VIDEO: Surinamers in diaspora mogen visumvrij reizen naar Suriname

29
Paspoort Suriname toeristenkaart

Alle Surinamers in diaspora, die in Suriname geboren zijn, mogen binnenkort zonder visum het land binnenkomen. Dat heeft de Surinaamse president Santokhi vandaag laten weten. Dit gaat in oktober 2021 al in.

Voor alle andere dan bovengenoemde groepen komt er een versoepeling. Sommige groepen kunnen een toeristenkaart ter plaatse bij aankomst op de luchthaven aanschaffen. Verder komt er een zakenvisum dat 5 jaar geldig zal zijn, liet de president weten.

Volgens het staatshoofd zullen sommige categorie reizigers de gelegenheid krijgen om een toeristenkaart te betalen. “Dit geldt niet alleen voor personen geboren in Suriname, die in Nederland verblijven, het geldt voor alle Surinamers ongeacht waar je verblijft ter wereld”, stelt de regeringsleider. Naast visumvrij reizen voor de diaspora-gemeenschap, zal de regering een business visum introduceren voor ondernemers. “Het is een zakenvisum voor iedereen die zaken wil doen in Suriname. Zij krijgen een visum dat vijf jaar geldig is. Dat zijn voor mensen die niet in aanmerking komen voor soepele voorzieningen”, deelt het staatshoofd mee.

Voor de versoepelde visum regeling wordt de nationaliteitswet aangepast. “Wij hebben in ieder geval in Suriname als regering het besluit al genomen dat we de nationaliteitswet gaan aanpassen. Die aanpassing van de wetgeving is reeds goedgekeurd door de regering en het is nu naar de Staatsraad voor advies. En wat zegt die gewijzigde nationaliteitswet, elke persoon die niet de Surinaamse nationaliteit heeft en in nationaal belang ingezet zal worden in Suriname, zal van rechtswege de Surinaamse nationaliteit krijgen en je verliest je originele nationaliteit niet”, verduidelijkt de president.

Op de vraag hoe de toekomst van Suriname eruit zal zien na het bezoek van het staatshoofd aan Nederland, geeft president Santokhi aan dat het duidelijk moet zijn dat de diaspora gemeenschap een structurele samenwerking zal hebben met de Surinaamse gemeenschap. Dat blijkt volgens hem uit afspraken die gemaakt zijn met de Nederlandse overheid, dat de diaspora ingezet zal worden naar alle ontwikkelingssectoren.

“Er zal nu een coördinatie zijn door het Diaspora Instituut Nederland (DIN)om een goed gestructureerd diaspora beleid te ontwikkelen naar alle doelgroepen die bepaalde verwachtingen hebben samen met het Diaspora Instituut Suriname(DIS)”. De barrières die er nu zijn voor de diaspora gemeenschap om optimaal ingezet te worden, tegen de achtergrond dat er vaak onzekerheden zijn om goede beslissingen te nemen, zullen volgens het staatshoofd weggewerkt worden.

29 REACTIES

 1. Eindelijk een visumbeleid waarmee Suriname zich niet in de eigen vingers snijdt. Het was oerstom van de nep Revo nationalisten om omdat Nederland een visumplicht voor Surinamers hadden ingesteld, zij hetzelfde deden voor mensen met de Nederlandse nationaliteit (wo sor de Bakra dati Sranan abi srefidensi) en daarmee dupeerden ze vooral onze eigen Surineds.


  Maak melding

 2. Het is een stap in de goede richting maar niet voldoende: Alle mensen met Surinaamse referenties waar ook ter wereld moeten de Surinaamse nationaliteit verkrijgen.

  Een kind dat in Nederland of Amerika of waar dan ook buiten Suriname geboren is moet zich niet alleen Surinamer voelen maar ook Surinamer zijn.

  De binding met Suriname zal dan altijd blijven!!


  Maak melding

 3. Ik zie verschillende rechtszaken ontstaan. Hoop voor ze dat het juridisch goed is dicht getimmerd . kunnen mensen met een juridische achtergrond ff uit de doeken doen wat de mogelijk scenario’s kunnen zijn? mij lijkt het beter om de mensen de mogelijkheid te geven de dubbele nationaliteit aan te vragen en dan stemmen ja maar dan moet je naar Suriname gaan of je machtig iemand in Suriname ala Marokko .


  Maak melding

 4. Waren de heren van de nps, en dan met name henkie arron en bruma, iets slimmer geweest en hadden niet zo dom gedacht dan was dat dubbele paspoort alla Marokko en Turkije toen al geregeld.
  Mijn donkere broeders die toen zo hals over kop voor de onafhankelijkheid hebben zitten roepen en nu lekker in Nederland zitten voelen zich nu in hun kruis getast. Donder nu maar op.


  Maak melding

 5. Mensen bly maken met een dooie mus , ja zo komt heel india binenkort op bezoek en zal dan ook niet meer vertrekken, deze regering moet volgend week al op de schop.
  allemaal losse floders ,deze man is met andere dingen bezig dan met onze bevolking.


  Maak melding

 6. Doorsnee Surinamers Hadden Geen Probleem, Ons Land Verdiende Goed Geld Mee. Onlangs Werd Bekend Gemaakt Dat De Surinaamse Ambassadeur In Nederland Een Auto Mocht Aanschaffen (HUREN) Tot 1100 EURO Per Maand Hoe Nu Verder Dan

  Met Die Inkomsten Kon Oa Die 1100 EURO Gedekt Worden
  Santokie Heeft Weer Hasj Gerookt He


  Maak melding

 7. Debby, RBrown en Ivanoff kunnen jullie niet in het hol waar jullie vandaan uitgeperst zijn weer terug kruipen? Onbenulle rasisten allemaal. Hup Chan, eindelijk president met ballen


  Maak melding

 8. Wat een domheid hier, wat een achterlijke uitbarsting van blijheid en blinde bewondering voor de bedrieger Chan. Weer heeft hij in zijn grenzeloos narcisme zijn leugenachtige inborst niet kunnen bedwingen! CHAN KAN NIET BUITEN DNA OM ZULKE BELOFTEN DOEN!!! DE WET MOET VERBIED HET!! HET IS HET PREROGTIEF VAN DNA EN NIET CHAN, WANT HET IS DNA DIE WETTEN MAAKT EN VERANDERT EN ZOLANG DAT NIET IS BESPROKEN, AANGENOMEN EN TOT WET VERHEVEN IS HET NIETS ANDERS DAN SLAP GELUL!!


  Maak melding

 9. Beste lezers Debby,
  laat zich niet uitpersen.
  Heer president, doe ook wat voor Debby.
  Die zit vol wensen, welke de afgelopen 20 jaar niet zijn vervuld.
  Nu u de leider van Suriname bent , wil Debby het zo snel mogelijk, vervult hebben.


  Maak melding

 10. @ Rami Rams
  12 september 2021 At 11:25

  Ivanoff is de lafste hond in de zwarte gemeenschap samen met ene Franco en Pakira. Allen hebben mij met geweld bedreigd maar zoals het een lafaard betaamt, kwamen ze geen van ze opdagen. Deze kaffers zijn geen knip voor de neus waard alleen maar een grote kwebbel.


  Maak melding

 11. De NDP heeft snel een persbericht gelanceerd dat ze niet betrokken zijn bij het racistisch protest tijdens de Anton de Kom lezing. Ik denk dat de NDP aanvoelt dat de Hindostaanse geldschieters van de NDP niet blij zijn met deze actie. Als ze de NDP de rug toe keren is het gedaan met deze partij. Ook de talrijke Hindostaanse prominenten zoals Dhoekhi, Adhin, Parmessar en anderen die de NDP groot hebben gemaakt zijn not amused.


  Maak melding

 12. Davis 12 september 2021 At 13:45
  De NDP heeft snel een persbericht gelanceerd dat ze niet betrokken zijn bij het racistisch protest tijdens de Anton de Kom lezing. Ik denk dat de NDP aanvoelt dat de Hindostaanse geldschieters van de NDP niet blij zijn met deze actie. Als ze de NDP de rug toe keren is het gedaan met deze partij. Ook de talrijke Hindostaanse prominenten zoals Dhoekhi, Adhin, Parmessar en anderen die de NDP groot hebben gemaakt zijn not amused.
  ===============================================
  Ik geloof er niets van
  ===============================================
  1 van de schreeuwers was ene misi elena die al sinds jaar en dag zulke uitlatingen doet en een trouwe aanhangster is van de ndp en ddb en dat zegt ze ook steeds in haar vids op yt steeds scheldt ze [ de mensen die op Chan en Ronny lijken. Zijzelf is een grote geslepen oplichtster die in het laatste traject van de schuldsanering zit maar haar onroerende goederen wel netjes in een stichting heeft ondergebracht en zogenaamd doet ze de stichting vrijwillig. Maar velen weten waarom ze in Nederland zit als semi grote propongadiste van de ndp.
  Zulke mensen heeft Suriname niet nodig want die zijn luizen in de pels.


  Maak melding

 13. Nee ik zit niet op een Surinaams paspoort te wachten. Wetende dat mijn Turkse en Marokkaanse vrienden niet van die Natio afkunnen al willen ze het nog ze graag. Ik zou al blij zijn met een stempel in mijn Nederlands Paspoort waar ik dan elke 10 jrn bij het vernieuwen van mijn pp een x bedrag extra betaal om Surinamevrij te betreden en of te verlaten zonder bijkomende verplichtingen als dubbele Staatsburger.
  Meer dan 50 jrn was ik als gast welkom in Suriname en daar wil ik nu niets meer aan veranderen. Mijn kinderen mogen best dat paspoort aanvragen met mijn uittreksel want ze hebben recht op mijn onroerende goederen en nog een heel leven voor zich. Maar in mijn achterhoofd hoor ik al de verwensingen naar hun toe als blaka bakra sang bai Sranang boekoe.


  Maak melding

 14. Ik schaam me diep voor mijn landgenoten, Surinamers,surineds en vooral om de Hindoestaan en creoolse, Indiër,Aziaat, Afrikaan of hoe men zich wilt noemen.
  Wij zijn een stelletje racisten, ja racisten zijn wij. Zijn wij wel Surinamers. Ik betwijfel het.
  Wij zijn de vijand van dit land, ja de surinamer.
  De vijand van Suriname komt niet van buiten. De vijand van dit land, zijn alle bevolkingsgroepen.
  SSANTOKHI is mijn president. Dat kon ik niet zeggen van iemand, die niet overal kon gaan en staan.
  Wat willen wij als volk van Suriname?
  Het land moet vooruit en wie president is, maakt geen ene biet uit.
  De mentaliteit en hokjesdenken van de surinamer, moet men achterwege laten. Kijk achterom en blijf vooruit kijken en droom groot.
  Blijf wel realistisch en stel bij indien nodig.
  We kunnen elkaar voor rotte vis uitmaken en kopen geen bal mee.
  Eenheid is het machtigste wapen die de mensheid heeft en de rest komt vanzelf.
  Ben jij een surinamer? Mensen verdiep je dan in onze volkslied.
  Kijk naar de vlag voor de onafhankelijkheid en dan zie je, wat Suriname is en Surinamer zijn.
  Alle bevolkingsgroepen zijn met elkaar verbonden.
  Ik wens jullie veel wijsheid en onze president in het bijzonder.
  CHAN JE BENT WAKKER, DE REAT NOG EN DOORGAAN. ER IS GEEN WEG TERUG VOOR ONS SURINAME EN SURINAMERS.


  Maak melding

 15. Men protesteerde tegen CHAN, men schold CHAN uit, men beschuldigde CHAN van alles en maakte hem ook uit voor verrader.
  Die mensen, ding dagu, zijn allemaal houders van een Nederlands paspoort. Het zijn geen Surinamers. Je kan in Suriname geboren zijn, maar dat maakt je geen surinamer.
  Deze mensen hebben ook niets te bieden aan Suriname in positieve zin des woords.
  Dus blijf in Nederland en mag je je hele leven blijven protesteren en zelf geen poot uitsteken voor hun dagelijkse kost.
  Suriname is geen pot met honing, maar heeft 1 en dat is komen en helpen het land opbouwen. Dat is een taal die deze onverlaten niet snappen, ze zijn immers geen Surinamers.
  De verrader zit aan de anton drachtenweg.


  Maak melding

 16. Sammy the Queen , we denken niet dat die prominente hindoestanen die nu ndp-er zijn er iets van aantrekken , je hoort ze toch ook brullen in de DNA , en eigenlijk zijn toch alle ndp-ers geen Surinamers maar boutisten van het land van hun afgod dat nergens is , dus ze zijn illegaal in Suriname.


  Maak melding

 17. luci-en , hebt jij een kind van die afvallige browny , nou vraag maar eens aan die malloot hoeveel kinderen hij bij anderen heeft verwekt en voor die kinderen zorgen ho maar is niet aan hem besteed

  jullie hebben niets met diaspora dus hou dan jullie kwebbel stelletje paarse wijsneuzen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.