woensdag, februari 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomieNaast 100 SRD koopkrachtversterking nog eens 700 SRD extra voor werkende klasse

Naast 100 SRD koopkrachtversterking nog eens 700 SRD extra voor werkende klasse

-

Does Travel & Cadushi Tours

De regering en de samenwerkende vakbonden, waaronder de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur) hebben een tussentijdse oplossing bereikt in het tegemoetkomen van de werkende klasse. De koopkrachtversterking die momenteel SRD 100 bedraagt, wordt opgetrokken naar SRD 800. Dit betekent dat er bovenop het bedrag van SRD 100 een belastingvrij netto-bedrag van SRD 700 komt.

Minister Albert Ramdin is voorzitter van het clusterteam van ministers, dat overleg met Ravaksur voert. Hij erkent dat deze tussentijdse oplossing niet het meest tevreden gevoel aan beide partijen geeft, maar benadrukt dat in het traject naar herstel van de economie er verder gesproken wordt.

Het tussentijdse bedrag is volgens de bewindsman overeengekomen op basis van goed overleg en goed begrip van de situatie. Hij zegt dat de verwachtingen van de andere kant ietwat meer waren. “Maar dit is een tussentijdse tegemoetkoming. We weten dat er nog meer gedaan moet worden, maar terwijl we op weg naar gezondmaking zijn, hopen we wat meer te doen voor de samenleving”, aldus minister Ramdin.

De hoop is erop gericht om binnenkort met het tripartiet overleg te komen tot een sociaal akkoord en dan in alle rust te gaan naar opbouw en herstel. “In dat traject gaan we door met praten over wat er nog meer gedaan kan worden. Dit is niet het meest tevreden gevoel aan beide kanten, maar het was het meest optimale op dit moment.” 

Armand Zunder, coördinator van de samenwerkende vakbonden, spreekt van een tussentijdse oplossing “voor het vraagstuk van koopkrachtachteruitgang als gevolg van de hoge inflatie en relatief hoge koers”. Over hetgeen thans bereikt is, is er goed overleg geweest. De vakbeweging stelt het op prijs dat de regering op zo’n korte termijn overleg met haar heeft gevoerd.

Tijdens de onderhandelingen hebben de vakbonden hun zorgpunten kenbaar gemaakt. Partijen waren het niet lang met elkaar eens, maar uiteindelijk is er overeenstemming bereikt over het verbeteren van de koopkracht. Zunder: “Met name het netto besteedbaar inkomen van de werkende klasse, zowel voor landsdienaren en de gelijkgestelden als in de particuliere sector.”

Minister Ramdin voegt eraan toe dat de regering erop let hoe de beschikbare gelden worden besteed. Zij beschikt thans over een bepaald besteedbaar bedrag, waaruit ook verschillende rekeningen betaald moeten worden. De regeringsvertegenwoordiger erkent dat er koopkrachtverlies is geweest, onder andere door het optrekken van de wisselkoers naar een reëel niveau en dat als gevolg daarvan het besteedbaar vermogen achteruit is gegaan.

“We moeten dat op een of andere manier compenseren, maar dat kan alleen door voldoende inkomsten. Die ruimte is er nog niet, we hebben op basis van wat besteedbaar is gekeken waar we kunnen tegemoetkomen”, aldus de minister.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

21 REACTIES
 1. Ook al is het niet veel, maar alvast een stap in de goede richting. Alle beetjes helpen.
  En voordat de hersenloze straks gaan reageren, dit is geen eenzijdig besluit. Is een overeenkomst tussen de regering en de vakbonden.
  Debby
  Ik hoop dat je dit begrepen hebt.
  Je vroeg laatst waar de 19,5 mln gebleven was. Weet je wel met hoeveel nullen een miljoen geschreven wordt? Is het met 7 of 8 nullen. En een dozijn. Is dat 13 of 14.
  Ik weet het niet. Jij misschien?


  Maak melding
 2. VOOR HET VOLK ! Zo dient een regering een land besturen, niet zoals die oude seniele fascistische dictator het deed. In 10 jaar tijd
  hebben deze fascisten het gepresteerd om Suriname tot aan de bodem toe leeg te roven. Iets wat de Hollanders in 400 jaar niet lukte,


  Maak melding
 3. Moet dat een mop voorstellen??
  Ik zou uit die hele vakbond stappen. Geen cent van me zou naar deze rovers gaan. Zakkenvullers.
  Als Zunder zn pensioen genoeg was zou hij niet gaan vermoeien met vakbondswerk op zn oude dag. Maar hij verdiend eraan.
  Buitendien moet werkende klasse vr werkende opkomen. Hij moet voor gepensioneerden vechten.


  Maak melding
 4. @@@Debby, je schrijft:::: Hij moet voor gepensioneerden vechten.

  Ik neem aan dat jij zelf weet dat als je weinig dienstjaren hebt of meer en haast geen pensioen betaalt jij vroeg of laat in financiële problemen kan komen.
  Pensioen kan niet verhoogd worden zodat een ieder hetzelfde ontvangt en dit is wat vele Surinamers willen hebben. Dit is oneerlijk!!!

  Verder ben ik blij dat ambtenaren nu tijdelijk die 700SRD zullen ontvangen.

  Ik lees dit in de krant en vind het belangrijk voor sommigen:::::PRACHTIG

  Wat in Nederland is gebeurd bij de Anton de Kom lezing, heeft gemaakt dat haast eenieder vol walging het wangedrag van demonstranten heeft afgekeurd. Er zijn mensen in Nederland die zijn blijven steken in het primitieve tijdperk, zelfs in een land met zoveel ontwikkelingsmogelijkheden. Ze weigeren hun blik te verruimen en hebben elke binding met Suriname verloren. Ze hebben niks begrepen van waar Anton de Kom voor stond. Het zijn ook Nederlanders van Surinaamse afkomst die zich altijd op de borst slaan dat ze Srananman zijn. De echte Srananman is verder gegaan en heeft leren samenleven met eenieder, van waar die ook kwam en ongeacht hoe die eruit ziet.

  In Amsterdam is overduidelijk een reden gezocht om het instituut van de president te schaden, maar de groep heeft alleen maar het eigen gore braaksel over zich heen gekregen. Een walgelijk en vulgair optreden van platvloerse mensen die zich het recht hebben ontnomen zich met Sranan te associëren en onze fraaie vlag te besmeuren. Racisten hadden het over racisme. Sranan heeft deze mensen niet nodig. Geen enkele Surinamer keurt zo een ordinair gedrag goed. Dat is ook gebleken uit de vele reacties, columns, interviews en ingezonden stukken. Srananmans wisten niet wat ze zagen en hoorden bij de Anton de Kom lezing. In Suriname zijn we wat gewoon, maar dit was onaanvaardbaar en om kotsmisselijk van te worden.


  Maak melding
 5. Goed initiatief van de regering om hardwerkende mensen tegemoet te komen in het geleden koopkrachtverlies. Werken loont en geeft voldoening, op roven en stelen rust geen zegen!


  Maak melding
 6. @ Ira

  Vind u het nodig om een handjevol mensen, die hun emoties niet konden beheersen, steeds ter sprake te brengen. Surinamers zijn alleen maar mofo. Er worden wat kreten richting de President geroepen en de mensen die hem verafgoden, reageren als een gebeten hond. U mag juist blij zijn, want Surinamers blaffen slechts, maar bijten.. ho maar. Gaat u maar een elders kijken in de wereld, waar er geprotesteerd word. Stenen, brandbommen enz. komt er bij kijken. Het is te zielig voor woorden, zoals men dit aangrijpt om wederom het etnisch aspect te etaleren als negatief. Als je het mij vraagt, heeft Chan deze protesten en de haat die hij oproept zelf opgeroepen. Hij was daar namens Suriname met een volledige Vhp afvaardiging, niet een afvaardiging waarin het Volk van Suriname zich in herkend.


  Maak melding
 7. Konsensi 14 september 2021 At 14:42
  Het was me al eerder opgevallen maar, er zitten bij jou nogal wat schroefjes los in de bovenkamer. Joe denki krimpie…soso zaagsel na ini joe ede..


  Maak melding
 8. @Ira.
  Zo praten wij binnen huis over de Hindoestanen. Dit keer hebben ze het in het openbaar gedaan.Dit wordt er van generatie op generatie doorgegeven over de Hindoestanen bij de blakaman.Vraag Debby maar hoe ze opgevoed is.


  Maak melding
 9. @konsensi:
  Je bent een minderheid en een uitstervende soort die geen wezenlijke bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van land en volk. Ik begrijp dat teruggaan naar het bos geen optie is, maar misschien is jezelf ontwikkelen een optie, zodat je toch je steentje kan bijdragen.
  Immers, het is nooit te laat om iets te leren. Van niks doen word je lui en kom je niet verder.


  Maak melding
 10. Konsensi
  14 september 2021 At 15:31
  @Boesskowtoe

  Het is mijn mening, net zoals hier genoeg gifkikkers de gelegenheid krijgen om hun idiote en racistische inborst te uiten..

  Nee niet waar. De racistische zwartjes uit de ghettos van de Bijlmer zijn keihard ontmaskerd als vulgaire ordinaire racisten. Ze hadden waarschijnlijk gedacht dat hun vulgaire racistische tirade onopgemerkt zou blijven. F*uck Sylvana en die ordinaire viswijf Roemer. Waarom trekt deze misi haar kwebbel niet open tegen mr. Gerard Spong? Hij maakte haar uit voor nazi welke kwalificering ik persoonlijk erger vind dan voor racist uitgemaakt te worden.


  Maak melding
 11. FRANCO 11 14 september 2021 At 01:22
  SRD 700 netto extra voor werkende klasse
  —————————————————————————-
  @WAT en @Poepe Jantje binnenkort krijgen jullie 700 srd extra…veel he…maar voor mij omgerekend 31 euro om twee kratjes bier te halen. Haaaaaaaaaaaaaaaaaa
  =======================================

  De inborst van onze franco 0.0 geplaatst onder een ander artikel.
  De inmiddels verworden SRD 800 zal hij zien als twee kratjes bier en een worstje…,minachting in de zuiverste vorm van een rioolrat….


  Maak melding
 12. konsensi en roland faith jullie kunnen niet lezen , het is bestemd voor de werkende klasse en niet voor jullie , en bij ons in de straat wonen Creolen die werken , zeker weten dat ze met die 800 SRD blij zijn en ze hebben ook het volste recht om die 800 SRD te krijgen


  Maak melding
 13. Lucien 14 september 2021 At 21:50
  We worden weer gebakken in onze eigen vet met het geld dat hij ons uit de zakken heeft geklopt. Wat een misselijk makende bedriegers!!
  ============================

  Moraal van het verhaal….vraag dan niet elke keer om geld die er niet is. Je komt in een vicieuze cirkel terecht van steeds meer loon en grotere geldontwaarding.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES