Staten-Generaal ontvangen president van Suriname

59
Staten-Generaal ontvangen President van Suriname
Beeld (c) Hans Kouwenhoven/Eerste Kamer

De Surinaamse president Santokhi is vanmorgen hartelijk ontvangen door de Nederlandse Staten-Generaal. Eerste Kamervoorzitter Jan Anthonie Bruijn en Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp verwelkomden de president om 9.30 uur in de Ridderzaal aan het Binnenhof in Den Haag.

Na een korte besloten ontmoeting tussen de president en beide Kamervoorzitters vond in de Ridderzaal een bijeenkomst plaats met een vertegenwoordiging van Kamerleden van beide Kamers. Het welkomstwoord van de Voorzitter van de Eerste Kamer werd gevolgd door een toespraak van de Surinaamse president.

Kamervoorzitter Jan Anthonie Bruijn noemde het een grote eer om Santokhi vandaag als Staten-Generaal van het Koninkrijk der Nederlanden te mogen ontvangen in de Ridderzaal. “Daarnaast heet ik in het bijzonder uw echtgenote, de First Lady van Suriname, van harte welkom, alsmede de aanwezige ministers van uw regering, uw Ambassadeur en de overige leden van uw delegatie”, aldus de voorzitter die de relatie tussen Suriname en Nederland omschreef als ‘een partnerschap waarbij we elkaar kunnen ondersteunen, met elkaar kunnen samenwerken en ook van elkaar kunnen leren’.

Vervolgens ging Santokhi in gesprek met de Kamerleden. Tijdens de bijeenkomst werd meerdere malen gerefereerd aan de historische aard van het bezoek. De Voorzitter van de Tweede Kamer sloot de bijeenkomst af.

De Staten-Generaal zijn sinds 1814 de volksvertegenwoordiging, ofwel het parlement, van Nederland. Bij de Grondwet van 1815 werd een tweekamerstelsel ingevoerd en sindsdien bestaat de Staten-Generaal uit de Eerste Kamer en de Tweede Kamer.

59 REACTIES

 1. @IVANOF LIMBURG ,

  Wist jij dat Didibbri altijd een paarse onderbroek droeg met een gat bij zijn achterwerk?

  Dit om geld te kunnen lenen bij iedereen waar hij maar kon. WIST JIJ DAT!!!

  Nee dat wist jij niet want jij zit/zat met je hoofd daar binnen toch?


  Maak melding

 2. Daarom Zeg Ik Dit Altijd. Ons Land Die Heeft Geen Hoog Opgeleid In Full Time Journalisten

  Goed Op Geleide Journalisten Hebben Oog Voor Detail
  Een Goed Opgeleid Surinaams Journalist Zou Press Chan Santokie Vragen Wat Voor Gevoel Idee Of Gedachten Achter Zijn Orange Stropdas Zit Nu Hij Suriname In Het Buitenland Vertegenwoordig

  Chan Santokie Is De Gekozen President Van Ons Mooi Land Suriname. Vindt Ik Prima, Als Hij Suriname In Het Buitenland Vertegenwoordig Moet Hij Zich Naar Behoren Kleden. Hij Moet Geen Sein Uitgeven Dat Hij Van De Orange Beweging Is.

  Hij Vertegenwoordig De Regenboog Natie Suriname

  Dit Mijn Mijn Opinie


  Maak melding

 3. Ik Denk Dat Vele Hoogopgeleiden Surinamers Die In Nederland Wonen Zich Ook Achter De Oren Gaan Krabben Als Ze Onze Surinaamse President Overal Met Zijn Orange Stropdas Zien Staan.

  Mensen Die In Nederland Zijn Opgeleid En Opgevoed Hebben Oog Voor Detail

  Ze Letten Niet Alleen Op Verbalen Communicatie Maar Ook Op Non Verbale Communicatie
  Lichaamstaal. Manier Van Kledij (politiek)


  Maak melding

 4. Als Ik Effe In De Buurt Van Onze President Mocht Komen. Zou Ik Hem Per Direct Adviseren Om Zijn Orange Stropdas Af Te Doen En Hem De Opdracht Geven Om Voor Een Universele Stropdas Kleur Te Kiezen.

  Als Ronnie Brunswijk Naar Nederland Mocht Komen En Overal In Het Geel Zwart Zou Zijn Zouden Mensen Ook Op Ronnie Brunswijk Schelden.

  Santokie Is Ook Mijn President Dat Betekent Ook Dat Ik Hem Kritisch Mag Volgen


  Maak melding

 5. Als Chan een groene of paarse stropdas zou dragen, zou dat ook niet goed zijn. Wat zeg ik? Zelfs als hij een stropdas met alle kleuren van de regenboog zou dragen, zouden mierenneukers iets daarop aan te merken hebben.


  Maak melding

 6. Viya, je comment is weer misplaatst, hou het bij Rutte en co, laat het aan de Surinamers over om hun president wel of niet te bekritiseren. Over wereldse zaken mag je altijd je mening geven, maar over huishoudelijke zaken betreffende Suriname moet je maar bedanken.
  Jij bent toch degene die ooit schreef, dat je wel gek zal zijn om jouw AOW in Suriname uit te geven (je gunt de Suri’s dit niet) door voor geen goud te willen remigreren.


  Maak melding

 7. IVANOF LIMBURG 9 september 2021 At 14:02
  Belangerijke Detail

  Wat een oetlul ben je of wil je aandacht voor je zelf trekken?

  Bekijk de foto een bij dit artikel
  “President Santokhi hekelt beleid regering-Bouterse”

  Dan is duidelijk te zien dat Santokhi een lichtblauwe stropdas aanheeft.
  Indien je iets zeker weet dan dien je dit te staven middels verder kijken dan je neus waard is en dus onderzoeken indien hetgeen je aangeeft de waarheid weergeeft.

  Indien je dat niet kunt, onderzoeken, verwacht dan wel dat anderen die alert zijn zullen reageren en jou gezwam tegen zullen spreken.
  Zoals met RobG die meer zwamt dan iets zinnigs zegt, daar wordt hij steeds op terecht gewezen


  Maak melding

 8. Al eerder heb ik geschreven dat Santokhi een hindu is en dat binnen het Hinduïsme de kleur oranje een zeer belangrijke kleur is.
  Dus als Santokhi ervoor kiest om een oranje das te dragen is dat zijn keus en heeft vooral de creool daar niets achter te zoeken.

  De eigenaar van het gebouw waar Ocer in is gevestigd, een hindustaan, is een paar maanden overleden. Die man was naast NDP’er ook hindu.
  Het overleden lichaam van een hindu hoort volgens de hindu rituelen in witte stof gewikkeld te worden. Echter was de man als hindu zijnde gekleed in paars en de rouwkransen en boeketten waren paars of de kleur paars was erin verwerkt, terwijl de rituelen wel volgens het Hinduïsme plaatsvonden. De kleur wit is de kleur van rouw bij hindus.
  Ik had mijn bedenkingen bij al dat paars, maar heb niet gereageerd. Het was de keuze van de familie en misschien had de overledene dat zo gewild.

  Nu Santokhi een oranje das draagt hebben de creolen daar opmerkingen over.
  Wat een gore mentaliteit houden creolen er op na. Bah, wat een misselijk volk.


  Maak melding

 9. Heel veel mooie woorden in de verklaringen van Santokhi waar ik heel blij van word.
  Maar woorden zonder daden is als een glas zonder inhoud.
  Ik wacht dus de praktijk om deze woorden terug te vinden voor ik in een hoera stemming zal verkeren.
  Ik hoop en wens voor Suriname dat dit alles in het echt zal plaatsvinden


  Maak melding

 10. QQQ..VIyarni

  Nu Loop Jij Authentiek Dom Te Lullen.. Je Heb Een Beperkte Visie

  De President Van INDIA Is Ook Hindu.. Hij Is Al Een Paar Keer Hier Geweest Ik Heb hem Nog Nooit In Orange Zien Reizen.

  Als Bouterse In Nederland Op Bezoek Mocht Komen En Overal In Het Paars Zou Zijn Zou Ik Hem ook Afzeiken


  Maak melding

 11. IVANOF LIMBURG
  9 september 2021 At 14:56
  Als Ik Effe In De Buurt Van Onze President Mocht Komen. Zou Ik Hem Per Direct Adviseren Om Zijn Orange Stropdas Af Te Doen En Hem De Opdracht Geven Om Voor Een Universele Stropdas Kleur Te Kiezen.

  Als Ronnie Brunswijk Naar Nederland Mocht Komen En Overal In Het Geel Zwart Zou Zijn Zouden Mensen Ook Op Ronnie Brunswijk Schelden.

  Santokie Is Ook Mijn President Dat Betekent Ook Dat Ik Hem Kritisch Mag Volgen

  Ik hoop dat de beveiliging jou met je eigen moker, waarmee jij mij bedreigde om mijn gezicht te verbouwen, keihard op je kwebbel slaat, bijzonder vrijpostige onverlaat!


  Maak melding

 12. @Pony

  Ik heb het recht om mijn mening te geven. Dit is een openbare site dat voor iedereen is. Jij gaat mij de mond niet snoeren.

  Mijn keuze om niet naar Suriname te remigreren. Het is godgeklaagd dat er van het pensioen van Surineds die remigreren naar Suriname 38% wordt ingehouden, terwijl in Nederland ook belastingen worden ingehouden.
  Ik heb en met mij iedereen die werkt of werkte geen storm, kou, regens doorstaan, om 38% van mijn pensioen in te leveren voor jullie Surinamers die toch schelden op de Surineds. Jullie verdienen het gewoon niet om van mijn zuurverdiende pensioen te genieten. Ik besteed dat geld liever aan de arme kinderen van India.


  Maak melding

 13. Henkes
  9 september 2021 At 15:05
  Als Chan een groene of paarse stropdas zou dragen, zou dat ook niet goed zijn. Wat zeg ik? Zelfs als hij een stropdas met alle kleuren van de regenboog zou dragen, zouden mierenneukers iets daarop aan te merken hebben.

  De volgende keer moet deze geweldige president in zijn traditionele djoti verschijnen.


  Maak melding

 14. @IVANOF LIMBURG

  Wat een oeverloos geklets van je.
  Je weet dondersgoed dat noch Bouterse noch Brunswijk geen voet meer kunnen zetten in Nederland vanwege het feit dat ze beiden veroordeeld zijn in NL.
  Dus kunnen zij zich ook niet in paars of geel vertonen.
  Mocht dat wel zo zijn, dan zou ik daar geen comment op hebben. Hun keuze.


  Maak melding

 15. @Popo Jantje

  Oh my Goodness. Liever draagt Santokhi dan kurta pajama i.p.v.die dhoti.
  Het is prima dat hij westers gekleed gaat. En de kleur das die hij draagt zal mij een biet wezen. Maar misschien willen sommigen hem zien met een das waarin de Surinaamse vlag is verwerkt.
  De premier van India gaat meestal gekleed volgens Indiase stijl en dat is ook prima.


  Maak melding

 16. De best geklede (voormalig) president was Hamid Karzai van Afghanistan. Prachtig gekleed in zijn traditionele kledij en met de toerrah op zijn hoofd. Nu moet ik zeggen dat Karzai tot de Durrani stam behoort en dat zie je ook aan zijn toerrah. Niemand die zich daar om bekommerde.


  Maak melding

 17. Wat een gelul om de kleur van een stropdas , denken jullie en zeker limbo dat de leden van de Staten- Generaal zich druk maken om een stropdas.
  Onze president en zijn delegatie is hartelijk ontvangen door de Staten Generaal en hij heeft ook zijn zegje kunnen doen.


  Maak melding

 18. Als ik sec moet reageren op de toespraak van de president, ik vond het een mooie toespraak, veel belovend, spreekt vertrouwen uit voor in de toekomst. Hier spreekt een president die vertrouwen wil wekken, nu zijn daden.
  Viya, onze president Santokhi heeft tenminste een viesie, jouw premier Rutte is visie vies.
  Viyayarni, ik heb nooit ergens enig suggestieve reactie gegeven van beperking op jouw vrijheid van meningsuiting, integendeel, maar het zou je wel sieren om in perspectief te blijven.
  Kom uit de wereld van Creolen versus Hindoestanen, het wordt een beetje lachwekkend als je alles blijf verklaren vanuit die context.

  Als ik
  Viyayarni, ‘Nu Santokhi een oranje das draagt hebben de creolen daar opmerkingen over.
  Wat een gore mentaliteit houden creolen er op na. Bah, wat een misselijk volk@@
  Enkele Creolen, maak niet hoe je deze enkelen wilt noemen, maken een opmerking over hun president, niet eens jouw president en daarom vindt je Creolen een misselijk volk. Hoe haatdragend kun je zijn🤮🤮


  Maak melding

 19. @Ivanoff: Je hebt gelijk. Een waarachtige president voor alle Surinamers draagt bij officiele aangelegenheden een dag met de kleuren van de Surinaamse vlag of een van een neutrale kleur. Deze schoft heeft vanaf hij president is in zijn doen en laten, in zijn spreken, benoemen voortrekken en handelen laten zien dat hij de president van de VHPers is en dus voor de Hindoestanen en niet voor alle Surinamers. Kijk, dat is de definitie van een racist!


  Maak melding

 20. @Pony,

  Zo schrijven en praten creolen ook over hindustanen. Waarom reageer jij dan niet?
  O wee als een hindoestaan dat doet, dat sta jij voor in de rij met kritiek. Dan heet het dat ik creolen haat. Ik heb een teringhekel aan mensen die partijdig zijn.

  Rutte is president, maar niet mijn president na al het gelieg en gedraai van hem. Daarom moet ik eerst zien dat Rutte zijn woorden die hij aan Santokhi heeft gegeven in daden omzet. Ik loop niet te glunderen over de gedane beloftes.
  Mijn mening over Rutte stop ik niet onder stoelen of banken, doe ik bij Santokhi ook niet.
  Santokhi is president van het land waar ik ben geboren, ben opgegroeid, ben gevormd zonder racisme, waar ik een paar jaar heb gewerkt met veel plezier. Suriname het land waar mijn voorouders heel hard in de modder hebben geploeterd om Surinamers van voedsel te voorzien, maar toch als minderwaardig zijn behandeld. De roots van Santokhi en mij liggen in India, dus ik beschouw hem ook als mijn president ook al ben ik nooit in het bezit geweest van de Surinaamse nationaliteit.
  Jij bent stront brutaal en dan wil je van mijn dikverdiende pensioen genieten, indien ik besluiten zou te remigreren naar Suriname.
  Schuif opzij hoor paardje!


  Maak melding

 21. Santhoki na mie president, soema e tak koullo sani over mie president, oe mpp dong boerikie, daarom ding hindostani haal alla san in ,creoro reageer lik wang dong kaw ok, go skoro, go roko nanga mpp?soso kaka rotzooi om wang stropdas, ik vind de stropdas dhr santhoki heel mooi staan?meneer santhoki doe uw werk?aan u en vo brunswijk hebben wij vertrouwen, en heel veel succes??


  Maak melding

 22. Groen Is De Kleur Van NPS.. Toen Ronald Venetiaan Een Paar Keer In Nederland Is Geweest Had Hij Geen Groene Stropdas Aan.. Ga Maar Naar Google …..Maar Goed.

  Het Komt Vaak Voor Dat Wij Van Mening Of Opvatting Verschillen, Vaak Lopen De Emoties Hoog Op. Kan Ook Zijn Dat We Van Ras Of Cultuur Verschillen. Een Ding Moeten We Niet Vergeten Wij Zijn Surinamers. Wij Moeten Ons Uiterste Best Doen Om iets Van Ons Mooi Land Te Maken. Niemand Gaat Dat Voor Ons Doen.

  One Love


  Maak melding

 23. Wat wordt er tijdens hun etentjes besproken? Deze man is een goede verkoper, brengt zijn waar overal naar toe. Er zijn zat Nederlanders die pinaren, en toch verwacht chan hulp van Nederland, maar wat zijn de daadwerkelijke voorwaarden die Nederland heeft gesteld? Alle hulp gratis? Die olie is voor Nederland veel meer waard dan de hulp die zij aan willen bieden. Geef iemand een lolly en roof hem leeg.


  Maak melding

 24. lucien
  9 september 2021 At 16:35

  Enig idee waarom de fascistische despoot Bouterse alleen met Hindoestaanse ondernemers werkt?
  Omdat in Suriname er geen zwarte ondernemers zijn die ervaring hebben met het ondernemerschap en bovendien zijn deze zwarten om 14:00 uur uitgeteld. Bovendien vertrouwt hij zijn eigen soort niet.
  Zo nu mag de echte racistische schoft opstaan en in jouw bek plasje doen.


  Maak melding

 25. Wat een God geklaag is het. We mogen trots zijn op een president die de Staten Generaal van Nederland mag toespreken. Heel veel eer. Velen hebben deze eer niet toebedeeld gekregen.
  Ik heb met de kleur oranje meer een associatie met het huis van Oranje. Chan heeft gekozen om een oranje das aan te hebben. Mooie das. Niks mis mee. Of had hij een RODE das moeten dragen. Rood de associatie van bloed. Van al het bloed dat in Suriname is gevloeid met al die moorden die de beesten van de NDP op hun geweten hebben gehad in Suriname.


  Maak melding

 26. IVANOF LIMBURG 9 september 2021 At 14:02
  Belangerijke Detail

  Ik Weet Bijna Zeker Dat Chan Santokie Weer Met Zijn Orange Stropdas Daar Te Gast Is.
  ===========================================

  Livanof, spijkers op laag water zoeken? Kom eens een keer met wat kritische aantekeningen en graag ook meteen een oplossing daarbij.


  Maak melding

 27. Pony 9 september 2021 At 15:08
  Viya, je comment is weer misplaatst, hou het bij Rutte en co, laat het aan de Surinamers over om hun president wel of niet te bekritiseren. Over wereldse zaken mag je altijd je mening geven, maar over huishoudelijke zaken betreffende Suriname moet je maar bedanken.
  Jij bent toch degene die ooit schreef, dat je wel gek zal zijn om jouw AOW in Suriname uit te geven (je gunt de Suri’s dit niet) door voor geen goud te willen remigreren.
  =====================================

  Wat een trol om te denken dat je meer Surinamer bent dan een ander…whahahaha…


  Maak melding

 28. lucien 9 september 2021 At 16:35
  @Ivanoff: Je hebt gelijk. Een waarachtige president voor alle Surinamers draagt bij officiele aangelegenheden een dag met de kleuren van de Surinaamse vlag of een van een neutrale kleur. Deze schoft heeft vanaf hij president is in zijn doen en laten, in zijn spreken, benoemen voortrekken en handelen laten zien dat hij de president van de VHPers is en dus voor de Hindoestanen en niet voor alle Surinamers. Kijk, dat is de definitie van een racist!
  ========================================

  En gelukkig, we zijn terecht van die paarse kleur af. Het was zelf een bruglening te ver….


  Maak melding

 29. Sing Sing 9 september 2021 At 17:50
  Wat een God geklaag is het. We mogen trots zijn op een president die de Staten Generaal van Nederland mag toespreken. Heel veel eer. Velen hebben deze eer niet toebedeeld gekregen.
  ==================================

  Er zijn nu eenmaal smerige paarse rioolratten die anderen niets gunnen. Thats life…That’s what all the purple people say.


  Maak melding

 30. De coalitie partners zijn boos. Nu zien ze de ware aard van Chan en VHP.
  Zoveel indruk heeft Chan niet gemaakt in Nl want de nederlandse kranten hebben haast niets van hem gezet.
  Ik zoek Telegraaf en zie geen moer. NOS had nog iets.
  Als Bouterse iets zegt lees je het gelijk in de kranten in NL.
  Chan kan ook naar Radio Standvaste


  Maak melding

 31. Viyayarni, ik heb zeggen en schrijven alleen Ivanoff een opmerking horen maken over Santokhi’s oranje das en meteen zijn volgens jou alle Creolen een misselijk volk. Word jij zelf niet misselijk om zo te generaliseren en te overdrijven?


  Maak melding

 32. Viyayarni, jij hebt een bloedhekel aan de Creolen omdat je vindt dat zij in het verleden neerkeken op de Hindoestanen (en dat vindt je nog steeds) en dan vindt jij dat ik een hekel hebt aan Hindoestanen. Nou nou , je durft. Ik heb een bloedhekel aan typetjes als jij die achterbaks zijn, toevallig ben je van Indiase etniciteit, je had ook een Javaanse kunnen zijn met dezelfde achtergrond. Bovendien ben ik niet mijn broeders hoeder. Trouwens, jij keurt het ook niet af, de haatzaaierij van Popo en Roman, begin eerst daarmee, laat zien dat je beter bent.

  ‘ Santokhi is president van het land waar ik ben geboren, ben opgegroeid, ben gevormd zonder racisme, waar ik een paar jaar heb gewerkt met veel plezier. Suriname het land waar mijn voorouders heel hard in de modder hebben geploeterd om Surinamers van voedsel te voorzien, maar toch als minderwaardig zijn behandeld. De roots van Santokhi en mij liggen in India, dus ik beschouw hem ook als mijn president ook al ben ik nooit in het bezit geweest van de Surinaamse nationaliteit.@@@

  Het land dat je vrijwillig de rug hebt toe gekeerd omdat je geen enkel vertrouwen in het land Suriname had. En nu ineens, sinds Santokhi president is, ben je vol vertrouwen. Er waren eerder ook enkel presidenten met de Hindoestaanse etniciteit. Vanwaar deze ommezwaai, hij is ook mijn president. Was Vene ook jouw president.

  Je mag president Santokhi als jouw president beschouwen, maar dat is hij niet, je bent geen Surinaams staatsburger, je bent niet één van hen, volgens jou de arme sloebers in Suriname. Je mag in je droom in Suriname wonen, maar als je wakker bent woon je nog steeds in Nederland, waar Rutte premier is niet onze Santokhi.

  ‘Jij bent stront brutaal en dan wil je van mijn dikverdiende pensioen genieten, indien ik besluiten zou te remigreren naar Suriname’.
  Beste, jij gaat niet remigreren dus stop met je achterbaks gedoe. Overigens vindt ik je ook honds brutaal, dus staan we quit.
  ‘Rutte is president, maar niet mijn president na al het gelieg en gedraai van hem’.schrijf je.
  Probeer je mij aan het lachen of huilen te krijgen. ‘Gelieg en gedraai’, wat een zelf overschatting, alsof jouw Rutte wakker van ligt.
  Mag wel zo zijn Viya, maar hij is hoe dan ook de premier van alle Nederlanders en jij bent nog steeds één van hen.
  Je laat verder weten:
  ‘Mijn keuze om niet naar Suriname te remigreren. Het is godgeklaagd dat er van het pensioen van Surineds die remigreren naar Suriname 38% wordt ingehouden, terwijl in Nederland ook belastingen worden ingehouden.
  Ik heb en met mij iedereen die werkt of werkte geen storm, kou, regens doorstaan, om 38% van mijn pensioen in te leveren voor jullie Surinamers die toch schelden op de Surineds. Jullie verdienen het gewoon niet om van mijn zuurverdiende pensioen te genieten. Ik besteed dat geld liever aan de arme kinderen van India.@@

  Viya, en hierom moet ik je serieus nemen.
  En je schijnt ook nog zo iemand te zijn die elke dag hier op WKT over van alles en iedereen loop te zeiken. Je laat steeds blijken hoe je over Surinamers (Creolen en Hindoestanen voornamelijk) denkt, mens get a life. Mag ik zeker weer niet zeggen.
  Je pensioentje mag je houden, we zitten er niet op te wachten in tegenstelling wat jij denkt, je bent niet de enige met een pensioen. Bovendien doe je alsof je niet wil remigreren vanwege de belasting, zo achterbaks. Ik wed dat je ook niet gaat remigreren zou de Surinaamse regering de belasting resoluut afschaffen. Het NL-paspoort is jouw te lief/heilig. Overigens is het je eigen vrije keuze.

  Heb je goed geluisterd naar zijn toespraak vandaag, stop dan met je achterbaks gedrag.


  Maak melding

 33. Wat is eigenlijk de functie van een stropdas? In Nederland wikkelde ik in de winter altijd een sjaal om mijn nek, maar het nut van een stropdas zie ik niet. In Suriname wilde de directeur van het bedrijf waar ik werkte dat ik een das moest dragen. Ik zei toen tegen hem dat hij mocht doen wat hij wilde, maar als hij mijn aanwezigheid op vergaderingen en feestelijke bijeenkomsten en hoogtijdagen op prijs stelde, hij dan maar moest ophouden met te zeiken over dat nutteloze kledingstuk.


  Maak melding

 34. wat zitten hier een stel onnozele mensen zeg. hij heeft met zn oranje stropdas al heel wat voor elkaar gekregen en daar profiteren alle surinamers van. en die onnozele debby moet eerst maar eens leren lezen. de telegraaf heeft wel degelijk een behoorlijk artikel aan de president van suriname geweid


  Maak melding

 35. weten jullie wat opvalt , dat de paarse zeikstengels altijd aangeven wat hun afgod verkeert heeft gedaan , ze denken anderen te besmetten , maar alles wat ze schrijven is wat er gebeurt is de laatste 10 jaren met hun afgod op de voorgrond , dus mensen die paarse onkundige , onwetende, ongeschoolden wezen worden straks door hun afgod vernietigd , hij is een kanibaal , dus hij lust jullie rauw

  en de Staten Generaal in Nederland zou paars zeker vervloeken , stelletje moordenaars


  Maak melding

 36. lucia wilma , goh wat zeg jij dat goed , inderdaad die paarse eikels zien niet in dat de president met oranje of een andere kleur stropdas al heel veel bereikt om ons Suriname voor uit te brengen , zij zijn gewoon jaloers op de president , , want hun leider bouta heeft toch helemaal niets gepresteerd


  Maak melding

 37. @henkes

  Echt waar heb je alleen van 1 persoon gelezen de kritiek over de oranje das van Santokhi? Pony was de eerste die met dat gezeik begon
  Lees jij nooit hoe generaliserend er over de hindoestanen wordt geschreven door creolen?
  Heb je daar je mening over gegeven? Maar nu ik dat doe, val je mij aan?
  Bovendien vermeld ik meestal erbij dat ik de goede creolen buiten beschouwing laat.
  Klaarblijkelijk moet ik dat telkens herhalen.

  Vandaag heb ik een comment gelezen van JakoB. Dat was alleen maar negatieve kritiek over hindustanen en zelfs India werd erbij gehaald.
  Op mijn reactie heeft die persoon maar niet gereageerd.


  Maak melding

 38. Jullie zijn echt een stelletje idioten als je heen en weer gaat lopen emmeren over een das.
  Gekkenhuis op WTK. Mag veranderen in Lawmansei. Verdorie


  Maak melding

 39. @Pony

  Op jou ga ik zeker nog reageren. Wordt pas zondag. Ik laat me niet door jou beledigen c.q. vernederen en voor achterbaks uitmaken. Ben je nou helemaal van de wc pot gerukt!


  Maak melding

 40. ja bouta heeft zijn beste vriend Roy Horp vermoord , maar het zou zelfmoord zijn , opgehangen met een koord uit bouta’s sportbroek , daarom heeft bouta altijd een paarse stropdas in zijn luierbroek , snap je franco- debby- robg – luci’s – pony – en al die bouta lovers


  Maak melding

 41. WAT 9 september 2021 At 21:57

  ja bouta heeft zijn beste vriend Roy Horp vermoord , maar het zou zelfmoord zijn , opgehangen met een koord uit bouta’s sportbroek , daarom heeft bouta altijd een paarse stropdas in zijn luierbroek , snap je franco- debby- robg – luci’s – pony – en al die bouta lovers
  ————————————————————————————
  @WAT…nu ga je ook op de stoel van de rechter zitten…Je bent alweer bezig anderen te beschuldigen wat niet bewezen is.En over hangen gesproken…Jou soort slaat vaker de hand aan zich zelf zodra het even tegen zit…dit is gewoon een feit…huizen bouwen zonder inhoud..mooi van buiten ..leeg van binnen net als jou ORANGE RATTEN KOP.
  Als ik jou een advies mag geven ….wees voorzichtig wat je uitkraamt.


  Maak melding

 42. Jullie lullen allemaal uit jullie nek.
  Hier op forum zie je toch niet wie wie is, dus blijf maar vooral uit je ka nek lullen.
  En dat!!! Voor een das!? Welk loopse loser is hierover begonnen!??


  Maak melding

 43. Boskopoemang 10 september 2021 At 00:32

  Jullie lullen allemaal uit jullie nek.
  Hier op forum zie je toch niet wie wie is, dus blijf maar vooral uit je ka nek lullen.
  En dat!!! Voor een das!? Welk loopse loser is hierover begonnen!??
  ———————————————————————————–
  We hebben het over GELDVERSPILLING en BEDELEN Bij een Demissionair KABINET die niets kan betekenen voor SU. En die Das puur partij politiek.
  Luister naar het commentaar van Ludwich van Mullier. Zuiver verwoord op Radio Tamara Damsko 8 sept 2021.

  Radio Tamara Damsko 08 september 2021 Ludwich’s Column vanuit Nijmegen
  2,655 views
  Sep 9, 2021

  Belachelijk gewoonweg.


  Maak melding

 44. Het over en weer generaliseren, waar zyn jullie mee bezig ,speak for your self,anderen hebben ook een eigen mening en mogen zich ook uitspreken .toch.
  Ik heriner my nog een uitspraak van de nederlandse minister van buitenlandse zaken,
  Surinam is a failed state, niet zo lang geleden gedaan, is er iets wezenlyks verander waarom het ineens niet meer zo is? ,als ik nu kyk naar dit rubriek dan vraag ik my af als surinamers die dat toen als vernederend ervaarde , nu tot een ander inzicht zyn gekomen.
  als je leest hoe wy als krabben tekeer gaan als een ander een ander mening is toegedaan.
  een land waar politiek op de man af gaat en niet op het besturen van het land.
  een land waar de politiek in plaats van de bevolking samen tebrengen ze juist verdeeld.
  Ik vraag u allen vandaag voordat u nog een opmerking plaats op dit rubriek nog eens goedt in de spiegel tekyken, en u af tevragen hoe beter je bent dan een ander.
  SRANANG MANG


  Maak melding

 45. Viyayarni 9 september 2021 At 20:43
  @henkes

  Echt waar heb je alleen van 1 persoon gelezen de kritiek over de oranje das van Santokhi? Pony was de eerste die met dat gezeik begon
  Lees jij nooit hoe generaliserend er over de hindoestanen wordt geschreven door creolen?
  Heb je daar je mening over gegeven? Maar nu ik dat doe, val je mij aan?
  Bovendien vermeld ik meestal erbij dat ik de goede creolen buiten beschouwing laat.
  Klaarblijkelijk moet ik dat telkens herhalen.

  Vandaag heb ik een comment gelezen van JakoB. Dat was alleen maar negatieve kritiek over hindustanen en zelfs India werd erbij gehaald.
  Op mijn reactie heeft die persoon maar niet gereageerd.@@@@

  Viya, je positie is niet meer geloofwaardig. Als een Creool iets “lelijks” over de Hindoestaan of de Hindoestanen zegt heeft het helemaal niks met Creolen te maken. Jij schopt alle Creolen achter hun kont met je opmerkingen over Creolen. Lees je comments maar op na. Spreek de persoon aan die iets lelijk zegt over Hindoestanen, als het je tegen staat, geef je mening, maar begin niet over Creolen.

  Waarom sta je op je achterste als de president wordt bekritiseerd wat geen abnormaal gedrag hoeft te zijn. President Santokhi is de president van alle Surinamers, hij is een Surinaamse president met Indiase roots, maar geen Hindoestaanse president. Dus als ik hem bekritiseer is het niet omdat hij van Hindoestaanse etniciteit is, maar omdat hij mijn president is waarmee ik het niet altijd eens bent met zijn beleid, dat is politiek.
  Met Vene was ik het ook niet altijd eens, maar heb nooit als kritiek gehoord, omdat hij een Creoolse president was.
  Als je geen eelt hebt moet je niet in discussie gaan.

  Viya zeg dan gewoon tegen Jakob dat je hem, voor mijn part, een L#l vindt.
  Droom zacht😴😴


  Maak melding

 46. Debby, je schrijft dat je in de telegraaf op zoek bent gegaan naar artikelen over Santokhi, maar nergens iets hebt gelezen. Ik lees deze krant niet maar heb een abonnement op de Volkskrant. Maandag stond er een uitgebreid interview met Kees Broere en vandaag op pagina 3 een lang verslag van Arnout Brouwers. Ook andere kwaliteitskranten zoals het NRC hebben sinds maandag veel aandacht hieraan besteed.


  Maak melding

 47. De Surinaamse president Chandrikapersad Santokhi is hartelijk ontvangen door de Nederlandse Staten-Generaal.

  Eat your heart out, dat moet ongetwijfeld bij sommigen heeeeeel erg veel pijn doen .


  Maak melding

 48. franco 11 aan je dreigement kun je zien dat je ongeschoold bent , en een paarse ndp rat , altijd maar schreeuwen ( dat doet die bouva hier in de dna ook altijd) bla bla bla bla bla , en voor de rest zijn jullie niets , straks gaan jullie als sneeuw voor de zon verdampen

  limbo —- das war einmal


  Maak melding

 49. De Staten generaal nou het zijn vreemde figuren of ze Santoghi serieus nemen ik wil het zien ik ben blij en trots dat ik een surinaams ben geboren im suriname maar de hollanders geven intelligente surinaamse liever een isoleercel hun nemen je gewoon weg niet serieus dus ik ben benieuwd wat het gaat opleveren. De hollanders hebben hun eigen vertaling rn leven nooit never met je mee dus of hun suriname gaan helpen by the way Oranje stropdas is niet erg maar of de gekke hollanders hem en zijn team serieus nemen ik betwijfel het. Ik praat uit ervaring. Zelfs banken in holland ook amdere instellingen nemen je niet serieus zo van ja de echte oorzaak is ergens etc etc etc. Tot slot Rutte mag vsn.mij een regenboog stropdas dragen altijd met vette neppe lach.


  Maak melding

 50. Ik hoop niet dat Chan zo schijnheilig is, en ons nog meer in de ellende gaat storten, want ik heb na zijn toespraak in collegetoer niet echt veel vertrouwen in hem. ☝🏼Zijn eigen woorden uit 2015, waarin hij zich afkeerde van vriendjespolitiek. 🤔de balans: zijn vrouw heeft een positie in het kabinet gekregen, net als zijn dochter. De zoon van een van z’n coalitieleiders is minister van Binnenlandse Zaken geworden. En zo nog een rits aan voorbeelden van ons kent ons, van vriendjespolitiek dus.☝🏼 En niet te vergeten zijn “vieze” Minister die zijn hele ongeschoolde familie clan allerlei posten laat bezetten. En zijn onwil om Bouta op te sluiten.
  Maar ik hoop van harte dat ik spoken zie.🙄


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.