Vandaag persconferentie Surinaamse presidentiële delegatie in Nederland

18
Persconferentie Surinaamse presidentiële delegatie in Nederland

In het kader van het werkbezoek van de Surinaamse presidentiële delegatie in Nederland, van zondag 5 september tot zondag 12 september, zal er vandaag een persconferentie worden belegd. Het gaat om een online persconferentie via Zoom.

Bij de persconferentie zitten aan: president Santokhi en de ministers van Buitenlandse Zaken (Albert Ramdin), Openbare Werken (Riad Nurmohamed), Justitie en Politie (Kenneth Amoksi), Landbouw, Veeteelt en Visserij (Parmanand Sewdien) en Volksgezondheid (Amar Ramadhin).

De online persconferentie vindt om 13:00 uur Surinaamse tijd / 18:00 uur Nederlandse tijd plaats.

18 REACTIES

 1. Altijd weer lachwekkend dat argument “op staatskosten”.
  Julie betalen nauwelijks belasting, verder wordt water, elektra, benzine, basisgoederen, schoolpakketten etc gesubsidieerd door de Overheid.
  Dit soort subsidies bestaat niet in het buitenland, je leeft conform je eigen inkomen, zoals het hoort.

  De president komt absoluut niet met zakken geld terug, mocht je dit verwachten.
  Zit rustig en volg.


  Maak melding

 2. @Debby, die ene hersencel van jou is behoorlijk aangetast door het snuiven van teveel wit. Kansloze, werkloze, laaggeschoolde hersenloze, paranoide droeftoeter.


  Maak melding

 3. @Esmerald

  In elk geval zijn de subsidies op electra en benzine opgeheven. Vandaar al het geklaag over de hoogte van de electriciteit nota’s en dat benzine zo duur is geworden.
  De subsidie op Basis goederen en schoolpakketten mogen nog bestaan, maar mag geen jaren duren.

  De lonen moeten aangepast worden. Mensen zijn niet meer in staat de maand door te komen. Vooral gezinnen hebben het extra moeilijk.
  Met de $ 175 miljoen die Suriname ontvangt van de IDB hoop ik dat er aandacht wordt besteed aan de inkomens van de werknemers. Dat de meest slechte wegen worden hersteld zodat ongelukken met vaak dodelijke afloop, afnemen.
  Dat de behoeftigen hun bazo kaart mogen ontvangen. Het is nijpend om te zien dat zieke mensen die dringend medische hulp horen te krijgen, die ontberen. omdat ze niet over een bazo kaart beschikken.
  Het leven van vooral de meest behoeftigen moet aangenamer worden.
  Men moet leren om zuinig te leven en niet alles willen kopen, terwijl men het geld er niet voor heeft.
  Ook het onderwijs dient de nodige aandacht te krijgen.
  Deze regering heeft heel veel te doen, omdat de regeringen Bouterse I en II er met de pet naar hebben gegooid.


  Maak melding

 4. Popo Jantje 8 september 2021 At 12:06

  Ach daarom komt dit land ook geen stap vooruit wat vooral te wijten is aan landverraders die ziekelijk afgunstig zijn en wantrouwend tegenover de Hindoestaanse gemeenschap staat. Zelf zijn deze inferieure overschreeuwers te lui om iets te verbouwen of iets op te bouwen. Overal waar ze zijn kun je rotzooi en onderontwikkeling verwachten. Niet een handvol maar een landvol luie beesten.
  ——————————————————————————————–
  Poepe jantje@…..Met Luizen zoals jij zal dit Land nooit vooruit komen …….maar straks is dat afgelopen, want geen enkele LUIS zal meer aan bod komen en dan zullen wij zien wie de lachende derde is. Het Volk heeft jullie allang door dus wacht maar af achterlijke debiele RACIST dat jij bent.


  Maak melding

 5. Bij de onafhankelijkheid van Suriname op 25 november 1975 had Nederland aangegeven dat zij Suriname zouden blijven ondersteunen. Die afspraak was gemaakt en het moet alleen bij woorden blijven.

  Nu Suriname een zelfstandig land is, is er geen sprake meer van booi tegen over Masza. Gewoon gelijkwaardigheid. De Nederlandse Overheid, regering, Staten Generaal zal Suriname moeten weer moeten ontarmen. Er is een historische band, ongeveer 500.000 SuriNeds in Nederland, spreken dezelfde taal de Nederlandse Taal, Suriname is een creatie van Nederland, ondernemingen van Suriname en Nederland hebben samenwerken, cultureel, onderwijs en wetenschappen, sport, weerberichten in Suriname bij het nieuws, enz

  Nederland is het land van kennis, kapitaal, ervaring, enz. respect en samenwerking. Er zijn grote uitdagingen op alle terreinen in Suriname en Nederland zal er zeker veel voordeel bij hebben, als het gaat in de olie-gassector, watermanagement, verkeer en waterstaat, Luchtvaart, Zeehaven, transport en logistiek, veiligheid, NAVO-samenwerking, Politie, douane, moderne landbouw productie en export, zeevisserij moderne poductie en export, onderwijs en wetenschappen, sport, cultureel, toerisme, enz.

  Het gaat om samen werking, respect en er zijn grote uitdagingen. Nederland kan aan verdienen dus is niet een ontwikkelingshulp of dat Suriname komt bedelen. Suriname heeft genoeg te bieden en


  Maak melding

 6. De regering kan dit niet alleen @Viyayarni.
  Een ieder die een betere toekomst wil, zal mee moeten helpen.

  Het verbaast mij enorm dat mensen nog steeds peper, selderij en tomaten kopen ipv te planten. Al heb je geen tuin doe het in bloempotten of een gezamenlijk volkstuintje in de buurt. Bevordert sociale contacten en de kids leren dat tomaten niet uit een blikje komen.

  Daarnaast zijn suri’s vergeten hoe hun voorouders leefden. Geen bakkers, geen supermarkt, maar eerste hulp voedsel. Elke bevolkingsgroep kent zo iets.
  Steak met aardappelen en broccoli doe je één keer in de week. Of je eet vegetarisch of vegan, zou goed zijn voor velen. (Dit zijn voorbeelden, iedereen eet anders).

  De banen en studiemogelijkheden komen eraan, men moet wel bereid zijn om te werken ipv een snelle slag te slaan en de rest vd week dromen v Dubai in een hangmat.

  Geld steken in consumptiegoederen is weggegooid geld. Je spaart ook eerst voor een auto, want lenen is ook weggegooid geld.


  Maak melding

 7. Die afspraak was gemaakt en het moet niet alleen bij woorden blijven., maar daden.

  Niet alleen de dominee en de koopman, maar vooral om hun bijdrage te leveren op alle terreinen van het bedrijfsleven, ondernemen, onderwijs en wetenschappen, enz nu de samenwerking na sinds de staatsgreep van 25 febbruari 1980 tot heden was, met uitzondering van de twee termijnen van president Venetiaan ( 25 mei 2010 – 25 mei 2020)

  Surinamers zullen het zelf moeten doen. Het is ons land, Nederland heeft de kennis, ervaring, kapitaal. Nederland heeft niets te verliezen ook niet met hun mentaliteit vd dominee en de koopman.

  Samen werken is belangrijk en respect.


  Maak melding

 8. @ Franco,
  Deze racist heeft voorspeld dat Suriname binnen 20 jaar een zwarte Haïtiaanse president zal krijgen. Wat was de reactie van jouw soort zwarte racisten? Hoongelach en verwijten. Niet vreemd want het is algemeen bekend dat zwarten de grootste racisten zijn.


  Maak melding

 9. Zijn ook Surinaamse journalisten vragen om Nederlandse hulp om die Putter de handlanger van boefdraad te vinden. Hopelijk gaan de NL journalisten echte vragen stellen. Niet de pietlul commentaar van de suri sensatie journalust krabbelaars.


  Maak melding

 10. Popo Jantje , ach die franco 11 zal het zelf niet mee maken , franco 0 t/m 10 zijn al de pijp uit en deze zwarte racist nummer 11 is zo dadelijk ook weg

  misschien maakt hij die persconferentie van de delegatie nog mee , maar zijn hart zal stoppen met pompen omdat hij zijn eigen bloed aan het drinken is , het blijkt dat zwarte racisten een kanibaal in zich dragen


  Maak melding

 11. @Esmerald

  Bij een ander bericht heb ik aan Debby geschreven dat iedereen, dus niet alleen de regering, de schouders eronder zal moeten zetten om Suriname uit de crisis te halen.

  De meeste Surinamers zijn van het kopen en niet van het planten van groenten.
  Je kunt ze ideeën geven, je krijgt te horen dat je uit Nederland met vakantie bent en dus niets hebt te vertellen. Daarom krijgen ze niets meer van mij uit Nederland.

  Zou ik in deze moeilijke tijd in Suriname wonen dan zou ik wel weten hoe te overleven.
  Mijn ouders waren niet arm maar breed hadden ze het ook niet. Ze bezaten hun perceel die ze gekocht hadden (dus van niemand gekregen) en moeders plantte groenten. Ze had ook fruitbomen geplant en had ook kippen. Ik had mijn eigen tayerblad bedden met bitawiri, klaroen en gomawiri, mijn zus plantte kousenband en sperziebonen. De groenten werden bemest met kippenmest.
  We hebben nooit honger geleden en van onze ouders hebben we geleerd hoe je moeilijke tijden kunt overbruggen.

  Eigenlijk hebben wij uit Nederland de Surinamers verpest door ze pakketten te sturen.
  Ik ben er mee gestopt. Zelfs met kerst stuur ik niets meer. Als alle Surineds dat ook zouden doen, dan denk ik wel dat de Surinamers uit de hangmat opstaan om zelf te gaan planten. We moeten ophouden om medelijden te hebben met de familie, want vaak hebben ze het in Suriname beter dan de Surineds die van een niet al te dikke loon of een uitkering moeten leven.

  Met alleen klagen bouw je een land niet op. Minder klagen dus en de mouwen opstropen. Zo ben ik opgevoed.

  Ik heb een aantal punten genoemd waarvan ik vind dat de regering met prioriteit aandacht aan moet schenken.
  Ook vind ik dat er minder gereisd moet worden. Maar dat zal ik verkeerd zien.


  Maak melding

 12. @ Viyayarni
  8 september 2021 At 15:42

  Mee eens hoor. Jullie hebben het hier voor ons verpest. Verwend en lui gemaakt. We zijn te afhankelijk van jullie geworden en Jos Lacht zich krom. Zoveel pakketten verzendt hij per week!

  @ Wat
  Schelden op afstand is het enige wat zwarten kunnen. Ze naaien dag en nacht en kinderen hebben al kindjes. Ze gebruiken hun energie nooit om zich te ontwikkelen .


  Maak melding

 13. Esmerald:”Het verbaast mij enorm dat mensen nog steeds peper, selderij en tomaten kopen ipv te planten.”

  Niet iedereen houdt van planten en planten houden ook niet van iedereen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.