Persconferentie over werkbezoek aan Nederland

23
Persconferentie Surinaamse presidentiële delegatie in Nederland

In het kader van de aankomst van de presidentiële delegatie in Suriname, na een succesvol werkbezoek aan Nederland, zal er vandaag een persconferentie worden belegd. Dat heet de Communicatie Dienst Suriname (CDS) laten weten.

Bij dit persmoment zullen aanzitten:

 • De president van de Republiek Suriname, Z.E. Chandrikapersad Santokhi
 • De minister van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale samenwerking (BIBIS), Albert Ramdin
 • De minister van Openbare Werken (OW), Riad Nurmohamed
 • De minister van Justitie en Politie (JusPol), Kenneth Amoksi
 • De minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Parmanand Sewdien
 • De minister van Volksgezondheid (VG), Amar Ramadhin

De persconferentie wordt om 15.30u op het kantoor van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale samenwerking (BIBIS) gehouden.

Lees ook:

23 REACTIES

 1. Krijgen wij ook gladde wegen zoals in NEDERLAND? Een A1 tot Brazilie….geen ondergelopen buurten en straten meer…. einde aangaten in de wegen …aanpak criminaliteit……goede medicamenten en niet alleen calpol ???? Dolarisering ..wanneer??? Koersdaling wanneer??


  Maak melding

 2. Misschien woon ik te lang in Nederland en ben ik daardoor het product geworden van de Nederlandse samenleving. Ik bekijk dit soort bezoeken met een nuchtere bril. Wat is concreet succesvol aan dit werkbezoek? Net als andere Nederlanders noem ik de reis van Santokhi naar Nederland een grote mislukking. Ik snap daarom de hilariteit van Santokhi niet. Ik denk dat deze man vlucht voor de realiteit.Voor Nederlanders is een samenwerking succesvol als zij contracten binnenslepen die hen honderden miljoenen Euro’s en Dollars opleveren. Zij moeten er beter van worden Heeft Santokhi soms in het geheim wurgcontracten met Nederlanders afgesloten? Het succesvol zijn van deze reis zal de bevolking binnenkort wel merken. De rampen van Santokhi zijn economisch beleid zullen het volk nog dieper in de afgrond werpen.


  Maak melding

 3. Ik heb de president niet gesproken maar let op wat hij te vertellen heeft. Waarschijnlijk heel veel woorden die niets zeggen. We mogen van Nederland denken wat we willen, maar dat zal aan de Nederlanders niets veranderen. Daar geldt al eeuwen lang: “Niets voor Niets”. Ook de zogenaamde donaties voor de gezondheidszorg. Bij elke donatie die we ontvangen, moeten wij ons afvragen: “Wat levert het de donateur op?”
  Ik verwacht dus dat de president komt met heel wat beloftes voor de toekomst die vooral afhangen van akties gedaan door derden. We zullen dit en we zullen dat want er komen investeerders . . . . .
  Wat ze komen investeren, wat het aandeel van Suriname of de Surinamers daarin is zal hij u schuldig blijven.
  Maar laten wij ons afvragen: “Wat hebben wij, wat heeft Suriname het buitenland te bieden anders dan een verzoek, een bede om een aalmoes?”
  Wat produceren we met z’n allen, of wat kunnen we met z’n allen produceren om te exporteren?
  En als u zich opwind over mijn vragen, klim dan rustig in de pen om uw verontwaardiging, cq woede te ventileren.
  Bedenk dan direct er bij: de stoel waarop u zit, de pen die u te hand neemt, het bureau waaraan u zit en het ontbijt dat u vanochtend genuttigd hebt is voor 95% geimporteerd! Omdat Suriname zelf dat soort zaken niet produceert!
  U hebt in een bed geslapen, op een matras en lakens die geimporteerd zijn, of u heeft geen eens een bed. Uw huis is opgebouwd van materialen en aparaten die grotendeels geimporteerd zijn en ga zo maar door. Alle vervoermiddelen, behalve de boerikiwagie zijn geimporteerd.
  En zelfs uw middageten dat u vandaag nog zal nuttigen is voornamelijk import.
  Of we dat leuk vinden of niet, zolang daar geen verandering in komt zal Suriname een land blijven van hosselaars, bedelaars en despoten en andere volksverlakkers.


  Maak melding

 4. @linco,

  Ja inderdaad je hebt gelijk, misschien dat er nu vooruitgang komt omdat creolen niet bekend staan als harde werkers, ze zijn niet zelfredzaam, ze houden van bedelen, ze zijn lui dan moe.


  Maak melding

 5. Franco
  Had je voor schrijven ook een 10.
  Terwijl je in Ned zit schrijf jij: krijgen “wij” ook gladde wegen zoals in NED.
  Zit je nog in het onderwijs of zit je ondertussen als een bejaarde thuis dat je niet weet wat je schrijft.

  En criminaliteit in SUR kan nooit aangepakt worden zo lang er een overschot van jouw soort daar aanwezig is en met de komst van Haïtianen is het overschot verder toegenomen. Overschot moet afgeschoten worden zoals ze in NED doen in de Veluwe.

  Je bent liever in Costa Blanca. Wat moet je met gladde wegen in SUR. Je zal daar wel opvallen he met je mooie kleur tussen al die blanken. Alle portemonnees weg zullen ze zeggen.Maak ook een oversteek naar Afrika, is dichtbij. Kan je lekker veel bananen eten en doe de groeten aan de bokita’s. Heb het filmpje gezien hoe jouw soort in NED Chan hebben uitgescholden. Dit is waarom de blanken in NED (misschien aan hangers van Geert Wilders) leuzen schrijven als “nikker raus” ik wens je verder veel plezier in NED en doe de groeten aan Akwasi.
  5 dec zit er aan te komen en dan kan Blank NED weer genieten van jullie scheld-kanonnades.


  Maak melding

 6. Succesvol bezoek??? Waarop word dat gebaseerd? Mogen we de contracten die getekend zijn, inzien?? Geeft u Nederland een dikke dikke vinger in de pap?? Of zijn het schenkingen die u beloofd zijn, die uw bezoek zo succesvol maakt?? Heeft u aan Nederland verteld dat u de financiën hier in Suriname op orde hebt?? Ziet u zichzelf als de redder van Suriname en het nieuw begin?? Waarom worden er bijna dagelijks protesten, georganiseerd tegen uw beleid?? Heeft u oog en oor voor de diepe armoede waar het Volk van Suriname doorheen moet?? Het Volk moet bezuinigen, de buikriem strakker aantrekken, dagelijks in de avonduren al ruim anderhalf jaar in hun kooi. Terwijl u de lusten van het Presidentschap uitbundig benut, de luxe en privileges zijn een groot verschil met wat de Surinamers gegund is. Misschien moet u een toontje lager zingen en eerst bewijzen dat het leven in het land aangenaam word.


  Maak melding

 7. Er zijn familieleden & friends van Chan die geen functie hebben gevraagd aan Chan en dit dus niet hebben. Dus laat men daar ook goed op letten als men ongefundeerde uitspraken doet.

  Want deze uitspraken treft/raken ook die familieleden and friends van Chan als men het heeft over family and friends.


  Maak melding

 8. @Robg,

  “Misschien woon ik te lang in Nederland en ben ik daardoor het product geworden van de Nederlandse samenleving”
  🤣🤣🤣🤣

  Robg,
  Je bent gewoon een afgekeurd product van een Cavia en een Konijn en niet van de Nederlandse samenleving.

  Doordat stom gelul van je, zit de Nederlandse samenleving niet op jouw te wachten. Jullie negatieve houding, maakt meer kapot dan dat het je lief is.

  Alles in jullie ogen is negatief. Als jullie alles zo beter weten waarom, zijn jullie niet geëmigreerd uit Nederland en hebben jullie de touwtjes in handen genomen?

  Ik vraag me af of jullie in het dagelijkse leven (die jullie niet hebben) ook zo negatief zijn.

  Kruipen jullie maar lekker in je hol en laat de Surinamers met rust. Jullie horen toch bij het Cavia cultuur.
  Flikker op


  Maak melding

 9. @Franco
  laat je niet opjutten door deze harde kern Hindu racisten,ze zyn onverbeterlyk en gemeen,
  Je gaat geen gelyk krygen ook al heb je gelyk want dan ben je racist ,hun nieuwe stop woordt of je bent paars rat ,ze ontwyken altydt inplaats van antwoorden kryg je wedervragen en scheld partyen ,getuigd een laag niveau .


  Maak melding

 10. ha ha ha die browny wat kan hij goed Nederlands schrijven he , nou nog geen 2 waard , en browny , franco , debby , robg , linco , konsensi , passant , wel goed luisteren wat de delegatie gaat vertellen straks , dus oortjes gespits , voorpootjes over elkaar en de bekjes toe , veel kijk en luister plezier


  Maak melding

 11. Linco, waarschijnlijk dezelfde blablablabla verhaal als toen na het bezoek aan Guyana (Chan is iemand, a lobi plei Bigi mang), weinig resultaat voor zaken op korte termijn, allemaal zaken voor de lange termijn, het volk heeft er op dit moment, vandaag de dag, geen boodschap aan, dat erna 5 jaren oliedollars rijkelijk gaat vloeien of dat er goede zaken zijn gedaan, man dan ligt men misschien al onder de zoden.


  Maak melding

 12. Konsensi, helemaal mee eens, ik hoor alleen maar klachten om mij heen. De president liegt in Holland en dies meer, hij vertelt alleen maar leugens, mooi weer spelen terwijl wi é pina. Werkelijk, echt, men vindt dat hij een toontje lager moet gaan zingen anders klinkt zijn gezang mijlen ver vals en dan gaat het regenen, ze bedoelen regelen van baantjes aan familie en vrienden, maar bij regen staat dan alles weer blank en dan krijg je dat Nurmohamed weer gaat zeggen, mi straf ding mang en dan komt onze grote “onderwijsdeskundige”, de goedlachse (eerder vals) heer Ori verklaren dat alleen de Hindoestanen in staat zijn het land Suriname vooruitgang te brengen. Vergeet onze grote Marron- leider (lijder) niet, die denkt dat Marowijne, niet de rivier maar het district, van hem is, Belfort wil muilkorven en zijn broer en kinderen accommodeert op mooi betaalde posten, foetoe boi is van Bigi Sardjoe, die af en toe op de koffie is bij Bouterse meer bekend als DDBRI, en dan vind onze president dat het prudent loopt en trots is en hij het uniek vindt dat hij met een drugsveroordeelde een kabinet als president mag voorzitten, waarin de crimineel als VP, man o man wat een land, zo switi.
  Hoe het tussen de oortjes zit, zullen we merken vanmiddag bij de persconferentie. Misschien grote verlichting in petto, wat mogen we verwachten hulp voor: minder criminaliteit, beter prijsbeheersing in de winkels, meer banen, minder werklozen, beter salaris, goedkope elektra, goedkope OV, meer woningen, beter gezondheidszorg, voldoende medicijnen, beter onderwijs, schoolgaande kinderen de niet met een lege maag naar school moeten, visumvrij reizen voor een groep senioren geboren in Su en momenteel woonachtig in diaspora vanaf eind oktober, en misschien afschaffing van de 38% inkomstenbelasting voor AOWers uit diaspora (wat zal Viya blij zijn, kan zij misschien overwegen alsnog naar Su te remigreren zodat de arme luie sloebers ook van haar welverdiende AOW centjes mogen genieten, wat lief!!) Ik stop maar ff afwachten lijkt mij verstandiger dan onzin te roeptoeteren, misschien valt het hartstikke mee.👏🏼


  Maak melding

 13. RobG
  U vergelijkt appels met peren. Dit was geen staatsbezoek en geen handelsmissie.
  U vergelijkt jaren voorbereidde bezoeken bij goed met elkaar bekende landen waar als feestelijke bekroning dikke en normale contracten die getekend worden.
  Honderd miljoen of honderden miljoenen voor NL zijn miljoenen voor SU.

  Dit was eigenlijk een eerst echte bezoek na decennia want ook Venetiaan liet NL liever links liggen. De omzet van AUMC als gezondheidsfabriek is waarschijnlijk groter dan Suriname net als het Havenbedrijf van Rotterdam etc. Ofwel Santhoki heeft een goede mix van pottentiele partners bezocht WUR (food valley) , Rotterdams havenbedrijf, Schiphol, AUMC en de club van Parijs en de diaspora, plus het parlement, de koning, de premier etc.
  Ga even terug naar de bezoeken van Bouterse en dan die laatste aan China. Beleefdheid ontvangst en daar na niets meer.

  Het belangrijkste resultaat is de steun bij IMF en club van Parijs waardoor, als deze zaken afgerond worden de economie van Suriname gesaneerd kan gaan worden en internationaal weer serieus genomen gaat worden.

  Verder zijn er wel wat miljoentjes links en rechts binnen gehaald.

  Het echte resultaat is wat er in de club van Parijs ontstaan is.
  We weten het nog niet maar het kan maar zo gaan betekenen dat Suriname op jaar basis haar begroting de komende jaren sluitend heeft door, Korting op de staatsschuld door; verlagen rente staatsschuld en een paar jaar uitstel rente betaling en een jaren langere uitgesmeerde aflossing.

  RobG wij weten het nog niet maar het resultaat kan maar zo extreem worden.


  Maak melding

 14. JoJo , die pony en die robg , die passant en die rbrowny die linco( franco) en die konsensi , , telkens moet je ze uitlachen , deze paarse ratten weten niet wat werken is , ze denken alleen maar aan een pakketje van de ndp , en deze losers hebben nog steeds niet in de gaten dat hun boevenpartij gestopt is om pakketten te geven aan losers , die losers hebben niet hun stem op de boevenpartij de paarse ndp gegeven , want deze losers wisten niet waar dat potloodje voor was , ze dachten om erop te zuigen , een replica van bouta’s zijn stokje.
  JoJo het wordt niet extreem die losers met robg als zuigling weet de tepel niet te vinden bij zijn moederrat en zij heeft er twaalf , ja robg als je de 13 de worp bent einde oefening


  Maak melding

 15. Beste landgenoten,

  De koers is al weken stabiel !
  Dit is een heel belangrijk gegeven voor alle onderhandelingen.

  We gaan nu het laatste kwartaal van 2021 tegemoet en tot nu toe loopt alles volgens planning. M.a.w. het wederopbouwplan wordt tot nu toe succesvol uitgevoerd !

  Het eerste kwartaal van 2022 kan de kantel periode worden voor de koers en de prijzen. Deze kunnen komend maanden structureel en volgens de “natuurlijke” wijze gaan dalen.

  Sranan komt weer back on track !
  Volhouden. Suriname voorwaarts !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 16. Yor 13 september 2021 At 13:44

  Franco
  Had je voor schrijven ook een 10.
  Terwijl je in Ned zit schrijf jij: krijgen “wij” ook gladde wegen zoals in NED.
  Zit je nog in het onderwijs of zit je ondertussen als een bejaarde thuis dat je niet weet wat je schrijft.

  En criminaliteit in SUR kan nooit aangepakt worden zo lang er een overschot van jouw soort daar aanwezig is en met de komst van Haïtianen is het overschot verder toegenomen. Overschot moet afgeschoten worden zoals ze in NED doen in de Veluwe.

  Je bent liever in Costa Blanca. Wat moet je met gladde wegen in SUR. Je zal daar wel opvallen he met je mooie kleur tussen al die blanken. Alle portemonnees weg zullen ze zeggen.Maak ook een oversteek naar Afrika, is dichtbij. Kan je lekker veel bananen eten en doe de groeten aan de bokita’s. Heb het filmpje gezien hoe jouw soort in NED Chan hebben uitgescholden. Dit is waarom de blanken in NED (misschien aan hangers van Geert Wilders) leuzen schrijven als “nikker raus” ik wens je verder veel plezier in NED en doe de groeten aan Akwasi.
  5 dec zit er aan te komen en dan kan Blank NED weer genieten van jullie scheld-kanonnades.
  —————————————————————————————-
  Yor@…….Voor jou informatie; Ik woon en werk in Nederland ,maar heb ook een verblijf in Suriname en spanje gewoon toevallig. Ik heb niks met de politiek, maar vind het leuk mensen zoals @WAT en Poepe jantje op stang te jagen. Tijd verdrijf dus. Suriname verdient beter..goede begaanbare wegen… electra en water overal, zoals ik dat in Europa gewend ben. Er is echter vanaf mijn vertrek weinig verandert qua infra en zichbare veranderingen. Mensen ploeteren nog in de modder en weten waarchijnlijk niet beter. Heel jammer.
  Ik wens u heel veel sterkte. Oja heb nooit in het onderwijs gezeten.


  Maak melding

 17. @jojo, u hoopt dat het bezoek van zijne excellentie met zijn oranje das en oranje zakdoek aan koning Willem Alexander, indruk heeft gemaakt op de demissionaire Nederlandse regering en het koninklijk huis. Het vermoeden bekruipt mensen dat Santokhi het signaal wil afgeven dat hij Suriname weer graag wil brengen onder controle van het Nederlandse koninklijkhuis. Dit is natuurlijk een signaal van een politiek onvolwassen regeringsleider. Dit is de grootste grap die men dit decennia heeft meegemaakt. Willem Alexander gelooft niet in fabels. Politici als Santokhi laten zich gaan en schromen er niet voor al slijmend hun doelen binnen te halen. Ik weet niet of dit geslijm Suriname voordelen zal opleveren. Het is zo doorzichtig en een teken van zwakte. Maar hoe je het draait of keert dit is een heel gênante vertoning geweest. Santokhi verlaat Suriname op een rode loper en wordt in Nederland als Surinaamse staatshoofd na jaren via een zijdeur ontvangen. Het komt allemaal zo ondiplomatiek over. De Surinaamse amateurs hebben het spel op een amateur niveau gespeeld. Het is allemaal valse hoop wat Santokhi op zijn persconferentie gaat verkondigen.


  Maak melding

 18. Franco 11
  Fijn om eindelijk een mooi en fatsoenlijk verhaal van je te lezen. Niet fijn dat je gelogen hebt over je beroep. En ook niet fijn dat jij en de anderen racisme aanwakkert.
  Wie kaatst kan de bal verwachten.
  Het Sur volk bestaat uit verschillende rassen en zij moeten eindelijk vredig naast elkaar leven. Ik ben ook heel erg racistisch te keer gegaan wat ik eigenlijk niet zou doen, maar door door verschillende racistische berichten op dit forum kon ik mij niet inhouden. Ik denk dat dit zo door zal blijven gaan. Misdaad, door wie dank ook gepleegd, moet Afgekeurd worden en niet goed gepraat. Een staatshoofd, omdat hij Hindoestaans is,vies en vuil uitschelden zoals in NED verdient geen schoonheidsprijs en moet ook door de meerderheid van het creoolse afgekeurd worden. Ik hoef jou niet uit te leggen wat DB is de afgelopen 10 jaar achtergelaten heeft voor het volk. Ik zou niet in de schoenen willen staan van Chan. Niemand is perfect. Chan en zijn ministers doen ontzettend hun best om Sur vooruit te laten komen en dat heeft Tijd nodig. Kan zijn dat het hem niet lukt vanwege de torenhoge schulden. Aan het einde van zijn regeer periode mag het volk van SUR, niet de uitschotten die NED wonen, hem beoordelen. De uitschotten in NED hebben hem landverraders genoemd. Wat doen zijn zelf in NED.
  Genieten van een uitkering en zelfs de blanken uitschelden. Wat voor volk is dit.
  Ik wens een ieder veel lees- en schrijfplezier toe en wacht met spanning af hoe men verder zal reageren.


  Maak melding

 19. @JK, de regering in Suriname faalt van alle kanten. Met leugen en bedrog probeert men zich staande te houden. De ene leugen is nog spectaculairder dan de ander. Het kan mij in elk geval geen sier schelen dat jij nachtmerries krijgt van mijn commentaar op Santokhi. Die man is niet geschikt voor de functie.


  Maak melding

 20. Robg
  Ik denk dat jij de geschiktste Persoon bent voor de functie van president van SUR, omdat jij denkt alles beter te weten.kom AUB terug en neem de functie over. Red Sur.
  Dank je wel.


  Maak melding

 21. Laaggeletterde wat, daar schrik je van wat ik hier boven geschreven heb he?

  Hopelijk dat jij inziet dat ik never nooit een paarse kakkerlak geweest kan zijn.

  Kruip nu weer lekker onder je steen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.