COVID-19 persconferentie vanwege kritische situatie ziekenhuizen en toename besmettingen

7
corona-covid-19-suriname

In het kader van de recente COVID-19 ontwikkelingen in Suriname en wel de kritische situatie in ziekenhuizen en blijvende toename van besmettingen, zal er donderdag 9 september na lange tijd weer een persconferentie van de overheid worden belegd.

Suriname heeft de afgelopen dagen te maken met een aandeel van positieve tests van rond de 50%. Zo blijkt uit de cijfers van maandag 6 september, dat er die dag weer 2 doden zijn genoteerd en 157 nieuwe gevallen na 311 keer testen (50,5%).

De Wereldgezondheidsorganisatie WHO zet in op minder dan 10 procent positieve coronatests. Ter vergelijking: het aandeel positieve tests in Nederland was eind augustus 12,9 procent.

De COVID-19 persconferentie op donderdag 9 september start om 18.00u. Hierbij zitten aan Bernardo Panka, Internist-intensivist, lid OMT en woordvoerder, Claudia Redan, Algemeen directeur AZP en lid OMT, Lycke Woittiesz, Internist-Infectioloog, Soenita Nannan Panday-Gopisingh, Medisch directeur ‘s Lands Hospitaal, voorzitter Stuurgroep Covid Communicatie en een vertegenwoordiger van de Vereniging van Medici.

De cijfers van maandag 6 september 2021:

7 REACTIES

 1. Wat een hopeloze land. Suriname zit opgescheept met een hopeloze regering. Het land verkeerd in een Covid-19 crisis en de politici die de leiding moeten nemen in de Covid-19 bestrijding zijn op staatsbezoek in een land met demissionair kabinet.Dit is echt het symbool van een bananenrepubliek en failed state. Het Surinaamse volk moet afscheid nemen van deze regering. De roep om Bouterse is luid. Het volk moet korte metten maken met Santokhi en zijn regering.


  Maak melding

 2. Dat deze regering er een zooitje van maakt is wel duidelijk Rob G, maar daar kan je natuurlijk niet de conclusie aan verbinden dat Bouterse de oplossing voor het land is. Dat is domheid ten top.


  Maak melding

 3. Roland Faith 8 september 2021 At 07:08
  Dat deze regering er een zooitje van maakt is wel duidelijk Rob G, maar daar kan je natuurlijk niet de conclusie aan verbinden dat Bouterse de oplossing voor het land is. Dat is domheid ten top.
  =================================

  Sterker nog, Bouterse is samen met zijn NDP kornuiten de oorzaak en gevolg van het probleem. En dan kan je moeilijk volharden met de stelling dat een volgende regering die naarstig naar oplossingen zoekt om het land weer economisch op de rit te brengen, er een zooitje van maakt.
  Het is gewoon jammer dat de zaken keer op keer door sommige figuren met leugens en achterklap worden verdraaid.
  Verraderlijke smerige vieze vuile paarse rioolratten noem ik zulke lieden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.