zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidGrote corona-uitbraak in Penitentiaire Inrichting Santo Boma

Grote corona-uitbraak in Penitentiaire Inrichting Santo Boma

-

Does Travel - naar Suriname

Meer dan 40 gedetineerden van de Centrale Penitentiaire Inrichting Santo Boma onder wie volwassenen en jeugdige delinquenten zijn positief getest op COVID-19. Daarnaast zijn naar verkregen informatie ook 4 penitentiaire ambtenaren besmet geraakt. Hoe zij precies besmet zijn geraakt, is nog onduidelijk.

Gedetineerden zeggen dat zij zich geen raad meer weten want zij krijgen vanwege de besmetting geen bezoek meer. Zij vermoeden dat de besmetting heeft plaatsgevonden door een gevangene die buiten de inrichting is geweest om te werken.

Sinds de intrede van COVID-19 in Suriname gaat slechts een klein deel van gedetineerden buiten de gevangenis om werkzaamheden te verrichten.

De gedetineerden vragen justitie om hulp want er is niet regelmatig water in de inrichting. Zij hebben juist water nodig in deze periode van COVID-19. 

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
 1. Deze minister weet niets af van Covid bestrijding, Hij kijkt alleen maar hoe het in Nederland toegaat.(geen visie)
  Hij moet deskundigen op de posten zetten, en geen mensen die er geen weet van hebben.


  Maak melding
 2. Deze minister heeft geen kaas gegeten van dat hele Covid bestrijding. Hij aapt alles van Nederland na.
  De man moet gewoon de juiste personen op de posten zetten, en geen familie.
  Jammer, heel erg jammer.


  Maak melding
 3. SKO, nergens in de wereld weet men hoe precies Covid aan te pakken, overal probeert men maar wat. Israel dacht aan twee prikken genoeg te hebben, maar nu zijn ze met de derde prik bezig en het probleem is nog steeds niet opgelost. En wat is er fout aan dat onze minister van Volksgezondheid vaart op het compas van Nederland? Nederland heeft vele malen meer mogelijkheden dan Suriname om Covid te onderzoeken en aan te pakken


  Maak melding
 4. Henkes,

  Iedereen weet hoe de weerstand van mensen tegen allerlei ziektes is te verhogen: met gezonde voeding waarin genoeg vitaminen, mineralen en andere goede stoffen zitten.
  Maar wat doen de regeringen? Dure prikken geven die niet goed en niet voldoende getest zijn en dure testen aanbieden ipv de veel goedkopere voedingssupplementen.
  Of gewoon de btw op verse groenten en fruit afschaffen. Maar doen ze niet. Ze geven geen ene moer om het volk, wel betalen ze kapitalen aan de grote farmaceutische bedrijven. Want na hun politieke carriere kunnen de politici misschien wel goed betaalde baantjes krijgen bij die bedrijven….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES