Vicepresident Brunswijk weer waarnemend president van Suriname

12
Vicepresident Brunswijk weer waarnemend president van Suriname
Ondertekening van het protocol van overdracht tussen de president en de vicepresident.

De Surinaamse president en vicepresident (vp) hebben zondag weer het protocol van overdracht getekend op de Johan Adolf Pengel International Airport. Dit in verband met het vertrek van president Santokhi zondag voor een werkbezoek aan Nederland.

Vicepresident Brunswijk neemt in de periode van afwezigheid van de president in zijn hoedanigheid waar als president en wel krachtens artikel 98 lid c van de Grondwet van de Republiek Suriname. De proclamatie betreffende de waarneming van het ambt van president van de Republiek Suriname werd voorgelezen door Adjaykoemar Moensi, directeur Bestuurs- en Administratieve Aangelegenheden van het Kabinet van de President. 

Deze luidde als volgt: “De vicepresident van de Republiek Suriname brengt ter algemene kennis dat de president van de Republiek Suriname Z.E. Chandrikapersad Santokhi op zondag 5 september 2021 naar het buitenland is vertrokken en voor korte tijd afwezig zal zijn en dat in verband daarmede ondergetekende in zijn hoedanigheid van de vicepresident van de Republiek Suriname krachtens artikel 98 C van de Grondwet van de Republiek Suriname tijdens de afwezigheid van de president van de Republiek Suriname binnen het grondgebied van de Republiek Suriname het ambt van de president zal waarnemen.”

Voordat de twee regeringsfunctionarissen elkaar succes wensten, gaf Santokhi aan dat er voorafgaand aan dit moment overleg is geweest over lopende zaken. “Voor de rest hebben we een goede afstemming. Het is niet de eerste keer en we hebben vanuit het land van bestemming elke dag contact,” aldus het staatshoofd.

Het is de derde keer sedert aantreden van de regering in juli 2020 dat Brunswijk waarneemt als staatshoofd. Eerder gebeurde dat in augustus 2020 toen Santokhi de inauguratie van zijn Guyanese ambtgenoot Mohamed Irfaan Ali bijwoonde. Vorige maand fungeerde de vp wederom als waarnemend president, vanwege het werkbezoek van de president aan Guyana.

12 REACTIES

 1. President een vruchtbare werkbezoek toegewenst.
  U bent President van alle Surinamers.
  Surinamers ik roep u op om u waardig te gedragen.
  Laat ARNOLD thuis.


  Maak melding

 2. Zijne excellentie president van Suriname,
  Een productieve werkbezoek, voor ons allemaal.

  U, gaat geen competitie voeren.
  Velen hebben het idee dat u gaat om Nederland of een ander te verslaan.

  Ik verwacht dat u met goede en nuttige afspraken, voor land en volk terug komt.


  Maak melding

 3. Drugsveroordeelde bankrover Brunswijk voor even president van een corrupt, crimineel narcoland.

  Boer….pas op je kippen.

  En verder….stop eindelijk eens met dat geklaag, gevraag, gebedel in Nederland. Suriname is een zelfstandig land, de navelstreng is doorgeknipt. Lekker je eigen broek ophalen.

  En kappen met dat hypocriete gelul over “een band hebben”. Nederland heeft helemaal niks meer met die FAILED STATE.


  Maak melding

 4. Door de aanwezigheid van DiDiBri was de vorige regering een GROTE POPPENKAST, door de aanwezigheid van Bravo wordt ook.deze regering gedegradeerd tot een kleine poppenkast.


  Maak melding

 5. Pas op dat wij niet hetzelfde soort schorem krijgen als in Guinee waar een militair via een coup de huidige president afgezet heeft. De nieuwe leider heeft meer crimineel vermogen in zich dan heel Afrika.


  Maak melding

 6. Popo Jantje , wat daar in Guinee is gebeurt , een coup van militairen , zal als muziek in de oren klinken van de 20 jaar veroordeelde bouta , zal hij nu iets gaan plannen , nu President Santokhi uitlandig is en brunswijk zal paaien om een date , deze ouwe knarren krijgen geen stijve meer.


  Maak melding

 7. Redskin: maar als deze Hindoestaanse president iets overkomt en overlijdt, wordt deze waarnemer president. God behoedt mij.

  Overigens: le histoire se répète. In de jaren 60 van de vorige eeuw was het toch Jopie Pengel, die met de nodige succes ging bedelen in Nederland om de stakers tegemoet te komen.
  Nu 60 jaar later is het Chan. Alleen heeft die Chan het nu stukken moeilijker dan Pengel toen.
  Conclusie: het lijkt alsof we in de afgelopen 60 jaar geen steek zijn vooruitgegaan.
  De jaartelling van Suriname moet gewijzigd worden. 2021 moeten wij veranderen in 1960. Dit om aan te geven wat Bouterse ons heeft aangedaan. 60 jaar teruggezet in de tijd.
  Eerlijkheidshalve moet ik wel toegeven dat in de jaren 60 het onderwijs, de gezondheidszorg, de economie, de financiën en alles daaromheen stukken beter waren dan nu.

  Chan: ik wens je dus alle sterkte en succes toe met deze onderneming.


  Maak melding

 8. die lul kan niet eens zijn eigen naam schrijven en dan is hij waarnemend president!!!!!!!!!!!!

  laat me niet lachen, door dit volk is Suriname naar de klote gegaan.

  Dan is daggoe bal Bordeau nu zeker VP haahahhahahahha
  Oprotten met dit volk man, ze kunnen alleen maar roven en stelen, werken of studeren ho maar!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.