Suriname tekent overeenkomst met Schiphol

16
Schiphol: Per ongeluk kapingswaarschuwing geactiveerd in vliegtuig
De Nederlandse luchthaven Schiphol.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken heeft op vrijdag 10 september 2021 namens Suriname een overeenkomst getekend met de CFO van Schiphol Robert Carsouw. Deze overeenkomst behelst onder andere samenwerkingen op het gebied van infrastructuur, creëren van werkgelegenheid en het plegen van gezamenlijke investeringen. Er zijn bijzonder veel gesprekken gevoerd met diverse stakeholders om te komen tot deze overeenkomst.

“Suriname moet haar plaats opeisen als we concurrerend bezig willen zijn. Schiphol doet dat nu al. Samenwerking voor kennisdeling, bijstand etc. zijn zaken die we als natie moeten nastreven”, aldus president Santokhi. Hij gaf verder aan dat Suriname als land grote uitdagingen heeft.

“We kijken uit naar nog meer samenwerkingen. De Johan Adolf Pengel International Airport had reeds een overeenkomst. Momenteel kijken we naar diverse mogelijkheden om die uit te breiden. Verder kijken wij ook naar de mogelijkheden om de geplande luchthaven te Nickerie uit de grond te stampen.

Er komen grote industriële projecten in het westen waarbij transport cruciaal gaat zijn. Binnen 3 tot 5 jaar moeten deze gestalte hebben. Hiertoe moeten alle voorbereidingen in place zijn. Het gaat niet alleen om de airport maar om de totale ontwikkeling.”

“Middels strategische gesprekken bieden wij als Suriname kansen voor de buiten wereld. Hierbij zijn er genoeg kansen voor Schiphol. Daarvoor zijn we hier. Alle deskundigen geven aan dat wij als Suriname een bijzonder strategische ligging hebben. Met de juiste inzet kunnen wij de verbindingshub worden voor grote delen van de wereld. De positieve energie die er tot nu toe wederzijds is geweest stemt ons hoopvol voor een vruchtbare samenwerking”, aldus de president.

16 REACTIES

 1. Mijn Debby, kan goed vertellen wat Suriname nodig heeft, maar doet neks om Suriname, vooruit te komen.
  Ik vind het erg leuk om de verscholen wensen, in het verhaal te lezen.

  Ik wens Debby, een fantastische reis.
  Geen parkeerplaats Debby, u bent slim genoeg om iets te verzinnen.

  Succes!!!!!


  Maak melding

 2. Goed initiatief!

  Het is nu wachten op de bonden.
  Bond luchthaven, bond luchtverkeer, bond slm, bond winkeltjes, bond schoonmaak en bond dosie en knippa verkoop.
  Zo werkt het in suri vandaag. Op het moment dat de regering plannen bekend maakt, zien die mensen alleen dollartekens.


  Maak melding

 3. Nu nog oa, een overeenkomst tekenen voor de aanleg van een diepzee eilandhaven 30 – 50 km voor de kust van Paramaribo tussen de 4 de en 5 de rijweg.

  Suriname moet internationaal ook mee gaan doen en mee gaan doen in de vaart der volkeren.

  Niet lullen, maar poetsen.

  Men moet lef hebben!

  Regeren is vooruit kijken.


  Maak melding

 4. Chan e taki kaba? Een failliete land opbouwen ordelijke brengen verg heel in 5 jveel inspanning. En mie kondre mang ien Amsterdam na lik jap japi ding bari. Chan big up man? Where still behind you for support u all the time end always!


  Maak melding

 5. Maar wie wil dan gaan werken aan al die projecten?
  Want de rovers zullen alles roven. Van de trappen voor de vliegtuigen tot aan de led-lichten op de landingsbanen.
  Zodra een plane landt, zullen de wielen worden gestolen.


  Maak melding

 6. Ik vind al deze mensen echt luchtkastelen verkopen.
  Suriname – maar ook de hele wereld – heeft zichzelf gebrainwashed dat als je auto’s en huizen en geweldige wegen en uitpuilende winkels en van alles hebt, dat je ook gelukkig zult zijn.
  Hoe dwaas….
  Wees tevreden met wat het land (de Natuur) je geeft en plunder haar niet. Zorg voor haar. Want zonder haar ben je niks. Een aap in een dierentuin. Vraag de mensen in de grote steden wat ze nou zijn. Ze gaan je zeggen: we zijn apen in een grote dierentuin die af en toe dronken mogen raken en op vakantie mogen naar de echte Natuur.


  Maak melding

 7. Chan zal op een andere manier met de nuchtere, Calvinistische, dominee en koopman manier om moeten gaan als hij succes wil halen in Nederland.

  Nederland is een eerste wereldland met kennis, kapitaal, zakelijk en spijkers met koppen slaan.

  De wijze waarop hij laat omringen door mensen die denken dat ze van de hoed en de rand weten zullen hem van een koude kermis thuis laten komen. Chan zal zich moeten omringen met technocraten die ervaring hebben en zaken weten aan te pakken.

  Chan pas op voor mensen die allerlei zaken voor je schrijven en je als een spreekpop deze zaken op podia loopt te zeggen. De prakrijk is anders en het gaat om de uitdagingen waarvoor Suriname staat. Zie de uitdagingen (korte termijn, middellange en lange termijn en doe daar wat aan.

  Zie op korte termijn op dit op moment dat het leven duur is voor de Surinamers, de lonen laag zijn, grote criminaliteit, hongersnood, ( zie niet alleen orde op zaken te stellen in de schulden herstructureren met IMF), grote aardolie en gasvoorraden vondsten voor de kust, enz.

  De middellange en lange termijn plannen en doelen komen wel goed als men de korte termijnplannen goed.

  Uw regering zal gereshuffeld moeten worden, Er moeten doelen worden gerealiseerd voor de bevolking van Suriname.

  Het speelkwartier is voorbij, kijkt u naar het volk en let niet te veel op de waardeloze spreekbeurten die niet overeenkomen met de realiteit van het volk. Kijkt u naar de realiteit en doe daar wat aan.

  De poppetjes om je heen die allerlei toespraken voor je schrijven, weten niet wat de realiteit is wat erin Suriname is bij de man en vrouw vd straat. Zie de noden van deze mensen en doe daar wat aan.


  Maak melding

 8. Debby, door samen te werken met Schiphol (en anderen) komt de realisatie van je wensen misschien sneller dichterbij. Door alleen op eigen kennis en eigen mogelijkheden te vertrouwen, moeten we steeds weer zelf het wiel uitvinden, dat zal nodeloos veels te veel tijd in beslag nemen om Suriname uit het slop te trekken.


  Maak melding

 9. Als luchthavens overeenkomsten tekenen dat is okee , en deze overeenkomsten heeft niets te maken met vliegmaatschappijen
  Schiphol is niet van de KLM , en de Johan Adolf Pengel Internationale Airport is toch niet van de slm .


  Maak melding

 10. Voorlopig plant de regering van Santokhi als Ghoeghwaa Chirai.
  Hij mag best een commissie opzetten om na te gaan welke 5 industrieën Suriname kansen biedt en zijn energie op deze 5 industrieën richten.
  Her en der wat geld in investeren zal weinig opleveren. Echt serieus een bepaalde sector ontwikkelen maakt veel kans.


  Maak melding

 11. IK geloof niet in sprookjes, wie veel praat moet veel verklaren,als of de man uit een sprookjes boek voor leest.
  zandery heefd niet eens een behoorlyk radar systeem, men weet niet eens wat er in ons luchtruim in en uit gaat en je pleit voor nog een grote luchthaven een brug naar het buurland
  mnr com to your sences,ga rustig zitten en besef dat je president ben van een landt dat byna ontploft en dat het maar een bananen republiek is met een bevolking die niet langer kan volhouden aan loze beloften,want dat heb u in nederland ook gedaan,u neemt dus elkel beloftes mee terug, want rutte is demisioner minister president van nederland,dus niks staat vast toch.


  Maak melding

 12. @ Rbrown
  11 september 2021 At 18:53

  want dat heb u in nederland ook gedaan,u neemt dus elkel beloftes mee terug, want rutte is demisioner minister president van nederland,dus niks staat vast toch.

  De volgende regering hoeft deze afspraken alleen te bekrachtigen dan zijn er dus gewoon afspraken tussen beide landen gemaakt. Nederland is een internationaal zeer gewaardeerd land; niet een land uit het Afrikaans continent waar afspraken geen ene koperen cent waarde hebben. Daarom begrijp ik niet dat de fascistische beweging en fascistische dictator Bouterse veel verdragen met Afrikaanse landen heeft gesloten. Waarom? Het volk wordt er niet beter van. Alleen maar rommel.


  Maak melding

 13. goh browny dat jij zo lenig bent om je eigen poepgaatje te likken , en de overeenkomst met Schiphol , er zal wel nooit meer een eigen vliegtuig van jou slm daar landen , want hun flexibiliteit is te kort geschoten en schuld van meer dan 200 miljoen US Dollars kunnen ze alleen maar vliegen met de papieren gevouwen vliegtuigjes van robg en die komen niet verder dan het begin van de startbaan , dus browny droom van Schiphol met zijn echte vliegtuigen van alle landen van de wereld , behalve van jou slm loser


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.