds, in 2019 nog) uit het zorg personeelsbestand wordt gerekruteerd, ook onder het onderwijzersbestand vindt dit plaats. We raken steeds de besten kwijt, denk ook aan onze beste studenten, die vertrekken naar het buitenland (NL) en komen mondjes maat terug. De yell, mi lobi mi kondre tru blijkt in de praktijk een loze kreet te zijn.


  Maak melding
 19. Mahatma Tulsidas: djahaan sumati, tahaan sampati nana, djahaan kumati tahaan wipati nidhana.
  Overvloed, welzijn, welvaart ontstaan door verheffende gedachten, gebreken en rampen ontstaan door careless gedachten.
  In het land zijn er per saldo te weinig mensen die goede gedachten/ideeën hebben waarmee het land vooruit kan.


  Maak melding
 20. Whahahaha, dus je bent vrouwloos @robg, ahummm.

  Moei ik jóu opgeve bij “boer zoekt vrouw”.
  Groningen was het toch. Er lopen van die stevige boerinnetjes daar rond, echt iets voor jou.
  Of prefereer je een import suri, die ken je nog kneden naar je eigen wensen, totdat ze ‘der’ paspoort heeft, dan is ze klaar met je.
  Moeilijk hoor!


  Maak melding
 21. Esmerald , robg heeft iets met pony , want pony is een travestiet , dus pony is ook een van robg holmaatjes.
  en die hersenloze robg en pony zien ook het liefst dat de hele medische zorg hier in Suriname inzakt , maar deze kruimels weten niet dat wij in Suriname dit niet laten gebeuren , hun afgod is op tijd door de bevolking weg gestemd anders was het in augustus 2020 gebeurt , en deze landverraarder’s zitten daar in Nederland en krijgen gratis medische zorg , de Nederlanders moeten dat stopzetten met die gratis zorg te geven en covid zal hen wel gratis zorg geven.


  Maak melding
 22. Onzin wat je schrijft @ronald.
  De zorg ziet dagelijks patiënten dood gaan door covid. In sommige landen honderden per dag. Mentaal is dit moeilijk te bevatten.

  Dat er mensen op deze aarde rondlopen die weigeren om zich gratis te laten vaccineren is onbegrijpelijk.
  Dat ze hun leven op het spel zetten om de farmaceutische bedrijven een hak te zetten, is toppunt van achterlijkheid!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES