Stichting 1 voor 12 haalt twee kindjes van de straat

15
Stichting 1 voor 12 haalt twee kindjes van de straat

De 4-jarige Jamal en de 9-jarige Muraischa zijn door Stichting 1 voor 12 van de straat gehaald. 1 voor 12-voorzitter Louis Vismale kreeg vrijdag een telefoontje van de politie van Latour, met het verzoek om hulp te bieden aan de kinderen en hun moeder.

Het gaat in deze om het gezin van Muriel Adel wiens huis op 21 mei 2021 is afgebrand. Vismale die zich momenteel in Nickerie bevindt heeft terstond contact gemaakt met Huize Campagne. Op zijn verzoek zijn de kinderen opgevangen.

Vandaag heeft de stichting SRD 2.000 overhandigd aan het kindertehuis ten behoeve van de minderjarigen. Het geld komt uit donaties van Stichting Kripa, één van de vele donateurs.

De kinderen zien er ondervoed uit. Hij heeft de zorg van de kinderen op zich genomen. Stichting 1 voor 12 doet een beroep op de gemeenschap van Suriname en die van het buitenland om te doneren, zodat de zorg van de kinderen gegarandeerd blijft. “Kinderen zijn de toekomst van morgen en we kunnen de kinderen niet zo laten.”

Stichting 1 voor 12 heeft moeder Adel en haar kinderen ook ondersteund toen hun woning volledig afbrandde. Voor de moeder is er nog geen opvang. De stichting is drukdoende om een opvang voor haar te zoeken. Nadere informatie over deze zaak volgt.

Help de mens in nood. Voor donaties:

Stichting 1 voor 12
DSB 9857923
Finabank SRD 197.90.53
NL88 INGB0006983406

Of bezoek het kantoor aan de Van Sprangweg #8

15 REACTIES

 1. Onverantwoord relatie aangaan en kinderen op de wereld zetten?
  Zodra er kinderen zijn?
  En wordt het zwaar,dang a pa e lowe gwe.
  Goedzo meneer vismale je help iedereen?
  Gado sa de nanga yoe,ga in de gevangenis,meestal pa no de
  Hoe gaat moeder een kind alles kunnen geven?en kinderen willen ook mooie spullen? Dan maar stelen overvallen kinderen willen ook bij de maatschappij horen?Triest dat het zo gaat?
  En zo ie zo is het de schuld van santhoki?
  Wel plezier. Maar geen verantwoording?
  Overal in de wereld is alles duur geworden?en in Suriname het dubbele,
  Omdat er 4 miljard moet terug betaald worden aan de buitenlandse banken?
  En dat maakt het leven nog zwaarder? Mie abing ook toe zo tranga?
  Santhoki heeft een zware taak op zich?
  De boeven zijn vertrokken met al het geld?en santhoki e tik a slag?
  Ai santhoki brunswijk ik hoop dat jullie uitkomen?maar go zoekoe a moni pe a de?succes?


  Maak melding

 2. माता शत्रु: पिता वैरि, येन बालो न पाठित​: । न शोभते सभामध्ये, हंसमध्ये बको यथा ॥

  Maataa shatruh, pitaa bairi, yena baalo na paathitah |
  na shobhate sabhaa madhye, hansa madhye bako yathaa ||

  Een vader en moeder die hun kroost niet scholen zijn hun ergste vijand. Een ongeschoolde is net als een reiger in een bijeenkomst van zwanen. Hij wordt nooit geëerd.


  Maak melding

 3. WESLEY JIJ HEBT GELIJK,
  is wel triest als men ze ziet hier in Nederland,jonge meiden met kind in babywagen en paar achteraan!! wie betaald dat, de Nederlandse staat natuurlijk!!
  ik vind het zo triest!!


  Maak melding

 4. Mijn woorden zijn overbodig na de opmerkingen hierboven.
  Een triest beeld dat zulke kleine kinderen in deze situatie terecht gekomen zijn en honger lijden. Ik wil toch wel benadrukken dat dit te vergelijken is met dieren leven.
  Na de daad is het mannetje spoorloos en het vrouwtje moet de rest doen.
  Goed dat er mensen zijn die zich ontfermen over zulke kinderen. De stichting vraagt
  de gemeenschap in het buitenland te doneren.
  ROBG en FRANCO
  Wij weten wel dat jullie de regering gaan bekritiseren dat deze kinderen in deze situatie terecht zijn gekomen, maar laat nu van je beste kant zien en doneer voor deze arme kinderen. Opscheppen over je zelf hoeft niet. Laat zien dat je je hart op de juiste plek hebt.
  DEBBY
  Doe je ook wat voor deze kinderen ipv iedere keer uit nek te kletsen?
  Ik dank jullie en deze kinderen zullen jullie ook dankbaar zijn. God zegen jullie.


  Maak melding

 5. Davis 12 september 2021 At 10:55
  Nu pas begrijp ik waarom de meeste goed opgeleide creoolse vrouwen de voorkeur geven aan een blanke partner.
  ———————————————————————
  Die goed opgeleide vrouwen willen pronken en verwend worden. Ze willen gepaaid worden door ook een goed opgeleide man, zelfs als die een nazaat is van een slavenhouder.
  Ineens vinden ze dat hun ondergoed kostbaar mag zijn en willen ze geen arme zwarte sloeber die per jaar niet genoeg verdient om een bontjas voor haar te kopen.
  Bovendien willen ze geen zwartepiet kinderen afleveren, maar veegroetpieten.


  Maak melding

 6. Debby
  Je reageert als door een hond gebeten. Waarschijnlijk voel je je aangesproken over kinderen hebben zonder een vaste man. En verder begrijp ik je koeterwaals niet. Allemaal irrelevant. Ga opnieuw naar school. Misschien kan je dan een goed verhaal neerzetten. Door jouw onderontwikkeling blijft Sur onderontwikkeld.


  Maak melding

 7. Ik help mee! Wie doet ook mee? Met praten en verwijten maken zijn deze kinderen niet geholpen. Advies aan mevrouw: misschien bent u ziek door medicijnengebruik maar mocht het niet zo zijn gaat u snel wat aan uw gewicht doen. 1 uur per dag wandelen doet al wonderen.

  @ debby
  Dat kan je dus ook over de fascistische leider Bouterse zeggen. Hij was financieel volledig afhankelijk van rijke Hindoestaanse ondernemers als Sardjoe en Parmessar en Kuldip. Denk je echt dat een zwarte ooit iets voor het land zou doen?


  Maak melding

 8. @Racistische FORUMleden Debby enz.enz, ATTENTIE ATTENTIE :

  Een Brits stel dat er een jarenlange incestueuze relatie op nahield, is vandaag veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. In mei wurgden ze twee van hun kinderen en probeerden ze de andere vier met pillen om het leven te brengen.

  Van die levenslange straf zullen de 35-jarige Sarah Barrass en haar 39-jarige halfbroer Brandon Machin minstens 35 jaar moeten uitzitten, schrijft de Britse krant The Guardian.

  ADHD-tabletten
  De twee uit Sheffield wilden hun zes kinderen vermoorden omdat die mogelijk onder toezicht van de kinderbescherming geplaatst zouden worden. De vier oudste kinderen kregen een grote dosis ADHD-tabletten toegediend. Toen die niet het gewenste effect bleken te hebben, zocht moeder Sarah Barrass op internet naar andere manieren om hen om het leven te brengen. Daarbij gebruikte ze zoektermen als verstikken, verwurgen en verdrinken.

  Miniatuurvoorbeeld Lees ook:
  Levenslang voor Britse moeder die eigen kinderen doodde om seksleven
  Ze wurgde daarop zoon Tristan (13) met de ceintuur van haar badjas. Hun oudste zoon Blake (14) werd door vader Brandon Machin met zijn handen gewurgd. Ze probeerden één van de jongere kinderen in bad te verdrinken. Barrass zou later verklaren: “Ik heb ze het leven geschonken, ik kan het weer van ze afnemen.”

  Seksuele relatie
  Het stel legde een volledige bekentenis af. Tijdens de rechtszaak kwam naar buiten dat ze beiden dezelfde moeder hebben, maar er een intieme, incestueuze band op nahielden. Volgens de openbaar aanklager woonden de zes kinderen op papier bij hun moeder. Van buitenaf leek het een harmonieus gezin van een moeder met haar zes kinderen.

  Voor de buitenwereld leek het erop alsof haar broer Brandon haar bij alles hielp, zei de openbaar aanklager. “In werkelijkheid wisten alleen zijzelf dat Brandon en zijn halfzus Sarah een seksuele relatie onderhielden en dat hij de vader was van alle zes de kinderen.” De kinderen was wijsgemaakt dat hun echte vader was overleden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

  Miniatuurvoorbeeld Lees ook:
  Beruchte Britse kindermisbruiker dood in cel gevonden
  De twee gewurgde kinderen kregen vuilniszakken over hun hoofd ‘om er zeker van te zijn dat ze dood waren’, zei de openbaar aanklager. Na de poging een jonger kind in bad te verdrinken, sloot de moeder zichzelf op in een slaapkamer met haar vier nog levende kinderen. Daar belde ze de politie.

  ‘Opsluiten in een gesticht’
  De kinderen moesten worden opgenomen op de intensive care, maar overleefden de overdosis ADHD-tabletten. De jongste twee waren nog geen 3 jaar oud.

  Voorafgaand aan het drama had moeder Sarah in een sms’je aan een vriendin geschreven: “Ik heb gedacht aan elke mogelijke oplossing voor deze puinhoop: massamoord, ze in een pleeggezin stoppen, mezelf laten opsluiten in een gesticht. Ik hou te veel van mijn kinderen om ze te kunnen vermoorden. Maar om dezelfde reden kan ik ze ook niet aan de kinderbescherming overlaten.”

  RTL Nieuws


  Maak melding

 9. Stichting 1 voor 12 en donateurs, heel erg bedankt.
  Goed werk.

  Donateurs, zoeken niet naar de schuldvraag. Hoe zij /in deze situatie is terechtgekomen, is geen zaak van de donateurs.

  1 voor 12, ziet en geeft hulp.
  Ook voor mij is het niet belangrijk, hoe iemand in een bepaalde situatie is gerold. Voor vele goed opgevoede mensen, is van belang dat ze iemand helpen, “onvoorwaardelijk”.

  MET HART EN ZIEL.


  Maak melding

 10. Broeia de politie kan boefdraad niet vinden over opheldering van biljoenen verdampte U$D en ze gaan vaders zoeken. In beide gevallen ga je meer succes hebben op skrikas te vissen in de atlantiese oceaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.