73-jarige man schopt bevriende monteur na ruzie over graafmachine

5
politie-ter-plaatse-bezig-met-onderzoek
Politie ter plaatse (archief)

De Surinaamse politie heeft een 73-jarige man aangehouden, nadat deze tijdens een ruzie met een bevriende monteur over de reparatie van een mini-graafmachine, enkele schoppen aan de vriend uitdeelde. Dat meldt het Korps Politie Suriname.

De verdachte Edmund V. is op vrijdag 3 september na zich te hebben aangemeld, door de politie van het bureau Livorno aangehouden. Hij heeft zich op donderdag 2 september schuldig gemaakt aan mishandeling van zijn vriend die pas ontslagen was uit het ziekenhuis, na een operatie te hebben ondergaan.

Onderzoek wees uit dat Edmund reeds enkele jaren een mini graafmachine ter reparatie had gebracht voor zijn vriend M. die monteur is. Aangezien hij zijn machine wilde, begaf de 73-jarige vriend zich naar de woning van M. aan de Pandit Paltan Tewarieweg.

Bij die gelegenheid kregen de twee vrienden een woordenwisseling, aangezien de monteur M. de mening was toegedaan dat hij een groot geldbedrag heeft uitgegeven om de graafmachine weer bedrijfsklaar te krijgen. De monteur probeerde Edmund daarbij tegen te houden om niet aan de graafmachine te komen, waardoor zij elkaar over en weer duwden.

Op een bepaald moment bracht Edmund zijn vriend M. schoppen toe in zijn onderbuik, waarna hij de plek verliet. Het slachtoffer klaagde hierna van hevige pijnen en deed het politiebureau aan voor het doen van aangifte.

Per eigen gelegenheid is M. voor medische hulp overgebracht naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hij was ter observatie opgenomen in de ziekeninrichting, maar is inmiddels ontslagen en voor verdere medische behandeling verwezen naar de uroloog.

Edmund werd voorgeleid en is na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie door de politie ingesloten, meldt het KPS.

5 REACTIES

 1. Als de monteur eerst uit eigenzak kosten heeft gemaakt, dan had edmund moeten weten maar er is een kanttekening, de monteur had eerst met edmund moeten overleggen, dat brada de kosten zijn hoog, wil je dat de mini graafmachine gerepareerd krijgen, dan ga ik als monteur verder?maar in hoeverre zij het hebben overeengekomen weet ik niet, bigi sma e feti so, 73 jaar, bah


  Maak melding

 2. Die monteur liegt, hij gaat niet, in deze moeilijke crisistijd, uit eigen zak, geld voorschieten om een graafmachine, die hij al een paar jaar onder beheer heeft, te repareren. Als die boef echt geld heeft uutgegeven om onderdelen te kopen, moet hij.de bonnen maar overleggen. Hij dacht gewoon zijn ‘vriend’ op te lichten, hij wilde hem.geld uit de zak kloppen. ‘Kis en mooi dati en mati diki en wan skopu na en bal’.


  Maak melding

 3. Henkes.. zoals,ik jouw verhaal lees weet jij wie de foute partij is. En de eigenaar heeft het volste recht om te schoppen?? Natuurlijk ga dit in Su. Alleen dezwartjes tegen elkaar moge elkaar slaan inde koloniale tijd zou dit schande zijn maar nu mag je in Su schoppen en trappen. Wat een onkunde laat ik zien als er een probleem is tussen vrienden. Zegt iets over de vriendschappen in Suriname.


  Maak melding

 4. Wat heeft dit verhaal met zwartjes en koloniale tijd te maken? Wil je me zeggen dat dit soort stomme meningsverschillen niet voorkomen in andere samenlevingen b.v. in Nederland?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.