Santokhi wil modernisering en verbetering Surinaamse landbouw

35
Santokhi wil modernisering en verbetering Surinaamse landbouw

President Chandrikapersad Santokhi hoopt op modernisering en verbetering van de landbouw in Suriname. “We hebben een gunstig klimaat. We hebben vruchtbare bodems. We moeten nu de moderne technologie inzetten om er maximaal profijt uit te halen. Laten wij ons huiswerk maken en condities scheppen”, aldus het staatshoofd op 8 september, kort nadat hij een bezoek heeft gebracht aan de Wageningen University & Research (WUR), in Nederland.

Tijdens het bezoek is aan het staatshoofd kenbaar gemaakt dat vernieuwing binnen de landbouwsector mogelijk is, maar dat er daarmee een proces gekoppeld gaat dat enkele jaren in beslag kan nemen. Daarom is hij er voorstander van om liever vandaag dan morgen aan de slag te gaan. “Je ziet wat de moderne technologie in staat is”, zegt hij doelend op hetgeen hij heeft bezichtigd bij WUR.

De president noemt als voorbeeld dat gewassen die in feite alleen in de tropen geplant kunnen worden, nu ook in Nederland onder aangepaste omstandigheden worden geteeld. “Er wordt zoveel geëxperimenteerd met producten die alleen in de tropen groeien.”Als wij de agrarische sector naar grotere hoogten willen brengen, dan zullen wij dat moeten doen met de moderne technologie”.

Santokhi vertoeft samen met een regeringsdelegatie in Nederland met het oog op het versterken van de samenwerking tussen beide landen. Het doel hiervan is om steeds meer ontwikkeling teweeg te brengen binnen de verschillende sectoren in Suriname. Ook zegt het staatshoofd dat ondernemers in Suriname volledig zullen moeten overstappen naar natuurlijke projecten. Het gebruik van chemicaliën zorgt voor heel veel schadelijke stoffen in het lichaam van de consument.

35 REACTIES

 1. In alle sectoren in Suriname zal heel veel vernieuwd en verbeterd moeten worden. onderwijs en wetendchappen, ICT, productieondernemingen en export, ( zeevisserij, schepen, verwerking, transport en distributie overal ter wereld, opslag, veilingen, Japi- Airport, Diepzee eilandhaven 30 – 50 km voor de kust van Paramaribo tussen de 4 dd en 5 de rijweg, ecotoerisme, bosbouw, rondhoutverwerking tot eindproducten en export, scheepvaartonderningen, veiligheid binnenland en internationaal. politie, justitie, OM, leger, douane, brandweer, busondernemingen. alle en de diverse infrastructuren, onderndmingen, goud, bauxiet, zonne energie in de dorpen het oerwoud van Suriname, Suriname schoon houden, afvalbeleid en verwerking, milieu, grond, water, lucht schoon houden, ouden van dagen, jeugd, gezondheidszorg, sport en ontwikkeling, enz

  Maar vooral de mentaliteit vd Surinamer moet veranderen naar een actieve houding. Niet op de overheid en anderen wachten. Ondernemen.Het hosselen moet gewoon werk worden.

  De democratische rechtsstaat moet versterkt worden en beleefd worden. rechten en plichten, De grondwet, Trias Politica, wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht. DNA, de overheid saneren, enz.

  De juiste mensen op de juiste posities, ondernemem moet het motto zijn.

  Hoofdplaatsen moderniseren en groter maken en bepaalde plaatsen steden worden, Nieuw Nickerie , Albina, Moengo, Nieuw Amsterdam, Meerzorg, Atjoni,

  Dit vraagt om wil. kennis, doelen, plannen, kapitaal, inzet offers en keihard werken, samen werken, ( inter) nationaal.


  Maak melding

 2. Als ik de reakties lees op diverse media hoe de hindoestanen vervloekt worden door een bepaald volk. Niks gaat lukken zo. En de haat tegenover Nederland zal ook altijd zo blijven.

  Chan en Rutte ik stel voor om het land in 2 autonome stukken te verdelen. Een Afrikaanse en een Aziatische. Het zal dweilen met de kraan open zijn voor honderden jaren zo. Dit had in 1975 al moeten gebeuren.

  Voorlopig niks investeren, eerst het land verdelen. Dit moet top prioriteit zijn.


  Maak melding

 3. @Realist

  Rutte heeft niets te zeggen om de verdeling van Suriname in 2 delen zoals jij voorstelt.
  Suriname is een onafhankelijk land.

  Ik ben daar geen voorstaander van. Maar inderdaad bij het lezen van haat comments over en weer van hindoestanen en creolen, denk ik soms ook verdeel het land.
  Maar in Suriname wonen niet alleen hindoestanen en creolen. Wat gebeurt er met de overige Surinamers? Ook zij moeten ergens wonen. Wat gebeurt er met de bezittingen die door de verdeling komen te liggen in het deel van de hindustanen of van de creolen?
  Door een eventuele verdeling zullen er situaties ontstaan zoals in India was ontstaan, nadat dat land werd opgedeeld. Daarbij zijn ongeveer 1 miljoen (en geen 25 miljoen zoals ik dat had vermeld in een comment) overleden. Mensen zijn door de verdeling hun bezittingen kwijt geraakt en daardoor dakloos geworden.

  De Surinamers moeten leren met elkaar samen te leven door verdraagzamer te zijn.
  Maar dat zal wel een utopie zijn.


  Maak melding

 4. @Realist,
  Bouw iets in 5 jaar op en de zelfde mensen die uitschelden Hindoestanen En Nederland verneuken alles maar dan ook alles in 5 maanden.

  Ze zijn ontwikkeling niet gewend en hebben die ook niet meegekregen van huis uit.


  Maak melding

 5. @banana,

  Jij mag raden in welke gedeelte ik graag wil investeren en wil leven. Ik laat het aan jou fantasie over. De statistieken in de wereld spreken voor zich. Suriname is geen uitzondering.


  Maak melding

 6. Mensen En Mensen Kinderen

  Mensen Die zich Etnisch Bezig Houden Mensen Die Etnisch Lopen Te Vloeken En Klagen Zulke Mensen Moet Je Maar 1 Vraag Stellen

  Vraag Die Als Ze Tevreden Zijn Met Hun Leven.
  Vraag Die Als Ze Tevreden Zijn Met De Mens Die Ze Vandaag De Dag Geworden Zijn.
  Vraag Waar Ze Zich Zelf Over 10 jaar Zien.
  Vraag Ze In Welke Wereld Ze Hun Kind Graag Zien Opgroeien

  Dat Zijn De Vragen Die Je Aan Klootzakken Moet Stellen Die Verdeeld Het Saaien


  Maak melding

 7. Waar de vorige regering voor uitholling van Sur en het Sur volk zorgde, is deze regering bezig met vooruitgang. Vooruitgang voor alle bevolkingsgroepen inclusief de NDP’ers. Straks heeft Debby genoeg te eten, maar schelden zal te altijd.
  ROBG reageert gewoonlijk niet op zulke berichten. Er valt niets negatiefs te vermelden of misschien is hij Robben show gaan geven in Harderwijk of op vakantie in Z-Soedan waar het een paradijs blijkt te zijn in een Afrikaans land. een Lachertje.
  FRANCO 11 reageert ook niet. Hij heeft een 10 voor lezen, maar hij begrijpt niet waarover het gaat, daarom reageert hij niet. Triest. Franco, wanneer ga je bananen planten, dan heb je ook je best voor je land. De vooruitgang van Sur moet niet afhankelijk zijn van een klein deel van de bevolking. Alle bevolkingsgroepen moeten (harder) werken, niet stelen, niet de hele dag onder een boom zitten of lanterfanteren,
  staken en geen protestmars houden moet het motto zijn.


  Maak melding

 8. @ Passant leuk en geweldig zijn al jouw ideeën over de nieuwe ontwikkelingen die moeten plaatsvinden, maar vertel dan ook erbij vanwaar al die investeringen betaald moeten worden. Denk je dat mensen hun zuur verdiende geld naar een land gaan brengen waar werken en opbouwen een vloek is. Mijn inziens ben je een goede beleidsadviseur en heeft de President hele goede ideeën maar dat alles zal altijd een utopie zijn. Misschien moet men in Su beginnen met het binnenhalen van een miljoen mensen van over de hele wereld die wel echt willen werken en wonen .En dan denken aan productie ,want met die 600.000van nu waarvan 400.000 het woord werk en opbouw vies vinden is investeren nutteloos.


  Maak melding

 9. hay.toen ik 13 jaar was moest ik gaan werken ,in holland moto was samen doen om het leven wat te verbeteren ja ook toen was armoe in holand hoog maar door er samenvoor te gaan is het beter geworden en of je wit of zward geel of rood van kleur was maakte niets uitschouwder aan schouder en je komt er uit,eens zal het beter gaan ,nooit maar ook nooit komt alles van zelf,u hier op dit scheld en scheld ,ga iets doen is veel bete je land verdied een ieder die wat bij draagt hoe klein of groots ,het ook is ,want we zijn mensen vergeet dat niet.met een strake hand zal het ook in suriname goed komen ,,kuelen en aken zijn ook niet in een dag of jaar op geboud,dus hou moet ga er voor fijn dag daar in je mooi land


  Maak melding

 10. SuriNed, jij komt met een veronderstelling dat ik denk dat menseen hun zuur verdiende geld naar een land gaan brengen waar werken en opbouwen een vloek is.

  Dat even ter zijde.

  Er zijn in Nederland meer dan genoeg SuriNeds, gepensioeneerden die voor miljoenen bij elkaar in Suriname hebben geïnvesteerd, oa in huizenbouw voor hun ouders, zichzelf/hun gezin, Surineds in Para in vakantieoorden hebben of met hun familie runnen, Marrons die ook in de eco-toerisme investeren samen met hun familie, enz.
  idem gepensioneerden, remigranten met hun AOW, SuriNeds ondernemingen, Ptata’s die in Suriname ook hele plantages kopen voor vakantiedoeleinden. Vakantiegangers die jaarlijks naar Suriname gaan, dus hun geld daar in omloop brengen, enz.

  Er gebeuren veel zaken die men niet ziet van Surineds die plaats vinden met hun kapitaal/geld.

  Nu op jouw vraag komen nu de democratie en de rechtsstaat met de afgelopen verkiezingen van 25 mei 2020 weer door democratische partijen in het machtcentrum komt, zie je dat de betrekkingen oa met Nederland en Suriname verbetert wordt. Dit zal er ook voor zorgen dat meer Nederlanders, Ondernemingen naar Suriname gaan komen. Zie ook de olie-en gasvoorraden die hierin ook voor zorg zullen dragen dat bepaalde buitenlandse ondernemingen ook de mogelijkheden zien om in Suriname te gaan investeren. Dit zal een spinoff effect op talrijke zaken hebben.

  Ik kan zo door blijven doorgaan, de ontwikkeling van Suriname zal grote stappen maken. Als het beleid goed is, algemene doelen en Surinamers bereid zijn in te stappen waarin zij goed zijn, hoe klein ook zullen ze alleen maar beter van worden.

  Ik heb er vertrouwen in.

  Er is hoop voor Suriname. Wie bereid is te ondernemen zal vooruitkomen. De mogelijkheden zijn er op vele terreinen. De aardolie- en gasvoorraden zullen een spinoff effect hebben op de gehele economie van Suriname. Ook de andere natuurlijke rijkdommen en eco-toerisme, enz.

  Als Surinamers het niet doen, zullen buitenlanders dat doen. Zie dat Amarican Airlines al 5 vluchten van USA naar Suriname gaat vliegen met Amerikanen.


  Maak melding

 11. No shit
  Hier licht een MEGA grote kans voor Suriname
  Om landbouw op MEGA grote schaal te doen en gericht op export.
  En dan verschillende gewassen en het proces keten van begin tot eind automatiseren.


  Maak melding

 12. De vraag naar tomaten is heel groot in de wereld. Nederland heeft dat ingezien en hierop ingespeeld. Suriname hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Als Nederland, de kennis, kapitaal, infrastructuur enz hiervoor allemaal heeft, moeten wij daar gebruik van maken.

  Het kan heel snel gaan om deze kassen te maken en in te richten voor tomatenteelt, opslag, distributie, transport naar Japi-Airport en vervoeren over ter wereld met vrachtvliegtuigen en Nederland heeft de beste kwaliteitszaden, dus Nederland niet praten maar laten we aan de slag gaan. De andere producten kunnen even wachten.


  Maak melding

 13. =Het feit is dat Suriname NIET achter kan blijven op andere landen als het gaat om modernisering en technologie. Men moet een keer ermee beginnen daarom sta ik er ook achter.

  Sommige Surinamers blijven maar afgeven op de President, maar doen zelfs niets daarom gaat het land ook NIET echt voorruit.
  PALU en iemand van de partij van Neus geven nu ook al af op de President, omdat hij in Nederland is terwijl vele Surinamers niets meer met de koloniale machthebbers te maken wil hebben.

  Hoe ziek zijn sommige Surinamers!!!!

  Soms denk ik dat door deze domme gasten Suriname een leider moet hebben als China. Ik sta er niet achter, maar men vraagt erom.


  Maak melding

 14. Zie Foto Daar Boven

  Beste Surinamers

  Soms heb Ik het Gevoel Dat Santokie Ook De Verdeeldheid Voed.

  Zie Hem Daar Staan Chan Santokie .. Met Zijn Orange Stropdas. Het Geef Mij Het Gevoel Daar Te Staan Als De Leider Van VHP En Niet Als President Van Suriname


  Maak melding

 15. Realist komt wel met heel onrealistische voorstellen aandragen, in deze tijd waarin de mensheid steeds meer beseft dat we met z’n allen moeten samenwerken om de planeet waarop wij leven te redden. Realist, als je niet met andere bevolkingsgroepen wilt samenwerken, dan stel ik voor dat jij maar verhuist en gaat wonen in een land waar alleen mensen wonen die je aanstaan. De bevolkingsgroepen, met al hun dogla kinderen, die geen moeite hebben om samen in Suriname te wonen en te leven, zullen blij zijn dat je vertrokken bent.


  Maak melding

 16. First Things First. De interne problemen en uitdagingen waarmee Suriname te kampen heeft ,moeten eerst opgelost worden. De daling van de koers bijvoorbeeld. Het verlagen van de prijzen van primaire levensmiddelen is een tweede. De rijst- en reguliere boeren klagen steen en been. Die moeten eerst tegemoet gekomen worden. Verder heb je het executeren van de grondenrechten. De demarcatielijnen moeten nou eens geïmplementeerd worden opdat duidelijk wordt welke gebieden in beheer van de Inheemsen en Marrons zijn. De actuele en naaste toekomst uitdagingen zijn onder andere: de brug over de Corantijnrivier ,de winning van olie, het aanleggen van infrastructuur ,het uitbaggeren van de rivieren, de gezondheidszorg , het onderwijs , bouw van woningen en steden ,toerisme en bijbehorende faciliteiten, voldoen aan de regels van de EU betreffende de Surinaamse export van gewassen en het terugdringen van de criminaliteit. What about de armoede bestrijden? Last but not least , de vermindering van het Covid-virus.

  Je kunt onmogelijk alles in een klap uitvoeren aangezien de middelen niet toereikend zijn. Het betekent dat modernisering van de landbouw niet direct een eerste vereiste is. Het moet wel geschieden maar je zal eerst de actuele problemen en uitdagingen moeten oplossen. Het is ook gewenst dat Suriname zijn horizon op grote schaal verbreidt en ook andere landen aandoet. De Scandinavische landen bijvoorbeeld ,doen qua kennis niet onder voor Nederland. België blijft van kracht en natuurlijk heb je Brazilië en andere landen waar dan ook ter wereld. Het voordeel is dat deze landen in ieder geval geen koloniaal verleden hebben met Suriname en het toerisme ook in deze landen aangewakkerd kan worden. Het doel moet gewoon zijn dat binnen x- aantal jaren iedereen waar ook ter wereld, bekend is met Suriname. De Japanner moet gewoon kunnen zeggen dat hij deze keer op vakantie gaat naar Suriname.


  Maak melding

 17. Ivanoff, zijn oranje das was me helemaal niet opgevallen, maar als dat wel zo geweest was, dan zou ik eerder gedacht hebben dat hij een klein beetje wilde slijmen met het Huis van Oranje of dat hij een fan was van de Nederlandse nationale voetbalploeg.


  Maak melding

 18. @@VANOF LIMBURG, je schrijft:::

  Beste Surinamers

  Soms heb Ik het Gevoel Dat Santokie Ook De Verdeeldheid Voed.

  =Is dit jou nu pas opgevallen????? in de Surinaamse politiek dragen velen hun partij kleur.
  Die kleur oranje past ook precies bij de Oranjes van Nederland namelijk het Koningshuis. dus er is niets mee.

  Laten wij kijken naar het landsbelang, anders komen wij NOOIT voorruit als land.


  Maak melding

 19. Santokie Is De Gekozen Prisident Van Suriname Hij Is Ook Mijn President
  Als Ik Vanaf Dag 1 In Zijn Buurt Mocht Komen Zou Ik Hem Adviseren Om Zijn Orange Stropdas Uit Te Doen En Dat Hij Het Liefst Een Universele Kleur Moest Aan Doen

  Nederland Is Geen Suriname Hier In Nederland Wonen De Slimme Surinamers Die Op Een Puur Academische Nivo Zijn Opgeleid.

  Ider Surinamer Die In Nederland Opgevoed Is Wordt Gedwongen Om Minimaal Op Een HBO
  Nivo Te Denken En Te Handelen., Vooral Als De Gene De Nederlandse Media Intensief Volgt


  Maak melding

 20. @Henkes,

  Ik leef momenteel ik een zeer welvarend land, met mensen van verschillende bevolkingsgroepen waar ik het heel goed mee kan vinden en waar ik niet bang voor hoeft te zijn beroofd te worden en waarin iedereen zijn steentje bijdraagt, tevens ook verplicht is mee te participeren in de maatschappij op een beschaafd manier. Werken hoeft echt geen slavernij te betekenen.

  Ik heb geen dievenijzer in me woning. Ik woon in een rechtsstaat waar niemand boven de wet staat, of waar een rechtsstaat bang is om een maffialeider op te sluiten. Geen maffia figuren die president of VP kunnen worden door massa aanbidders. Ik voel me echt vrij, kan 24/7 per dag gaan en staan waar ik ook wil. Ik zit echt goed waar ik nu zit. Ik woon ook in een land waarbij het ondenkbaar is dat een minister verdwijnt met 10 miljard.

  De ontwikkeling en welvaart van Suriname zal als het gemiddelde van de afgelopen 46 jaar zijn. Ook over 100 jaar, als er geen echte drastische maatregelen genomen gaan worden. Er moet een echt change komen van elk individu.


  Maak melding

 21. Realist, ik geef jouw volkomen gelijk?
  De ene partij wil vooruitgang, de ander weer niet?inderdaad de Hindoestanen zijn voor vooruitgang, de creoolse brada willen dat niet, omdat een Hindoestaan president is van Suriname?trouwens ik ben een creool, maar zoals ik heb al aangegeven, zins de onafhankelijkheid van Suriname, soso creolen president geleverd, wat hebben die voor Suriname gedaan, niks anders dan zelfverrijking, het is zins de onafhankelijkheid zo geweest, santhoki doet het 100 xx beter, en doet het voor de surinamers en Suriname, en zie weer de blaka mang vinden het maar niks geen racisme bedoeld naar iedereen aub, als de Surinaamse creolen ondernemende was, dan hadden zij andere kijk op santhoki, maar dit gaat inderdaad om haat, omdat hij een Hindoestaan is, surinamers hebben geen geduld, het hele achteruit gaan van Suriname, heeft de surinamers aan zichzelf te danken, zij hebben op een dief crimineel gestemd, 10 jaar en die 10 jaar heeft ndp staatkas geplunderd, en nu na dato 10 jaar is meneer santhoki met alle moeite wat vooruit gang te brengen, dan is dat niet goed?terwijl het de 17e rijkste land is, nou ik wil dat niet, maar mocht het zodoor blijven gaan, dan is verdeling op zijn plaats, dat wil niemand, dat snap ik, laten wij dan onze president santhoki brunswijk respecteren en bouwen naar een mooie Suriname, de volk heeft gekozen deze regering, ik heb 100 x vertrouwen in deze regering??


  Maak melding

 22. Alles komt op zijn plaats als iedere Surinamer er achter staat en ook zijn mouwen opstroopt en de handen uit de zak , maar nu zijn er alweer figuren die openlijk aan geven alles dwars te bomen , nou echte Surinamers laten we deze gasten met z’n allen aanpakken en het land uitflikkeren , doen we dat niet blijven we in de zelfde straatje alleen zal de weg nog slechter worden.


  Maak melding

 23. Realist, je maakt me nieuwsgierig in welk land je wel woont, want het is beslist geen Nederland omdat in dat geval het niet te verklaren is waarom Peter R de Vries, Pim Fortuyn, de advocaat van die kroongetuige en al de minder bekende Nederlanders vermoord zijn door mensen die ook in Nederland wonen.
  Maar Realist, als die utopisch samenleving met alleen brave, hardwerkende mensen echt bestaat, dan is dat door mensen gecreëerd en het was geen werkelijkheid geworden als men dat land in hokjes opgedeeld had zoals jij dat wil voor Suriname. Woont de bevolkingsgroep waar jij je van wil afscheiden niet in dat prachtige land waarin jij nu woont. Zo ja, dan moet dat een bewijs voor je zijn, dat er best samen te leven is met die mensen.


  Maak melding

 24. “Ook zegt het staatshoofd dat ondernemers in Suriname volledig zullen moeten overstappen naar natuurlijke projecten. Het gebruik van chemicaliën zorgt voor heel veel schadelijke stoffen in het lichaam van de consument.”

  Hij is er anders niet vies van om grafeenoxide en allerlei andere chemicaliën via niet-werkende Covid-vaccins te pompen in het lichaam van mensen.

  Laat hij maar niet teveel gaan laten stoeien met de moderne technologische landbouw, want dan krijgen we alleen nepvoedsel te eten.
  Kweek de groenten en gewassen zoals onze voorouders dat deden: gewoon aan de hand van de Natuur.


  Maak melding

 25. de palu mag openlijk genoemd worden dat zij alles gaan dwarsbomen , ze willen natuurlijk nog een licht voetje halen bij die boevenpartij de ndp , , dus deze gasten die ook oorzaak waren van de teloorgang van Suriname , direct dumpen in de oceaan.


  Maak melding

 26. paki-rat-poesje wil jij bepalen wat deze regering moet doen , tijdens de regeerperiode van je baasje hielt je je mond dicht , dus plak nu ductape op je smoel en ga in een hoekje zitten te janken , waardeloos figuur


  Maak melding

 27. De acties die Santokhi vanaf zijn aantreden onderneemt blinken uit in rommeligheid. De tekenen zijn overduidelijk. Er zijn tal van voorbeelden die aantonen dat wij met een stelletje incompetente lieg-ploerten te maken hebben. Het dringt echter niet tot hen door dat zij schaamteloos het vertrouwen van de kiezers hebben vertrapt. De modernisering van de Surinaamse landbouw is zeker nodig. Het is maar de vraag of Santokhi dit voor elkaar gaat krijgen.Zijn achterban zit namelijk niet te springen om buitenlanders in de Surinaamse landbouw. De vorige regering had ook initiatieven op dat gebied genomen met Israëlische landbouwsector experts. De Surinaamse landbouwers waren faliekant tegen.Zij vreesden concurrentie.


  Maak melding

 28. robg , voel je je nu lekker met het orgasme , dat je kreeg met je zelf aftetrekken , want we hoorden al van dat al jou holmaatjes dat je uit geboeld bent , dus blijf je aftrekken en blijf je aftrekken , blijf je aftrekken , blijf je aftrekken , blijf je aftrekken , , jou zaad?? zal nooit een gewas worden , , , , misschien een heel klein paars onkruidzaadje , maar die vervliegt voor de zon


  Maak melding

 29. WAT 9 september 2021 At 21:02

  paki-rat-poesje wil jij bepalen wat deze regering moet doen , tijdens de regeerperiode van je baasje hielt je je mond dicht , dus plak nu ductape op je smoel en ga in een hoekje zitten te janken , waardeloos figuur
  —————————————————————
  WAT 9 september 2021 At 22:39

  robg , voel je je nu lekker met het orgasme , dat je kreeg met je zelf aftetrekken , want we hoorden al van dat al jou holmaatjes dat je uit geboeld bent , dus blijf je aftrekken en blijf je aftrekken , blijf je aftrekken , blijf je aftrekken , blijf je aftrekken , , jou zaad?? zal nooit een gewas worden , , , , misschien een heel klein paars onkruidzaadje , maar die vervliegt voor de zon
  ————————————————————————————
  @WAT…Dit zijn weer die domme achterlijk opmerkingen van jou die totaal nergens op slaan.
  Bovendien moet je letten op de vele taal fouten die storend zijn om te lezen. Volgens mij heb jij DOMHEID uitgevonden..want ik lees alleen maar stommiteit.
  Anderen bedreigen ben je goed in maar wij van de BIJLMER deinzen nergens voor terug..en kunnen EZELS als jij traceren. Dus beware..!!!


  Maak melding

 30. RobG 9 september 2021 At 21:08
  Er zijn tal van voorbeelden die aantonen dat wij met een stelletje incompetente lieg-ploerten te maken hebben.
  ================================

  Als je man genoeg bent zet je al deze voorbeelden voor ons op een rij en probeer je ze af te leggen tegen de wandaden van je afgod die samen met zijn kornuiten in de vorige regering het land volledig kapot hebben gemaakt.
  Toon jezelf een man dus en kom op met die voorbeelden, slappeling.


  Maak melding

 31. @RobG
  “De vorige regering had ook initiatieven op dat gebied genomen met Israëlische landbouwsector experts. De Surinaamse landbouwers waren faliekant tegen.Zij vreesden concurrentie.”

  De vorige regering heeft geen initiatief genomen met Israelische Landbouwsector Experts maar een stel straat rovers, die met geld dat Suriname leende hun kassa spekten.

  Campus >> Geen woningen maar kamers, geld geleend in italie, nog geen 25% gerealiseerd voor het geleende geld.
  Landbouw fabel >> Geld geleend, niet betaalt aan LR group en daar door dispuut. Niet de landbouwers saboteerden maar de vorige regering kwam haar verplichtingen niet na. Zoals zo vaak.


  Maak melding

 32. @Pakiratigri
  Goed dat u prioriteiten benoemd. Als u goed het nieuws volgt dan staan die prioriteiten op de agenda.
  Landbouw innovatie is juist laag hangend fruit bij deze prioriteiten omdat het suriname minder van dure import afhankelijk maakt. Veel producten van eigen bodem zijn te duur door verkeerde productie methoden of te kostbare importen (kippen voer oid). Met betere en efficientere landbouw ontstaat er werkgelegenheid en weer kans op export.
  Het is verstandig met iets te beginnen waar grond voor is en een eigen markt.

  Maakt u zich niet druk over de koers. Sinds die vrij is, is die ook redelijk stabiel in een land met een giga schulden probleem. Als het schulden spook op begint te lossen (afschrijving schuld, lagere rente, aflossing vrij voor een paar jaar en langere aflossing termijn) ontstaat er vertrouwen. Vertrouwen is de basis voor een betere koers en daarvan afgeleide effecten.

  Toerisme en Landbouw is laag hangend fruit voor zelf voorziendheid.

  De Sanering is ingezet beste Pakiratigri.

  Het belangrijkste is wat niet gezegd is en dat er op alle niveau in NL ontvangen is en er weer zicht is op samenwerkingen.

  In haar vakgebied is de WUR absolute top in de wereld en heet het gebied Arnhem Wageningen Utrecht niet voor niets the food valley ofwel het equivalent van Silicon valley. Alle grote voedsel concerns ter wereld hebben in dat gebied laboratoria bij Hoge School Larenstein, WUR en Universteit van Utrecht.

  Belgie en Scandinavie komen niet in de Buurt en de door RobG de hemel in geprezen Israelisch en Nigerianen al helemaal niet


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.