Suriname verzekert van beschermingsmiddelen uit Nederland

9

Suriname is voor een jaar verzekerd van beschermingsmiddelen uit Nederland. Er is een schenkingsovereenkomst getekend door de volksgezondheidsministers van beide landen. “Het gaat om handschoenen, schorten, maar ook sneltesten”, zegt minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid.

De bescherming is volgens hem gegarandeerd voor de komende periode. “Er is ook gesproken met collega-minister Hugo de Jonge over Covid-19 vaccinaties. Er zijn aanvragen gedaan van andere merken en de geluiden zijn positief. Ik hoop dat ik voor vertrek nog het goede nieuws mag ontvangen”, zegt minister Ramadhin.

Volgens de bewindsman is er genoeg deskundigheid in Nederland in de vorm van communicatie. Het zijn mensen die ervaring hebben. We moeten niet vergeten dat Nederland 80% gevaccineerden heeft. Met hun ondersteuning kunnen wij de technieken ook in Suriname toepassen met de hoop dat meer mensen zich gaan vaccineren”, stelt de Volksgezondheidsminister.

In Nederland loopt men bijna zonder een mond- en neusbedekking. “Ik voel mij beschermd in een omgeving waar het gros van de mensen beschermd is tegen het virus. Als dat ook zo zou zijn in Suriname, dan hoefden wij ook geen mond- en neuskap op te hebben, want vaccineren werkt beschermend”, vindt de bewindsman.

Minister Ramadhin heeft een aantal bezoeken gepleegd sedert zijn aankomst in Nederland. De Surinaamse delegatie is ook uitgenodigd door het Amsterdams Universitair Medisch Centrum (AUMC) op vrijdag 10 september 2021. Er zijn gesprekken gevoerd op het gebied van volksgezondheid. Er zal gekeken worden naar samenwerkingen waar Suriname het beste voordeel aan kan hebben. Het gaat om potentiële samenwerking tussen het AUMC en Suriname.

“Deze internationale samenwerking is belangrijk voor kennis en capaciteitsversterking in de zin van het uitbreiden van je netwerken, zodat je meer toegang kan hebben tot gebieden en plekken in de wereld waar hoogstaande medische zorg wordt verleend. Middels kennis uitwisselingsprogramma’s kunnen wij voordeel hebben aan het behandelen van zeldzame en moeilijke ziektes. Middels het samenwerken met internationale gerenommeerde gezondheidscentra kunnen wij die behandeling dichter bij huis brengen. Wij kijken uit naar die ontwikkeling waarbij die instituten veel meer betrokken zijn. We gaan het traject in van een hernieuwde relatie en ik ben heel content daarmee”, aldus minister Ramadhin.

Hij geeft verder aan dat met de virtuele ontwikkeling alles ook in Suriname verder opgepakt zal worden.

Suriname en Nederland intensiveren samenwerking; tekenen overeenkomsten
De twee regeringsleiders kijken toe, hoe hun ministers van gezondheid een overeenkomst tekenen.

    

9 REACTIES

 1. De minister doet net alsof hij zijn tanden niet poetst, geen bad neemt en zijn mond niet reinigt. Dus draagt hij maar een mondkapje om anderen niet te overvallen zijn slechte ademgeur.


  Maak melding

 2. Typisch Surinaams. Niets is goed, eigen bijdrage aan de samenleving is nihil, altijd ondankbaar, daarom zullen velen in dit ontwikkelingsland achterlijke honden blijven.
  Opruimen met een dagoe wagie en dagoe sopo van maken. Sur moet gezuiverd worden dat dit soort tuig.

  Of deze regering het tot nu toe goed doet of niet, ze worden, in tegenstelling tot de vorige regering, in het buitenland met open armen ontvangen door zelfs de vorst van Ned en ze maken vorderingen. Komt vriend en vijand ten goede.


  Maak melding

 3. Gevaccineerd of niet ik draag alleen thuis geen mond/neuskap en ontvang niemand bij mij thuis en ga bij niemand want ook gevaccineerden kunnen het virus nog bij zich dragen en anderen besmetten. Met lede ogen heb ik naar de F1 op Zandvoort en de demonstraties gekeken.
  Onlangs gingen 2 bekende gezinnen van mij op vakantie naar Turkije. Allen waren volgens de regels PCR getest voor vertrek en bij terugkomst. Alleen de volwassenen waren gevaccineerd.
  Er was niets aan de hand gedurende de 3wkn vakantie en terrugkomst. Na 2 dgn terug in Nederland vertoonde 1 van de jongvolwassenen symptomen en die ligt nu al 2 wkn in coma op de ic.


  Maak melding

 4. @Ronald,

  Het is ook nooit goed hé??
  Het negatieve gedoe van jullie maakt meer kapot dan dat het jullie lief is.

  Voor jouw heeft hij een speciale condoom laten ontwikkelen. Die kan jij over je hele lichaam aantrekken.
  Hopen dat je negatieve houding/gedachte niet anderen besmet.


  Maak melding

 5. WAT, JK,
  Wat voor ongezonde relatie hebben jullie met elkaar? Condoom?Kont? Is dat een hint over jullie relatie?

  Sammy the Queen,
  Waarom de anderen dan niet in coma? Deze ene had jammerlijk genoeg een slechte weerstand. Reizen kan vermoeiend zijn en een aanslag plegen op iemands weerstand en ook veel stress veroorzaken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.