Verdachte dodelijke schietpartij Amsterdam in Suriname aangehouden

13
Aangehouden door de politie in Suriname

De Surinaamse politie heeft een 27-jarige man uit Amsterdam aangehouden, die verdacht wordt van betrokkenheid bij een dodelijke schietpartij op 14 februari dit jaar in Amsterdam.

Bij de schietpartij op het Van Limburg Stirumplein in West, kwam een 29-jarige man om het leven en raakte een man van 35 jaar oud gewond. Voorafgaand aan de schietpartij was er een ruzie, waarbij het slachtoffer niet direct betrokken was.

Volgens de politie kwam het slachtoffer terecht in een ruzie in de relatione sfeer. Hij werd neergeschoten toen hij uit een auto stapte en stierf ter plekke.

Op 25 augustus kon de verdachte Amsterdammer worden aangehouden in Suriname. Op 10 september werd hij door de Amsterdamse politie in verzekering gesteld.

13 REACTIES

 1. Triest wat voor een opvoeding hebben deze gasten personen gekregen door de samenleving in holland. Super triest gaat hij weer naar de gevangenis 20 jaar brommen wordt nog agressiever. Vandaag ook nog triest nieuws gelezen rotterdamse burgemeester beste van de wereld nou ik dacht het niet juist de slechte burgemeester racist is hij . Ik krijg door deze racisten nog steeds geen vergunning om mijn bedrijf op te starten. Ik zou liever naar het buitenland willen gaan om mij bedrijf op te zetten en te werken . Zieke samenleving in holland dolland hun probreren je opvoeden maar zijn zelf gestoord. Triest voor deze jongeman echt zielig mang. Ik zie florida vanuit mij huiskamer wuivende palmen enz. Ik kan ver zien.ongelooflijk maar waar.


  Maak melding

 2. ddb is in Nederland voor drugscriminaliteit veroordeeld en kan nu ook aan Nederland worden overgedragen.

  Toen ddb in 1975 naar Suriname kwam was hij Nederlander en heeft de paspoort nooit ingeleverd. Toen hij de staatsgreep op25 febrauri 1980 pleegde was hij Nederlander, ook toen hij op 8 december 1982 van kolonel Hans Valk/NAVO het draaiboek kreeg voor de staatsgreep was hij Nederlander.

  Is dit de oorzaak dat het dossier voor 60 jaar in de kluis moet blijven van Nederland.


  Maak melding

 3. Passant, als DDB werkelijk Nederlander was toen hij dat allemaal deed, wat je zegt, was de kans om hem.uit te leveren verstreken op het moment dat hij mee ging doen met de verkiezingen en uiteindelijk zelfs president werd, je kan in Suriname alleen meedoen met de verkiezingen (stemmen of gekozen worden).als je Surinamer bent en Suriname levert geen Surinamers uit, al zijn ze DDB of een ander POS.


  Maak melding

 4. Toen hij de staatsgreep op 25 februari 1980 pleegde was hij Nederlander, het draaiboek kreeg hij van kolonel Hans Valk/NAVO, Nederlander.

  Toen hij op 8 december 1982 de decembermoorden pleegde was jij ook Nederlander.

  Het gaat erom dat hij internationale strafbare daden heeft gedaan in een toen bevriende/ andere land en het is de vraag, komt hij zo als jij zegt door verjaring van je nationaliteit en straf af?

  De paarse ndp-kakkerlakken moeten goed nakijken en nadenken dat ze al die tijd achter een Nederlander aanliepen en ze vereerden en hen veel armoede en veel ellende heeft gebracht, ook de overige Surinamers en het land Suriname. Ook internationaal.

  Vind je het gek dat iemand die dood en verderf bracht in Suriname en niemand hem kon tegen houden zich liet tegen houden om zijn vege lijf te redden om te bepalen dat hij president werd?

  Mochten zaken zo zijn zo als ik aangeef, heeft Nederland wel wat uit te leggen aan de Surinamers en de wereld.

  Surinamers moeten dit dossier daarom goed in de gaten blijven houden. Waar is Nederland zo bang voor om het dossier niet openbaar te stellen? M.i. hebben Suriname en de Surinamers het recht om kennis te hebben over dit dossier.

  Nederland heeft t.a.v. ddb iets te verbergen met de dossier. ddb weet het als beste wat dat is.

  Moest kolonel Hans Valk(NAVO, Nederlander) en ddb (soldaat/Nederlander) Suriname weer onder de kroon van Nederland brengen? Op dat antwoord moeten Surinamers nog om en bij 50 jaar wachten. Wat nu al wel gezegd worden is dat ddb een redimoesoe is.

  Suriname ( de regering Venetiaan) had deze case over het dossier internationaal moeten aanvechten bij internationale gerechtshoven.


  Maak melding

 5. In 1980 pleegt de huidige president van Suriname, Desi Bouterse, een militaire coup. Vlak daarna ontstaan er geruchten over een Nederlandse kolonel, Hans Valk genaamd, die Bouterse geholpen zou hebben. Wanneer een onafhankelijke commissie onderzoek doet naar de rol van Valk, besluit de Nederlandse overheid enkele bijlagen en conclusies te classificeren als staatsgeheim. Niet omdat Nederland iets te verbergen heeft; de geheimhouding zou bedoeld zijn om de privacy van individuen beschermen.

  Hoewel die dossiers pas in 2060 vrijkomen, ging ik voor de serie ‘Dossier Staatsgeheimen’ toch op onderzoek uit. In het openbare Tweede Kamer-archief, onderdeel van het Nationaal Archief in Den Haag, vond ik een dossier uit het onderzoek waarin iemand nadrukkelijk vraagt om privacybescherming. Is dit een foutje, of is er meer aan de hand?

  Bron: De Correpondent, 12 juni 2014

  Zie ook: Andere Tijden, Bouterse aan de macht, 19 maart 2009


  Maak melding

 6. In de jaren 80 vd vorige eeuw waren er talrijke Surinamers met de Nederlandse nationaliteit die op sleutelposities in Suriname zich voor deden als ze de Surinaamse nationaliteit hadden, maar gewoon Nederlander waren.

  Ook anderen die in de oppositie waren en terug keerden/kwamen naar Suriname. Het zal mij niet verwonderen als dit nog steeds gebeurt dat er lieden zijn in overheidsdienst die gewoon Nederlander zijn.


  Maak melding

 7. Dit is een Internationaal platform hoor! Surinamers uit Amerika, india, sri lanka , guyana en van de hele Aardbol komen op WKN zo ik ook .Ik ben in Suriname geboren Geboorteplaats is zeer belangrijk in een mens zijn leven ook in nederland en paspoort ook wel maar levenslicht ook zeer belangerijk. Of mensen die vroeger in su rondliepen terwijl ze in nederland waren geboren ik kan moeilijk geloven hoor , maar ik kom niet naar su teveel delta Corona daar intussen, jammer genoeg maar ik voel me een surinamer er is maar 1 Aardbol dus Surinamer blijf ik altijd waar ook op deze Aardbol en in hart en nieren. Fijne Avond. WKN.


  Maak melding

 8. Blijkbaar is het een familielid van poepejantje. Hij weet precies wie het is en de huidskleur weet hij ook. Wat voor haar heeft hij poepejantje? Ik denk ook dat Suriname niet op jou zitten wachten om het land op te bouwen. Wat is het geschil tussen jou en de demonstranten tegen Chan.in Nederland .. Het antwoord is geen.. Hetzelfde racistische shit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.