Surinaamse president legt krans bij slavernijmonument Amsterdam

42
Surinaamse president legt krans bij slavernijmonument Amsterdam

De Surinaamse president Santokhi heeft vandaag in Amsterdam, een krans bij het monument ter herdenking van het slavernijverleden gelegd. Er was zaterdag eerst een spirituele inzegening door Kenneth Vers Babel gevolgd door een welkomstwoord van NiNse voorzitter Linda Nooitmeer. Verder was er een voordracht van Talita Keerveld en muziek van Ronald Snijders.

Het Nationaal monument slavernijverleden is een monument in het Oosterpark te Amsterdam ter herdenking van de afschaffing van de slavernij in het Nederlands Koninkrijk.

President Santokhi hield daarvoor ook een toespraak en zei: “Wij hebben allemaal een slavernij verleden, maar wat we nimmer moeten vergeten is dat we nooit meer slavernij moeten hebben. Ook geen nieuwe vorm van slavernij.”

Het staatshoofd gaf verder aan dat er ook bevrijding moet komen in die geestelijke slavernij. “Er moet geen slavernij zijn door de koloniale meesters, maar ook geen slavernij van onze eigen broeders en zusters. Onze voorouders hebben strijd geleverd tegen de slavernij en voor vrijheid. Die strijd gaat door”, zegt het staatshoofd. Het emancipatieproces in Suriname is wel goed op gang gekomen.

Zo noemde hij als voorbeeld zijn unieke kabinet waarbij een vice president en DNA- voorzitter uit de marrongemeenschap. Natieversterking is het beleid van zijn regering. Dat wordt uitgebeeld middels het feit dat Suriname ontwikkeld zal worden voor alle Surinamers ongeacht waar je bent en waar je woont.

Om het binnenland tot ontwikkeling te brengen is de regering al drukdoende hen te voorzien van zonne-energie. In de planning zijn ook opgenomen het openen van een middelbare school in de districten Marowijne en Para. Verder staat op de agenda ook het grondenrechtenvraagstuk voor de binnenlandbewoners. “We zullen hard werken om die inhaalslag te maken zodat onze marron broeders en zusters kunnen genieten van nieuwe kansen in het binnenland. Dit alles doen we ‘step by step’. Er is een eerste stap gezet, doordat de burgemeester van Amsterdam excuses heeft aangeboden, maar wij moeten verder gaan”, aldus president Santokhi tijdens deze plechtigheid.

De herdenkingsceremonie is georganiseerd door Stichting Instituut voor Multiculturele Dienstverlening (SIMUD) in samenwerking met het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee). Linda Nooitmeer, voorzitter van NiNsee, zegt dat de kranslegging ervaren wordt als een terecht eerbetoon aan de slachtoffers van de Trans- Atlantische slavernij. “Dit eerbetoon mag geïnterpreteerd worden als ondersteuning van de inspanningen van NiNsee om excuses op nationaal niveau te verkrijgen en erkenning van de doorwerking van dit slavernijverleden te bewerkstelligen. Een andere opgave is het bewerkstelligen van reparaties.

Reparaties van datgene dat tijdens de slavernij kapotgegaan is en wel in de vorm van investeringen in die gemeenschappen die geraakt zijn door de slavernij. Maar die er ook voor kunnen zorg dragen dat het speelveld eindelijk gelijk wordt zodat ook de nazaten van de tot slaaf gemaakte onderdeel kunnen worden van de ‘bromtije djari’. We zijn goed op weg, maar er is nog een lange weg te gaan. We zijn bijzonder verheugd dat we de president als medestander in dit geheel mogen hebben, aldus voorzitter Nooitmeer.

Vrijdag was hij ook al in Amsterdam waar hij de Anton de Kom-lezing verzorgde:

42 REACTIES

 1. Het komt ervan als je in Nederland zit en nooit hebt geïnvesteerd in jezelf. Wat hebben deze mensen Suriname te bieden ! Geen ene biet, slechts ellende.
  De olifant is wakker en de aap gelogeerd.
  Stelletje beroepsprotersteerders zijn het.


  Maak melding

 2. Ik ben zwart van kleur en ben trots.
  Erg blij dat ik niet in Afrika, bent geboren.
  Dat ik tevreden ben met mijn leven en de plek, heb ik te danken aan mijn voorouders.

  Zij, hebben met zweet, bloed, tranen, vernedering,verdriet en heel veel andere ellende, gezorgd dat ik daar ben, waar ik nu ben.
  Ik koester, al de narigheden.
  En op speciale dagen, wissel ik met mijn dierbaren, over dit onderwerp.

  En de meningen zijn ook weleens verschillend.
  En met respect gaan wij uit elkaar, naar het heden.


  Maak melding

 3. RobG,

  Santokhi mag dan een Hindoestaan zijn, hij belijdt – samen met zijn vrouw en kinderen – het christendom. Hij propageert ook steeds het christendom en niet het Hindoeïsme. Hindoes hebben dus weinig reden trots te zijn op Santokhi. Christenen des te meer redenen.


  Maak melding

 4. President Santhoki is overal goed onthaald, behalve buiten de hekken van het verzetsmuseum. Dit was voorzien, daarom zijn die mensen onder politiebewaking achter hekken geplaatst.
  De filmpjes waar de politie en de president verrot worden gescholden circuleren ook rond.

  Woon je in de randstad dan is dit een bekend fenomeen; buitenlanders die demonstreren tegen de regering in hun land v afkomst, is bijna dagelijkse kost hier.
  Zo speciaal is dit niet.

  Hun protest-jargon, is een copy paste van de veelal ndp social media. Erugg vindingrijk, niet dus.
  Ze zijn zelfs hier terug te vinden 🙄

  Positief; die speech was voortreffelijk, zeer aan te bevelen.


  Maak melding

 5. Santhoki is een geweldige president. De man geniet internationaal respect in tegenstelling tot die paarse rund Bouterse. Discussie rondom ras raakt kant nog wal.


  Maak melding

 6. Beste Democraten

  Chan Santokie Is De President Van Ons Land. Suriname. Hij Is Op Een Democratische Manier Aan de Macht Gekomen .

  Als President Heeft Santokie Heelveel Beginners Fouten Gemaakt
  Wat Ik Radicaal Afkeurt. EN Ook Veel Gelogen, Maar Hij Is Ook Mijn President

  It Zij Dan Zo


  Maak melding

 7. Aan RobG alias LAUWPIE

  Over het vernietigend beleid gesproken: Winston Ramautarsingh had al in 2018 toen hoe afgod nog aan de macht was, geroepen dat met het beleid van KUMAKOISI Suriname regelrecht afstevende op een TIJDBOM.

  Deze tijdbom is nu langzaam aan het ontploffen.
  Jouw afgod heeft zware wapens doorgesluisd naar het GEZELLIGE MILIEU om zijn eigen hachje te kunnen redden.

  Jouw afgod heeft deze ellende veroorzaakt en niet Santhoki.

  Je bent altijd een NEP ECONOOM geweest die pretendeerde te zijn afgestudeerd aan de RUG


  Maak melding

 8. Een handvol idioten verpest het weer voor ons. Wij zetten stappen vooruit en er zijn altijd wel een aantal idioten die niets hebben bereikt in hun leven, niet willen dat hun kinderen nog hun kleinkinderen iets bereiken . ze gaan weer als idioten lopen te schreeuwen en daarmee ons allemaal weer terugtrekken in de zwamp waarin zij leven. Ook hier zie je de domme klojoos het goedpraten en het zelf toejuichen. terwijl ook zij worden aangezien als domme zwartjes.
  Op deze manier komen we steeds weer onder aan te staan
  Neem een voorbeeld aan andere volkeren die in Nederland wonen

  INTEGRATIE en geen SEGREGATIE


  Maak melding

 9. QQQ.. Siza Esmirelda

  Ik Weet Niet Hoeveel Tijd Je Heb Ik Zal Wel Rekening Houden

  Tijdens Zijn Verkiezing Tour Had Santokie Herhaaldelijk Aan Gegeven Dat Er Een Onafhankelijk Instituut Zou Komen Die Voortaan De Verkiezingen Zouden Organiseren Santokie Vond het Niet Verstandig Dat Ministerie Van Binnenlandse Zaken Dat Deed.

  Wat Blijk Nu. Die Fufur Jampanesie Somohardjo Van Binnenlandse Zaken Is Zins Kort Al Bezig Met De Voorbereiding Verkiezing 2025

  Dit Is 1 Van De 58 leugens Van Santokie


  Maak melding

 10. Oké.
  Weet je het zeker?
  Binnenlandse zaken faciliteert en vervolgens
  wordt een onafhankelijke commissie benoemd die de verkiezingen zal organiseren.
  Simpel hoor, één onderuit gehaald.


  Maak melding

 11. Je woont in Holland, heb je gestemd.
  Zijn alle beloftes ingevuld? Weet je überhaupt wat die beloftes waren?

  Sterker na een half jr is er niet eens een regering benoemd. De tent draait door, maar geen enkele belofte van geen enkele partij is ingewisseld.

  Een regering vastpinnen aan gedane verkiezingsbeloften vóór de pandemie klopt niet en is absurd.
  Ben je vergeten dat het wereldwijd overleven was en nog steeds.

  Hoe kun je in hemelsnaam starten met herstel, als de focus gericht is op het redden v mensenlevens.
  Hoe, als de financiële ravage vele malen groter is dan gedacht, elke investeerder de hand op de knip houd plus een totale lockdown v maanden. Onmogelijk!

  Eerst troep opruimen, raamwerken opzetten, financiële middelen vergaren en dan pas kun je opbouwen. Suri is nog bezig om levens te redden.


  Maak melding

 12. Dit is echte leugen Ivanof.

  “ABOP-parlementariër Edward Belfort heeft zijn excuses aangeboden aan zijn collegaparlementariër Mahinder Jogi (VHP) voor de uitspraken die hij heeft gedaan over de grondbezittingen van hem. Hij heeft notitie genomen van de rechtszaak, die Jogi heeft aangespannen tegen hem.”
  Bron: srherald 11-09

  Van de vermeende 69.000 hectare naar 69
  hectare. Ik vermoed dat mijn fam iets meer dan Jogi bezit.


  Maak melding

 13. QQQ.. Siza Esmirelda
  Cliche.

  Als Een President Grote Belofte Doet Moet Die Het Ook Waar Maken, Als Dat Uitblijft Wordt Je Op Afgerekend Dat Zijn De Huis Regels In De Politiek.


  Maak melding

 14. Mensen ongeacht kleur, ras en sociale klasse lijden veel armoe in Suriname. Mensen zijn verarmd en armoede is lelijk en heeft vele gezichten en uitwerkingen. Het is destructief voor de mens, voor zijn moraal, voor zijn ethiek en waarden en normen. DIT IS HET PARADIJS DIE DE NDP ONDER LEIDING VAN BOUTERSE DE SURINAMERS HEEFT ACHTERGELATEN.
  Hoop dat het Chan lukt om het tij van degeneratie, verpaupering te keren en de Surinamers ongeacht kleur weer perspectief en toekomst te bieden in Suriname. HIJ ZAL ALLE HULP NODIG HEBBEN OOK VAN ZIJN GOD.


  Maak melding

 15. Hahahaha.

  Maar….
  Het leven is geen horizontale lijn, anders ben je dood. Er zijn altijd ups en downs, aka
  onvoorziene omstandigheden(pandemie) en vanwege voortschrijdend inzicht, gewijzigde beleidslijnen. Ontzettend cliché!
  Geduld.


  Maak melding

 16. Zolang als ik surinaamse regeringen ken ken ik ook het bijna fenomeen bedelen …

  Hoeveel leningen hebben de regeringen gedaan,hoe word dat opgelost door onze natuurschatten weg te geven?
  Ook nu gaat men bedelen om leningen …nog meer schulden?

  Ga het fucking geld halen waar het is !!!!

  In suriname bij bouta brunswijk en je andere matties,200 miljoen verdwenen ga onderzoeken wie betrokken is ga na in je eigen omgeving in je regering wie zich met drugs ophoud!

  Het geld dat suriname nodig heeft is bij bepaalde figuren in suriname die al eeuwen jatten dealen en moorden ,drmee wegkomen en zelfs in de politiek belanden.

  Ben jij niet de man geweest die suriname in 200 dagen economisch sterk zou maken?

  De tyd van mooie woorden is voorbij ….wees geen lafbek want zo kom je over want je scheit bagger voor brunswijk en bouterse,ik weet niet met welk doel je in nederland bent,maar dat zal echt niet alleen zijn geweest om over koetjes en kalfjes te praten.

  Santhoki wees een man pak je shit aan ….of sodemieter op met je loze beloftes

  Ps
  Een ieder ziet de angst in je ogen als baas djoeka naast je staat


  Maak melding

 17. beste RobG zelfs uit de overzichten die Boefdraad gemaakt heeft kan iemand met gezond boeren verstand weten hoe vernietigend het beleid van Bouterse en co geweest is.

  Het grondstoffen verhaal is een fabel want de te korten begonnen al in 2013 zichtbaar te worden. Waar Venetiaan in 2008 en 2009 direct de tering naar de nering zette en de effecten van de kredietcrisis (veel grotere drop in grondstoffen prijzen) opving en corrigeerde heeft Bouterse dat niet gedurft.
  Alle ratings wijzen het verspillende beleid om de verkiezingen te winnen aan als de oorzaak van het instorten van de Surinaamse economie.
  Verder was duidelijk dat Bouterse staatsolie geplunderd had waardoor Staatolie haar krediet overeenkomst met ING en Credite Suisse opgezegd werd en er per direct een enorme aflossing (> $ 300.000.000) moest komen omdat Staatsolie geen winst meer maakte en wel afdroeg aan de staat. Vandaar de Oppenheimer lening.
  Later toen Staatsolie qua ratio’s weer kom lenen heeft Boefdraad het geld wat Staatsolie via de staat bij Oppenheimer geleend had consumptie misbruikt zonder controle. Dat is netjes in de DNA gepresenteerd best RobG.

  Als de regering naar de gehele DNA geluisterd had dan was per 01.01.2016 de Brokopondo dan van Suriname geweest en had de staat $ 50.000.000 jaar ontvangen in plaats van aan Alcoa betaalt beste RobG. DNA breed werden de deals van Sardjoe afgewezen maar wel door gedrukt waardoor Oppenheimer 2 noodzakelijk werd om de niet betaalde energie rekeningen aan Alcoa te betalen: Hoe slim:
  1>> Geen $ 50.000.000 ontvangen voor zelf opgewekt energie.
  2>> Wel $ 50.000.000 per jaar moeten betalen voor iets wat van jou is.
  3>> Door de rekeningen niet te betalen $ 125.000.000 moeten lenen tegen woeker rente om $ 111.000.000 aan niet betaalde rekeningen te betalen.

  Als je dan nog roept wij hebben geen puinhoop achter gelaten dan klopt er iets niet in het brein.

  Na alle bedrog door Boefdraad duurt het even voor dat iemand weer afspraken durft te maken met Suriname.
  Dan krijgt men het moeilijk in het land maar iedereen die na denkt weet onder tussen wel wie de oorzaak is en wie probeert af te leiden van de werkelijke problemen.
  zie de Mercedes affaire: Zet die even af tegen de Range Rover affaire bij van Trikt of de 2 gepansterde Pardo’s van Adhin die verdwenen zijn of de honderden auto’s die nu op de lijst staan om terug gehaald te worden.

  Beetje bij beetje komt het vertrouwen. U en veel NDPers zoeken maar naar tegenstellingen onder het volk. Een ware Nationalist onwaardig. Deze president zoekt de communicatie met NL en met 1 mio mensen met Surinaamse roots en Surinaamse nationaliteit. U ziet slechts tegenstellingen zonder de oorzaak te benoemen.

  In het Parijs overleg zijn stappen gezet om de schulden te saneren. Iets wat u zou moeten om armen, want stelt u eens voor dat er een haircut van slechts 25% mogelijk zou zijn, een gematigde rente, 2 jaar rente vrij en 4 jaar aflossingsvrij en daarna 10 jaar om af te lossen plus de middelen van het IMF en de IDB samen meer dan $ 1.200.000.000 kan er aardig wat gedaan worden.
  U Juicht niet ( ik ook nog niet) omdat dit een succes zou kunnen worden van een partij een regering die de uwe niet is. Dus u framed iedereen die iets te maken zou kunnen krijgen met de nieuwe cashflow dat die het zelfde gaan doen wat de oude regering deed namelijk afromen.
  Wees gerust. Dat er afgeroomd gaat worden is helaas een kwaal van dit soort grote operaties, echter het volume en het schadelijke effect zal veel geringer zijn dan in de Boefdraad tijd want er zal nu betere governance bedongen worden.

  De betere Governance hebben het land (met veel pijn voor het volk) drijvende gehouden.

  Deze regering is overal welkom. De vorige niet.


  Maak melding

 18. Santokhi wordt een beetje opdringerig.
  Die djoeka-voorouders van de djoeka’s willen zijn krans helemaal niet. Ze willen een ei, wat whisky en een sigaretje. Dan komt hij aanlopen met een krans. Wat moeten ze daarmee?


  Maak melding

 19. Velen, belijden de hindoeïsme en de Christusdom niet, maar als mens, wordt hij zeker goaddoreed.

  Als u de hindoeïsme beleidt, dient u te weten dat een ieder mag geloven in wat hij/zij wil.
  En dat is ook “vrijheid “.
  Voor velen, is het moeilijk om te respecteren en accepteren.

  En het ligt niet aan familie Santhoki.
  Er zijn veel landen, dat het anders is.
  O.a. Noord-Korea.


  Maak melding

 20. @Leek,

  Waar heb je dat vandaan? Dat een Hindoe mag geloven in wat hij/zij wil? Een Hindoe volgt de Vedische Leer. Van Veda’s tot Raamaayan.
  Sowieso heeft het Hindoeïsme minder met geloof op. Het Hindoeïsme richt zich meer op kennis, m.n. Spirituele Kennis, Brahma Vidya Vigyaan of gewoon Brahma Gyaan. Geloof is slechts een trede van de trap daar naar toe.
  Indien Santokhi in een Abrahamistische Godheid wil geloven, no problem. Maar laat hij zichzelf dan geen Hindoe noemen of de schijn ophouden dat hij een Hindoe is. Dat is zijn schijnheiligheid waar ik het niet mee eens ben.


  Maak melding

 21. Mike djodas, je bent echt melig. De slaven kwamen uit een groot deel van Afrika.
  Zelf VP weet het niet. Mogelijk zou hij niet met een krans komen, maar met een voedselpakket.
  Het eren van mijn voorouders is divers als Surinaamse man.
  Het is daarom aan te raden aan Surinamers met Afrikaanse achtergrond, om hun DNA te laten testen op hun werkelijke afkomst etnisch.
  Men zal wel versteld van staan.
  Ik ben Surinamer en dat blijkt uit mijn DNA. ik hoor nergens thuis en overal.
  Dus president, de krans en je pagi is meer dan genoeg.

  SURINAMER, KEN JEZELF EN WEET WAT JE AFKOMST IS. VAAK LIJKT HET, MAAR BLIJKT TOCH ANDERS TE ZIJN, DAN DAT WIJ ALTIJD HEBBEN AANGENOMEN.


  Maak melding

 22. @jojo
  dank voor de duidelijke uitleg. ik vraag me echt af waar het verstand van sommige mensen zit. blijven zeuren over de “200 dagen belofte” en helemaal de “10 jarige afbraak” vergeten. ze mogen in hun handen knijpen met de nieuwe president


  Maak melding

 23. mensen nog even door zeuren over geloof , en er komt weer een oorlog , de meeste oorlogen was het gevolg van geloven tegen andere geloven
  geloof moet zich niet met politiek bemoeien , en als ieder zijn geloof hanteert en niet aan een ander opdringt , nou dan kan geloof nuttig zijn voor de mens , laat het daar dan bij


  Maak melding

 24. De kranslegging door president Santokhi doet hij niet van zijn geloof uit , maar deze kranslegging bij het slavernijmonument in Amsterdam doet hij namens de Republiek Suriname


  Maak melding

 25. Leek: “ik ben zwart van kleur en trots”.
  Dit is een van de meest absurde uitspraken die een mens kan uiten. Even absurd als ‘ik ben wit van kleur en niet trots’. Je hebt als mens niets zelf ondernomen om een bepaald uiterlijk te hebben, je kan alleen trots zijn op iets dat je door eigen inspanning bereikt hebt, een diploma, een gouden medaille op de Olympische spelen, een goed lopende onderneming. Begrijp me niet verkeerd wanneer ik zeg dat je niet trots hoeft te zijn dat je wit of zwart bent, dat is namelijk iets anders dan wanneer je zegt je niet te schamen dat je wit of zwart bent, je moet namelijk gewoon k@ hebben dat je wit of zwart bent, dat onbelangrijke, oppervlakkige gegeven bepaald je waarde als mens namelijk niet


  Maak melding

 26. @Henkes,
  Ik las de reactie van Leek waarnaar jij refereert. Ik nam het tot me alsof het een gedicht was.
  Ik ga met je mee in je denkwijze over kleur, dat dat niet bepalend is, wat je als mens bent. Kleur bepaald niet wie je bent qua mens, kleur is een indicatie van de etniciteit.


  Maak melding

 27. Say it loud- I’m Black and I’m Proud!
  James Brown.

  Ik vermoed dat dit al tientallen jaren een bekend gezegde is. Klinkt minder in de Nederlandse taal, dat wel.
  Niets absurds aan!


  Maak melding

 28. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Surinaamse president legt krans bij slavernijmonument Amsterdam.

  In het bovengenoemd artikel is reeds alles toegelicht om nogmaals zelf te lezen.
  Heel goed dat de Surinaamse president in persoon zelf bij de Kranslegging in het Oosterpark aanwezig was.

  En men moet ook niet vergeten, dat het niet mogelijk is om bepaalde zaken binnen een jaar te realiseren als een STAATSKAS LEEGGEROOFD is door een CRIMINELE BOEVENBENDE.

  Een voorbeeld over het volgende dat niet eens tot stand is gekomen in 10 jaar.
  Suriname legt spoorlijn van 130 miljoen aan.

  Harmen Boerboom: Correspondent Suriname
  Het Nederlandse bedrijf Strukton gaat een spoorlijn aanleggen in Suriname.
  Het project kost 130 miljoen euro en wordt gefinancierd door ING.

  Een deel van de 150 personeelsleden van een nog op te richten spoorwegmaatschappij gaat in Nederland zijn opleiding volgen.

  De trein gaat vanuit Paramaribo naar het 30 kilometer zuidelijker gelegen plaatsje Onverwacht lopen.
  De hoofdstad breidt zich snel in die richting uit.
  Door de drukte op de overvolle wegen duurt de reis per auto nu vaak meer dan een uur.

  Met de trein ben je er in de toekomst in een half uur. Het is de bedoeling dat de spoorlijn later nog wordt doorgetrokken naar de internationale luchthaven Johan Adolf Pengel in Zanderij.

  Bouterse
  Strukton-topman Lex van Seventer zei in Paramaribo te verwachten dat de eerste treinen binnen een jaar rijden.
  Als die ambitie gehaald wordt, is dat, zeker met de verkiezingen van mei 2015 in het vooruitzicht, een groot succes voor president Desi Bouterse.

  Ruim een jaar geleden lanceerde Bouterse het plan voor een treinverbinding, maar dat werd toen door velen beschouwd als een losse flodder.
  Zeker door de oppositie. Parlementariër Winston Jessurun van oppositiepartij DA 91 zei dat de trein er vooral moest komen om de regering vanaf Zanderij te laten vertrekken.
  Het lijkt erop dat de regering vanwege die twijfel juist vaart heeft gezet achter de plannen.

  Ook Eddy de ZOON van JOZEF komt verder in het artikel voor.

  Onteigening
  Toch zijn er nog wel degelijk uitdagingen. De wet moet worden aangepast en er moet dus een spoorbedrijf worden opgericht.
  Verder moet er een beweegbare brug komen, net als vijftig spoorwegovergangen.
  Het hele traject, dat loopt door een dichtbevolkt gebied, moet omrasterd worden om mensen en dieren van de rails te houden.
  En er moet veel grond onteigend worden.

  Kinderen hoeven straks niet meer om 3.30 uur op te staan om op tijd op school te zijn.

  Eddy Jozefzoon
  Volgens presidentieel adviseur Eddy Jozefzoon hoeft dat laatste geen al te groot probleem te zijn.
  Met vrijwel alle grondeigenaren is intussen overeenstemming bereikt, zei hij tegen de nieuwswebsite Starnieuws.
  Volgens Jozefzoon is de bouw ook ingegeven door de zorg om veilig en comfortabel vervoer van schoolkinderen.
  “Die hoeven straks niet meer om 3.30 uur op te staan om om 7.00 uur op school in Paramaribo te zijn.”

  Lees ook het zelfde artikel met vragen hierover via (dbsuriname.com) van 07-09-2016.
  SPOORLOOS: WAAR IS DE TRAM, TREIN OF SPOORBAAN?

  Volgende voorbeeld:
  Ook nimmer gerealiseerd in de 10 jaren door de criminele boevenbende.

  Vierbaans snelweg met fly-overs in Suriname komt eraan.
  Bron:(WKN) van 9-1-2013

  PARAMARIBO, 9 jan – Suriname krijgt binnenkort haar eerste vierbaans snelweg vanaf de hoofdstad Paramaribo naar de ruim 50 kilometer zuidelijker gelegen interna­tionale luchthaven bij Zanderij.
  De lening van 200 miljoen euro van China voor de aanleg van deze weg is goedgekeurd.

  Dat is gisteren in Paramaribo bekend gemaakt schrijft het Reformatorisch Dagblad.
  De bouw van de snelweg was vorig jaar al aangekondigd, maar de financiering kwam niet rond.
  Nu komt het geld er onder voorwaarde dat een Chinees staats­bedrijf uit Dalian met de uitvoering van het project wordt belast.
  De werkzaamheden gaan in maart van start.
  Zes fly-overs zullen deel uitmaken van het project, een primeur voor Suriname.
  Maar volgens de krant is er ook veel kritiek op de manier van financiering.

  Nog een prettige middag verder.


  Maak melding

 29. Ach, is dat zijn voorbeeld? Waarom noemde hij in die toespraak niet de namen van de rest van van de kabinetsleden!! Dan zou duidelijk zijn dat hij etnisch bezig is en wijselijk heeft hij dat niet gedaan.


  Maak melding

 30. Citaat uit de toespraak president Santokhi:
  ‘ Zo noemde hij als voorbeeld zijn unieke kabinet waarbij een vice president en DNA- voorzitter uit de marrongemeenschap.@@@

  Wie schrijft de speeches voor de president. Wie laat hem zulke domme uitspraken doen. Hij noemt zijn kabinet UNIEK omdat de VP en de voorzitter van het parlement afkomstig zijn uit de Marron gemeenschap.
  Het unieke geldt alleen voor de voorzitter van het parlement maar niet voor de VP, meneer Brunswijk.
  Brunswijk, een veroordeelde drugshandelaar wordt VP net als die andere veroordeelde drugshandelaar/ moordenaar die het tot president heeft geschopt.
  De president, een voormalige politie-inspecteur nog wel, een ex-minister van Juspol nota bene, een crime fighter pursang, een drugsbestrijder, gaat jaren later een kabinet vormen met een veroordeelde drugshandelaar, en maak hem ook nog tot de op één na belangrijkste man in het land, en noemt het een uniek feit, ook al is hij gekozen door een deel van het volk. Hoe lachwekkend wil je het hebben. Er moet nooit plaats zijn voor veroordeelde criminelen in de top van het land. Wat moet men van zo’n president denken.
  Dat de president politiek gezien geen andere keus had is tot daar aan toe te begrijpen, maar dat de president het nota bene als een UNIEK (novum) gebeuren gaat staan ophemelen, dat is onbegrijpelijk, hoe kan hij zo’n uitspraak doen.
  Deze Santokhi heeft niet eens in de gaten hoe hij zichzelf te kakken zet, hoe hij politiek wordt misbruik. En dan nog ten overstaan van vele zogenaamde notabelen die het niet eens merken wat hij uitspreekt en als zoete koek inslikken.


  Maak melding

 31. Esmeralda, ik kan het begrijpen dat James Brown, in dat inracistisch land Amerika, tot de uitspraak I’m black and proud kwam. Maar de Surinaamse samenleving is minder racistisch dan de Amerkaanse en zwarten hebben in Suriname meer dan genoeg voorbeelden dat je al lang zwarte artsen (Dr Sofie Redmond) en zwarte regeringsleiders (Jopi Pengel) hebt in Suriname. Het is voor Surinaamse zwarten niet nodig om zichzelf op te peppen door te zeggen dat ze zwart en trots zijn. 20 jaar geleden was het, door het racisme in dat land, nog ondenkbaar dat iemand als Obama president kon worden van Amerika, terwijl dat al meer dan 80 jaar mogelijk is in Suriname. Ik vind dus dat je als mens niet moet zeggen ‘ik ben zwart, wit of bruin maar toch kan ik dit of dat worden of zijn. Dat je een geweldige prestatie kan leveren als mens, heeft niets met de kleur van je huid te maken, net zo min als het iets met de kleur van je ogen te maken heeft.


  Maak melding

 32. pony , Esmerald heeft het goed verwoord er waren een paar van die ndp brulapen daar achter een hek geplaatst , nou die hadden ze meteen naar Artis moeten overbrengen , die hebben nog wel ruimte voor ndp brulapen , en de bezoekers die dan komen zullen dat verblijf van die ndp brulapen vermijden veel te veel kabaal en het zal wel stinken daar bah

  gelukkig had onze president Santokhi al zijn krans gelegd van onze Republiek Suriname bij het slavernijmonument en die plek is dicht bij Artis , maar gelukkig hoorde hij niet die paarse brulapen en rook hun stank ook niet


  Maak melding

 33. @Roland, helemaal met je eens. Dat eeuwige gezeur over die slavernij. Blijven zeuren, maar zelf niks doen om vooruit te komen. Ik ben trots op Santokhi. Wat een geweldige man om naar te luisteren. Suriname zal een hoger niveau bereiken onder deze regering en goede betrekkingen met de rest van de wereld. Suriname kan en mag er weer zijn, dankzij deze grote held. Trots op jou Chan.


  Maak melding

 34. Ik schaam me diep,om tezien dat dit racisme in Suriname toegenomen is,de politici hebben dit zwaar onderschat en zelfs gevoedt. als je na gat dat dit planeet in brandt staat en hele volken op de vlucht raken, een racistische oorlog in het midden oosten en het klimaat catastrofe het leven op deze aardt oppervlak steeds minder ruimte overblyft voor onderscheidt makenals het om ras ,cultuur of geloof gaat, laat u onderwyzen en tot nieuwe inzichten komen
  deze planeet kent geen grenzen, door al deze onderscheidt door jullie zelf opgelegt is leven onaangenaam aan het worden. Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben.
  Myn naam is , naakt geboren


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.