12.000 mondkapjes en Virus Kill Box voor St. Vincentius Ziekenhuis in Suriname

6
12.000 mondkapjes voor St. Vincentius Ziekenhuis in Suriname
Op de foto van links naar rechts: Jimmy Kromosoeto (Anesthesioloog); Nikita Mwakipesile (Facility Manager); Archa Mangal (Waarnemend Coördinator Medisch Technologie); Mariska Pansa (Ziekenhuis Hygiënist); Michel Blokland (Medisch directeur) en Gino Refos (Vertegenwoordiger donateurs)

Vanuit Nederland hebben Dirk Bont, directeur van Virus Kill Company BV en Sander Hewitt eigenaar van restaurant ‘No Span’ in Bergen samen ingespeeld op de vraag naar een Virus Kill Box in Suriname. Vanwege de huidige covid-19 situatie in ons land, met dagelijks een toenemend aantal besmettingen, is het hebben van zo’n apparaat heel erg handig.

Virus Kill Company BV ontwikkelt de Virus Kill Box Egale T600 speciaal voor gebruik in onder meer vliegtuigen, treinen, bussen, restaurants en ziekenhuiskamers. De apparaten die met UV-C-licht installaties zijn uitgedacht, ontworpen en gebouwd hebben als doel om ruimtes binnen enkele minuten compleet te desinfecteren.

UV-C-licht is volgens de directeur/eigenaar de overtreffende trap van het alom bekende ultraviolet licht. ‘Het doodt binnen enkele minuten alle virussen, bacteriën en organismen in welke ruimte dan ook’.

De methode die Bont hanteert wordt ook al toegepast in operatiekamers in ziekenhuizen, zwembaden en waterzuiveringen in Nederland. Inmiddels heeft ook de Veiligheidsregio Noord Holland Noord belangstelling getoond en pas geleden was er nog een eigenaar van een groot appartementencomplex die de methode wil gaan gebruiken voor het ontsmetten van de liften in de gebouwen.

Kort geleden is een Virus Kill Box gedoneerd aan het Academisch Ziekenhuis in Paramaribo. ‘Men is daar gelijk opgestart om een “killer” met zeven lampen te gebruiken om ruimtes te desinfecteren waar corona-patiënten hebben gelegen’, aldus Bont.

Het systeem dat nu komt heeft tien lampen en wordt aangestuurd door microgolven.

Medisch directeur Michel Blokland mocht samen met de anesthesioloog Jimmy Kromosotoe en anderen medewerkers de donatie in ontvangst nemen. Blokland was ingenomen met de geste van Restaurant No Span en Virus Kill Company. Hij beaamde dat de ziekenhuizen momenteel vooral vanwege de Covid-19 pandemie onder grote druk staan en dat iedere vorm van steun vanuit de samenleving meer dan welkom is. De directeur gaf aan dat deze donatie bijdraagt aan het verder professionaliseren van de zorg en de dienstverlening aan de Surinaamse samenleving. Zo komen wij een stukje verder bij het realiseren van onze doelen. Hij garandeerde de donateur dat zij optimaal en verantwoord gebruikt zullen maken van de apparatuur.

Achtergrond
Bij restaurant ‘No Span’, gespecialiseerd in Surinaamse gerechten en eveneens dit jaar midden in de crisis gestart, durfden ondernemers Sander Hewitt en Hans Kamm de stap met de viruskiller wel aan. Zijn Tante SanSin Hewitt heeft hij de originele recepten zij maakte ook kookboeken. Helaas overleden in 2011. Hoewel het restaurant zich vanwege de horeca-maatregelen op dit moment richt op de afhaalspecialiteiten lijkt men met het apparaat klaar voor de toekomst als de horeca weer volledig open mag. ‘No Span (wat zoveel betekent als “Maak je niet druk”) huurt een gloednieuwe variant van één van de UV-C-licht installaties met tien lampen die binnen een paar minuten de zaak desinfecteert. Mocht straks de gedeeltelijke lockdown voorbij zijn en de horeca weer helemaal open gaan dan zijn zij er klaar voor.

6 REACTIES

 1. Weer Nederlandse bedrijven die ook hun hart in Suriname hebben liggen , en als die ene landverrader met zijn ego club verdwenen is uit Suriname , zullen er veel meer buitenlandse bedrijven Suriname willen helpen en het land helpen opbouwen dat door die ego club verwoest is als een tornado


  Maak melding

 2. @Wat: Probeer de reactie van Belfort op Apintie te luisteren ivm de gedragingen van ddb. Als deze boehouder van juridische boekwerken en wetten het ook al niet meer begrijpt wie is het vol dan?


  Maak melding

 3. Waarom een arm land als Suriname de lucht boxen?? Heel Europa kunnen ze verkocht worden. Ramadhin zal gratis zoeken. Jullie kunnen ook mondkapjes zetten bij kabinet Pres. Nooit zie ik ze op de groepsfoto.


  Maak melding

 4. Ach Sammy the Queen , raar jij begrijpt de reactie van debby niet , wordt jij dement of zo , iedereen ( behalve die paarse ratten ) vinden jou reacties heel goed , jij schrijft zakelijke meningen en ook duidelijk uitgelegd , maar nu kunnen we reacties niet plaatsen , hopelijk zal je zien waar het fout ging.

  nou die belfort is voor ons afgedaan , tijdens bouta regering viel hij hun aan , en nu valt hij deze regering aan , deze man weet niet meer van hoe of wat en noemt zich tigri , nou de naam poesje is nog te groot voor hem


  Maak melding

 5. De supermarkten in Nederland verkochten ook zo’n klein UV-apparaatje van 10 euro. Daarmee kan je je handen, boodschappen, deurknop enz. desinfecteren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.