Suriname-aanvoerder Ryan Koolwijk clubloos

5
Ryan Koolwijk

Ryan Koolwijk is vertrokken bij de Nederlandse eerstedivisionist Almere City. Het contract van de aanvoerder van Suriname is in goed overleg ontbonden. Het is nog onduidelijk waar Koolwijk zijn voetbalcarrière voortzet.

Het vertrek van de 36-jarige Koolwijk is opmerkelijk te noemen, omdat hij in Almere, waar hij 40 wedstrijden speelde, aanvoerder en basisspeler was. Club en speler geven aan dat in een evaluatiegesprek bleek dat de ideeën over het perspectief van de speler uiteenlagen tussen beide partijen. Almere City verklaart dat het Koolwijks verzoek om het contract te ontbinden accepteerde, mede vanwege zijn uitstekende staat van dienst.

Koolwijk, die geboren is in Nederland, maar als “Diaspora speler” voor Suriname uitkomt, maakte deze zomer zijn debuut voor Suriname en speelde mee in de Gold Cup. In totaal staat Koolwijk momenteel op 5 interlands voor “Natio”, waarin hij niet tot scoren kwam. Hiervoor kwam Koolwijk onder meer uit voor Excelsior Rotterdam, NEC Nijmegen en AS Trencin uit Slowakije, clubs waarvoor hij in totaal 455 betaald voetbalwedstrijden speelde.

Volgens Koolwijk sprak er uit de behandeling van Almere City- trainer Gertjan Verbeek weinig vertrouwen. Koolwijk vertelt dat Gertjan Verbeek liet blijken niet blij te zijn met het feit dat de geboren Rotterdammer de voorbereiding op het nieuwe seizoen zou missen door zijn deelname aan de Gold Cup deze zomer. Koolwijk vond het juist een eer om zijn land te vertegenwoordigen en vond het jammer vond dat de trainer niet blij voor hem was. Koolwijk wil doorgaan met voetballen, al is het momenteel nog onzeker of dit in het betaald voetbal of in de top van het amateurvoetbal zal zijn.

Almere City, waar Suriname-international Ramon Leeuwin nog wel onder contract staat, deed het in de eerste wedstrijd zonder Koolwijk uitstekend. Het won afgelopen zaterdag met 3-0 van TOP Oss, dat met Lorenzo Piqué en Richonell Margaret ook twee spelers in zijn gelederen heeft met een Surinaamse achtergrond. Almere City steeg met dit resultaat van de veertiende naar de zevende plaats, waarmee het in de regionen staat waar de voetbalexperts van Sportytrader de club uit Almere verwachten aan het einde van het seizoen. Die voetbalsite brengt onder meer dagelijks een voetbal voorspellingen pagina uit met de voetbal prognoses en tips voor de aankomende wedstrijden in de grootste voetbalcompetities, zoals de Premier League, maar ook voor wedstrijden in de Nederlandse Eredivisie en interlands van onder meer het nationale team van Nederland en “Natio”.

Als aanvoerder van Suriname reageerde Koolwijk onlangs ook op het ontslag van Dean Gorré als bondscoach van Suriname. Daar waar er bij de SVB geen draagvlak voor Gorré meer was, bleek de spelersgroep wel achter de trainer te staan, aldus Koolwijk, die zich kritisch uitliet over de Surinaamse voetbalbond.

5 REACTIES

 1. Ryan, mooi dat je van je land houdt en voor je land kiest, maar wat bedoel je eigenlijk precies met je land? Als je daar het grondgebied van Suriname mee bedoelt, dan hoef je je daarover geen zorgen te maken; dat zal er altijd wel zijn, ook al ben je al lang dood en begraven. Als je er het Surinaamse volk mee bedoelt, dan kan ik je verzekeren dat het de meeste Surinamers geen moer kan schelen of je wel of niet voor Suriname uitkomt (zie maar hoeveel mensen erop reageerden dat je voor Suriname gekozen hebt en hij die reageerde zei alleen maar ‘doei’). Daarom zou ik, als ik jou was, op de eerste plaats van mezelf en mijn familie houden en voor mijzelf en mijn familie kiezen.


  Maak melding

 2. Al ben je niet in het land geboren, je eert je voorouders met het besef dat ze van Suriname afkomstig zijn, het is spiritueel en dat zullen velen niet kunnen begrijpen.
  Je bent de ambassadeur van je Surinaamse ouders en van hun land.
  veel geluk bij het vinden van een ander team.


  Maak melding

 3. Die Gertjan Verbeek is een naar figuur. Dus kan ik mij goed voorstellen dat Koolwijk niet met hem wil werken.
  G. Verbeek is bijna overal mislukt omdat hij niet overweg kan met de oudere spelers. Hij respecteerde hun ervaring en zelfstandigheid niet. Zoals bij Feijenoord, waar hij al vroeg moest vertrekken. Hij kan zich niet aanpassen….maar verlangt wel dat de spelers zich aan hem aanpassen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.