Brunswijk: “Coronie ga voor verandering en blijf niet achter”

12
Ronnie-Brunswijk

Districtscommissaris (dc) Maikel Winter van Coronie stelt dat de ontwikkeling in het district is blijven stilstaan. Dringend vraagt hij ondersteuning van de regering om de ontwikkeling op gang te brengen. Waarnemend president Ronnie Brunswijk was duidelijk in zijn boodschap. Als aanzet gaf hij mee “Coronie ga voor verandering en blijf niet achter”.

Enige tijd terug is Brunswijk gestart met oriëntatiebezoeken aan de verschillende commissariaten en objecten in de districten van Suriname. Op vrijdag 10 september was hij in Coronie. Hij werd vergezeld door zijn staf, waaronder Humphrey Dundas, directeur van het Directoraat Volkscommunicatie.

Het doel van deze bezoeken is de problemen persoonlijk aan te horen en verder binnen de regering aan te pakken. Aan Coronie heeft hij meegegeven te werken aan de eenheid. “De ontwikkeling van het district ligt in uw handen”. Vol belangstelling luisterde Brunswijk naar de aangehaalde problemen. De globaal aangekaarte pijnpunten zijn volgens de dc terug te vinden in de infrastructuur, onderwijs, gebouwen, toerisme, agrarische sector en sport.

Hierna volgde een presentatie over de ontwikkeling in Coronie. Bryan Creton die de presentatie verzorgde gaf een uiteenzetting over de operatie “Tjaring waka in Cosu”. Met deze operatie is vooral de burgerparticipatie goed op gang gebracht gaf Creton aan. In de presentatie heeft hij verder ook de belangrijkste uitdaging aangegeven. Coronie is dringend toe aan een waterkerende dam.

De waarnemend president voelde zich goed geïnformeerd. Met deze informatie zullen oplossingsmodellen worden uitgewerkt. Hij nam de aanwezigen terug naar 1 jaar regering Santokhi-Brunswijk. Hoe de regering langzaam maar zeker bezig is uit een diep dal te klimmen. Hij vroeg om geduld. Coronie zal niet achterblijven verzekerde hij.

12 REACTIES

 1. Coronie is op zichzelf ontwikkeld district waarom toevoegen aan Saramacca of aan Nickerie 🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️. Het zijn hardwerkende coronianen vooral zij die Chinese namen hebben.🌴🌴🌴🌴


  Maak melding

 2. Coronie is klein en pretig laat coronie in zn waarde,ze hebben geen politieke propaganda nodig
  Ronny je ben ook met de verkiezing bezig, laat het dan niet 2025 maar 2022 gehouden worden want is mooi geweest, laat maar ander windt waaien in Suriname,want a diesie wie no wani.


  Maak melding

 3. Ronnie is politiek aan het vissen is de paarse NDP bakadjari kriki. Wat hij niet weet is dat de koepilas en sriba’s in deze kreek zijn pieren niet lusten. Misschien moet hij straks, bij de komende verkiezingen met zijn helikoptertje een paar SRD biljetten gaan strooien boven Totness om succes te hebben.


  Maak melding

 4. Dit Is Ook Een Voorbeeld Van

  Bruinswijk Staat Daar Namens Het Surinaams Volk.
  Als Hij Geel Zwart Droeg.. Was Het Weer Oorlog
  Zou Ik Zeggen Hij Staat Daar Namens

  Abop


  Maak melding

 5. browny, dat zeiden we al , jij hebt iets met vissen , nou die piranha zullen jou stukje voor stukje verorberen en jou goden verzoeken zal jou niet helpen , dus bouta heeft voor piranha gekozen , en het is niet de schuld van brunswijk , jou baasje bouta straft jou loser


  Maak melding

 6. Chan schyn helemaal geen binding met de arme bevolking tehebben, die man leeft al jaren afgesloten van de buiten wereld , een vaste route assemble ,copenamestr en lelydorp dat is suriname voor deze president, het is waartenemen aan zn gedrag,de man weet zich geen houding aan tenemen.
  dank zy abop loopt hy nu allerlei domme uitspraken in het buitenland tedoen. dank zy Ronny is hy president geworden en gelyk is racisme aangewakkerd door deze bevolkings groep die openlyk aan apartheidt doet, de goeden nagelaten want er zyn ook mensen die zich als gedanig gedragen ,petje af. maar deze gering mag volgend week afmelden. ik wil zien welke party deze koers nog ondersteund,weg ermee, nu.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.