Home Nieuws uit Nederland President Santokhi: ‘Relatie Suriname – Nederland volledig hersteld’

President Santokhi: ‘Relatie Suriname – Nederland volledig hersteld’

22

Na een bekoelde relatie over een periode van ruim tien jaar wordt de relatie tussen de overheden van Suriname en Nederland nieuw leven ingeblazen. In dit kader vertoeft er reeds enkele dagen een Surinaamse regeringsdelegatie in Nederland.

President Santokhi heeft op 8 september 2021 een ontmoeting gehad met de  Nederlandse minister-president Mark Rutte. “Het is echt historisch dat wij na zoveel jaren samen kunnen staan als Suriname en Nederland”, stelt premier Rutte. 

President Santokhi zegt dat na de verkiezingswinst 2020, hij en de Nederlandse premier de afspraak hebben gemaakt de samenwerking te intensiveren. Als het aan ons ligt is de relatie volledig hersteld en is het nu tijd om te gaan om naar het verder verbreden van de samenwerking.

Ook aan de diaspora doet president Santokhi een beroep om een bijdrage te leveren in de verschillende sectoren om daarmee meer ontwikkeling teweeg te brengen.

22 REACTIES

 1. In een woord; geweldig
  Nederland blijkt niet haatdragend te zijn. Het Surinaamse volk is niet slechts 1 man en zijn volgelingen, maar bestaat uit een paar honderd duizend man

  Maar
  Surinaams volk bedenk wel dat Nederland dit keer ons weer accepteert, ons vergeeft voor onze fouten, maar dit zullen ze niet weer doen. Aan alles komt een eind
  Dus stem NOOIT maar dan ook NOOIT meer op ongeschoolden, op dictators.

  Pakiritigri
  Dat is vooruitlopen op zaken, die nu niet toe doen en daarmee overbodig zijn.
  Natuurlijk moet je bij het bepalen van BELEID kijken naar de toekomst, maar dit is geen beleid.
  Als dit en als dat
  riekt meer naar voorspellen en waarzeggerij. Goed voor de kermis of voor Baas Waterval
  Laten we opgelucht en blij zijn dat de banden weer worden aangehaald.
  Via Nederland kunnen we misschien in de toekomst gemakkelijker exporteren naar andere Europese landen


  Maak melding

 2. Natuurlijk kan ik me de jaloezie van een klein gedeelte van het volk voorstellen.

  Samenwerking is echt nodig wil het vooruit kunnen gaan. Men moet dat nu echt gaan inzien. Nederland is in alle sectoren een top ontwikkeld land en kan een flinke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Su.


  Maak melding

 3. Fantastisch, hier worden de echte Surinamer met hart voor het land helemaal blij van. Er is wel nog een maar, die afgehandeld moet worden, en dat is☝🏼 Bouta uitleveren aan Nederland, dan kunnen we weer rustig slapen, en kan dit hoofstuk helemaal worden afgesloten.


  Maak melding

 4. Dit is echt de verdienste van de zeer integere president der alle Surinamers! Pres. Santokhi heeft een geweldige voorzet a la Cruyff gegeven die onberispelijk ingekopt werd door de Koning a la Ronaldo. Het is een goed stel hoor. Onder de fascisten van de NDP was Suriname een failed state en kijk wat onder Pres. Santokhi bereikt is. O mijn God wat zullen die zwarte racisten toch koken van woede vooral de Oppergodin van de zwarte racisten, Astrid Roemer. Blijf lekker daar vrouwtje.


  Maak melding

 5. Hahahaha, nu wordt duidelyk waar alle ondersteuning vandaan kwam, ik vraag me af zyn wy zo dom of zyn hun zo slim, nu moet nog gaan blyken of het om een loopjongen gaat of om een volksleider die bezig is zyn geboorte grondt teverkopen of verpanden
  het koninkryk is alvast de winaar, moge het de arme in Suriname ook goed gaan is myn gebed
  want dit is een verdrag voor de elite, dat men nu aangaat we zyn er nog lang niet
  maar zakken steedts dieper de stront in, dat ons 40 jaar behoedt is gebleven,
  Bly voor allen die nu hun zin krygen, gefeliciteerd


  Maak melding

 6. Pakiratigri is de zoveelste lage zwarte racist die moeite heeft met het feit dat een Hindoestaanse president laat zien hoe men ontwikkeling en vooruitgang brengt. De fascistische proleet deed alleen zaken met dubieuze landen; Ghana, Rwanda en noem maar op.


  Maak melding

 7. Deze regering is zo goed bezig in het belang van het echte volk dat geloof heeft in een mooie toekomst. Niet de racisten, vaak met Afrikaanse roots, die Pres. Santokhi dit prachtige succes misgunnen. Was Santokhi zwart en onderontwikkeld en ook nog eens een boef dan had je ze moeten horen. Deze pres is echt een diplomaat en weet als geen ander hoe je de zaken aan moet pakken:


  Maak melding

 8. pakiratigri 8 september 2021 At 16:14
  Laten we hypothetisch stellen dat Brunswijk, president wordt in de naaste toekomst. Wat gaat Nederland dan doen?
  ================================

  En als je nu gewoon realistisch bent en Brunswijk geen President wordt, wat dan?


  Maak melding

 9. @praktijkgier===> bokito brunsie BBA, MBA wordt nooit president. De tijd van gangsta is voorbij. Is het je niet opgevallen hoevaak de vorige VP in het buitenland was en deze nooit pooit buite Sme durft te zetten. Zelfs op de marowijnerivier loert de gendarme op hem.


  Maak melding

 10. Rbrown 8 september 2021 At 17:40
  Hahahaha, nu wordt duidelyk waar alle ondersteuning vandaan kwam, ik vraag me af zyn wy zo dom of zyn hun zo slim, nu moet nog gaan blyken of het om een loopjongen gaat of om een volksleider die bezig is zyn geboorte grondt teverkopen of verpanden
  het koninkryk is alvast de winaar, moge het de arme in Suriname ook goed gaan is myn gebed
  want dit is een verdrag voor de elite, dat men nu aangaat we zyn er nog lang niet
  maar zakken steedts dieper de stront in, dat ons 40 jaar behoedt is gebleven,
  Bly voor allen die nu hun zin krygen, gefeliciteerd
  =================================

  Rbrowny, nyet weer de zaak met allerley leugens en bedrog lopen verdraayen. Er is geen verdrag getekend, die was er al vanaf 1975. En er wordt ook helemaal nyets verpand. Was ye toevallig vergeten dat ye afgod alles al had verpand wat er in het land te verpanden was?


  Maak melding

 11. Hey brownwerker je bent er gelukkig nog. kan ik weer op je rotkop schijten.
  ik heb vandaag erwtensope gegeten en gisteren rode kool. hmm lekker he jongen
  haha de zwakzinnige brownwerker, de man die politiek onafhankelijk is kruipt uit zijn hol.
  Hij stinkt nog steeds naar schijt
  Het wordt hem te heet, zoveel schijt op z’n kop
  Hij vraagt zich ook af of hij dom is. Haha, what an ass.
  Hij dendert door en noemt samenwerking een verdrag voor de elite
  Hoe achterlijk moet je dan wel niet zijn. Ik had gedacht dat deze man al lang weg was van Waterkant. Terug naar school, maar nu niet om daar te gaan hangen, maar om te gaan leren, mars

  Samenwerking op het gebied van gezondheidszorg is echt voor de elite, dan liever cubaanse artsen, aldus deze idioot
  Samenwerking op het gebied van Justitie, nee nee geen justitie, laat ons met rust, aldus de crimineel
  Het verbaast me oprecht de vaart die de regering erin houd.
  Straks krijgen we een weer een protestmars want de criminelen schijten in hun broek


  Maak melding

 12. ddb schijt nu al alle kleuren van de regenboog. Er is straks geen vel papier meer over voor de Surinamers om hun poepgat na het schijten te fatsoeneren. ddb zal al het toiletpapier in Suriname kopen, omdat hij het voor zich zelf nodig heeft.

  ddb krijgt het warm, want hij is in Nederland voor 11 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Er is nu weer samenwerking tussen Suriname en Nederland ook op justitieel gebied, justitie en politie, OM, Leger/NAVO, enz.

  ddb zit als een rat in een val, vluchten kan niet meer, want via Brazilie, Frans – Guyana/Frankrijk, is het niet mogelijk. Via Guyana zal het niet gemakkelijk worden om net als hoefdraad te vluchten naar Venezuela en daarna naar Cuba.

  Interpol zal hem net als hoefdraad in de gaten houden. Ik ga even chechen of er iets van boefdraad op Crimesite te vinden is.


  Maak melding

 13. browny browny browny , wat een bruin ingezakt koekje , ja browny , je lachen zal je vergaan als Wim op jou kop schijt

  browny browny browny , Sabaku zet je weer op je nummer , echt browny die paarse vriendjes van jou hebben jou niets geleerd , en je denkt alles te weten , ha ha ha , ga terug naar je volk en leer eens wat over de eeuwige jachtvelden


  Maak melding

 14. ha ha ha ha ha paki-rat-poesje jou denkbeeldige wijze dat brunswijk president wordt , van wat wordt hij president dan , een voetbal vereniging of van de zwembond of president van de witte poeder club


  Maak melding

 15. @Pakitatigri

  De partij van Brunswijk valt uit elkaar. Belfort 15% van de stemmen zijn weg. Poki de trekker in Brokopondo is weg. PL staat de volgende verkiezingen weer op eigenvoeten en laat zich niet meer door Brunswijk bij de neus nemen.

  beste Pakiratigri de enige kans dat Brunswijk president wordt is als Chantohki uitvalt echter dan zit Brunswijk tussen een team van Chantohki getrouwen die hem zullen moeten sturen voor de VHP.

  De NPS had al bijna een zetel in Coronie. Wees gerust de volgende keer gaat men taktischer stemmen. ABOP stemmen gaan richting BEP en Coronie gaat naar de NPS ofwel de kans is groot dat Brunswijk over zijn top heen is en dat wel begrijpt.


  Maak melding

 16. De belangrijkste man is de minister van Justitie.
  Rustig op de achtergrond lobbyen. Niet in beeld, onderkoffer de rechtstaat in ere herstellen. Deze man was voor de verkiezingen al voorgedragen door de president. Is die abop, nou … maybe.

  Big job!


  Maak melding

 17. Ma datie die reelaasie id folleedig herstel, dang is nie heel waar, wand intussen die Hollant is deel fan die Uropees Unie, dang nu sein andere wette dang froeger foo die Hollant.
  Dang nu je hebbe niew reelaasie met niew wette.
  Maa die dieyaa spooraa se sein nog nie oofer die brug gekoome. Se keike die kat uit die boom, die paart in die bek, die koe in die kond, se keike uit hun doppe, se keike as uilskuiken. Se keike tefeel en doen te wijnig.


  Maak melding

 18. Esmerald , wel als hij bouterse oppakt en vele andere criminelen van de ndp , dan toont hij ballen , we zullen zien

  maar gebeurt er niets dan blijft alles het zelfde en Suriname valt nog dieper weg , en dan zal de steun lang op zich moeten wachten

  president Santokhi zegt dat de relatie Suriname-Nederland volledig hersteld is , waar baseert hij dat op , natuurlijk weten we dat het een mooi weer praatje is , maar als de delegatie weer terug is in Suriname zal het blijken of het zo is

  Esmerald hebt jij dat artikel gelezen wat de ndp als ingezonden stuk bij de Suriname Herald met als titel : witte olifant ontwaakt met staatsmiddelen gelezen,
  graag jou reactie daarop.


  Maak melding

 19. Hi @Wat!

  Ooh ik zou mij echt niet druk maken om hun brainwash-artikel. Voedsel voor de haat en nijd sympathisanten van ndp-Holland.

  Zoals @passant en @sandra eerder aangaven zitten deze mensen letterlijk als ratten in een val. Geen opleiding, geen baan, financieel zwaar, geen intentie om iets op te bouwen. Schoppen en trappen tegen de Hollanders en nu de Hindustanen.

  Het is ze de afgelopen 10 niet gelukt om te verkassen naar suri, ondanks dat die veroordeelde moordenaar pres was. Deze mensen zijn zeer makkelijk beïnvloedbaar en daar maakt de ndp misbruik van. Zie het maar als een soort van megafoon; ranzige fakenews berichten verspreiden, verder hebben ze nergens invloed op.

  Ndp suri, lijd aan verstandsverbijstering;
  Doodse stilte omtrent de veroordeling van hun partijleider, de verdwenen wapens, de lopende rechtszaken van prominente ndp’ers.

  Verstandsverbijstering omtrent de uitholling van alle staatsbedrijven; van een groenploeg, schoonmaakploeg tot de ministeries en het gerechtshof.
  Smerige gebouwen, kapotte straten en een gangster-psa database. Corrupt tot op het bot.
  En dan heb ik het niet eens over de gestolen spaargelden en pensioenfondsen van burgers.

  Verstandsverbijstering omtrent de vele subsidies, slm als privé charter misbruiken. cuba, china, usa, en ibiza filmpjes circuleren nog steeds op internet.

  Ze mogen kritisch zijn, maar eerst in de spiegel kijken.

  Braaksel inslikken want de zeer eenvoudige suri president is wel degelijk op verschillende plekken te gast geweest, niet alleen bij coalitie Nederland.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.