‘Suriname zal komende drie jaar voldoende financiële middelen hebben’

40
us dollars

De Surinaamse regering wacht op de ‘board level arrangement’ en ‘approval’ van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), dat de komende dagen kan plaatsvinden. Hierdoor zijn er voldoende financiële middelen om een sociaal programma, dat al ontwikkeld is en opgenomen in het herstelplan, ook te kunnen financieren.

Dat zei de Surinaamse president zaterdag tijdens de Diaspora-receptie in Lourdes Kerk, Den Haag. Het staatshoofd lichtte daarbij een aantal concrete plannen van de regering toe, die voordelen moeten opleveren op alle niveaus in Suriname. Een daarvan is het sociaal programma.

Naast de vele projecten ter stimulering van ondernemers en andere groeperingen binnen de samenleving, wordt er ook aan de kleine man gedacht die het heel moeilijk heeft om het hoofd boven water te houden. “Voor die groep zijn er concrete afspraken gemaakt”, zei de president. Met de vrijgekomen middelen zullen alle kwetsbare groepen en groepen die onder de armoedegrens zijn gekomen op maat gesneden subsidie krijgen, zodat er daar weer rust kan ontstaan.

“We hebben het herstelprogramma opgesteld met Surinaamse deskundigen en het is goedgekeurd door het IMF. Om dat programma te kunnen uitvoeren gaat IMF 690 miljoen USD ter beschikking stellen voor 3 jaar. De Inter Development Bank (IDB) komt in met 500 miljoen USD en de Wereldbank komt ook in met ongeveer 400+ miljoen USD, dat zal totaal ongeveer 1,5 miljard USD zijn voor 3 jaartjes”, verduidelijkte de president.

Om dit gefinancierd te krijgen moet eerst de goedkeuring op het ‘Board Level’ van IMF komen. Het staatshoofd deelde verder mee, dat er veel lobbywerk verricht is de afgelopen periode. Nederland heeft zich gecommitteerd en ook ondersteuning aangeboden.

“Er is veel lobbywerk verricht door onze deskundigen naar IMF en naar de Club van Parijs en als we de berichten hebben gevolgd, heeft de Club van Parijs bekendgemaakt dat ze het IMF-programma van Suriname gaan ondersteunen. Dit krijg je als concrete resultaat van het vele lobbywerk”, zei de regeringsleider.

40 REACTIES

 1. Hé, wat lees ik hier, staat het er echt, de IMF-gelden zouden toch niet worden aangewend voor projecten uit het HP. De gelden zouden toch worden aangewend om de monetaire positie van de Centrale Bank te verstevigen. Wat zijn de woorden waard eerder uitgesproken door de president op een persconferentie. En nu verkondigt hij heel wat anders. Er zouden ook geen leningen meer worden aangegaan. Het zouden toch investeerders zijn die zouden inkomen met kapitaal Maar goed, er komt geld binnen tegen welke rente percentages.

  Weer zijn bekende blablablabla verhaal tijdens zijn bezoek in NL.
  Het wordt tijd dat hij gauw thuis komt.


  Maak melding

 2. pony , jij zit te lullen ,jij moet eens eerdere berichtgevingen na lezen , maar ja toen die berichten er waren schold jij ook alles uit , dus van jou is alleen maar blablabla , en de president heeft een goed werkbezoek gebracht aan Nederland en krijgen weer steun van Nederland op allerlei gebieden , maar jullie paarse ratten zullen natuurlijk wel weer alles verdraaien en afkeuren , jullie vinden het natuurlijk weer jammer dat Santokhi met zijn delegatie weer naar Suriname terugkeert want jullie willen toch graag gaan demonstreren en de president weer voor alles uitschelden , de ndp boevenpartij zei hier dat ze niets te maken hebben met die demonstratie in Amsterdam, maar reken er op dat zij dat wel gedaan hebben en ook best een afdeling hebben in Nederland, elke keer weer het zelfde verhaal , a no mi , a no mi


  Maak melding

 3. ‘Er is veel lobbywerk verricht door onze deskundigen naar IMF en naar de Club van Parijs en als we de berichten hebben gevolgd, heeft de Club van Parijs bekendgemaakt dat ze het IMF-programma van Suriname gaan ondersteunen. Dit krijg je als concrete resultaat van het vele lobbywerk”, zei de regeringsleider.@@

  Meneer de president u kunt wel trots zijn op al het lobbywerk (vroeger bedelen genoemd), maar het blijven leningen die terug betaald moet worden door de belastingbetaler en terwijl er nog steeds geen concrete plannen zijn gelanceerd voor het vergroten van de inkomsten voor de Staat.

  Ik begin te vermoeden waarom de Minister van Financiënniteit, een heel serieuze man (hij heeft moeite met het blablablabla taaltje van de president.) op het laatst heeft afgezien mee te reizen naar NL


  Maak melding

 4. WAT 12 september 2021 At 14:56
  pony , jij zit te lullen ,jij moet eens eerdere berichtgevingen na lezen,@@@

  WAT, waar en wanneer heeft de president het anders gezegd.
  En pls haal geen onbenullige zaakjes aan om indruk te te maken.


  Maak melding

 5. WAT, nu jij er toch mee begonnen bent, waarom is er weinig animo onder de Surineds, hun steun te geven, als de president zo geloofwaardig is als jij zegt, hé, waar blijf de “massale” financiële steun, hé waar blijven de diaspora.

  Trouwens onze first lady gaat het druk krijgen met het uitdelen van pakketten, nu zij de beschikking heeft over een nieuwe dependance, hahaha.

  Niet gaan schelden, het is zondag, niet van de zon, maar Gaddo dey.


  Maak melding

 6. Het Surinaams Volk Hunkert Naar Een Corruptie Vrije Suriname

  Beste Leden

  Nog Steeds Lopen Een Paar Haviken Rond Binnen Regering Santokie.
  De Antie Corruptie Wet Is Nog Niet In Werking.
  Dat De Anti Corruptie Wet Nog Niet In Werking Is Moet Er Een Strategisch Plan Achter Zitten
  Santokie Moet Komen uitleggen Wat Die Frommu Plan Is


  Maak melding

 7. @ IVANOF LIMBURG
  12 september 2021 At 15:35
  Het Surinaams Volk Hunkert Naar Een Corruptie Vrije Suriname

  En als de president geen antwoord geeft dan zoek je hem op om hem met je moker te bedreigen. Zoveelste met een grote kwebbel.


  Maak melding

 8. De surineds, zoals men ze noemt, zijn gewoon Nederlanders. Dat ze de familie hier in Su steunen met pakketten en doekoe, is mooi meegenomen. Gebeurt vanaf de jaren 80 al. Dat ze een beetje argwanend zijn om onmiddellijk te investeren; dat snappen wij. Want het afgelopen decenium was het niet interessant om te investeren in switi Sranang. Logisch. Dus zal men eerst de kat uit de boom kijken . Het is makkelijk iets af te breken ipv op te bouwen en een broko pranasi op te bouwen, vergt nou eenmaal veel tijd. En het is niet te hopen, dat die broko pranasi wordt opgebouwd met pijn en moeite en dat daarna weer keskessies, die zichzelf willen scheren en zich en Su opnieuw naar de afgrond zullen lijden, aan de macht komen.
  De regering zou er goed aan doen om staatswinkels te openen en zelf producten(1e levensbehoeften) te verkopen tegen lage prijzen. Geef een echte Sranangmangs goedkoop en betaalbaar eten en drinken voor zijn familie. Dan kan je gerust andere zaken wegbezuinigen. Kom niet aan de bere van de echte Sranangmangs; anders krijg je problemen!
  Ik heb begrepen, dat de maandelijkse lasten in Ptata duur zijn; maar eten en drinken is betaalbaar. Klopt het Nederlanders? Als dat zo is; dan moet de regering dat principe hier in Su toepassen.


  Maak melding

 9. Kafowroe, dan maar liever een trouwe hond aan het Surinaams volk dan die VALSE paarse honden van ocer en leonsberg…………..joe hee baka nanga a wit poeirie foe opa D.


  Maak melding

 10. HaHaHaHa fyne zondag landgenoten, laten wy genieten van deze vredige zondag want er breek een byzondere week aan, deze man moet in het assemblee veel gaat uitleggen vervolgens nieuwe verkiezingen gaan uitschryven, de reis naar europa was een historische.
  Er is veel duidelyk geworden ,deze man denkt dat Suriname nog in het koninkryk der nederlanden zit ,hy loopt vyftig jaar achter, en wy achter hem nee toch?


  Maak melding

 11. Flyer, je hebt het zeker over jezelf, jammer dat jij je vader niet kent, je denkt zeker dat het normaal is zo’n huiselijke situatie, maar het gebeurd helaas alleen bij bepaalde dames.🙏🏼


  Maak melding

 12. Waarom heeft men nooit contact met Bill Gates opgenomen? Bill G. koopt zoveel mogelijk landbouwgronden op. In Suriname kan hij z’n slag slaan en het land krijgt zo de benodigde valuta binnen.
  Naar horen zeggen was de NDP van plan de beste landbouwgronden van Suriname aan Bill G. te verkopen om uit de schulden te komen.


  Maak melding

 13. Ik wens de regeringscoalitie van Z.E. president Chandrikaperkash Santokhi veel succes toe vooral met de korte termijn oplossingen van zijn doelen in het herstelplan. Voor middellange en lange termijn zullen met de aardolie – en gasvoorraden en andere hulpbronnen van Suriname wel slagen als men de algemene doelen goed voor ogen houdt voor iedere Surinamers en de republiek Suriname (inter)nationaal.

  Suriname staat een heel mooie toekomst te wachten als men goed de algemene doelen op korte termijn, middellange termijn en lange termijn goed uitwerkt. Sommige vd doelen zullen gelijktijdig al met de korte termijn doelen moeten worden ingezet en doorgaan tot de middellange en lange termijn doelen op vele gebieden. Het moraal, normen en waarden, respect, principes, hard werken, ondernemen, geloof in eigen kunnen, onderwijs en wetenschappen waar vooral de nadruk wordt gelegd op de natuurlijke rijkdommen, investeren in automatisering, transport en logistiek, opslag, controle en distributie en export, veiligheid, diverse soorten infrastructuur te land, water en in de lucht, ICT, en ook op internationale samen werking in de regio en de wereld.

  Suriname met zo’n kleine bevolking kan binnen 20 jaar een zeer welvarend land zijn, het hangt wel af van de bestuurders, het beleid en de mentaliteit, de democratische rechtsstaat, ondernemen, eerbied en respect en hard werken.

  Dit is de tijd de periode waar Suriname de wereld haar gezicht kan tonen, van eenheid in verscheidenheid en het leven goed is. De technocraten zullen wel hierin nu wel worden ingezet.

  De mouwen stropen en handen uit de mouwen. Er is meer dan genoeg werk te doen, maar eerst zorgen dat alle Surinamers nu te eten en drinken hebben in deze moeilijke periode van 3 tot 5 jaar.

  Alle mensen moeten worden ingezet met hun capaciteiten, waarom moeilijk doen als het eenvoudig kan. Wij zijn Surinamers, etniciteit kan en mag geen obstakel zijn als die man of vrouw over de juiste skills en ervaring beschikt.

  Waar gaat het om? Nationale en Internationale belangen van Suriname en de Surinamers, welvaart en welzijn. Suriname op weg naar een next level en hoger.

  Samen Werken Samen Sterker

  Vertrouwen in eigen kunnen.


  Maak melding

 14. Pony 12 september 2021 At 14:37
  Hé, wat lees ik hier, staat het er echt, de IMF-gelden zouden toch niet worden aangewend voor projecten uit het HP.
  =========================================

  Je verwart die Special Drawing Rights (SDR) allocatie, met deze IMF, Wereldbank en IDB leningen die nog vrij moeten komen na de ‘board level arrangement’ en ‘approval’ van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) bestempt voor het Surinaamse herstelprogramma, opgesteld met Surinaamse deskundigen.
  Wat heeft volkomen gelijk, je lult gewoon slap uit je nek.
  Perceptie Pony, perceptie, het verwerven, registreren, interpreteren, selecteren en ordenen van zintuiglijke informatie.
  Houdt die domme misplaatste uitspraken in het vervolg voor je zelf en bedenk je twee keer voordat je deze stommiteit op WTK komt verkondigen.
  Je beschuldigt de President van een blablabla verhaal, terwijl juist jij degene bent die zich overduidelijk elke keer weer van een blablalbla systematiek bedient.
  You are a very mean, filthy dirty purple sewer rat.


  Maak melding

 15. Sabaku , die pony denkt alles te weten maar ze begrijpt het niet omdat zondag anders is , waarom , nou simpel de zondag zal wel de dag zijn dat hun afgod bouta een extra rustdag nodig heeft en morgen is hij weer ziek en dinsdag mankeert die massamoordenaar niets meer he paarse druiloor pony


  Maak melding

 16. ha ha die browny , jij denkt te kunnen lachen , nou paarse rat het lachen zal je weleens de kop kunnen kosten , bouta is woedend op jou om dat je hem telkens in de slijk zet ook op zondag zijn extra rust dag , dus dat wordt zweten voor jou vannacht

  en wat de president betreft , nou hij zal gewoon alles uitleggen want de DNA leden weten al wat de president heeft bereikt daar in Nederland , dus een rustige dag in de DNA voor hem , de ndp zal voorzichtig zijn met uitlatingen , nu de president en zijn vrouw daar in Amsterdam voor alles en nog wat is uitgescholden door hun aanhangers daar in Amsterdam , de beelden van die ndp aanhangers en hun gebrul en met hun ndp vlag , hun ndp t-shirt , hun ndp petje gaat de hele wereld rond , dit is de genade klap voor de ndp , , daar was jij zeker ook bij he paarse rat browny


  Maak melding

 17. Toen de staking van 1:6 was aangekondigd was het geld van imf al vrij. Elke keer hoor ik nog even.
  Nu praat chan over 1,5 miljard.
  Waarom hft hij Rutte niet gevraagd naar die 19,5 miljoen euro die ze gestolen hebben van Su??
  Pony a kill e kon nanga wan plane foer nanga monie. Monopoly geld.
  Nederland was snoepreisje. Niets gebracht. Niets bereikt.


  Maak melding

 18. Debby 12 september 2021 At 21:20
  Toen de staking van 1:6 was aangekondigd was het geld van imf al vrij. Elke keer hoor ik nog even.
  Nu praat chan over 1,5 miljard.
  Waarom hft hij Rutte niet gevraagd naar die 19,5 miljoen euro die ze gestolen hebben van Su??
  Pony a kill e kon nanga wan plane foer nanga monie. Monopoly geld.
  Nederland was snoepreisje. Niets gebracht. Niets bereikt.
  ================================

  Debby je bent een zeug, houdt je bij je leest. Je snapt niets van deze zaken, dus blijf er ver vanaf. En je hoeft ook geen veertjes in Pony z’n achterste stoppen, die zit al vol van die andere rioolratten en is inmiddels gebleken dat die er uiteindelijk ook geen bal van snapt.


  Maak melding

 19. Sabaku, ik verwar niets met de SDR (een meevaller van +/-$175 miljoen) ik heb het sec over het IMF-bedrag van $ 690 miljoen die hij zou gebruiken voor monetaire steun als de goedkeuring op staff level positief zou uitpakken. Als de deal met het IMF rond is, komen de andere geldschieters zoals het IDB, de Wereldbank in met de beloofde bedragen.
  Zie citaat art.
  We hebben het herstelprogramma opgesteld met Surinaamse deskundigen en het is goedgekeurd door het IMF. Om dat programma te kunnen uitvoeren gaat IMF 690 miljoen USD ter beschikking stellen voor 3 jaar. De Inter Development Bank (IDB) komt in met 500 miljoen USD en de Wereldbank komt ook in met ongeveer 400+ miljoen USD, dat zal totaal ongeveer 1,5 miljard USD zijn voor 3 jaartjes”, @@

  Hij heeft het hier zoals je kunt lezen over het herstelprogramma en de financiering. Hij zegt om het programma te kunnen uitvoeren heeft hij nodig….….inclusief de $ 690 miljoen van het IMF. Wij gaan de komende 3 jaren $1,5 miljard uitgeven. Nergens staat zijn eerdere uitspraak dat de $ 690 miljoen bestemd is voor de Centrale Bank van Suriname om haar monetaire positie te verstevigen.
  In deze context wekt de president alsof er geen geld meer gaat naar de Centrale Bank.
  Daarom mijn verbazing, dus Sabaku slik jou misplaatste jubel maar in.
  Als ik dit afzet met wat hij eerder heeft verklaart op een persconferentie in Par’bo is mijn verbazing (over zijn blablablabla) niet misplaatst.
  Trouwens als ik zegt, de president doet aan blablablabla (bij Bouterse was het tralalala) , is dit niet serieus bedoelt, het is een vorm van zwarte humor, maar dat valt niet binnen jouw wereld van perceptie.


  Maak melding

 20. =Een deel van dat geld die de President van het IMF ontvangt, mag hij zelfs bepalen wat hij ermee gaat doen.

  Ik hoop dat er stabiliteit in het land komt. Het gedrag van velen zal moeten veranderen en hun eigen verantwoordelijkheid in handen moeten menen.


  Maak melding

 21. Pony 12 september 2021 At 23:47
  Sabaku, ik verwar niets met de SDR (een meevaller van +/-$175 miljoen) ik heb het sec
  ==========================================

  Je zit gewoon erom heen te lullen. Zo een lange tekst heb je ervoor nodig om je eigen stommiteit te bevestigen. Geef gewoon toe dat je zaken door elkaar haalt. Nergens heb ik gelezen dat Santokhi 690 mln. gaat gebruiken voor monetaire steun. Dat ging over de 175 mln. SDR allocatie. De rest 1.5 mld. zal gewoon gebruikt worden voor het herstel programma.
  Voor de rest lijkt het mij raadzamer die “zwarte humor” van je in het vervolg maar liever binnen je eigen groep vriendjes te gebruiken en de rest van het forum hiermee niet lastig valt.


  Maak melding

 22. Één ding is wel duidelijk Suriname kijkt niet uit naar een nieuw ndp regering. Over our dead bodies.

  Nee ndp debielen het geld van het IMF zal niet aan populistisch beleid besteed worden. Een sociaal vangnet is nodig anders zal de aanpassing niet lukken. Niet verwarren met populistisch uitgeven, zoals de MOORDENAAR steeds crimineel en debiellig deed.


  Maak melding

 23. @Pony
  ik denk dat wij het helemaal eens zijn het IMF geld gaat naar de staat maar naar de CBvS om de economie te versterken.
  De andere middelen komen er achter aan maar zullen niet meer maar zo verstrekt worden zonder goede verantwoording. De vorige regering heeft een te slechte reputatie opgebouwd bij de internationale financiële wereld.

  Men zal de middelen alleen maar voor te verantwoorden zaken in kunnen zetten.

  Een mogelijk om het het geld gunstig te besteden in mijn ogen is om dure leningen met een haircut (korting) af te lossen met veel goedkoper geld. Vooral valuta leningen in Suriname waardoor Surinaamse bedrijven weer armslag krijgen.

  Een tastbaar resultaat dat nu vorm begint te krijgen is dat het tekort van de regering enorm zal gaan afnemen zodra de schulden gesaneerd zijn. Men kan er niet om heen dat bij ongewijzigd beleid de staatschuld lasten die Boefdraad voor uit geschoven had hoger werden dan de salarissen en subsidies en pakweg 40% van de begroting gingen omvatten.
  Als dat zwaard van Damocles boven de regering weg is kan er gewerkt worden aan de verbetering van het lot van het volk en rechtvaardigheid.

  Bedenk eens hoe hard het kan gaan als het toerisme en familie bezoek weer op gang komt en er door de achterstanden elke dag 2 vliegtuigen uit NL wat euro’s komen brengen.

  Veel bezoeken waren niet spectaculair maar ze brengen allemaal beetjes in de gezondheidzorg (beschermingsmiddelen) of steun van het VUMC bij nier transplantatie of steun bij de club van Rome of support van Wageningen.

  Ik had nog gehoopt dat Suriname nog een plaatsje geregeld had op de Floriade om haar landbouwproducten en lekkers 6 maanden lang in NL te promoten. Er zijn nog kavels genoeg beschikbaar,


  Maak melding

 24. @Pony.

  ik heb het wel degelijk over jou, laaggeschoolde droplul.

  Begrijpend lezen is niet jouw grootste kwaliteit.

  Als domheid en achterlijkheid pijn deed, zat jij de rest van je kansloze leventje aan de pijnstillers.


  Maak melding

 25. JoJo 13 september 2021 At 11:08
  Eindelijk iemand die mijn comment heeft begrepen. Hoop ook dat de overige gelden gauw overgemaakt worden zodat de regering de plannen kan gaan uitvoeren die ze graag als regering wilt uitvoeren. Deze regering maakt beleid, als je mee eens bent of niet, zij hebben een mandaat om te doen en laten wat zij goed achten voor het volk.
  Verder vind ik je comment positief, dit is ook wat de Surinamer wil, iedere Surinamer in Suriname wil dat het goed gaat, ongeacht wie ook aan de macht is, het komt iedereen toe. Als het met kennis, goed bestuur en daadkracht gaat, met minder corruptie zal elke Surinamer en Surined dit beleid toe juichen. (ook de oelewappers die aan het schreeuwen waren).
  Máár JoJo, Suriname zit al sinds de onafhankelijkheid in grote problemen, financieel en civiel-staatsrechtelijk. Vandaar dat ik vind dat men elke move, beleid van welke regering dan ook mag bekritiseren (dit wil niet zeggen dat je anti regering bent), vooral waar het dreigt fout te gaan.
  President Santokhi mi é tang Loekoe ju bi ka mi ooktoe wanni wang bung nanga wan switi Sranan gi ju, mi nanga alla sranansma wiens opé.

  joJo, ik maak gebruik van deze gelegenheid om een comment gericht aan onze vriend Sabaku mee te posten, de moderator wil mijn comment beoordelen, en je weet hoe het meestal afloopt.
  Sabaku, ik wil je een raad geven, maar ben tegelijk ervan overtuigd dat het aan dovemansoren is gericht, ga beter leren lezen en snappen wat je gelezen hebt, (het artikel is toch niet in het Arabisch geschreven), als dit niet lukt neem dan de moeite de comment van JoJo te lezen, snap je het nog niet, ondanks je “hoge” opleiding, ga direct naar de bron, bel dan met president Chan om te vragen wat hij allemaal bedoelt heeft in het interview. Dan stop eindelijk jou stom geleuter. Ik kan je verder niet van dienst zijn.

  Sabaku, jij met je “hoge” school opleiding kunt alleen maar schelden en anderen uit maken voor alles en nog wat, heb je niks anders geleerd dan alleen de taal van de straat. Je verraad steeds je afkomst, ook de groep waarop je nu scheldt, zeker een boiti boi. Nu zit je in Holland en je heb je nog steeds niet kunnen aanpassen in een geciviliseerd woonomgeving, gezien jouw gore uithalen. Helaas komt het veel voor onder “bepaalde” Surineds, is te merken hier op WKT. Sabaku, ooit een “aap” in Su en nu een “aap” in de grote moderne wereld, als je het verschil weet hoor ik het graag.
  Sabaku, ken jij het verhaal (discussie) van de tijger en de ezel ( niet die ene met drie poten). De ezel zei tegen de tijger: “ het gras is blauw”. De tijger antwoordde: “nee, het gras is groen. Benieuwd hoe het afloopt!! Kort samengevat is de conclusie: de ergste tijdverspilling is ruzie maken met de dwaas, die niet om waarheid of realiteit (de huidige slechte situatie in Su, vooral onder het volk) geeft, maar alleen om de overwinning van zijn overtuigingen en illusies (zijn regering/partij doet immers altijd goed). Verspil nooit tijd aan discussies die geen zin hebben, vooral als de ander verblind is door zijn ego (denkt dat hij beter geschoold is) haat en wrok (over wat de NDP-regeringen in ons land hebben aangericht) en het enige dat ze willen is gelijk hebben, zelfs als ze dat niet hebben. ‘Wanneer onwetendheid schreeuwt, houdt intelligentie op’.


  Maak melding

 26. Pony 13 september 2021 At 14:29
  =========================

  Geef gewoon antwoord op mijn reactie nul en niet Jojo gaan napraten en allerlei randzaken erbij halen. Waar staat er dat Santokhi 690 mln. gaat gebruiken voor monetaire steun, zoals jij het eerder in je betoog nadrukkelijk vermelde. Het is gewoon een verzinsel van je. En Jojo gaat daar ook niet op in. Je denkt mij met een totaal nietszeggende ellen lang betoog iets te moeten vertellen maar ook dat lukt je niet. En natuurlijk verraad ik mijn afkomst, ik doe mij niet anders voor dan ik ben. Alleen mensen van jou soort hebben de behoefte om zich anders voor te doen dan ze zijn, maar helaas ook dan vallen ze door de mand. Jullie soort is het aan je stand ook verplicht om je anders voor te doen. Zogenaamd ben je kritisch naar deze regering, terwijl het negatieve gewoon tot uit je bot naar boven komt.

  Je kan er met je volgende opmerking niet verder naast zitten “de ergste tijdverspilling is ruzie maken met de dwaas, die niet om waarheid of realiteit (de huidige slechte situatie in Su, vooral onder het volk) geeft, maar alleen om de overwinning van zijn overtuigingen en illusies (zijn regering/partij doet immers altijd goed).” Wat een domme en misplaatste opmerking of je moet jezelf ermee bedoelen. Hetzelfde geldt voor je laatste zin.
  Zo’n lap tekst en toch niet veel zeggend. Blijkbaar komt het schelden onder de rioolratten helemaal niet voor.
  En btw, ik ben geen boiti boi, hoewel ik geen probleem mee zou hebben om er één te zijn, niets mis mee. En stel je gerust, de groep waar ik op scheldt, die rioolratten, daar hoor jij zeker ook bij.
  Alvorens je raad probeert te geven aan ander zou je wellicht zelf eerst het artikel willen nalezen welke jij zo verkracht hebt en helemaal uit haar context hebt gehaald.
  Leuk geprobeerd, maar je zal toch met een betere poging moeten komen.


  Maak melding

 27. Het klopt niet wat je schrijft @jojo.

  Misschien handig om de persconferentie af te wachten. Er is veel meer bereikt.
  Zelf vind ik dat je sommige dingen niet aan de grote klok moet hangen.


  Maak melding

 28. Sabaku, ik heb JoJo niet nodig. Ju tranga jesi, kijk naar you tube, persconferentie ABC online News van 3 maanden terug, als je het kan vinden, je moet een beetje handig zijn. Ik heb al eerder je vraag beantwoord, maar je neemt geen genoegen, maar wil gelijk krijgen terwijl je het niet hebt.
  Als je niet handig bent met you tube, kun je ook de bevestiging krijgen van dagblad Starnieuws, die ook een nieuws item heeft gemaakt van de zoom conferentie.
  ik heb speciaal voor jou gemoedstoestand een kopie gemaakt uit de krant

  Santokhi: US$ 1 miljard beschikbaar na akkoord IMF
  02 May, 00:00
  foto
  President Chan Santokhi tijdens de persconferentie via Zoom zaterdagavond.

  President Chan Santokhi verwacht dat in totaal US$ 1 miljard beschikbaar zal komen wanneer de overeenkomst met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in juni wordt getekend. Op technisch niveau is er al overeenstemming. Wanneer het akkoord met het IMF wordt gesloten, zal gelijk US$ 186 miljoen worden overgemaakt naar de Centrale Bank van Suriname (CBvS). De Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank, de Wereldbank en de Carribean Development Bank zullen ook projecten financieren. Dit zei de president tijdens een virtuele persconferentie zaterdagavond.

  Het IMF zal US$ 690 miljoen in drie jaar tijd beschikbaar stellen aan Suriname onder scherpe voorwaarden. Het gaat om een Extended Fund Facility, waarbij naast versterken van de monetaire reserve en betalingsbalanssteun ook begrotingssteun wordt gegeven. Vanaf het ondertekenen van de overeenkomst op technisch niveau, moet voldaan worden aan enkele voorwaarden.

  Santokhi heeft meerdere malen op verschillende tijdstippen hierover gesproken.
  Sabaku ik ben geen duimzuiger hahaha ga weer lekker schelden op de paarse rioolratten, het staat je goed👏🏼


  Maak melding

 29. Pony 13 september 2021 At 19:23
  Yeah right, zo kan ik het ook verkopen.
  Ga je eigen post lezen en kom mij dan vertellen waar je verdraaiing in zit. Een artikel kopiëren van mei 2020 doet er verder niets aan toe. Lees je eerste posting waar ik op reageerde maar zelf eens een keer terug.
  Je zit doel bewust hier op WTK zaken zodanig te verdraaien om deze regering in een kwaad daglicht te stellen. Je bent inderdaad geen duimzuiger, je bent wel iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis.


  Maak melding

 30. Sabaku

  Santohki krijgt geen zeggenschap over de IMF middelen zoals u denkt. De CBvS is de counterpart. Het is de bedoeling dat Suriname kan blijven voldoen aan haar verplichtingen in valuta (betalingsbalans steun).
  Omdat de CBvS beter autonoom kan functioneren kunnen IDB en Wereldbank makkelijker inkomen met leningen voor productieve voorzieningen.

  Er is heel wat veranderd.

  Pony en ik bekijken de dingen vak vanuit heel verschillende perspectieven.

  Pony het trieste is dat ontwikkelden landen vaak bij hun start bestuurd worden door mensen die de luxe hadden opgeleid te zijn in het “Moeder” land en goed door de deur hebben leren kunnen met de oude koloniale bestuurders. Het gaat langszaam voor al als het decennia lang faciliteren van partij loyalisten niet gestopt wordt. Geen uitzonderingen qua regering. al denk ik dat Venetiaan en Santhoki wel hun best deden / doen het te beperken.

  Het mee nemen van Partij loyalisten bij een nieuwe regering omdat een verpolitiekt ambtelijke organisatie natuurlijk niet loyaal is aan een nieuwe regering. In NL hoeven ze alleen de politieke assistenten van Ministers en Wethouders te vervangen de rest blijft loyal.

  Ik noemende per ongeluk op het ministerie van ROGB een VHP naam voor mijn afspraak. De schoonmaakster die wat rondlummelde verwijderde mij bijna.
  Ministeries worden dan etnisch eigendom en dan duurt het even voor dat het goed gaat.
  Het is de vraag of er een Surinaamse politicus groot genoeg kan zijn omdat in 10 jaar te herstellen. Nu heeft alleen Santhoki dat potentieel als alles mee zit en de olie over 5 jaar echt wat waard is en hij in 5 jaar veel corruptie heeft weten te veroordelen en de veroordeelden heeft wet plukken.


  Maak melding

 31. Sabaku 13 september 2021 At 20:16
  Pony 13 september 2021 At 19:23
  ‘Yeah right, zo kan ik het ook verkopen’@@
  ,Niks zo kan ik het ook verkopen, Sabaku jij wilde toch bewijzen zien voor mijn stelling (verbazing). Je hebt mij voor van alles uitgemaakt, zelfs voor leugenaar, en nu dat blijkt dat je het niet aan het rechte eind had ben je niet mans genoeg om je fout toe te geven. Nu lul je over de regering eerst was het over pony, je bent een pathologische leugenaar, die op WKT de boel loopt te verzieken. Je bent echt een notoir holmaatje van………

  ‘Ga je eigen post lezen en kom mij dan vertellen waar je verdraaiing in zit. Een artikel kopiëren van mei 2020 doet er verder niets aan toe. Lees je eerste posting waar ik op reageerde, maar zelf eens een keer terug’@@@
  Sabaku, waarom heb jij dan meerdere postings besteedt om mij zwart te maken als je vond dat jou eerste reactie voldoende was. Ik heb niks verdraait, alleen kun jij niet goed lezen. Mijn eerste posting ging om een heel simpele verbazing over een uitspraak van de president (dat mag toch er is niks mee) niks meer en niks minder, maar jij met jou zogenaamde percepties wilde mij in een kwaad daglicht brengen, wat je al vaker probeert te doen, maar steeds bakzeil (misschien ben jij toch maar een lichtgewicht) moet halen.
  Nu doe je het weer, de kopie is van mei 2021 en niet mei 2020, je zit de boel te verneuken. Iedereen kan dit opzoeken en zien wat voor een koekenbakker je bent.

  ‘Je zit doel bewust hier op WTK zaken zodanig te verdraaien om deze regering in een kwaad daglicht te stellen. Je bent inderdaad geen duimzuiger, je bent wel iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis@@

  Sabaku, ik verdraai niks, als je het niet leuk vind wat ik over deze regering te zeggen heb, kun je altijd nog een ommetje lopen, een fris neusje halen, in plaats mij een narcistische persoonlijkheidsstoornis aan te praten, je bent zelf een notoire dwangmatige leugenaar, je ziet zelf spoken, je loopt iedereen hier op WKT uit te schelden omdat je niet eens bent met de comments, hoe ziek moet je zijn met zo’ n gedrag/instelling, zo achterdochtig als de neten.

  Sabaku, wees voor een keer een kerel, en geeft je fout toe, hahaha, je bent een zielig ventje geworden. Je verdraait de boel zelf. P🙋🏿‍♂️
  Lees ook de comment van JoJo, leer je tenminste nog iets uit deze blamage van je.


  Maak melding

 32. Sabaku, Santokhi is sinds juli 2020 president, dus hoe kan hij een zoom conferentie (weet wat dit is). Mei 2020 was DDB nog president, weet je dat of heb je ook last van selectieve geheugen verlies.
  Droom zacht en morgen gezond weer op.


  Maak melding

 33. JoJo 13 september 2021 At 22:01
  Sabaku

  Santohki krijgt geen zeggenschap over de IMF middelen zoals u denkt.
  =============================================

  Jojo, nergens in mijn postings staat dat ik zeg dat Santokhi het zeggenschap krijgt over de IMF middelen. Dat is precies de suggestie die Pony heel subtiel in haar eerste posting probeert te wekken, waar ik elke keer zo vel tegen ageer. Die Pony lijkt af en toe precies op die dame van Starnieuws, altijd weer tegen alles en iedereen trappen, zonder verder echt een eigen mening te hebben of iets positief in te brengen. En dat laatste is zeker belangrijk in deze fase van herstel en ontwikkeling in Suriname. Het onder het mom van kritisch zijn, bewust verdraaien van feiten en zaken zet geen zoden aan de dijk.
  Natuurlijk snap ik wat “versterken van de monetaire reserve en betalingsbalanssteun” inhoud.
  Bij mij gaat het erom dat die Pony bewust in haar eerste posting ervoor kiest om de waarheid te verdraaien en deze regering in een kwaad daglicht te stellen.
  Nergens staat dat Santokhi de IMF. 690 mln. gaat aanwenden om zijn herstelprogramma uit te voeren. Er staat letterlijk: “We hebben het herstelprogramma opgesteld met Surinaamse deskundigen en het is goedgekeurd door het IMF. Om dat programma te kunnen uitvoeren gaat IMF 690 miljoen USD ter beschikking stellen voor 3 jaar. De Inter Development Bank (IDB) komt in met 500 miljoen USD en de Wereldbank komt ook in met ongeveer 400+ miljoen USD, dat zal totaal ongeveer 1,5 miljard USD zijn voor 3 jaartjes”, verduidelijkte de president.”, en dat is toch iets anders dan dat “de IMF-gelden direct zouden worden aangewend voor projecten uit het HP.”, zoals die Pony in haar eerste posting suggereert. Ik vind het knap van een ieder die met zoveel woorden uit het bovenstaande kan halen dat de President zegt dat hij de 690 mln. gaat aanwenden voor het HP. Dit laatste, de bewuste suggestiviteit en niets anders is waar ik zo tegen ageer.
  Het is zoals gebruikelijk van Pony om op een heel bewuste en subtiele manier zaken zodanig te verdraaien om deze regering elke keer weer in een kwaad daglicht te stellen. Ik weet het niet hoor, in Nederland hebben ze Avi-lezen in groep 3, wellicht ook een optie voor Suriname…
  De rest van die nodeloze en nietszeggende ellenlange betogen van die Pony en zeker de verwijzingen aan mijn adres, zijn allemaal misplaatste bijzaken en behoren eerder haar eigen tekortkomingen toe.
  Perceptie, die Pony blijft in mijn beleving hoe je het ook draait of keert helaas iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis die echt hulp nodig heeft..


  Maak melding

 34. Sabaku, begrijpend lezen is niet aan jou besteed, laat je weer eens zien, ik beweer het niet, jij laat het zelf telkens zien, zodat ik het moet gaan geloven.
  Ik zal proberen je nog een keer uit te leggen waarom ik van verbazing gereageerd heb en jij het een verdraaiing vindt.
  Ik citeer uit jou laatste posting voor de duidelijkheid, want bij jou weet ik niet als je het snapt. Hier komt jouw citaat: ‘Nergens staat dat Santokhi het IMF. 690 mln. gaat aanwenden om zijn herstelprogramma uit te voeren. @@. Niet uitdrukkelijk, nee, maar er staat ook niet dat het bestemd is voor de CBvS.

  Verder: er staat letterlijk in het art. “We hebben het herstelprogramma opgesteld met Surinaamse deskundigen en het is goedgekeurd door het IMF. Om dat programma te kunnen uitvoeren gaat IMF 690 miljoen USD ter beschikking stellen voor 3 jaar. De Inter Development Bank (IDB) komt in met 500 miljoen USD en de Wereldbank komt ook in met ongeveer 400+ miljoen USD, dat zal totaal ongeveer 1,5 miljard USD zijn voor 3 jaartjes”,@@

  Sabaku, Santokhi begint met het herstelprogramma, dat is het hoofdonderwerp, duidelijk!, (hij gaat uitweiden hoe het programma uit te voeren), het is goedgekeurd door het IMF, duidelijk!, en hier begint de blablabla van Santokhi die jij niet herkend, Santokhi zegt: om dat programma, hij bedoelt het herstelprogramma, NIET het herstelprogramma en het versterken van de monetaire positie van de CBvS, de CBvS wordt helemaal niet genoemd, te gaan uitvoeren gaat het IFM inbrengen, 690 miljoen, VERDER gaat INKOMEN, 500 miljoen USD van IDB en 400+ miljoen USD van de Wereldbank, samen ongeveer 1,5 miljard USD voor drie jaartjes.

  Welke “oen” gaat hieruit opmaken dat de president bedoelt te zeggen dat de 690 miljoen USD van het IFM apart moet worden gezien want dit geld valt niet rechtstreeks onder het gezag van de regering, het geld gaat naar de CBvS. Hij wilde waarschijnlijk goede sier maken met een hoger bedrag of hij was een beetje vermoeid door het zware programma dat hij moest afwerken. Het is toch duidelijk dat hij de CBvS niet genoemd heeft als ontvanger (contrapart) van de 690 miljoen USD. Mijn conclusie is dan logischer wijs: er gaat 1,5 miljard USD, inclusief de 690 miljoen USD, naar het herstelprogramma. Dit klopt niet met zijn eerdere bekendmaking, dat de 690 miljoen USD bestemd is voor de CBvS. Vandaar mijn verbazing, het is een blablablabla van deze president net als toen met ex president Bouterse met zijn tralalala over de goud verkoop.

  Als je goed geïnformeerd bent door jou uitmuntende manier van perceptie vorming, dan had je de link kunnen leggen met de eerdere bekendmaking van de start van een aantal kleine sociale projecten met een waarde van 1 miljard USD. Als de president het ineens heeft over 1,5 miljard in plaats van 1 miljard dan had je zelf kunnen weten dat zijn uitspraak niet klopt. Maar jij bent zo gebeten op iedereen die kritisch is op deze regering dat je dit niet heb zien aankomen, je begon gelijk met repliek dienen, terwijl als je het beter had kunnen plaatsen dan had je dezelfde conclusie kunnen trekken. Nu probeer je JoJo te overtuigen dat hij door mij op het verkeerde been is gezet, terwijl hij door zijn kennis van zaken dit zelf heeft geconcludeerd.

  Vroeger in Suriname zei men tegen kind die niet goed luisteren wilde, je hebt een kokonoto en je kreeg dan een symbolische tik met een vingerknokkel op je hoofd. Hierbij zeg ik niet dat jij een kokonoto hebt, maar ver ben ik er ook niet van af.

  De groetjes van iemand waarvan jij overtuig bent dat je te maken hebt met iemand die een narcistische persoonlijkheidsstoornis heeft en die echt hulp nodig heeft, in jouw wereld van perceptie, niet in de echte wereld.

  Men heeft kunnen zien hoe die wereld eruit ziet. Kijken wie Avi-lezen eerder nodig heeft.
  I rest


  Maak melding

 35. Pony 14 september 2021 At 16:16
  =================================

  Ik kan niet anders concluderen dat jij een grote fake en leugenaar bent.
  Moet je lezen wat je zelf schrijft op mijn stelling “dat er nergens staat dat Santokhi het IMF. 690 mln. gaat aanwenden om zijn herstelprogramma uit te voeren”.
  Jou antwoord na lappen teksten hier op WTK en van niemand anders:
  “@@. Niet uitdrukkelijk, nee, maar er staat ook niet dat het bestemd is voor de CBvS.”

  Dus mijn stelling is fout en moeten wij wat jou betreft maar “aannemen” dat Santokhi die hele 1.5 mld gaat gebruiken voor het herstelprogramma, want jij hebt dat tussen de regels door erbij gelezen.
  Waarom lees je niet dat er een pakket aan maatregelen ligt van 1.5 mld waarvan leningen ter grote van 800 mln. Dat had je ook kunnen lezen toch? Of toch niet, want dan kan je daarmee deze President niet bashen.
  Verder blijf je nog door etteren met nog meer verdraaiingen van zaken.
  “(hij gaat uitweiden hoe het programma uit te voeren)”. Moeten wij ook dit tussen de regels door lezen, want ook hierop kan ik stellig aangeven dat Santokhi nergens in het artikel heeft “uitgeweid” hoe hij het programma gaat uitvoeren.
  Je legt Santokhi woorden in z’n mond, dat is jou manier. Dat is jou stijl om deze President in een kwaad daglicht te plaatsen.
  De rest van je betoog met alle misplaatste verwijzingen is allemaal BS, dat is pas blablabla…

  Ik vind het overigens wel gaaf hoor, hoe je met lappen tekst ook mijn stelling probeert te verdraaien en onderuit te halen.
  Het verwerven, registreren, interpreteren, selecteren en ordenen van zintuiglijke informatie gaat je niet zo goed af zie ik.

  Je bent gewoon door de maand gevallen, je bent gewoon fake en bovenal een gore leugenaar die er alles aan probeert te doen om je gelijk te krijgen. Waar kennen wij dat gedrag ook weer vandaan? Oh ja mensen met een narcistische persoonlijkheidsstoornis.
  Echt waar als bovenstaande nu niet binnenkomt kunnen we meteen stoppen want dan yepi no de moro….
  Je mag je eigen braaksel weer opeten. Je maakt jezelf onsterfelijk belachelijk met zulke aannames en verdraaiingen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.