OW-minister praat met Nederlandse bouw- en vakverenigingen en bouwcoöperaties

13
OW minister praat met bouw- en vakverenigingen en bouwcoöperaties

De Surinaamse minister van Openbare Werken Riad Nurmohamed heeft deze week met ongeveer 10 stakeholders uit het bedrijfsleven in Nederland van gedachten te gewisseld. Het gaat bij deze om enkele bouw- en vakverenigingen en bouwcoöperaties uit de private sector die de minister uit Suriname hebben ontvangen.

Maxime Verhagen, gewezen vicepremier van Nederland, nu topman bij de Vereniging van Bouw- en Infrabedrijven, Bouwend Nederland, heeft als eerste stakeholder de bewindsman ontvangen (foto). Ook zijn er meerdere gesprekken gevoerd en afspraken gemaakt met gigantische organisaties als Bouwen met Staal, Bouwen en Cement, Bouw Coöperaties en de vereniging die zich bezighoudt met Registers voor Constructeurs.

Zo zijn er afspraken gemaakt, maar ook de eerste kenniszaken reeds uitgewisseld tussen de vereniging en de minister. Aan de orde kwamen ook afspraken over de eerste trainingen en het verlenen van juridische assistentie vanuit Nederland, om de wetgeving en training aan te passen.

Verder heeft de minister ook nog plannen om investeerders te spreken die mee moeten participeren aan de internationale calls.

13 REACTIES

 1. Zou onder een paarse regering nooit gebeuren. In moeilijke tijden leer je je vrienden kennen. Nederland stuurde vaccins naar Suriname (buiten de Covax programma om). Ook nu weer is Nederland bereid om bouwkundig kennis te delen en daar zit geen woord Chinees tussen.


  Maak melding

 2. Beste minister Raid Nurmohammed van OW vergeet u ook niet langs te gaan bij uw collega de minister van het ministerie van Verkeer Rijkswaterstaat, ( infrastructuur/watermanagement ( pompen, gemalen.sluizen, kanalen, bruggen, dijken, enz, infrastructuur, wegen/verkeer, luchtvaart, spoorverbindingen, weer en klimaat meteorologie, ICT).

  Met hem kunt u zaken bespreken om uw ministerie op een paar treden te upgraden.

  Daarnaast contacten te zoeken met CEO van grote bouwondernemingen in deze sectoren en uit te nodigen dat ze naar Suriname komen om zaken die u geinventariseerd heeft en waar die werkzaamheden uitgevoerd moeten worden nader te bekijken.


  Maak melding

 3. Op weg naar, gezond Suriname.
  Deze regering, is goed op weg om de vernieling van Suriname, samen met andere landen te herstellen.

  En ik ben zeker dat, als het volk ook achter deze herstelling staat, dat het niet anders kan dan succes.


  Maak melding

 4. Minister U bent goed bezig ,kennis vergaren is het begin van opbouwen.

  Het zal wel jaren duren om puinhopen van de ndp op te ruimen en dan weer opnieuw opbouwen , maar het gaat goed komen.


  Maak melding

 5. Als ik aan Suriname denkt en kijk, zie ik dat ontwikkeling is blijven stil staan en dan heb ik het vanaf de jaren 60 vd vorige eeuw. Dit komt door verschillende oorzaken, oa, kapitaal, kennis en ervaring, vakmensen/goed geschoolde vaklieden, door de staatsgreep van 25 februari 1980.

  Zie het project van ir Frank Essed, het West-Suriname plan, dat Suriname onder water loopt tijdens de grote regentijd, als je nu woont in Paramaribo een plaats in de kuststrook van oost naar west Suriname of in een dorp in het zuiden waar het land hoger is.

  Wel moet ik zeggen dat Staatsolie Suriname wel een project is van vertrouwen in eigen kunnen. Maar zie de goudsector, primitief, milieuvervuiling, grond, lucht grondwater, flora en fauna, bosbouw/houtkap op een onverantwoordelijke manier. Men denkt aan snel geld maken en uit verkoop van rondhout voor de Chinezen ea. Ook de zeevisserij kan niet op een moderne een efficiente productieve en export wijze vd grond komen.

  Goede scholing is natuurlijk een belangrijke vereiste, waar het ook te wensen overlaat. Suriname zal orde op zaken moeten stellen en de technische opleidingen beter te laten passen in de natuurlijke rijkdommen van het land. Hierdoor kunnen de vakmensen hun ei kwijt en zelf ondernemingen opzetten.


  Maak melding

 6. Als ik aan Suriname denk en kijk, zie ik dat ontwikkeling is blijven stil staan en dan heb ik het vanaf de jaren 60 vd vorige eeuw. Dit komt door verschillende oorzaken, oa, kapitaal, kennis en ervaring, vakmensen/goed geschoolde vaklieden, door de staatsgreep van 25 februari 1980.


  Maak melding

 7. De onafhankelijkheid van 25 november 1975 en de immigratie van Surinamers naar Nederland, ook door de staatsgreep van 25 febrauri 1980 verlieten veel Surinamers het land en vond er grote immigratie plaats naar Nederland.


  Maak melding

 8. Koos , ze moeten zich niet alleen focussen op Nederland ,er zijn zeker meer landen die nu wel zaken willen doen met Suriname ook in de regio , maar je zei geen woord chinees en dat zie je goed , met china moet je oppassen net als alle dictatorlanden , die bieden je veel aan om uit de zorgen te komen , maar ze plunderen daarna je land leeg en dan gaan ze het volgende land in problemen benaderen , bouta was al begonnen , die klojo heeft grote hout concessies gegeven aan die chinezen , en ons tropische bos gaat naar de kloten en over tig jaren is een grootdeel van Suriname onder water en een groot deel wordt woestijn.


  Maak melding

 9. WAT 7 september 2021 At 15:25

  Minister U bent goed bezig ,kennis vergaren is het begin van opbouwen.

  Het zal wel jaren duren om puinhopen van de ndp op te ruimen en dan weer opnieuw opbouwen , maar het gaat goed komen.
  ——————————————————————————————-
  @WAT….Jo RACISTISCHE SLIJMBAL. Net zo slijmerig als de naaktslakken in mijn tuin. Het zal weer jaren gaan duren voordat deze ORANGE partij aan de macht komt, want geen enkele Echte Surinamer lust hen meer. Denk zelf dat ze het einde van 2021 niet meer halen ….


  Maak melding

 10. Minister u bent goed bezig, de opbouw van Suriname gaat met deze regering het goede kant op, je hebt ook een paar azijnpissers op dit site, maar dat zijn go likkers van ndp en bouta, ook als zij op straat leven, koste wat kost mag Suriname onder de bavianen niet vooruit komen, wat een achterlijke mensen zijn het, bouta heeft hun achterlijke hersenen goed vervuild met paarse shit, en daar geloven zij1000 x in


  Maak melding

 11. franco of jij eind volgende maand nog mee maakt , covid lust jou rauw, en deze regering gaat voor het eind van het jaar de boevenpartij de ndp verbieden , het is een criminele vervloekte partij, die Suriname naar de afgrond heeft gebracht, stomme paarse rat


  Maak melding

 12. Opbouwen doe je met 2 handen. Als de ene hand bouwt en de andere hand vernietigd is het dweilen met de kraan open. Dit gebeurt al 46 jaar. Helaas en spijtig.

  Ik heb wel bewondering voor velen die na zovele tegenslagen en vernietigingen toch de moed hebben om gewoon door te gaan. Gewoon positief blijven denken misschien komt het ooit wel goed.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.